View Full Version : Presonus Studio One 2.5
djzolika
03-12-2012, 08:32 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8T_cp9-iLyU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Lista promena i novih funkcija:
http://www.presonus.com/news/press_releases/Studio-One-25-Release-Notes
djzolika
03-12-2012, 08:36 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QH8xwH0az-I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eWe37lJ2DB4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/724ruuI_fXs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
psionic
04-12-2012, 02:18 AM
Znaci - ne verujem, vec ima "narodnjak" Jel to oni izbace krek pre zvanicne verzije, ili sta :confused:
Mika Technika
04-12-2012, 06:01 AM
Zar nije 2.7 nova verzija?
Meni nista nije jasno :confused:
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Mika Technika
04-12-2012, 06:06 AM
Znaci - ne verujem, vec ima "narodnjak" Jel to oni izbace krek pre zvanicne verzije, ili sta :confused:
Pa znaci u pravu sam! :) ja mislio lud, a zar nije 2.7verzija?
Mika Technika
04-12-2012, 06:29 AM
Moja greska :D 2.0.7, sad vidim narodnu 2.5 :)
Ovo je jedan od retkih daw-ova za koji vredi dati pare, a nije skup.
kravadinka
04-12-2012, 01:15 PM
Hahahahaha... We love you... :rotfl:
Treba da dođu malo ovde... :harmonikas:
Mika Technika
04-12-2012, 02:03 PM
Hahahahaha... We love you... :rotfl:
Treba da dođu malo ovde... :harmonikas:
Ahahahaha to! :thumbup:
spartakus
27-02-2013, 09:25 PM
Hej pozdrav da nezapocinjem novu temu da vas pitam ja citam manual od studio one i stigao da 80strane ali se nigde ne spomilju midi efekti..jel moguce..;(i ako neko zna reaper jel ih ima..:p
Mogli
27-02-2013, 09:38 PM
Ma ja uopste ne mogu da provalim kako da odsvirani midi sa moje klavijature moze da povuce zvukove sa sa nje, dok sa istom usb midi vezom to jednostavno radi u nuendu:mad:
kravadinka
27-02-2013, 09:38 PM
Jel ti to dolazi? sa Cubase pa si navikao na midi efekte?
?ta ti treba konkretno?
spartakus
27-02-2013, 10:45 PM
Navikao sam na te midi efekte sreo sam ih i u budjavom fl studiu,cubasu(nuendu isti k++++)abletonu i sad seo za studio one(u subotu stize reper yea).opusteno je i bez tih midi efecta ja mislim da je poenta samo se prilagoditi platformi..ja priznajem zavisnik sam od jupitera,ni 53,albina pa mi dodje sve jedno koja platforma je u pitanju..uostalom sve je moguce uvesti rewire iz abletona sa 53 extra ideja(probacu)nego mogli to sto ti pricas onaj lik na onoj prezentaciji tog studio one pokazuje objasnjava sta kako,pored njega stoji lik sa gitarom koji unosi midi podatke(reze fino ovaj gitarista)
kravadinka
27-02-2013, 10:49 PM
Ima? dosta midi komandi u Reaper-u, za Studio One ne znam.
Opet nisi rekao ?ta bi konkretno da postigne?, ali kako je to sve integrisano na jedan sasvim drugačiji način u ovim programima, verujem da će? pronaći sve ?to te interesuje, samo da se malo potrudi?.
spartakus
28-02-2013, 12:45 AM
Sutra cu objasniti mrtav sam umoran, zakucao sa onim mixbusom..aj
Mika Technika
28-02-2013, 01:24 AM
Studio one ne moze biti laksi i pregledniji(ne znam kakve manuale citate, ko je radio u cubase-u za One mu ne treba manual). Aj bas napisi da vidim sta je sa midijem, tj efektima i kakvim, jer mi nije bas najjasnije.
spartakus
28-02-2013, 09:53 AM
A miko nema nista sladje nego procitati manual uz kaficu lagano bez zurbe,pa tek onda sesti za daw..slazem se sa tobom studio one je veoma uproscen,ali nema midi efekta,ali ima leka uvesti rewire synth koji ce biti tretiran istim(postizanje zeljnog efekta)..kravadinka ja imam nesto sto ponavljam vec godinama,spajanje syntha koji poseduje arp sa externim arpom,e sad pre 10godina sam isto to radio samo stho nisam znao sta dobijam unosenjem odredjenih kontrola.nisam ja izmislio toplu vodu sa tim da se razumemo,ali takva akcija moze dosta da pomogne ako covek ne poseduje bash neki skil za sviranje..
Mika Technika
28-02-2013, 03:07 PM
E na te efekte ces da pricekas :)
spartakus
28-02-2013, 06:45 PM
Ma moze se i bez njih,uostalom podrzavam ovo gore sto je kravadinka napisao..e josh nesto ja da nemoram svaki dan da se odreknem tih 15h(koje izgubim na poslu i svadjajuci se sa buljasima iz busplusa)rado bih prepricao sve to iz tog manuala..
Mika Technika
28-02-2013, 09:33 PM
To se cita u hodu, a ne kao lektira ;)
spartakus
28-02-2013, 09:44 PM
Da ako imash uredjaj koji otvara pdf,a ako namash sigurno necu da stampam 250 i kusur strana za daw.aj da je bob catz ili david crombie nebih zalio ni malo ma vec ih imam..
Mika Technika
01-03-2013, 01:37 PM
Nismo se razumeli viruse, kada sam rekao u hodu, mislio sam sednes za program, radis, gde zapnes citas itd.
spartakus
01-03-2013, 03:31 PM
Jbg mali nesporazum..po meni studio one je pokupio bash dosta fora od cubase i abletona..
Mika Technika
01-03-2013, 04:05 PM
To je zato sto je isti lik nekada radio cubase.
milos
01-03-2013, 05:15 PM
Da ako imash uredjaj koji otvara pdf,a ako namash sigurno necu da stampam 250 i kusur strana za daw.aj da je bob catz ili david crombie nebih zalio ni malo ma vec ih imam..
Logic - 1340 strana :wink:
spartakus
01-03-2013, 05:23 PM
Zlo i naopako osecam prvih 50 strana uputstvo za install..
fix3r
01-03-2013, 05:39 PM
Zlo i naopako osecam prvih 50 strana uputstvo za install..
Za Logic?
Uputstvo je "download from Mac App Store". To je otprilike sve.
spartakus
01-03-2013, 06:58 PM
Logic je ipak opasan daw,no da se vratimo na studio one..skroz je dobar njegovi eq po meni u rangu sa cubasom,sutra planiram da istestiram njegove revbove..kakvo je vashe misljenje o njima..
Mika Technika
01-03-2013, 07:17 PM
Ja koristim njegov open air, sa mojim impulse bankama, nisam instalirao njegove, mada odma da kazem, meni on sluzi za mix, a fl za produkciju.
spartakus
01-03-2013, 07:41 PM
Mene zanima room revb,ali nebih da komentarishem dok neprobam...miko brate stvarno izvini sto toliko pljujem taj fl studio..
Mika Technika
01-03-2013, 08:01 PM
Matori samo pljuj, meni ne smeta ali bas nikako :)
spartakus
01-03-2013, 08:36 PM
E valjalo bih probati taj groove extraction quantize(upravo procitah).jel neko probao..
Mika Technika
01-03-2013, 09:02 PM
Testirao, ok, lepa funkcija.
Ad Fines
05-03-2013, 07:54 PM
Ekipa, kako stvari stoje sa midi timecode kod Studio One?
Protools mi je master na jednom kompu a na drugom pokušavam potjerati Studio One.
Nikako ne kužim gdje i kako.... Zna li netko od vas rješenje?
Ghost Dog
08-03-2013, 09:51 PM
Je l' imaju ti ljudi nameru da ubace neki bit bridge u Studio One? :D
Mika Technika
09-03-2013, 12:09 AM
Oni su rekli jos 2012 da im ne pada na pamet da rade bridge, i da to treba da se svi zale na plugin developere(a ne na presonus) koji su krivi sto neki programi nisu 64bit(sto se mene tice u pravu su), a sve je vec uveliko(windows, i ostali proizvodjaci koji se trude da ispostuju svoje kupce) na 64bit-a.
alavuk
09-03-2013, 09:00 AM
ja sam jos na 32 bita , jednsotavno , nemam poverenej u taj 64 iako bi znatno olaksao rad ...
Mika Technika
09-03-2013, 01:59 PM
ja sam jos na 32 bita , jednsotavno , nemam poverenej u taj 64 iako bi znatno olaksao rad ...
Ja nisam naisao na problem sa 64, mada neizmenicno koristim 64 32
Ghost Dog
09-03-2013, 02:06 PM
Ja nisam naisao na problem sa 64, mada neizmenicno koristim 64 32 ....
Studio One, u 64-bitnoj verziji, prilično, prilično loše radi sa EMU karticama. :(
Mika Technika
09-03-2013, 03:03 PM
Onda je to do emu-a(losi drajveri za 64).
Ghost Dog
09-03-2013, 04:17 PM
Onda je to do emu-a(losi drajveri za 64) ....
Nepostojeći. :)
Mika Technika
09-03-2013, 08:16 PM
Nepostojeći. :)
Resen problem onda ! :)
Ghost Dog
09-03-2013, 08:53 PM
Resen problem onda ! :)
Ma, di je rešen!
E-MU neće da napiše normalne drajverre, a Presonus neće da napiše normalnu podršku za E-MU kartice.
Ja sam od onih ljudi za koje je "čaša do pola puna", ali nekada je stvarno teško posmatrati stvari na taj način! :grin:
E-MU jeste veći krivac u celoj pričici, to stoji, ali i Presonus malo poviše svir ..... mlati praznu slamu!
Mika Technika
09-03-2013, 10:49 PM
Ma, di je re?en!
E-MU neće da napi?e normalne drajverre, a Presonus neće da napi?e normalnu podr?ku za E-MU kartice.
Ja sam od onih ljudi za koje je "ča?a do pola puna", ali nekada je stvarno te?ko posmatrati stvari na taj način! :grin:
E-MU jeste veći krivac u celoj pričici, to stoji, ali i Presonus malo povi?e svir ..... mlati praznu slamu!
u prevodu: Srbija! :)))
spartakus
11-03-2013, 07:14 PM
E aj ako moze pomoc..
E pa ovako pocnem projekat i unesem ime pa barove pa sample rate(na 48)pocnem projekat podignem m-audio interface od zvucne na njoj stoji 44..projekat radi sve je ok ali jel moguce..e sad ja koristim ableton i cubase,na njima takodje imam projekte koji su razlicitih sample rate i rade ok samo me zeza studio one..
Mika Technika
11-03-2013, 07:48 PM
idi u opcije pa na audio setup i tamo klikni na control panel i namesti audio kartu
spartakus
11-03-2013, 09:01 PM
Probao i tako pre par godina,od tada drzim upaljen taj interface uvek.nego to ovaj studio one,malo buni mene navike su zajebane stvari.cesto se dogadja da prilikom stvaranja u nekom dawu odlucimo da batalimo projekat i pocnemo nesto novo(mislim na new project)ali ne menjajuci daw e to je problem kod studio one ostali daw programi se prilagodjavaju bez problema..samo da mi stigne reaper..(priznajem sav taj pojedini steinbergsonus pocinje da mi ide na k****..cak nema ni midi efecte,morao sam ovo da napishem..
Mika Technika
11-03-2013, 10:24 PM
Probao i tako pre par godina,od tada drzim upaljen taj interface uvek.nego to ovaj studio one,malo buni mene navike su zajebane stvari.cesto se dogadja da prilikom stvaranja u nekom dawu odlucimo da batalimo projekat i pocnemo nesto novo(mislim na new project)ali ne menjajuci daw e to je problem kod studio one ostali daw programi se prilagodjavaju bez problema..samo da mi stigne reaper..(priznajem sav taj pojedini steinbergsonus pocinje da mi ide na k****..cak nema ni midi efecte,morao sam ovo da napishem..
ahhahahahaha, radi gde god ti prija, to je najbitnije :)
lesha
11-03-2013, 11:29 PM
Studio One, u 64-bitnoj verziji, prilično, prilično lo?e radi sa EMU karticama. :(
?ta je problem?
inače, testirao sam s1, live i reaper ?to se tiče cpu opterećenja, s1 je pobedio, najgori reaper.
kissellii
24-09-2013, 11:14 AM
Da li neko zna da li je moguce i kako dodeliti lfo na fx kontrole
Npr hocu da midi shapper od cableguys dodelim da kontrolise dry wet u reverbu
Plus ako neko zna za bolju varijantu od cableguys midi shapper posto on nema koristan random (ima noise lfo model ali to nije ni synced + prebrzo je)
Dakle, ne pitam za ovo sto je navedeno na njihovom sajtu
http://www.cableguys.de/midi-shaper-studio-one.html
to je ok i radi mi za instrument ali ne znam kako da gadjam fx.
Studio one mu dodje vise za live sound projekte, mada mi se dopada iako sam manje u tome.
I posle neko kaze FL ne valja :) (a peak controller, a formula controller, pa ovo ono....) :D
Poku?avam malo da radim u S1 i jel mi mo?e neko savetovati kako da pove?em drugi par monitora sa S1, kako bih mogao da svičujem između parova, nemam nikakav monitor kontroler...? U Cubase-u se to lako napravi u kontrol room-u
DzoniPFC
10-10-2013, 12:43 PM
Ja sam preko iPada napravio remote konekciju (windows vidi iPad kao drugi monitor). Mixer sam postavio na iPad tako sto sam "odlepio" mixer komandom CRTL+F3 i rucno ga slajdovo misem kao sto bih inace pomerio bilo koji prozor na desktopu.
Ja sam preko iPada napravio remote konekciju (windows vidi iPad kao drugi monitor). Mixer sam postavio na iPad tako sto sam "odlepio" mixer komandom CRTL+F3 i rucno ga slajdovo misem kao sto bih inace pomerio bilo koji prozor na desktopu.
Kad sam rekao "drugi par monitora" mislio sam na "drugi par monitorskih zvucnika" :S
spartakus
10-10-2013, 02:45 PM
Jan aj molim te ako dodjesh do reshenja objasni i mene to zanima..
Ghost Dog
10-10-2013, 03:03 PM
Jan, ako sam dobro razumeo pitanje/problem, mislim da bi rešenje bilo desni klik na izlaz miksete (Main), pa Audio I/O setup.
E, sad, da li to nekako može da se podesi trajno, ili važi samo za tu pesmu (mada verujem da može i template da se napravi), to ću morati malo da pročačkam kasnije.
Ima valjda fora da stavis onaj PIPELINE stereo plugin na postfader i posaljes signal na lupam, ako su ti monitori prikaceni na sw1+2 izlaz, posaljes na 3+4 gde ti je prikacen drugi par i stavis mix valjda na 100%, i kad god upalis taj pipeline palice ti se drugi par monitora a gasice prvi... Nisam probao, ali sam procitao da to moze... Nisam probao jer jos uvek nisam povezao drugi par zvucnika
psionic
10-10-2013, 09:45 PM
Imam 2.6 i tamo u Audio I/O moze da se doda jos jedan stereo izlaz i da se stiklira "cue mix"
Posle toga ce ti u svakom kanalu automatski dodati jedan poseban send u CueMix grupu na izlazu...
Valjda to radi i na 2.5, nisam probao
Ghost Dog
10-10-2013, 09:46 PM
.... Valjda to radi i na 2.5, nisam probao
Ja koliko se sećam, ta opcija je tu već neko vreme.
Ma okej da se doda jos jedan miks, ali kako da ja saltam izmedju monitora ? Da kad upalim drugi par da se ugasi prvi i obrnuto ?
psionic
11-10-2013, 02:30 AM
Mute i Solo na glavnim busevima ? :)
Mute i Solo na glavnim busevima ? :)
Pa da, ipak je najlakse tako ! Ja jos uvek ne znam u prste S1, i trebalo je par minuta da provalim da moram da kliknem na outputs na mikseru da mi se pored mastera, pojavi i novi cue mix koji sam napravio :)
Mali update koji govori u korist Studio One-a :)
Pre jedno mesec dana sam radio izuzetno veliki projekat sa brdo procesiranja i nekih 50 kanala i radio sam u Reaper-u jer sam bas zavoleo taj program, zbog nacina na koji moze da se sve zivo prilagodi i podesi kako zelis... Medjutim, op 100% CPU, krcanje i svasta, to mi se nije desavalo ranije sa Cubase 5icom na kojoj sam od kako se pojavila... I ne samo to nego kad pustim play, na tom projektu po nekoliko sekundi cekam dok pocne da ucitava, kao da koristim neki windows-ov drajver a ne asio drajver od karte... Istina da je bilo puno procesinga, ali na Cubase-u sam gurao i vise, retko sam prelazio 70% CPU-a (imam i5 2500k ako je to bitno)...
Onda sam iz ciste znatizelje uzeo da uradim neki test, ljudi moji, Reaper nakrca CPU u 100% mnogo brze nego Cubase ili Studio One ! Ne secam se tacnih brojki, ali recimo ako u Cubase-u mogu da stavim 100 Fabfilter Saturn-a na HQ bez da imam krcanja i preskakanja, u Reaperu sve totalno pocne da se raspada na 50... Zasto sam stavio ovo na temi za Studio One, pa zato sto Studio One moze za 10% vise da izgura i od Cubase-a.... To sam sve pokusavao u 32 bitnim verzijama da bi bilo ravnopravno... S obzirom da koristim jos uvek neke 32bit pluginove, Reaper x64 jos lakse nabije 100% CPU ako koristim bridzovane FX-eve...
Ja ne znam, da li sam ja jedinstveni slucaj da mu Reaper toliko crpi CPU (sve sam pokusao zivo u setinzima), ali u Studiju One mogu za jedno 60% vise efekata da poguram dok CPU ne ode u 100%... Inicijalno kad se upale programi, Cubase i Studio One u startu zauzmu vise CPU-a nego Reaper, Reaper se ne oseca, ali pri vecim projektima sa puno processinga, Reaper se dva puta brze raspadne... Ne znam, ja nemam predrasuda o softveru, meni to sve isto, bitno mi je da mogu da rutujem gde sta hocu i da mogu da namestim sve kako hocu (zato mi se dopada Reaper), ali ovo je prilicno zbunjujuce... I nakon meseci rada u Reaperu, vratilo me je na C5, na zalost S1 ima neke stvari koje mi se ne dopadaju... Tipa srednji klik je toolbar, desni klik isto toolbar sa nekim opcijama, jezivo sam naviknut na hand panovanje ekrana na srednjem kliku u Cubase-u i to sam namestio i u Reaperu da tako radi... U S1 mi editing ide 30% sporije nego li u C5 i Reaperu... Takodje odabir plugin-a na insertima je katastrofa nikakvo sortiranje, kapiram drag n drop iz browser-a, ali to je jezivo gubljenje vremena... Pri vecem projektu 2 sekunde na onom koraku, 2 sekunde na onom koraku i eto skupi se pola sata - sat duzeg rada nego sto je potrebno...
spartakus
17-11-2013, 06:15 AM
100% si u pravu za reaper,kao da ne raspolaze cpu kako treba..
..upravo sam to na ranijim postovima u vezi Repa i S1 ba? to i spomenuo
ali do?ivio sam kritike i malo i pljuc pljuc.
Cub5 je ipak radno ploča koja će se te?ko prevaziči.
Za?to..?? e to ja pitam vas. Ideemoo:D
Dobro je da nisam usamljen u problemu !
Studio One je veoma interesantan program ! Par mojih prijatelja aranziraju, komponuju, rade sa VST instrumentima u S1 i odusevljeni su... Meni se isto svidja taj integrisani Melodyne-a, i kako rukuje sa VST instrumentima itd, ali za miksanje mi je malo tezak, narocito zbog zbog tog skrolovanja kroz projekat koje moze samo na lenjir i na shift+scroll, hand tool je majka za to... A to sto inserti nisu sortirani, to je posebna prica... Van toga je sjajan... Da ima te dve stvari koje mi fale, iz momenta bih ga kupio jer i nije skup... Ovako moracu uskoro da kupim C7
Student
19-11-2013, 11:02 AM
Pozdrav svima.
Imam i ja jedno pitanje vezano za studio one. Kako i sta treba napraviti da u slusalicama nemam kasnjenje? Povezao sam 16.4.2. sa Ha8000 preampom za sluske i sve to "kontrolisem" u studiu one. Napravio sam poseban Sub u output-ima koji sam stavio da budu na Aux 1-2, stiklirao cue opciju i pojavilo mi se iznad svakog kanala opcija da napravim poseban mix za taj aux. Medjutim u nekim tutorialima sam video da postoji i opcija Z - zero latency koju ja prilikom tog podesavanja ne dobijam. Da li neko ima slican problem i kako se resava? Hvala!
DzoniPFC
19-11-2013, 11:14 AM
Meni takodje nedostaje to sto je Jan spomenuo, sortiranje plugina na insert kanalima. Ali nedostaje mi i mogucnost da se naprave color regioni kao sto moze u Pro Tools-u i Logic-u (i pretpostavljem svim ostalim DAW programima) - zbog bolje preglednosti (strofa 1 - plava / refren - crvena - itd.)...
Ako izmumem ovih nekoliko nedostataka, za mene je S1 idealni DAW za komponovanje i snimanje. Prija za rad i sve ide tecno.
spartakus
19-11-2013, 06:14 PM
Dzoni slazem se sa tobom u vezi s1,cak i te nedostatke koje poseduje(i midi efekti fale)ja verujem da oni upravo sada pripremaju noviju i bolju verziju.s1 je odlichan program,a moram priznati i reaper je skroz dobar(samo da je malo stabilniji i cpu ekonomicniji,dok me je s1 bash tu totalno siguran i pouzdan)..s1 ja dozivljavam kao hibrid cubasa i abletona..
reaper je skroz dobar(samo da je malo stabilniji i cpu ekonomicniji,dok me je s1 bash tu totalno siguran i pouzdan)
Ovo je paradoksalno totalno, ja isto to mislim, ali Reaper useri se dice time kako koristi CPU, i svi napadaju kad kazes suprotno, i kazu da je ubedljivo najvise CPU friendly... Sto ja ne mogu da potvrdim... Mozda je CPU friendly za 3 EQ-a, jednu gitaru i glas... Za projekte od 50-60 kanala sa tonom inserta i nije bas, mislim takvo je moje iskustvo...
awacs
19-11-2013, 07:32 PM
Ovo je paradoksalno totalno, ja isto to mislim, ali Reaper useri se dice time kako koristi CPU, i svi napadaju kad kazes suprotno, i kazu da je ubedljivo najvise CPU friendly...
Ma, ljudi se diče softverima ko da su ih sami pisali, pa da moraju da brane sopstvenu čast. Budalaština. Radiš u onome u čemu ti je lakše da postigneš rezultate koje želiš, a nijedan softver nema CPU usage, workflow i interfejs optimizovan toliko da zadovolji svačije potrebe.
Ja recimo nikada nisam uspeo da shvatim PT logiku u kojoj se SOLO na nekom kanalu ne odnosi na sve sendove (i receive-ove) koji su dodeljeni tom kanalu, a opet gomila ljudi koji su mnogo ozbiljniji od mene miksa u ProTools-u.
Presonus Studio je odličan, isto kao i svi ostali DAW-ovi. Najbolji je onima koji odluče da im postane osnovno radno okruženje. Kao nekada, kad si morao da odlučiš da li ćeš da kupiš SSL, MCI, API, Neve, D&R, Soundcraft, Harrison ili Allen&Heath. Pa radiš u njemu dok ti ne dopizdi i ne pređeš na novu platformu.
..upravo sam to na ranijim postovima u vezi Repa i S1 baš to i spomenuo
ali doživio sam kritike i malo i pljuc pljuc.
Ne mogu da pronađem te postove, podseti me. Sećam se da si pominjao kako XYZ ne može da izvede neku akciju koju ABC može, ali to je druga stvar.
Pozdrav,
Vasa
spdif
19-11-2013, 09:23 PM
Ovo je paradoksalno totalno, ja isto to mislim, ali Reaper useri se dice time kako koristi CPU, i svi napadaju kad kazes suprotno, i kazu da je ubedljivo najvise CPU friendly... Sto ja ne mogu da potvrdim... Mozda je CPU friendly za 3 EQ-a, jednu gitaru i glas... Za projekte od 50-60 kanala sa tonom inserta i nije bas, mislim takvo je moje iskustvo...
zato i kosta koliko kosta:pepsi:
Dushan_S
19-11-2013, 09:55 PM
Za svaku temu na nekom forumu gde je neko probao DAW X i došao do zaključka kako troši više CPU-a nego DAW Y, postoji druga tema na drugom forumu gde je neko probao istu stvar i imao obrnuto iskustvo.
To sve zavisi, sa kojim pluginom se probava, koja verzija programa (možda je upravo nešto čačkano u kodu što će biti ispeglano u sledećoj verziji), na kakvoj konfiguraciji itd itd. Prilično irelevantna priča, zapravo, jer su razlike danas uglavnom jako male. Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
awacs
19-11-2013, 10:05 PM
Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
Ako neko testira i naleti na veliku razliku to obično znači da nije smislio drugi način da iskoristi slobodno vreme :)
Pozdrav,
Vasa
Dushan_S
19-11-2013, 10:32 PM
Haha, i to :) Ali zna? kako, iako me lično to ne interesuje, razumem tu potrebu kod ljudi, to ti je kao oni likovi ?to sami sebi stalno rastavljaju i sastavljaju motor ili auto i ne?to name?taju "da bolje radi".
To sve zavisi, sa kojim pluginom se probava, koja verzija programa (možda je upravo nešto čačkano u kodu što će biti ispeglano u sledećoj verziji), na kakvoj konfiguraciji itd itd. Prilično irelevantna priča, zapravo, jer su razlike danas uglavnom jako male. Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
Pa u krajnju ruku diskutabilno...
Prvo ja sam rekao da su takva iskustva na mom sistemu...
Drugo, na stranu price kako Daw A moze da potera 5 ili 10 % vise istih instanci nekog plagina od Daw B... Ja ovde govorim o tome da nam mom sistemu u Reaperu, mogu da poteram duplo manje nego li u S1 ili C5... Sto i nije bas zanemarljivo... I da nisam isprobavao jednu verziju Reapera sa jednim jedinim plaginon... Probao sam 5-6 verzija Reaper-a, sa 5-6 razlcitih plugin-a razlicitih proizvodjaca (toliko sam zeleo da okrivim odredjeni plugin za probleme) ali, rezultat kod mene je uvek isti ako na S1 i C5 mogu da poteram 100 instanci, na Reaperu mogu duplo manje, odnosno 50, u mojim knjigama to je prilicno dramaticna razlika... I uvek je skoro proporcionalno...
Sve ovo bi imalo smisla da sam ja navijac nekog Daw-a, ali nisam, nisam ljubitelj nicega, najpribliznije savrsenom DAW-u sto se workflow-a tice mi je Reaper, ali to pada u vodu, ako on kod mene ne radi kako treba ...
Moj zakljucak je da Reaper nije bas tako optimizovan kao sto se prica... I da Cubase (osim sto je omiljen kod nas) nije bas prevazidjeno djubre kao sto se prica po stranim forumima... A i jos jedan zakljucak, bitan za ovu temu, da Presonus S1 ni malo nije igracka, ima svoje bolesti sto se workflow-a tice, ali je ultra stabilan i optimizovan, i kome workflow odgovara, opusteno moze da se osloni na S1... Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da se naviknem na editing u S1, prosto sam u Reaper-u i C5, prilicno brzi, prosto jer mi na S1 treba vise klikova za odredjene operacije gde gubim sekunde, a na veliko i minute rada i gledanja u monitor...
Dushan_S
20-11-2013, 11:56 AM
Pa u krajnju ruku diskutabilno...
Prvo ja sam rekao da su takva iskustva na mom sistemu...
Drugo, na stranu price kako Daw A moze da potera 5 ili 10 % vise istih instanci nekog plagina od Daw B... Ja ovde govorim o tome da nam mom sistemu u Reaperu, mogu da poteram duplo manje nego li u S1 ili C5... Sto i nije bas zanemarljivo... I da nisam isprobavao jednu verziju Reapera sa jednim jedinim plaginon... Probao sam 5-6 verzija Reaper-a, sa 5-6 razlcitih plugin-a razlicitih proizvodjaca (toliko sam zeleo da okrivim odredjeni plugin za probleme) ali, rezultat kod mene je uvek isti ako na S1 i C5 mogu da poteram 100 instanci, na Reaperu mogu duplo manje, odnosno 50, u mojim knjigama to je prilicno dramaticna razlika... I uvek je skoro proporcionalno...
Sve ovo bi imalo smisla da sam ja navijac nekog Daw-a, ali nisam, nisam ljubitelj nicega, najpribliznije savrsenom DAW-u sto se workflow-a tice mi je Reaper, ali to pada u vodu, ako on kod mene ne radi kako treba ...
Moj zakljucak je da Reaper nije bas tako optimizovan kao sto se prica... I da Cubase (osim sto je omiljen kod nas) nije bas prevazidjeno djubre kao sto se prica po stranim forumima... A i jos jedan zakljucak, bitan za ovu temu, da Presonus S1 ni malo nije igracka, ima svoje bolesti sto se workflow-a tice, ali je ultra stabilan i optimizovan, i kome workflow odgovara, opusteno moze da se osloni na S1... Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da se naviknem na editing u S1, prosto sam u Reaper-u i C5, prilicno brzi, prosto jer mi na S1 treba vise klikova za odredjene operacije gde gubim sekunde, a na veliko i minute rada i gledanja u monitor...Ma sve je to ok, ali sam ka?e? da je na tvom sistemu to tako. Ja da je na mom sistemu to slučaj, ne bih na osnovu toga poku?avao da stvaram generalne zaključke da li je neki program optimizovan ili ne, ili mlatio praznu slamu sa nama na Rumskom već bih oti?ao na njihov forum da utvrdim ?ta je problem. Pa bih eventualno mo?da i sredio da mi taj program ne tro?i toliko CPU-a. Pa bih onda radio muziku i ne bih dalje mislio o tome :) A i ima? dve dijametralno suprotne tvrdnje, da je ne?to tako kako je kod tebe (?to znači da nije pravilo) a onda tvrdi? kako Reaper nije optimizovan koliko se priča (?to znači da to jeste pravilo i objektivna istina). Me?anje subjektivne i objektivne istine u jednoj tvrdnji ne ide...To ti je kao da se ka?e "Meni su ribe sa velikim sisama najbolje, to je tako u mom slučaju, a inače, moj je zaključak da su realno ribe sa velikim sisama najbolje". :D
Hoću da ka?em, nije jasno ?ta ?eli?, da ti Reaper proradi kako treba ili je imperativ da se stvaraju neki generalni zaključci u vezi Daw-ova i da udarimo po filozofiji.
:beer:
spartakus
20-11-2013, 12:59 PM
Pa znash dushane nemora da znaci da su ribe sa velikim sisama bolje,kad malo bolje pogledash nije sve u sisama..uh off topic..po tvojim postovima rekao bih da si psiholog,jedino sam cuo sestru da tako opisuje i analizira..jbg ali ja se i dalje slazem sa jan-om..meni je ardur takodje bolesno zahtevan..
Dushan_S
20-11-2013, 01:55 PM
Zar ne zna? da psiholozi skoro uvek misle da je sve u sisama? :wink: :D
A o cemu vi to?
O.K. Reaper ima vece sise od Cubase, aj' sad nazad na topic ili tisina!
Dushane, Reaper-ov forum je skup zaljubljenika u Reaper i za njih ne postoji mogucnost da je Reaper kriv za nesto... Pazljivo sam iscitavao njihov forum (jer prvo to radim pre nego da postavim pitanje na bilo kom forumu) i na temama sa problemima slicnim ili istim kao mojim nisam nasao resenje... Do djavola, pa oni su na jednoj temi zauzeli odbrambeni stav kad su se javili korisnici i prijavili da sto je veci ADC to vise grafika kasni za zvukom, sa pricom "To tako treba da bude, ADC ne moze drugacije da se resi", jes vraga... Na njihovom forumu sam nailazio na resenja sto se tice samo workflow-a, ali sto se tice optimizacije, Reaper je njima sveti gral.
Razgovarao sam bio sa nekoliko zaljubljenika u Reaper na drugim forumima i jedan mi je rekao da probam starije verzije, mozda nova verzija zeza, jedan me je pitao da li sam ja cuo za freeze funkciju, jedan je uzeo da mi drzi casove audio produkcije i miksanja jer nesto mora da nije u redu u mom nacinu rada kad koristim toliko efekata, a jedan je priznao da za njegovu muziku (koja je acc gitara i glas) je Reaper sasvim dovoljan...
Kako sam postavio poruku, na temi koju cita nekoliko desetina ljudi, da se S1 mnogo bolje ponasa od Reapera na mom sistemu, javilo se jos nekoliko ljudi u roku od nekoliko sati da to isto potvrdi, pa koliko vidim, na ovako malom uzorku nisam usamljen pa i moze da se izvuce neki generalni zakljucak...
Eto toliko od mene...
Dushan_S
20-11-2013, 04:18 PM
Dushane...Ma opušteno čovek, nije bilo jasno da li si rešavao problem i tražio odgovor na to pitanje iz tvog post-a pa mi nekako čudno izgledalo. Znam to da neki korisnici Reaper-a imaju fanboy fazon. Ja ne koristim Reaper i nemam iskustva sa njim, ali vidim da dosta ljudi čije post-ove usput vidim ovako na forumima, radi bez problema sa njim pa kontam da je to pre neka trenutna problematika tj nešto u vezi skorašnjih verzija (pa će se valjda i rešiti u bliskoj budućnosti, taj lik koji radi program brzo izbacuje nove verzije) nego nešto što je generalna odlika tog DAW-a. A i uvek bih lično pre radio sa DAW-om čija mi logika rada leži u odnosu na neki drugi pa makar trošio i više CPU-a. Meni lično baš taj Reaper ne budi neku želju da radim sa njim, nije mi bliska logika, ipak sam naviknut na Steinberg. (jedino što sam svojevremeno oplakao kad je Apple kupio Logic i ukinuo PC verziju, šmrc)
Ma opu?teno čovek, nije bilo jasno da li si re?avao problem i tra?io odgovor na to pitanje iz tvog post-a pa mi nekako čudno izgledalo. Znam to da neki korisnici Reaper-a imaju fanboy fazon. Ja ne koristim Reaper i nemam iskustva sa njim, ali vidim da dosta ljudi čije post-ove usput vidim ovako na forumima, radi bez problema sa njim pa kontam da je to pre neka trenutna problematika tj ne?to u vezi skora?njih verzija (pa će se valjda i re?iti u bliskoj budućnosti, taj lik koji radi program brzo izbacuje nove verzije) nego ne?to ?to je generalna odlika tog DAW-a. A i uvek bih lično pre radio sa DAW-om čija mi logika rada le?i u odnosu na neki drugi pa makar tro?io i vi?e CPU-a. Meni lično ba? taj Reaper ne budi neku ?elju da radim sa njim, nije mi bliska logika, ipak sam naviknut na Steinberg. (jedino ?to sam svojevremeno oplakao kad je Apple kupio Logic i ukinuo PC verziju, ?mrc)
Ma slazem se... Meni je ipak CPU processing prioritet, jer ne volim da gubim vreme sa freez-ovanjem pa unfreezovanjem kanala ako nesto treba da se menja jer sam uvek u skripcu sa vremenom... Sto kazu neki ljudi pesma nije smiksana kad je smiksana, nego kad nema vise vremena...
Meni se Reaper svidja, za audio, workflow mi je savrsen, nema sta, mikser mi se svidja, nacin na koji editing funkcionise mi se svidja, time stretch se lako radi i odlicno zvuci itd... Za Midi ne toliko, ali za ono sto licno ja radim sa midijem je dovoljan... Ali sta da radim kad mi sa njim racunar radi kao da je Pentium kec na 166 mhz...
Presonus S1 s druge strane, ultra stabilan, ali mi za mnoge stvari treba vise koraka... Cilj mog posta onda prvog je bio da pohvalim S1 koji kod mene radi stabilnije nego najhvaljeniji Reaper...
Mogli
20-11-2013, 07:36 PM
Studio One ima tako sitnu miksetu, prepostavljam da je to namenjeno onima sa mnogo vecim monitorima od 22"
spartakus
21-11-2013, 04:31 PM
Mogli imash pravo ali ni ableton nije nishta bolji kada je u pitanju mixer,reaper ima bash dobar mixer(rastegljiv)..e da pa sa sisama kad malo bolje pogledash i nemoze mnogo toga,vremenom se otrembese i pocnem ribu da zovem brena..
spartakus
21-11-2013, 04:36 PM
Meni je kod mixera jako bitna velicina metera(ma on mi je jako bitan)..
LA-2A
21-11-2013, 05:45 PM
a ja mikser u cubase-u koristim samo kad mi master kanal treba :)
Samo da kazem da sam tek danas provalio da Presonus moze da otvori steinberg xml arhivu. U prevodu snimite Cubase projekat kao XML arhivu i mozete da otvorite taj projekat u S1, s tim sto nemate informaciju o instrumentima, fx-evima i to... Za moje potrebe je to dovoljno, zato sto mi uglavnom stizu projekti na mix, sve audio, sad mogu opusteno da otvorim u S1 i tu da miksam
alfom
31-01-2014, 02:25 PM
Svaka čast Jan za ovo. :beer:
Ad Fines
01-02-2014, 04:18 PM
Nadam se da će uskoro dodati MTC da ga se može korisiti kao slave......
Do sada je samo kao master....šalje, ali ne prima.....
gitarstudio
02-02-2014, 12:40 AM
Odlican je,mozda i najbolji.......radima sa njim vec mesec dana, odusevljen sam.Prodajem cubase........
Odlican je,mozda i najbolji.......radima sa njim vec mesec dana, odusevljen sam.Prodajem cubase........
heh..neusporediva je njegova inferiornost naspram Cuba..bar ?to se midi-ja tiće. A audio vi?e manje ovisi o navici. Ali ponovo i ponovo me razočara glede midi filea.I to sa stvarima koje su bitni u projectu.
..napr. otvaram midi u cubu i lepo mi svaki trak ima ime instrumenta a u 1 nating...!? Napominjem midi koji nije rađen u Cubu..već ko zna gdje tj. sa cime.:shock:
alfom
31-05-2014, 07:58 AM
Idvi je u pravu. Rada sa midijem nema bez CuB-a. Ali, audio je odlično rije?en u SO. A, koliko sam čitao, biće jo? bolji. Uskoro. :wink:
Idvi je u pravu. Rada sa midijem nema bez CuB-a. Ali, audio je odlično rije?en u SO. A, koliko sam čitao, biće jo? bolji. Uskoro. :wink:
Evo zvanicno, najvise sto mi nedostaje je screen panning na srednji klik kao u Cubase-u :D Ja ne hajem za midi toliko
DAW-glazbeni sekvencer-ili digitalni audio editor softvera, za dodavanje ili mijenjanja glazbene notne podatke..otprilike definicija DAW sekvencera.
Dakle ako se proizvod prodaje pod tim sloganom u kompletu..onda je One..u najmanju ruku polu proizvod.
Ima audio editora (vi?ekanalnih) fenomenalnih ćak i zapanjujuće dobrih..evo sjetih se jednog (onako bezveze) WavePad.
ALI dobrih DAW-sekvencera... da je sve u jednom kao CUB, Logic malo..skoro pa jo? manje.
E zato me One razočarao..naj jednostavnije radnje koje bi trebale "?ljakat" ovde ni u tragovima. Ma boli me...?to ima savr?eno ovo ili ono kad uradim naj jednostavniju radnju a on mene izbaci (da prostite) sranje..onda je i on za sada za mene sranje.:confused:
Napominjem da mi nije do polemike nego jednostavno pop..kad ga se uspoređuje sa Cubom kao da uspoređuje? crno beli TV sa kolorom koji ima i daljinski.
Mika Technika
01-06-2014, 09:52 AM
Ti onda koristi FL kao sekvencer
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ti onda koristi FL kao sekvencer
???:confused:
Stvarno ???. O cemu mi to pricamo:cry:
Filip_
01-06-2014, 11:06 AM
E zato me One razočarao..naj jednostavnije radnje koje bi trebale "?ljakat" ovde ni u tragovima. Ma boli me...?to ima savr?eno ovo ili ono kad uradim naj jednostavniju radnju a on mene izbaci (da prostite) sranje..onda je i on za sada za mene sranje.:confused:
Napominjem da mi nije do polemike nego jednostavno pop..kad ga se uspoređuje sa Cubom kao da uspoređuje? crno beli TV sa kolorom koji ima i daljinski.
Ni ja vec 10-tak godina ne koristim Acid (program :)) zato sto mi je govance za 99% stvari (ne racunajuci suvu manipulaciju loop-ovima) i zato sto je u ozbiljne svrhe danas, pored ozbiljnog softvera, neupotrebljiv pa ga prosto ne koristim i end of story.
Covek kod koga sam u studiju trenutno obilato koristi Studio One (pored Pro Tools-a) i zaradjuje od njega za zivot...problema sa Midi-jem ima, ali nisu neresivi...stvar ukusa i afiniteta...
Mika Technika
01-06-2014, 12:52 PM
???:confused:
Stvarno ???. O cemu mi to pricamo:cry:
Jel ti treba sekvencer? Onda o tome pricamo, pa lepo kasnije exportuj trake, pa nastavi da radis sta ti treba u studio one-u. A mozes i rewire lepo i udri. Jel ti treba old skul sekvenciranje fl, jel ti treba najbolji piano roll fl.
Nadam se da ce do kraja godine da zavrse 12-ku, pa ce da bude jos mnogo bolje.
awacs
01-06-2014, 02:30 PM
Jel ti treba sekvencer? Onda o tome pricamo, pa lepo kasnije exportuj trake, pa nastavi da radis sta ti treba u studio one-u. A mozes i rewire lepo i udri. Jel ti treba old skul sekvenciranje fl, jel ti treba najbolji piano roll fl.
Na osnovu @idvijevih ranijih postova cenim da mu treba konvertovanje .MID fajlova u karaoke matrice. Cenim i da je navikao na Cubase. Jedino ne razumem za?to se ljuti na druge DAW-ove kad već ima onaj koji mu radi posao.
Pozdrav,
Vasa
Na osnovu @idvijevih ranijih postova cenim da mu treba konvertovanje .MID fajlova u karaoke matrice. Cenim i da je navikao na Cubase. Jedino ne razumem za?to se ljuti na druge DAW-ove kad već ima onaj koji mu radi posao.
Pozdrav,
Vasa
ok ..ok..ne ljutim se vec samo polemiziram..razgovaram pa o zato i postoji ovaj forum.:)
Cudno mi je da likovi koji programiraju nove software ..kad vec vecinom stvari kopiraju od starih provjerenih ..za?to propu?taju neke vrlo znacajne stvari. To me muci.
Naravno radim celi zivot na cubase ..i malo me chudi da je za tebe rad sa Midijem iskljucivo vezan za karaoke?? Cudno jakoo cudno.
Evo copy-paste text iz jednog "stranog" foruma sa gooogle prevodom..:
Cubase / Nuendo (Puna verzija) je IMHO najmoćniji DAW raspolaganju. Sve navedeno mo?e napraviti osnove - snimanje, mix, ima midi funkcionalnost uklj. virtualni instrumenti. Međutim Cubendo izdvaja po tome ?to sadr?e alate i funkcije koje su svi ostali Daws imaju tek izmisliti. Slično kao ?to su automobili sve ići od točke A do točke B, ali nitko neće reći da je Lamborghini i Volkswagen su "isti".
Necu biti cinican i nafrkan na svadju ali vec sam par puta naisao da rad sa MID-em iskljucivo se veze uz karaoke. Zato da jednom pojednostavnimo.
http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI
http://en.wikipedia.org/wiki/Karaoke
:):wink:
Filip_
01-06-2014, 04:56 PM
Evo copy-paste text iz jednog "stranog" foruma sa gooogle prevodom..:Cubase / Nuendo (Puna verzija) je IMHO najmoćniji DAW raspolaganju. Sve navedeno može napraviti osnove - snimanje, mix, ima midi funkcionalnost uklj. virtualni instrumenti. Međutim Cubendo izdvaja po tome što sadrže alate i funkcije koje su svi ostali Daws imaju tek izmisliti.
Opet, samo jedno misljenje (IMHO)...subjektivna stvar...
Slično kao što su automobili sve ići od točke A do točke B, ali nitko neće reći da je Lamborghini i Volkswagen su "isti".
Lamborghini je u vlasnistvu Volkwagen-a jako dugo...prave superautomobile i tacka...probaj da sa Diablo-om ili Murcelago-m odes na pijac i vozikas se po gradu ili odes sa porodicom na more? :) Jednostavno zna se "namena" takvog automobila...dosta se i kod Daw-ova iskristalisalo sta kome koji za sta odgovara...
awacs
01-06-2014, 05:04 PM
malo me chudi da je za tebe rad sa Midijem iskljucivo vezan za karaoke??
Ja to nisam ni rekao, ali ti si napisao ne?to ?to me je ponukalo da pomislim kako za tebe jeste:
..napr. otvaram midi u cubu i lepo mi svaki trak ima ime instrumenta a u 1 nating...!? Napominjem midi koji nije rađen u Cubu..već ko zna gdje tj. sa cime.:shock:
Eto tako :)
Pozdrav,
Vasa
Ja to nisam ni rekao, ali ti si napisao nešto što me je ponukalo da pomislim kako za tebe jeste:
Eto tako :)
Pozdrav,
Vasa
Ok mozda te to nateralo da tako razmisljas...:D
Ali nije stvar u tome nego evo slucaja:
Otvaram projekt iz 2000g ..naravno nema veze sa danasnjim VSTI-em..dapace nesto sam vukao iz Reasona..ali ja kao "pametan":banghead: MIDI "majstor" svaku traku (midi zapis) u cubendovom projectu upisem i koji instrument taj doticni notni zapis sviri..I to spremim kao MIDI zapis ..za neka vremena. Otvaram to u ONE studiu svaka traka mi ima isto ime tj. naziv pjesme. Otvaram to u Cubu tamo lepo pise drumm ,bass traka..itd. Otvaram to u GNmidi-u tamo isto lepo pise koji instrument na kojoj traci.Otvaram taj midi u Cakewalk ista stvar.Probao sam to i sa "nepoznatim" midi zapisima..ista stvar.
E o tome sam prichao.
Znam da ovako "planinskim "jezikom mi je lakše da objasnim tu pricu.:grin:
Neznam mozda vi radite drugim principom i dalekoo pametnijim.
E to mi je iz prve zasmetalo u One studiu.
Mislim da da sam razumljiv.
A ono sa automobilima ne komentiram jer je to citat..:da:
Sky Net
02-06-2014, 01:51 PM
Koja fantazija od teme. Sad se ja pitam, ako uzmemo za primjer jednog Nissana GTR R35, koji se bez problema nosi sa recimo nekim diablom, murcielagom ili ne znam cime vec, plus sto se sa njim ladno ode i na pijac i na more, koji bi to daw bio. Zanimljivo. Definitivno fali jedna auto-moto rubrika.
Filip_
02-06-2014, 03:09 PM
Koja fantazija od teme. Sad se ja pitam, ako uzmemo za primjer jednog Nissana GTR R35, koji se bez problema nosi sa recimo nekim diablom, murcielagom ili ne znam cime vec, plus sto se sa njim ladno ode i na pijac i na more, koji bi to daw bio.
Lol. Auto koji trosi 20 litara na 100 km i ima gepek ot 200 litara (ako ima i toliko) ti je ok za more?? :confused: :D
Zanimljivo. Definitivno fali jedna auto-moto rubrika.
Komparacija u bilo kom obliku, ako pogadja sustinu, je po meni uvek pozeljna.
"Nije bitno ciljati u metu, nego metati u cilj" :D
Sky Net
02-06-2014, 06:25 PM
Lol. Auto koji trosi 20 litara na 100 km i ima gepek ot 200 litara (ako ima i toliko) ti je ok za more?? :confused: :D
Jos jedan internet-expert. Informisi se malo, raspitaj, ili jos bolje pogledaj. Ali ne na internetu. Doduse, bolje i na internetu, nego nikako pa pisati ofrlje.
Komparacija u bilo kom obliku, ako pogadja sustinu, je po meni uvek pozeljna.
Ma nemaa, jos jedna mjerodavna, expertna komparacija, narocito sa fau-ve-om i lambom kao mjerilom.
"Nije bitno ciljati u metu, nego metati u cilj" :D
Kako da ne.
P.s. Sve je ovo relativno. Ko ce ici po grede ili vrece krompira, neka sebi uzme kombi. Ko ima 5 djece, ni karavan mu nece biti dovoljan. Razlicite potrebe, razliciti apetiti, razliciti afiniteti. Ali svakako, bolje pametno sutiti, nego svasta pisati.
Filip_
03-06-2014, 02:03 AM
Jos jedan internet-expert. Informisi se malo, raspitaj, ili jos bolje pogledaj. Ali ne na internetu. Doduse, bolje i na internetu, nego nikako pa pisati ofrlje.
Bio sam blizu, omasio sam za 5-6 litara odprilike, mada i nisam ako ga vozis sa gasom do daske :)...http://www.nissanusa.com/sportscars/gt-r/versions-specs
Ne znam gde da pogledam sem na oficijelnom sajtu proizvodjaca...i hvala za ovo int. expert...imam ga od 97', red je bio da naucim nesto :D.
Ma nemaa, jos jedna mjerodavna, expertna komparacija, narocito sa fau-ve-om i lambom kao mjerilom.
Izvini ako te je zbunilo to, necu vise. :rolleyes:
P.s. Sve je ovo relativno. Ko ce ici po grede ili vrece krompira, neka sebi uzme kombi. Ko ima 5 djece, ni karavan mu nece biti dovoljan. Razlicite potrebe, razliciti apetiti, razliciti afiniteti. Ali svakako, bolje pametno sutiti, nego svasta pisati.
Imam daleko pametnija posla od merenja "pise" na forumu. Posebno da se natezem sa nekim o automobilizmu na audio forumu...
spartakus
03-06-2014, 12:51 PM
kada ce midi efekti za studio one au bree
Ghost Dog
03-06-2014, 12:59 PM
kada ce midi efekti za studio one au bree
NSNaMNT! :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.