Log in

View Full Version : Line Out - CYNICISM

Bitch
23-11-2012, 05:42 PM
... posle nekog vremena, evo i free izdanja na MTV sajtu:

http://mtv.rs/downloads/mtv-download-line-out-cynicism

http://mtv.rs/datastore/imagestore/article_big/article_big_1353412436Line_Out_Cynism_photo.jpg

Topla preporuka za slusanje, interesantan bend :)

...snimano na Studer A827, rec and produced by me. Any comments, kritike, vrlo dobrodosli :)

njoy

awacs
23-11-2012, 07:14 PM
Jako čudna stereofonija :confused: Sve mi deluje stra?no usko (maltene mono), osim prostora i padova koji su u protivfazi :confused: Prvo sam mislio da mi se ne?to poje*alo u matorom pojačalu preko kog slu?am, ali i na slu?kama ista stvar... Dodu?e, stigao sam da čujem samo prve dve pesme...

Pozdrav,

Vasa

Bitch
23-11-2012, 08:19 PM
? ... bas cu da pogledam, vidis, ja ni nisam skinuo ZIP fajl za mp3 sajta, da proverim da li je sve OK, sad cu da vidim.... tnx :wink:

Znak
23-11-2012, 08:44 PM
Zanimljivo, vidi se da je dosta rada utro?eno...
Engleski izgovor je lo?, tipično za srpske grupe koje snimaju za strano tr?i?te, reči kao "bikouz", itd.

Inače, kad je već Vasa pomenuo stereo sliku, upravo ovih dana radim na nekim snimcima gde je bubanj snimljen bez posebnog mikrofona za hi-hat i tu mi jako smeta ?to se u overhedima ta kontra čuje skoro podjednako, tako da mi je problem da je pomerim desno (Stiv Albini bi verovatno insistirao da to bude levo, ali svejedno). To mi se ne sviđa, tako da ću ubuduće obavezno koristiti close miking na hi-hatu. U ovim snimcima Line Out-a sve činele su 100% na centru. Namerno, pretpostvavljam?

Everbeatz
23-11-2012, 09:45 PM
Zanimljivo je to u danasnje doba - svi slusamo jer je "kick mas'an, snare punchy, hihats mono, itd"...hocu da kazem da previse slusamo tehnicke detalje, a niko maltene ne obraca paznju na mjuz vise

Da li je prekompresovano, premasterovano, itd.

Ne znam, iako se time bavim licno, primecujem da vise ne slusamo muziku normalno

Ne zamerite...

Znak
23-11-2012, 10:23 PM
Zanimljivo je to u danasnje doba - svi slusamo jer je "kick mas'an, snare punchy, hihats mono, itd"...hocu da kazem da previse slusamo tehnicke detalje, a niko maltene ne obraca paznju na mjuz vise

Da li je prekompresovano, premasterovano, itd.

Ne znam, iako se time bavim licno, primecujem da vise ne slusamo muziku normalno

Ne zamerite...

Ko je za to kriv, oni ?to slu?aju ili oni ?to komponuju... Mislim ovi drugi, jer u većini slučajeva kad apstrahuje? tehničke detalje ne ostane (skoro) ni?ta.

awacs
24-11-2012, 01:22 PM

Ne zamerite...

?to bih ti zamerao kad si u pravu? Al jebiga, da smo normalni ne bismo ni kuckali ovde :)

Ja ne mogu da ubedim svoju ?enu da ode kod autoelektričara da joj pove?e zvučnike kako treba, po?to ih je limar posle krpljenja i farbanja auta povezao "nekako" (a zadnji desni nije uop?te povezao :thumbsup:). Meni se glava okreće ko u "Isterivaču đavola" kad uđem u auto, a njoj sve kul... E, to je normalna osoba, a ja sam duplo nenormalan po?to niti imam vozačku dozvolu niti umem da vozim :)

E, da probam da budem normalan: i pored toga ?to miks smatram čudnim ipak mi je jutros u glavi zujalo "cynicism, cynicism make(s) me blind" (ako sam uop?te dobro razumeo :ups:), a to nije bilo poslednje ?to sam sinoć čuo. Dakle, nije lo?e!

Sad, to ?to ka?e Znak, taj engleski... pečalba, ?ta će?, mora se :) Uostalom (kao ?to sam jednom davno ovde rekao) - ko je kriv anglofoncima ?to su re?ili da izvr?e jezičko porobljavanje cele planete. Sad nek kusaju ?ta su zapr?ili 8-)

Meni vi?e smeta to ?to pevanje deluje kao "htela bih ovako da pevam", a ne "ovako ja pevam". Nisam ba? objasnio, ali mo?da neko i razume...

Ali ceo fazon je skroz OK i čuje se trud. I ne bih promenio stanicu ili sti?ao radio kad naiđe ne?to od ovoga, a to inače često radim :wink:

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
24-11-2012, 02:12 PM
Hej Mr.Vaso, nije mi bila namera da ikog 'gadjam' tim mojim komentom - tebe ionako previse cenim da bi uopste osporavao tvoja misljenja - sto tehnicka, sto umetnicko-kreativna.
Naravno, nemam nista ni protiv mr.Znaka...

Opaska je bila krajnje generalna..

Verovatno previse s***m, da mi i mr.Buzge ne zameri u njegovom threadu. Ja sam ovo ovlas preslusao, Spira mi je skrenuo paznju na njegov rmx i to sam bio pohvalio jer volim njegove radove.

Preslusacu jos malo, pa javljam utiske - na prvu loptu mi nije lose...stavise

Buzge, keep up the great work my man!

awacs
24-11-2012, 05:13 PM
Ajoj, pa naravno da to nisam do?iveo kao bilo kakvo "gađanje", kao ?to ne očekujem da Buzge do?ivi moje pisanje kao gađanje. Kapiram da diskutujemo.

Pozdrav,

Vasa

mikron
24-11-2012, 08:42 PM
Meni je ovo najbolje ikad sto sam cuo od domace produkcije. Tacno se cuje ta traka.

Bitch
27-11-2012, 03:30 PM
sve opusteno, ne zamerim nikom, i treba da se diskutuje, tome i sluzi thread :wink:

- stereo - zavisi na kojim pesmama, negde je uze, negde sire, nije bilo nikakvih pravila, osim da emocija pesme bude potrefljena, i da se prenese dobro i na male sisteme, laptope i tako to...

...ali de facto, nije na prvo slusanje, ima milion detalja na albumu, samo treba imati vremena cuti ga vise puta :D

@mikron, po cemu najvise cujes traku?

awacs
27-11-2012, 07:37 PM
Ma da, bio sam ponet utiskom o prvoj (naslovnoj numeri), po?to me je isprepadao onaj delay na repovanju, pa snare negde pred kraj pesme ("why can't you feel")... prosto me u kratkom vremenskom roku savatala gomila zvučnih iznenađenja :wink:

Kao ?to ka?e? - nije na prvo slu?anje, i posle par puta sam ukapirao da sve te "čudne" intervencije imaju smisla. Ustvari me Everbeatz osvestio kad me je podsetio da ponekad nije lo?e slu?ati muziku bez predrasuda.

Priznajem da je malo bez veze to da isti čovek (i.e. ja) koji inače kenja kako ne treba robovati predrasudama napi?e komentar koji je pun predrasuda. Totalno bez veze. :ups: Kao celina, ovo je jako dobar umetnički i zanatski rad (mada je to dvoje skoro pa isto). Jo? uvek nisam načisto da li je dobro ili lo?e to ?to mora da se slu?a u celini da bi te "uradilo", ali kao celina je jako dobro :thumbsup:

Jedna primedba i dalje stoji - bilo bi dobro da pevačica pronađe "svoj vlastiti glas", ovako sve deluje kao stilska ve?ba, a ne kao umetnički stav. Drugim rečima, kao da slu?am pevačicu koja u klubu (dobro) peva tuđu pesmu, a ne svoju. A mo?da opet lupetam :wink:

Pozdrav,

Vasa