Log in

View Full Version : Problem sa Battery 3 i Guitar Rig u Cubase 5-ici?

Ngino
30-11-2012, 02:54 AM
Cubase 5 na XP 32bit mi ne vidi Battery 3 i Guitar Rig 5.0.1.
Inace dosad radili sve do nedavno kad sam instalirao Komplete-a 8.

Oboje sam instalirao naknadno i poslije instalacije samog Komplete-a i nema ih u Cubase-u.

Sta se desava? Trazio sam ih u Cubase Program Files-ima ali nema nista, cak ne vidim nigdje .dll fajlove.

Da li bi trebao da uopste i vidim negdje dll fajlove?
Ima li neko ideju sta je u pitanju?
Sve narodno, of kors.

Hvala unaprijed!

psionic
30-11-2012, 04:20 AM
Pod pretpostavkom da si battery3.dll i guitar rig.dll pravilno smestio u svoj VST path i to 32bitne za Cubase 32bita i 64bitne za Cubase 64bita (ili 32bita Cubase sa jBridgeom), onda kada te je instalacija pitala za lokacije...

Odes na:

C:\Documents and Settings\*User*\Application Data\Steinberg\Cubase 5

Nadjes fajl: Vst2xBlacklist.xml

Obrises ga. Resetovace sve "blaklistovane" plaginove, medju koje je mozda svrstao i ove tvoje (desavalo mi se)

Moguce da ce skenirati plaginove posle toga, mada mislim da nece. Ako to ne pomogne, pronadji i ovaj fajl : Vst2xPlugins.xml

Obrisi i njega. Pripremi se na kompletan sken svih VSTova, jer ce ovo obrisati informacije o plaginovima i njihovim lokacijama i morace ponovo da skenira. Moraces da dodas PATHove za VST plaginove u Cubase kada ovo obrises - cini mi se...

Ngino
01-12-2012, 01:42 AM
Hm, hvala za prijedlog,probao sam ali nisam nista napravio ipak.
Jos neki prijedlog?

Rhino
01-12-2012, 01:56 AM
Komplete je i meni na prosloj ili predprosloj masini napravio picvajz sa nekim (ne svima) predhodno instaliranim NI vst-ima kad sam instaliravao maschine da testiram.. Koliko me sjecanje sluzi mislim da sam to rjesavao 'pjeske' nakon toga.. Tj uninstall svega od NI ukljucujuci i komplete, ciscenje registry baze, pa opet nanovo 1. Komplete 2. Sve sto je ostalo...

psionic
01-12-2012, 05:50 AM
Moraš da imaš dll fajlove u vst pathu... ako ih nema, nešto je pošlo naopako prilikom instalacije: probaj da ih iz program files/native instruments/blabla/šta već/battery - prosto iskopiraš gde treba...

Everbeatz
01-12-2012, 08:13 AM
Koliko se secam moras da instaliras i standalone instance - maglovito se secam da sam isto imao taj problem jer nisam chekirao standalone verzije, pa mi se nisu pojavili plugovi..probaj to pa javi
Cini se nelogicno, ali znam da je u tome bio prob
I naravno, chekiraj jos jednom putanje vst instanci prilikom instalacije
Poz:wink:

Ngino
02-12-2012, 06:50 PM
Evo, ponovo sam pokusao sa kopiranjem dll-ova u VstPlugins folder i uspio je da proradi.
Sad je sve OK!

Dakle, kopirao iz Native Instruments Battery 3 i Guitar Rig 5 dll fajlove u Cubase-ov VstPlugins folder, a prije toga i obrisao ovo sto je psionic rekao!

Hvala ljudi!