View Full Version : Terce na vsti??
branoy
26-11-2012, 05:36 AM
e ljudi, de mi recite imal koji plugin da radi terce? kao midi plug il?
npr ima ih dosta rade akorde kao midi pluginovi, msm nikako da nadjem samo dva tona da sviraju, a ne tri i vise, zar je to tesko napraviti ili nece??
w2 harmonizer npr je midii akord plugin, kao i od cubesa njegov onaj pod midi plug isti rad, i tako ima sigurno ih jos da ne nabrajam, al sviraju akorde, i to tako lako, kao sto bi mogao i terce neki plug?
emulator x3 sad koristim, odlican je, al fale mi terce :(
a u kontakt mi se ne vraca zbog njih sve do i jedne scripte koju sam davno bio napravio jos u trojci mislim.
Mozda bi mogao to da resis na nivou midi-ja, pre nego sto posaljes na instrument, npr. dupliras traku, i na njoj napravis preset za transponovanje. To nije komplikovano i radi sigurno.
Mozda bi mogao to da resis na nivou midi-ja, pre nego sto posaljes na instrument, npr. dupliras traku, i na njoj napravis preset za transponovanje. To nije komplikovano i radi sigurno.
da, ali treba inteligentno transponovanje, po skalama i tonalitetima....
ajde ..pojasni to malo..ba? me zanima!
Dupliranu melodiju transponuje za tercu, i prilagodi je odgovarajućem tonalitetu (kako sve terce nebi bile samo velike ili samo male. Znači samo treba da podigne, odnosno spusti poneki ton za pola stepena) ...prosto k'o pasulj.
Dupliranu melodiju transponuje za tercu, i prilagodi je odgovarajućem tonalitetu (kako sve terce nebi bile samo velike ili samo male. Znači samo treba da podigne, odnosno spusti poneki ton za pola stepena) ...prosto k'o pasulj.
ma jasno je to sve ..ali koliko sam shvatio napisano je .."napravi? presete"..to mi be?e neshvatljivo.
A pitanje je bilo "auto" terca..bez da ne?to "pipa?" recimo kao ovo: http://www.yumidi.com/instrumenti/agaton-cubase-sx-nuendo-terce
Samo lik to prodaje ..onako na neviđeno..nikakav demo softa itd..
bar mislim da je tako:da:
Ne znam?! ...Pada mi napamet neka pedala iz "Amplitube-a", ili "Antares Harmony Engine".
Ali ako je već midi u pitanju, zar je nije bolje napisati, kopirati ili ?ta već, ako je već te?ko odsvirati? ...Osim ako ne treba za live?
treba za live, naravno......
i ja to trazim....i ne samo terce, vec neki inteligentan orkestrator
e ljudi, de mi recite imal koji plugin da radi terce? kao midi plug il?
npr ima ih dosta rade akorde kao midi pluginovi, msm nikako da nadjem samo dva tona da sviraju, a ne tri i vise, zar je to tesko napraviti ili nece??
w2 harmonizer npr je midii akord plugin, kao i od cubesa njegov onaj pod midi plug isti rad, i tako ima sigurno ih jos da ne nabrajam, al sviraju akorde, i to tako lako, kao sto bi mogao i terce neki plug?
emulator x3 sad koristim, odlican je, al fale mi terce :(
a u kontakt mi se ne vraca zbog njih sve do i jedne scripte koju sam davno bio napravio jos u trojci mislim.
..a da pita? njega on ti sigurno zna..:wink::D
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3791#axzz2DL202NSh
..a evo i kako ih brzo napraviš u Cubu..možda minimalna korekcija..dakle midi file je u pitanju.
Dakle, imaš neki solo u npr. Cduru. On ti je u jednoj midi traci. Kopiraš
ju u drugu traku. Drugu traku zaplavi i zacrveni, otvori midi, izabereš
transpose (+4), čekiraš scale correction (u current Scale npr. staviš Harmonic Minor itd..) i on ti pravilno napiše terce u. Ako je donja terca naravno -3...itd itd.
Cduru bez disonanci...:wink:
awacs
26-11-2012, 08:12 PM
..a da pita? njega on ti sigurno zna..:wink::D
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3791#axzz2DL202NSh
Čovek je već (na samom početku threada) pomenuo da je napravio tu skriptu :ups:
Pozdrav,
Vasa
branoy
26-11-2012, 08:58 PM
i to jeste, jos za kontakt 2 ko zna koje god hehe, nije bilo je u romingu .
a namjerno sam dao svima na onom sajtu gde taj spomenuti ovde hoce pare za terce u cubes!! .. msm tamo je taj prvi post pa kasnije na yu-midi.
idvi, to sve znamo napamet sto pises :) hehe .. ipak hvala i na tom msm koristice nekom ovde ko ne zna nikako, hehe//
i da,, imali ovde info inzinjera da napisu taj mali plug? in out midi, i tjuning u njemu svaka nota da moze ici -99 +99 i cisto kraj tog svega odakle zelimo da izaberemo ton? .. ne kontam kako to nema,, 21 vek.
a najgore je isto zastita iz klavijature tritona, sam global prepoznaje midi CH, dok combi, i Seq, nece da daju OUT, a lako bi bilo, nastimas dva kanala, i na drugom tercu,, upalis dva vsti, drugi ce primati tercu iz klave, i snimas live.
psionic
26-11-2012, 09:04 PM
i to jeste jos za kontakt 2 ko zna koje god hehe, nije bilo je u romingu .
idvi, to sve znamo napamet sto pises :) hehe .. ipak hvala i na tom msm koristice nekom ovde ko ne zna nikako, hehe//
i da,, imali ovde info inzinjera da napisu taj mali plug? in out midi, i tjuning u njemu svaka nota da moze ici -99 +99 i cisto kraj tog svega odakle zelimo da izaberemo ton? .. ne kontam kako to nema,, 21 vek.
Upravo si mi dao sjajnu ideju! Mislim da to mo?e da se uradi u nekom programu tipa reaktor ili plogule... I'm on it...
branoy
26-11-2012, 09:08 PM
psionic, ajde probaj nest smudrovat pa javi jesi sta uspeo :)
i to jeste, jos za kontakt 2 ko zna koje god hehe, nije bilo je u romingu .
a namjerno sam dao svima na onom sajtu gde taj spomenuti ovde hoce pare za terce u cubes!! .. msm tamo je taj prvi post pa kasnije na yu-midi.
a najgore je isto zastita iz klavijature tritona, sam global prepoznaje midi CH, dok combi, i Seq, nece da daju OUT, a lako bi bilo, nastimas dva kanala, i na drugom tercu,, upalis dva vsti, drugi ce primati tercu iz klave, i snimas live.
..naravno da nisam to napisao za tebe nas, mi, svi :D..nego za one koji bauljaju kao i ja i mi i svi na pocetku plivanja. I ni u kom slucaju nemoj shvatit ono moje citiranja tebe (Kontakt) provokatorski.. imao sam te u dokumentaciji zvanoj "Audio shule" (baš tako) tamo iz 2008 mislim.:wink::)
A to me ponukalo surfajuci i zapazivsi da mnogi (i šire) traže pomoc.
Tvoja ideja je za 11..stvarno neka "lumeni" ovog foruma ucine nesto..bilo bi divno!:grin:
branoy
27-11-2012, 03:39 PM
hehe idvi , ma sve razumem :) .pz
branoy
29-11-2012, 07:43 PM
ako napravim za cubase 5 dacu svima,, mudrujem nesto!! pokusavam.. pz
branoy
29-11-2012, 08:40 PM
vredan sam do zla Boga :D . provalio,, sam treba vremena, po sata pravio ovu tercu, evo vam C mol . ubaciti u Chorder od Cubase 5, on je na User, pa kako se zove komp, pa appdata, pa roaming, pa steinberg, pa cubase 5, pa presets, pa chorder ,, e tu ubaciti ovo moje,, i isto insertujete na bilo koji vsti i svira Cmol. uradicu ih vremenom sve, trebace vremena, uglavnom PUKO CUBASE 5!! nema zeze sa Branoy :D hehe, poz
pc.koriste se u chorder, midi plugin od cubase. i rade znaci na bilo koji vsti, sad vise ne treba vsti ni jedan da ima user scale ko sto vecinom nema ih 99 posto haha,.
sad ce pesme lakse da se sklapaju!! zvuci odma terca :D
...svaka cast..e jesi legenda :wink:
Nisam jos probao ali cim stignem..
branoy
03-12-2012, 07:47 PM
jos..:)
psionic
04-12-2012, 02:12 AM
Mislim da je ovo dovoljno korisno da se nadje na sticky :) Hvala Branoy na ulozenom trudu...
branoy
04-12-2012, 02:28 AM
hehe nista, ma kad nema kod drugih * a stvarno nema nigde prewrtio sam WORLD i niko nije znAo u u cubase 5, za ostale daw jos gore ,), nek ima kod nas!! zato i volim unapredjivati necim rumski!! a ne sam daj meni popkupit odgovor i otic, iako i u odgovorima slabo ti ja naucim nesto dok ja to ne vidim direkt i ne osetim to., msm ne mogu sve skontat u odgovorima, ovo sto dam vam dodje kao praksa direkt, ili projekat da dam neki iz cubase, lakse 10x vidis sve sta je pipano dirano, pa ti doradjuj po svom. msm lakse jbg.
kacim ih ovde polako kako radim sve.. sad ima fino vec :) one osnovne ,
i meni samom koliko je lakse sklopit forspil neki, kad otvoris 5 vsti kanala, i sa svakog nastimas neku bojicu lepu, i na dva stavis tercu jednu gore osnovnu i jednu dole transpoze osnovne, plus 3 ove netunirane, osecam se kao u tritonu COMBI,, lakse 10x. dodje jos neka ideja na forspilu odma.
i sto je isto najbolje, ne kvari ni legato, ni portamento ni mono ni nista kod bilo kojeg sinta vsti gde se primeni.
branoy
27-12-2012, 05:08 PM
2 new
branoy
07-02-2013, 03:46 AM
sve sto je ovde za sad toliko i ja imam, ne da mi je mrsko haha, al sto uradim opet ubacujem naravno.
Ad Fines
24-03-2013, 02:43 PM
Svaka ti cast za ovo... Jedino ne mogu skuziti kad ih stavim tamo gdje si rekao, zasto ih cubase ne vidi u chorderu....
Jel mozes malo pojasniti
branoy
24-03-2013, 02:52 PM
druze ma nista, ova sam pravio za Cubase5, evo slike gde sta treba biti i to je to, mozes da terciras sa bilo kojim vsti i koliko ih zelis msm kanala, mogu ako zelis 5 vsti da svi sviraju tercu, uglavnom nema prepreka, sto je dobro jer svaki sint ima neki svoj mono, portamento, legato i tako ce i svirati i ne moras traziti transpoze terce ,ako izaberes Ddur, Ddur je odma, mozes i live odma mnjati tercu. poz
Ad Fines
24-03-2013, 03:17 PM
druze ma nista, ova sam pravio za Cubase5, evo slike gde sta treba biti i to je to, mozes da terciras sa bilo kojim vsti i koliko ih zelis msm kanala, mogu ako zelis 5 vsti da svi sviraju tercu, uglavnom nema prepreka, sto je dobro jer svaki sint ima neki svoj mono, portamento, legato i tako ce i svirati i ne moras traziti transpoze terce ,ako izaberes Ddur, Ddur je odma, mozes i live odma mnjati tercu. poz
Legenda si... Jel tesko raditi takve skripte?
branoy
25-03-2013, 09:56 PM
jest, meni je mrsko kad vidim kolko posla :D moras uciti plugin, ima learn. ko u skoli hahah, kad sebi ih vise nisam napravio et, kolko mi je mrsko, ako ima vas ljudi sto vam nije, nastavite, pa uploadujte ostale sto napraite isto ovako kao ja. poz:)
zsimke
09-06-2013, 07:46 PM
Terce mogu da se prave i u drum setup-u,pomeranjem o-Note za svaki ton. ;)
branoy
09-06-2013, 07:54 PM
a zar ih nije bolje svirati realtime? sa i mesati sa bilo kojim sti neovisno ima li on mono, legato ,portamento i bilo sta na sebi, jednostavno sviras tercu sta god stavis od bilo kog vsti sa bilo kojim?
LAMPASH
04-08-2013, 08:29 AM
Brano, jesi li napravio jos koju skriptu? Ako jesi kaci slobodno! :)
Tranzit
04-08-2013, 11:34 AM
Nisu to nikakve "skripte", odakle ti samo taj termin ? Obicni Steinbergov Chorder Midi PlugIn u kojem definises osnovni tonalitet i odredis skalu onako kako ti odgovara. Prije toga, naravno naucis osnove harmonije da bi znao kako da odredis tu skalu.
LAMPASH
04-08-2013, 09:27 PM
Nisu to nikakve "skripte", odakle ti samo taj termin ?
Pa neko spomenu taj termin u temi, skripte za chorder... A u pravu si, radi se samo o obicnim presetima za chorder.
branoy
14-11-2013, 12:33 AM
klip kako rade i kako je primena
http://www20.zippyshare.com/v/49147554/file.html
klip kako rade i kako je primena
http://www20.zippyshare.com/v/49147554/file.html
...nisam hti zakuhavat stvar ali to kod mene ne radi..i to nikako.
Kod prve primjene nisam se htio zaj... misleći da jednostavno ne umem...ali sad kad si postavio video uradak..meni to ne ?ljaka ni pod razno.:shock:
branoy
16-11-2013, 02:11 PM
zasto? samo trebaju terce biti u folderu chordera, da ih vidi, i onda sve ovako u cubase5 radi perfekt. probaj ti ponovo citati kad sam pisao sta i kako . da nisi nesto promasio. zz
@lampash ma nisam, ne da mi je bilo mrsko a moracu jos koju
[QUOTE=branoy;352633]zasto? samo trebaju terce biti u folderu chordera, da ih vidi, i onda sve ovako u cubase5 radi perfekt. probaj ti ponovo citati kad sam pisao sta i kako . da nisi nesto promasio. zz
ma sve je prosto ko pasulj..neide nikako. Otvaram normalno tvoje presete
i to recimo..Cm nema nikakve "reakcije" osim što skala ide C, C#, D je C,D#,
E je mutiran,F,F#,G je F,H (ilti B) mutiran..itd.:(
Kakva imaju ostali iskustva ??
Vidim na tvom filmiću da dereš ko veliki ali meni na sva tri compa ničvo.:ups:
Ne moram reći da ostali njegovi preseti rade za pet..znaći??
:confused::confused:
moram razjasniti ove upitnike...par kolega je isto skinulo te fajlove ali nikome to ne radi ..kao tebi!? Dali ima onih kod kojih to radi.
Naravno ne umanjujući tvoj trud dapeće svaka pohvala...ali ??
branoy
13-12-2013, 01:21 PM
ja jedino sto kontam a to je da ste vi skinuli odavde u RAR fajlu, i niste odrarovali. drugo ni 000.1 posto nista ne moze biti
:shock::shock::shock::confused::confused: :confused: :confused:ja jedino sto kontam a to je da ste vi skinuli odavde u RAR fajlu, i niste odrarovali. drugo ni 000.1 posto nista ne moze biti
..neznam dal da to shvatim kao uvredu mojoj pameti ili se šališ??
Eto postavit ću ponovo ..ali sad jezgrovito pitanje: dali ikome radi ta...terca.(osim tebi)
Eh stvarno prijatelju rar da staviš u dir kao file zar toga ima??? Odakle su ti ljudi??
Ma ti se zajebavaš..:)
Meni ovo stvarno nije nikad trebalo, ali cu izgleda morati da skinem da probam. Jel' ovo ozbiljno ili se zezate? Radi ili ne radi?:confused:
Meni ovo stvarno nije nikad trebalo, ali cu izgleda morati da skinem da probam. Jel' ovo ozbiljno ili se zezate? Radi ili ne radi?:confused:
ajde svega ti..jel to on na zeka ili je on zveka :da:
..e i mislio sam da je to sve cista pljuga.:da:
branoy
18-12-2013, 03:10 PM
nek stoji i ovde ,, new, terce i za Logic Pro X , sad i na OS X moze u logicu.
zz
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45282
..jesi li probo kolega:D:D. Meni je sve puuno jasnije.:wink:
...reklo bi se provaljeni..a što mu to treba??
spartakus
19-12-2013, 04:26 PM
Ja verujem da je doshlo do zabune,ma sigurno..branoy je utroshio svoje vreme za.izradu tih preseta i najludje odlucio da.podeli sa ostalima i sta je dobio prozivke..e jbg..ja sam i dalje u pecini pa nemogu da skinem i probam te presete za tercu..
Evo skinuh probah:
Da menja skalu - menja. Da pravi terce - ne.
?Sad mi tek nista nije jasno?
branoy
19-12-2013, 11:10 PM
napravite vi video, sve sta radite, i stavite ovde, pa cete videti da gresite negde a ja cu odma videti problem i gde.. ja jos i video okacim sve se vidi , stavim upustvo do cilja i opet nist :D e jebigaa ... ne znam sta vise kako...
u mene cubase 5.12. to jest 5.11 al taj zadnji update.
jos nesto ukratko,
nisam pravio terce da ti uzmes kontakakt neku boju, i da stavis to i da svira i prvi glas solo i tercu, nee,,
moras uvek imati dva kanala, jedan solo neka boja, a drugi kanal za tercu plugin, taj kanal svira tercu, i onda ukljucis REC oba kanala i imas na mixeru da mixas i solo i tercu i level i sta oces
Pogledacu ponovo Branoy kad ugrabim trenutak, no probs.
Po zavrsetku mixa, vratih se vjecanju:
Troll meseca je ipak Idvi! :jupi: Cestitke nagradjenima!
Btw., neki skripti su falsh. Ali dvoglas radi onako kako je Branoy i tvrdio.
Objasnjenje iz poslednjeg posta se moglo naci i negde na pocetku, da se izbegne cela muka. Over and out, Khan has spoken.
....:shock: a ?to da velim..kad sam trol ..jer sam se usudio pitati...sa time da ni u kjojem slućaju ne umanjujem trud dobroćinstvo autora
Ljudi samo pitanje kome to radi da vidim gdje fulam grije?im itd itd.I sad sam torll:D ?to i nije lo?e:wink:
Ok imao sam malo ironijena poćetku pitanja jer na taj naćin je i meni radilo...pa upravo zato sam i postavio pitanje dali tko drugi (osim autora) to isprobao.
A autoru naravno sve isprike ako se imalo osjetio povrijeđenim mojim nastupom.
Dali je mo?da bolje ne kritizirati...dok neki softi (svetski) u svojim beta fazama upravo mole da se ih kritizira:confused:
Pozdraf od trrroola:skacu2:
Pozdraf od trrroola:skacu2:
Druze nije bilo zle namere, samo tesko odoleti...:D. Naravno da sve treba isprobati i istraziti greske i bug-ove, jedino se tako dolazi do boljitka.
Poz.!
awacs
20-12-2013, 11:19 AM
Objasnjenje iz poslednjeg posta se moglo naci i negde na pocetku, da se izbegne cela muka. Over and out, Khan has spoken.
Ja nisam hteo da se mešam u celu troll priču, pošto nemam klavijaturu pa nisam mogao da probam. Ali već par strana unazad ne razumem zašto je Idviju bilo toliko teško da uradi sve onako kako je u tom prvom videu objašnjeno :confused: A objašnjeno je tako da je i meni kao totalnom duduku za virtualne instrumente sve bilo potpuno jasno :shock:
@Idvi: kritika je jedno, prozivanje i omalovažavanje („provaljen”, „čista pljuga”...) je nešto sasvim drugo. Takođe, za ono vreme koje si proveo kucajući sve te poruke mogao si i da odgledaš taj video sa malo više koncentracije.
Pozdrav,
Vasa
alfom
20-12-2013, 01:33 PM
:confused: Ništa meni ovdje nije jasno !!!
Pritišćeš jednu dirku, a izlazi dvoglas!
Ja očito imam problem, jer cijeli život moram da za dvoglas koristim dva prsta, ili ponekad samo palac ili mali prst. :banghead:
branoy
20-12-2013, 04:01 PM
khan druze od mojih scripti ni jedna nije falsh,, eto navedi neku pa cu ti reci za koju je primenu ili pesmu . zz
@Idvi: kritika je jedno, prozivanje i omalova?avanje (?provaljen?, ?čista pljuga?...) je ne?to sasvim drugo. Takođe, za ono vreme koje si proveo kucajući sve te poruke mogao si i da odgleda? taj video sa malo vi?e koncentracije.
Pozdrav,
Vasa
Prijatelju jednom sam to do?ivio (ban) i ne bih to htio ponovit :wink:
ali..moram te ispravit kao i u pro?lom (banovanom) postu.
Mi na ovom forumu smo iz različitih dijelova biv?e Juge. Te koliko god to neki
"učeniji" glavonje tvrde da je to isti jezik s kojim se sporazumijevamo on nije.
Slićan DA isti NE!
Obrazlo?enje:
..."provaljen" "čista pljuga" i ini..ni slićno ne znaće u tvojoj okolini i mojoj.
Tako da ti to shvaća?..kao ?to si i napisao MOJU provokaciju, prozivanje i omalova?avanje a istovremeno zanemaruje? moj duboki naklon branoy za njegov trud i znanje na početku foruma.!?:( ...?to ukazuje da ga duboko cijenim i na kraj pameti mi nije da tako vrijednog i korisnog lika podcijenjujem.
Zato nije mi jasna tvoja namjera??
Ad Fines
21-12-2013, 10:56 AM
Ja jedino ne shvaćam zašto je njegov A-dur drugačiji od moga, a isto se zovu.
Mogli
21-12-2013, 11:09 AM
Prijatelju jednom sam to do?ivio (ban) i ne bih to htio ponovit :wink:
ali..moram te ispravit kao i u pro?lom (banovanom) postu.
Mi na ovom forumu smo iz različitih dijelova biv?e Juge. Te koliko god to neki
"učeniji" glavonje tvrde da je to isti jezik s kojim se sporazumijevamo on nije.
Slićan DA isti NE!
Obrazlo?enje:
..."provaljen" "čista pljuga" i ini..ni slićno ne znaće u tvojoj okolini i mojoj.
Tako da ti to shvaća?..kao ?to si i napisao MOJU provokaciju, prozivanje i omalova?avanje a istovremeno zanemaruje? moj duboki naklon branoy za njegov trud i znanje na početku foruma.!?:( ...?to ukazuje da ga duboko cijenim i na kraj pameti mi nije da tako vrijednog i korisnog lika podcijenjujem.
Zato nije mi jasna tvoja namjera??
Nemoj mnogo da uzimas k' srcu Vasine opaske, jer to je njegov uobicajeni nacin komuniciranja. Jeste da deluje na trenutke prepotentno, a nekad isfrustrirano, ali to je samo karakteristika stare kajle sa velikom audio kilometrazom. Ako ti bas smeta, imas valjda negde dugme za ignore.:)
, eto navedi neku pa cu ti reci za koju je primenu ili pesmu . zz
Evo, Branoy je bacio svetlo i na poslednju nedoumicu...:da:
Znaci ne radi se o durskim, tj. molskim tercama, vec o dvoglasima namenjenim za odredjenu pesmu.
Mislim da smo time sve izbistrili, sad mozemo da nastavimo da koristimo i vise od jednog prsta, k'o ljudi.:wink:
alfom
21-12-2013, 02:51 PM
sad mozemo da nastavimo da koristimo i vise od jednog prsta, k'o ljudi.:wink:
:d
branoy
21-12-2013, 05:01 PM
evo objasnjenje neko ukratko koja za sta, a ako znate jednu , znate i koje su onda sve pesme u toj tog tipa
Nemoj mnogo da uzimas k' srcu Vasine opaske, jer to je njegov uobicajeni nacin komuniciranja. Jeste da deluje na trenutke prepotentno, a nekad isfrustrirano, ali to je samo karakteristika stare kajle sa velikom audio kilometrazom. Ako ti bas smeta, imas valjda negde dugme za ignore.:)
...ma sve ok :wink: samo sam napomenuo i za neke slićne cake na ostalim temama.Ja sam ovde samo da:harmonikas:
Poz
amaterius
29-12-2013, 05:37 PM
?teta ?to nisam prije navratio pa da se izbjegne postanje
ja sam sa onom prvom skriptom kaj je stavio napravio upravo kako pi?e i ?ljakalo je
isto tako sad kad sam pročitao postove by idvy skoro 99 % sam bio siguran gdje je problem i na kraju je tako i ispalo
jedino bih jednu stvar napomenuo, a to je sam naziv teme
jest ovo dvoglasje, istine nije svuda iskoristivo, ali kod nas terca znaći ne?to drugo, a ovdje taj drugi "glas" pliva od terce pa do sekste i ne znam gdje sve ne:banghead:
branoy
21-02-2015, 09:25 PM
te terce se koriste ured na sve jednom balkanskom solo, grckom itd znaci za solo deonice, od gitarista, klavijaturista, harmonikasa, buzukista , trubaca, violinista svi na pesmama imaju tercu pa je kombinuju sad je gornja sad donja, ili ti transpoze plus 4 , traznpoze minus 8 , zavisi od nacina edita, moze i plus 3 ili minus 9 user scala za molske i durske , dok dvojke idu plus 8 ili minus 4 transpoze na tritonima korg kad se skale nastimaju, s tim da na tritonima korg nisu prave terce, msm sviraju oni te tonove ali nisu orginal kao ovo sto sam uradio i primenio u cubesu i logicu. Na korg tritonima sa tim user scalama svira se terca ali ona znaci nije prava prirodan ton nego transponovan ili pitchovan, sto odma dolazi do vestacenja zvuka. dok ovde u chorder sto sam uradio i u logicu i u cubesu je prava, svira taj ton bez pitch transpoze, isprogramiran ton po ton, i nema tih anomalija, steta sto tako jes nesto nema u klavijaturama , bilo bi orginal priroda.
msm zamisliti bez terce balkansku muziku produkciju, live. . ne ide (sto bi rekli prosto suvo) haha.
imate mozda 5 skala sto se koriste u svim pesmama kod nas, do deset je vec problem naci ih, al nadje se za specificne delove.
i najbolje je sto ova chorder terca moze na bilo koji vsti imao on POLY MONO LEGATO EFEKTE bilo sta , radi na sve, samo se dodeli novi kanal za nju ,
ProkDu
10-10-2018, 12:42 PM
Zvuci odma terca :d
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=338528&postcount=18
Hvala puno @branoy! Odlična stvar za draft komponovanje. Mogu i celi akordi da se harmonizuju, obrtaj po želji, pa čak i nekoliko obrtaja sa lejerima po velositiju. Mogu samo da zamislim koliko je dobro za live. Eto stoji plugin u cubase-u samo treba da se kreativno iskoristi.
Jedna stvar mi nije jasna, tvoja 'skripta' za D dur iz ovog linka gore, jedino sam nju probao, na G (IV) i A (V) ti je molska terca. Zar IV i V stepen dura nisu dur? Isto tako na C# ti je F kao durska terca umesto molske tj. E. Jel' ja nemam pojma ili ti je to bila samo draft verzija? :)
Ali si zato u istoj 'skripti' odradio 100% tačno terce za D fridžijan 8-):grin:
Odoh da napravim neku 'skriptu' sa sus2b5 akordima i da pustim kroz neki arpeđijator :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.