View Full Version : Efekt sa mix u cubase
Iljusin
22-11-2012, 04:08 AM
Hteo bih da povucem efekte nap.halls sa miksete u cubase,da pustim traku sa glasom u cubase , da mi vuce efekt sa miksete i da snimim tako sa efektom.Mozeli to uopste i kako se povezuje sta.Mix je pm1000 2...
kravadinka
22-11-2012, 08:45 AM
Dynacord lunacy, ha? :wink:
Aj prvo daj jedan dobar razlog za?to misli? da je to dobra ideja, pa ću ti reći kako to da uradi?. :D
Bockie
22-11-2012, 10:26 AM
Slažem se sa Krawadinom da je to prilično sumanuto, ali princip je sledeći...
Moraš imati interfejs sa ulazima i izlazima.... Snimi vokal u Cubase... Zatim sa izlaza karte pusti signal u mixer (po nekom kanalu) i na mixeru dodaj 100% tog nekog efekta, namesti ga kako želiš samo da je 100% wet, dakle da ne pušta i izvorni vokal i efekat, već samo efekat maksimalno.
Zatim sa izlaza mixera poveži na ulaz karte. Kanal u cubase na koji snimaš NEMOJ MONITORISATI, dakle kanal na koji snimaš stavu u MUTE (žuto m) i tako snimaj! (Da ne bi imao feedback!) Optički (gledanjem) prati nivo ulaza u snimanju i tako podesi (dakle "na oko")...!
Kad snimiš, proveri da li ima kašnjenja, vrlo verovatno da će biti , pa uz phase scope na masteru (prati fazne razlike, plug koji se već dobije u CBase) vrati malo tu traku (radi se o mili,mili sekundicama) i to je to...
kravadinka
22-11-2012, 03:08 PM
Misli? da mo?e? dobiti 100% Wet signal?
Te?ko da će to moći na tom mikseru, eventualno da stavi Pre Fader send pa ga tako snimi, drugačije će uvek snimati i Drz vokal sa njim.
Bockie
22-11-2012, 03:26 PM
Zar je bitno... Nek dobije ?to.. ...wet-iji signal...!
Dinakord je smeće!
Sve na njemu je smeće , pa tako je i taj efekat smeće! Ja tako mislim.
Ali čovek hoće tako i ok, ja ka?em ?to znam...
poz'
Iljusin
22-11-2012, 07:36 PM
Imam i aleses procesor hall.razlog necu sof.hocu hardverski hall.Kako procesor da povezem.
kravadinka
22-11-2012, 08:11 PM
Dinakord je smeće!
Sve na njemu je smeće , pa tako je i taj efekat smeće! Ja tako mislim.
Ali čovek hoće tako i ok, ja kažem što znam...
poz'
AMIN! :harmonikas::ass::rotfl:
Aj sad po cenu da malo 'enjam van teme, neverovatno je šta su ljudi i koliko spremni da plate i to sve najstrašnije ubeđeni da su kupili vrhunsku stvar... :wink:
@Iljusin
Aj ti za početak kaži koji hardware imaš pa da može da ti se pomogne, ne možeš da očekuješ pomoć a da ne daš nikakve informacije o tome sa čime radiš.
Van šatora nije dovoljno reći da imaš PM 1000 mkII i da se svi odmah klanjamo Dynacord božanstvu. :wink:
Dakle, koja kartica, koliko ulaza i izlaza, na kraju šta si odlučio, Dynacord ili Alesis?
MUzzY
22-11-2012, 08:14 PM
http://www.alesis.com/processors
Jesu to neki od ovih?
Siguran si da ti dobar softwerski reveb (tipa Relab ili neki impulsi) nece zvucati isto ili bolje?
Procesor povezujes na slican nacin kao sto ti je Boki objasnio za miksetu. Signal moras poslati iz audio interfejsa u procesor a onda iz procesora vratiti u input karte i snimiti (ili slusati) u novi kanal u Cubase-u. Koji audio interfejs imas uopste?
Iljusin
22-11-2012, 09:10 PM
M-audio 2496,1 in i 1 out,moze i za dyn.i alesis.procesor je MicroVerb4 (http://www.alesis.com/microverb4)
kravadinka
22-11-2012, 10:47 PM
Ne mo?e? ni?ta uraditi sa tom kartom.
Osim ako neće? da radi? "na slepo", to jest bez slu?anja...
MUzzY
22-11-2012, 11:06 PM
Plus sto taj reverb ne radi nista bolje od dobrih plugova.
kravadinka
23-11-2012, 07:50 AM
U najboljem slučaju je tako, a u realnosti nema smisla, bilo da je to Microverb 4 ili Dynacord, što je isto Alesis ako se dobro sećam, to je sve smeće ako pričamo ozbiljno, e sad ako je u pitanju šator onda nema bolje... :wink:
Sećam se kad sam jednom poneo PCM80 da ozvučim jednu takvu svirku, nosio sam i Soundcraft Powerstation 600 koji nema taj delay pa reko' da im napravim ugođaj, znam koliko su zahtevni ti tezgaroši.
Napljuvali su me najstrašnije, nemaju oni pojma šta sam ja doneo, kao to nije to, suvo im je, metalno, stakleno, nema onu toplinu kao Dynacordi tako redom u nedogled... :banghead::rotfl:
MUzzY
23-11-2012, 12:56 PM
Dok nema 3kile reverb tail-a i echo-o-o-o-a nista, a?
Mozda je ipak u pitanju neka analogna saturacija na koju ne obracamo paznju.
Salu na stranu, posto ovo ocigledno nije za live varijantu, ne vidim razlog da se izbegne dobar plugin.
mikron
24-11-2012, 08:52 PM
U najboljem slu?aju je tako, a u realnosti nema smisla, bilo da je to Microverb 4 ili Dynacord, ?to je isto Alesis ako se dobro se?am, to je sve sme?e ako pri?amo ozbiljno, e sad ako je u pitanju ?ator onda nema bolje... :wink:
Se?am se kad sam jednom poneo PCM80 da ozvu?im jednu takvu svirku, nosio sam i Soundcraft Powerstation 600 koji nema taj delay pa reko' da im napravim ugo?aj, znam koliko su zahtevni ti tezgaro?i.
Napljuvali su me najstra?nije, nemaju oni pojma ?ta sam ja doneo, kao to nije to, suvo im je, metalno, stakleno, nema onu toplinu kao Dynacordi tako redom u nedogled... :banghead::rotfl:
Sad znas kako se drugi osecaju kad napises da nema VST do PCM a :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.