View Full Version : Tascam FW 1082 poblesavio
tomycrosound
18-11-2012, 08:09 AM
Dakle, pise u naslovu, kontroler poblesavio, sve nasumicno blinka, potenciometri nasumicno skacu gore dolje (i kada nije spojen na pc) Ima li tko kakvu ideju o cemu se radi?
Zvuci kao strujna sekcija. O'ma kod majstora.
Bockie
18-11-2012, 10:20 AM
...da, na servis...
tomycrosound
18-11-2012, 11:23 AM
ne?to je čudno..
Sjetio se firmware update da probam - i radi., ali kad sam upalio cubase, tad je poblesavio opet! Zatim sam promjenio clock source i oda tada radi ok!
Sad jedno glupo pitanje, s obzirom da taj clock ne koristim, nit se mogu pohvalit da znam ?to je to konkretno, na kojem source u postavkama cubasea treba da stoji?
awacs
18-11-2012, 01:00 PM
Sad jedno glupo pitanje, s obzirom da taj clock ne koristim, nit se mogu pohvalit da znam što je to konkretno, na kojem source u postavkama cubasea treba da stoji?
CLOCK ti je jedna vrsta sinhronizacije između aparata. Opisno rečeno, clock se trudi da natera obe sprave da reprodukuju isti zadati broj semplova (44.100, 48.000 itd.) tokom jedne sekunde.
Ono što je bitno je da ti i u Cubaseu i na kontroleru bude izabran isti Sample Rate i da jedan od uređaja bude "Master", a drugi "Slave" (ne mogu oba da budu Master ili Slave). Nažalost ne mogu da ti dam konkretan odgovor za tvoj konkretni kontroler, ali to je opšti princip, pa se sigurno odnosi i na njega. Mora da postoji neko uputstvo u Manualu od Tascama.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Sad obratih pažnju na to da si napisao "koji source?". Ako izabereš INT(ernal), ta sprava će bi Master, ako izabereš EXT(ernal) - biće Slave.
tomycrosound
18-11-2012, 04:03 PM
ext kod mene ne postoji. Imam internal i spdif u postavkama od tascama, oduvijek je to bilo na int jer ako je spdif iz nekog razloga audio pucketa. U cubaseu se to mijenja u skladu s postavkama tascama.
Vjerujem sad kak nije pravi problem u clocku, već problem le?i u driverima za fw; potrebni legacy kako bi radilo bez problema, a njih u win 8 nema ( u 7 je bilo), ne pa?u mu čak ni TI driver koji bi trebao bit za taj fw..,tj, to radi, s jednom manom - obavezno najprije isključiti pc a zatim mixetu (tj kontroler)
Moram googlati da li se ta gre?ka mo?e ikako zaobići, inače blue screen.
awacs
18-11-2012, 04:19 PM
Vjerujem sad kak nije pravi problem u clocku, već problem leži u driverima za fw; potrebni legacy kako bi radilo bez problema, a njih u win 8 nema ( u 7 je bilo), ne pašu mu čak ni TI driver koji bi trebao bit za taj fw..,tj, to radi, s jednom manom - obavezno najprije isključiti pc a zatim mixetu (tj kontroler)
E jebiga, onda se upitaj za čije babe zdravlje si uopšte upgradeovao sistem kad je već sve radilo :wink::confused:
Pozdrav,
Vasa
...već problem le?i u driverima za fw; potrebni legacy kako bi radilo bez problema, a njih u win 8 nema ( u 7 je bilo), ne pa?u mu čak ni TI driver koji bi trebao bit za taj fw..,
nije bas sasvim tacno...
Moguce je naterati W8 da radi sa W7 FW legacy driverom. Samo ga iskopiraj, stavi negde i manuelno 'nadji'.
Ako to ne funkcionise, sumnjao bih na nedovoljno kompatibilan FW kontroler.
Ovo je novi problem koji se pojavio i imaju ga i korisnici MOTU, RME, ... svega ostalog, ali, vecini sve radi kako treba i sa W8 signed driverom. Tako da ne moze sva krivica da padne na m-$oft... -nije sistemska greska.
tomycrosound
19-11-2012, 05:31 PM
To mi je bila ideja i netko ne probao, ali kazr kako nakon paljenja pc uvijek mora uradit reboot kako bi u drugom pokusaju imao audio.., ili sam ja krivo shvatio, ne znam. Problem je sto nemam ni na jednom pc windows 7, pa ako bi netko bio voljan... I koristim x 64 sistem, ako je bitno...
tomycrosound
20-11-2012, 03:21 PM
Zahvaljujem.
Međutim, pc ne vidi te drivere ni ručno ni nikako..
Jedan strani forum ka?e:
Locate these files from a Windows 7 machine:
c:\windows\inf\1394.inf
c:\windows\inf\1394.pnf
c:\windows\system32\drivers\1394bus.sys
c:\windows\system32\drivers\1394ohci.sys
c:\windows\system32\drivers\ohci1394.sys
Ali kasnije pi?e ovo: The only problem I'm having is that I have to repeat the bootup process every time I reboot to have audio. The RME Fireface 400 drivers don't seem to play well if I use any other firewire driver. The legacy works - so far, perfectly for me.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.