PDA

View Full Version : Presonus Audiobox 44vsl Problem

horton
29-11-2012, 07:00 PM
Pozdrav,

kupio sam prije 2-3 mjeseca gore navedenu karticu. Uzeo sam ju polovnu, ali jo? uvijek ima garanciju. Kad je kod mene doma i kad ju spajam na liniju(jbg, nemam monitore) sve ?ljaka. Sku?io sam da kad ju odnesem negdje dalje i spojim na neke druge zvučnike ili pojačalo, nakon minutu dvije normalnog rada, zvuk odjednom kao da se sroza na 2 bita i bude distorziran i odvratan. Nakon ?to promjenim sample rate ili nakon ?to ju ugasim/upalim sve opet radi dobro minutu dvije i opet ispočetka. Koristim ju sa abletonom 8 suite i asio driverima koji dođu uz nju.

Osobno mislim da je softwerski problem. Ako tko ima sličan problem ili savjet, javite se jer je stvarno frustrirajuće.

Filip_
30-11-2012, 04:13 AM
Rekao bih da je do Usb ulaza na tim drugim masinama ili nestabilnog napona (nikako ne koristi "USB kalemljenje" tipa - iz jednog USB ulaza da ide racvanje na 2 - za napajanje kartica). Ta karta ne mora samo preko USB-a da se napaja, ima i onaj mali 12VDC eksterni adapter, imas li ga? Ja bi probao preko njega da napajam kartu, da vidim sta ce se desiti.

Pozz.

horton
30-11-2012, 09:04 AM
Imam taj 12 V pretvarač, probao sam uključiti doma u sve utičnice da vidim hoće li doći do toga, ali ništa se nije dogodilo. Također mogu priznat da tamo gdje sam uključivao kad se pojavio problem, struja nije bila baš najbolja.

Filip_
30-11-2012, 04:25 PM
Imam taj 12 V pretvarač, probao sam uključiti doma u sve utičnice da vidim hoće li doći do toga, ali ni?ta se nije dogodilo. Također mogu priznat da tamo gdje sam uključivao kad se pojavio problem, struja nije bila ba? najbolja.

Kod moje kucne M-audio Fast Tr. Pro vidim je jako osetljiva i "razmazena". Radi na predjem Usb portu, na ona 2 iza kod Laptop-a gde je vise elektronike kad prikacim distorzira i pucketa posle 5 minuta...Sam si rekao da je struja moguci problem...kod tebe radi, kod drugih se cuju smetnje...mislim da je onda to moguci razlog...

P.S. - Rece da je odneses negde dalje, pa onda dodje do smetnji. Da li je to drugi stan, drugi komp?

Pozz :D.

horton
30-11-2012, 05:07 PM
Uvijek ju spajam na svoj laptop i osim doma, koristim ju gdje imamo probe i tu nema nikakvih problema. Ovo mi se javilo u kafiću jednom i potkrovlju koje predpostavljam nema ba? dobro uzemljenje. Updejtat ću drivere, pa ćemo vidit, mo?da je i u tome problem. Meni također radi samo na jednom usb portu.

Tranzit
03-12-2012, 10:46 PM
Presonus 44VSL mora ali zaista mora da bude prikljucena na USB Port koji nece dijeliti ni sa cim drugim. Tek tada je zagarantovan nesmetani rad. Da li ona radi sama na jednom USB Portu mozes da provjeris u Hardware Devices. Nisam do sada naisao na bilo kakav problem sa Presonusovim kartama a sve sam ih, bez izuzetka, testirao. Skini obavezno najnoviji Driver.

horton
04-12-2012, 07:09 PM
beta driver odradio stvar, hvala svima na pomoći :)