View Full Version : Presonus blue tube ili Preamp alto‑MIC tube
StevicaNish
17-11-2012, 12:19 AM
Jel mozete da mi kazete da li ima neka razlika izmedju njih, jel ih je neko probao, planiram da uznem jedan od ta dva, ali neznam koji? :grin:
Bockie
17-11-2012, 12:53 AM
Da, oba su smeće, ali kod Presonusa ime zvuči do yaya!
Čuvaj pare... Za npr GA PRE 73...:wink:
StevicaNish
17-11-2012, 01:28 AM
Pa za koliko para moze da se nadje Golden Age?:wink:
Bockie
17-11-2012, 01:32 AM
Nov <300...
Koji je mic, karta, mjuz??
StevicaNish
17-11-2012, 01:37 AM
karta je Lexicon omega, mikrofon je akg c214 a sad uzimam Rode nt2a, a muzika je rep... :rotfl:
Bockie
17-11-2012, 01:42 AM
Ne uzimaj taj Rode. To je dobar mic, ali već imaš bolji, ili bar isto dobar...!!! Nijedan od "preamapa" koje pominješ neće uraditi NIŠTA novo, što već nemaš....
Sve što imaš je dovoljno za rep! Ne da podcenjujem taj mjuz, ali gomila toga je rađena na dosta govnjivijoj opremi.
Radi na tekstu, pesmama, i čuvaj pare ili ih usmeri u slušanje (monitoring) ako si nezadovoljan zvukom!
I naravno, uči... :wink:...
StevicaNish
17-11-2012, 01:47 AM
Razumem ja tebe, znam da je ovaj mikrofon dobar ali mi je nekako previse siljat i pun basa neznam kako da ti objasnim, ja vise volim mekse mikrofone, tezak je ovaj akg za rad, a cuo sam kako radi nt2a i on je nekako dosta meksi od akg-a, bar se meni tako cini, ti znas bolje ali ti to je moje zapazanje... :wink:
Bockie
17-11-2012, 01:53 AM
Da...
Nabavi pošten "pop" filter i nemoj da "ljubiš" membranu...
Može i na 15-20cm od mikrofona da se peva, recituje (a i treba), i zvuk je odličan...
To je ista kapisla (samo cardioid) od 414-ice, to je legendaran mic, koji je objasnio zvuk mnogih vokala, a ti sad ko oni što mi traže 58-icu za Dynacord PM...
Govno u Govno i da vidiš... Nema falša, nema ništa, samo mumla i sve super, delay do yaya, može i Kurta da odšljaka svadbu...
Mani se trošenja, nemaš problem sa mikrofonom...
Ili da ti kažem "ajde kupi", i da te još uputim kako da ispadneš budala...:wink:...
Imaš sve što ti treba, možda i više...
Ej, imaš "other issues"...:wink:...
StevicaNish
17-11-2012, 01:59 AM
Za sad vise nemam pitanja... :rotfl: Ma moj pop filter je dobar, mada kao sto kazes nije problem u mikrofonu, mozda je problem u meni... hehehe Mada i sam znas kakvih sve ima, kad dodju da snimaju to je uzas, oni odu meni ostane kanal koji je tesko srediti potrebno je mnogo EQ i Desser-a da to isprave, ceo kanal pisti. Pljuju, vriste na mikrofon... hehehe :rotfl:
Bockie
17-11-2012, 02:09 AM
Evo, De-esser je posledica nepravilnog snimanja, sad će me napljuvati, ali NIKAD to ne koristim!
Otkud znaš da je dobar pop filter?
Jesi probao K&M, AKG, da ne pominjem Neumann...?
Pop filter je POSLEDNJE bitan za low blow na membranu...
Jeftini pop-filteri SAHRANJUJU sve ostalo, a kao sklone low-blow...!
Probaj... Uporedi... Masa nema pojma...:wink: ...a mene zabole, jer to znam...:wink:... Znam, drzak sam...
Nema ko ni da ti to kaže, jer po šopovima rade uglavnom priučeni gitaristi i leva smetala spremna da poližu jaja menadžmentu i kažu im ono što ovi žele da čuju...čast izuzecima sa iskustvom u muzici i u ozbiljnim studijima...!
Ako nešto u startu zvuči govnjivo, ne snimaj to, radi na postavci, položaju mikrofona, pevača itd...
Neće og govneta nijedan EQ napraviti zvuk...
A sad znamo, imaš korektne uslove...! Dakle, bolje nego gomila koja ima milione view-ova na YT...
Dakle, uči i radi,a čuvaj pare...:wink:...
StevicaNish
17-11-2012, 02:23 AM
Razumem te potpuno si u pravu. Ali ja zelim da sve bude savrseno ne volim aljkavo nista, makar morao 3 dana da sredjujem vokal... :rotfl: A za pop filter si u pravu lici mi na jedan akg-ov ali 100 posto nije kao on, moracu to da sredim... A i za desser si u pravu mora da se nadje dobra pozicija za snimanje tj. da se lepo nasteluje pozicija mikrofona a i pevac, onda je desser nije potreban... :wink: A i sve sto sam naucio mogu da zahvalim vama na forumu... :D
StevicaNish
17-11-2012, 03:10 PM
Big Bockie sta da radim dal da kupim ovaj preamp o kome smo pricali ili da skupim pare i da kupim dobre monitore ili da skupim pare i kupim bolji preamp, neznam sta da radim nisam pametan, prosvetli me... :rotfl:
Arthur
17-11-2012, 03:23 PM
taj golden age je donja granica pristojne kupovine, ne kupuj ništa lošije. A što više para, to stvari bolje zvuče, ako se izbegnu neki marketinški trikovi.
i da,
brate bockie, u tri posta si 20 puta rekao "govno, govnjivo i sl", daj mu malko po perfidnosti pleaseee
StevicaNish
17-11-2012, 03:42 PM
Arture dal je pametno prvo da ulozim u dobre monitore a posle u preamp, sta mislis o tome, ja znam da ove preampre koje ima moja zvucna (lexicon omega) nisu nesto ali valjda mogu da pominu za sada... :rotfl:
Ako ti je C214 siljat i trebas da de-essujes sa njim, onda ce NT2a da ti bude daleko siljatiji, radio sam sa oba, NT2a je daleko sibilantniji mikrofon nego li c214 ...
Da sam na tvom mestu, koristio bih preampe na Lexiconu, ne bih kupovao blue tube i tako te jeftine skalamerije...
Po meni vise ti mogu doneti dobri monitori nego bolji preamp ...
Arthur
17-11-2012, 03:55 PM
pa to je malko pitanje o kokošci i jajetu. džaba dobar input ako ne možeš da ga smixaš. Moj savet - kupi dobre sluške, nema dobrih monitora ispod 1000e, a i za takve ti onda treba valjana obrada sobe i sl, ako pričamo o efikasno potrošenom novcu. A kupi i preamp, možda ipak prvo njega, i gledaj da svoje mixeve preslušavaš kod ortaka, u kolima, u klubu, dok ne stekneš detaljniji utisak šta radiš. Kad jednom stekneš tu naviku, koristiće ti celog života, i kad budeš imao milion dolara u studiju :)
awacs
17-11-2012, 04:03 PM
Razumem ja tebe, znam da je ovaj mikrofon dobar ali mi je nekako previse siljat i pun basa neznam kako da ti objasnim, ja vise volim mekse mikrofone, tezak je ovaj akg za rad, a cuo sam kako radi nt2a i on je nekako dosta meksi od akg-a, bar se meni tako cini, ti znas bolje ali ti to je moje zapazanje... :wink:
NT2a, koliko sam ga čuo (što lično, što na snimcima), isto ima prilično "prštav" zvuk. Odnosno, vrlo je nezgodan za close-miking glasa (zbog sibilanata). To je (IMHO, naravno) odličan mikrofon za snimanje izvora zvuka koji se snimaju sa 30-40cm ili veće daljine.
I da ponovim ono što ste i Boki i ti pomenuli: položaj pevača u odnosu na mikrofon! Ako je close-mike (i ako pevač nije baš iskusan u pevanju u studiju) onda mu kažeš da peva malo pored membrane. Ili mu postaviš lažni mikrofon odmah pored glavnog i kažeš mu da peva u njega. To smo nekad zvali "patka mikrofon" :wink:
A to za preampe, kao što rekoše, ništa ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad". Sve ovo drugo što si nabrojao može da prođe kao fora, kao nekakva egzotična zezalica, ali koliko shvatam ti bi da snimaš "by the book"...
Pozrav,
Vasa
P.S. Preteče me Jan sa komentarom na NT2a
StevicaNish
17-11-2012, 04:09 PM
Hvala svima, sad su mi neke stvari jasnije, moracu da vas poslusam... :wink:
http://www.google.rs/imgres?num=10&um=1&hl=sr&biw=1360&bih=649&tbm=isch&tbnid=dqQZuQPZtaXYYM:&imgrefurl=http://www.zzounds.com/item--RODNT2A&docid=p93qoQukES1W9M&imgurl=http://cachepe.zzounds.com/media/quality,85/nt2-a_freq_omni_clipped-208a785d83b2d00b725d1450a889af0e.jpg&w=3543&h=1277&ei=ybenUMzRE8vXsgbEo4H4BQ&zoom=1&iact=hc&vpx=349&vpy=174&dur=607&hovh=116&hovw=303&tx=208&ty=58&sig=115265997245296923626&sqi=2&page=1&tbnh=87&tbnw=190&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:0,i:66
http://www.google.rs/imgres?um=1&hl=sr&sa=N&biw=1360&bih=649&tbm=isch&tbnid=GbIUa9DWlllKVM:&imgrefurl=http://www.gearslutz.com/board/product-alerts-older-than-2-months/199821-akg-c-214-a.html&docid=KyL3u1fXNPG-vM&imgurl=http://www.akg.com/mediendatenbank2/pspic/hires/22/c21448201096ed6a6.jpg&w=493&h=444&ei=NbenUOGSEpDhtQa514G4DA&zoom=1&iact=hc&vpx=583&vpy=302&dur=2624&hovh=213&hovw=237&tx=92&ty=67&sig=115265997245296923626&page=1&tbnh=136&tbnw=151&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:11,s:0,i:99
BlasterMaster
17-11-2012, 05:56 PM
ni?ta ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad"
dodao bih da cak i neki (novcano) nesto iznad ga73 nisu nista bolji, u nekim slucajevima cena zavisi i od imena, nekad shipmenta, zbog smanjenja troskova proizvodjaci nabavljaju delove iz kineskih fabrika koje daju olaksice na veliku kolicinu, a ime naplacuju posto mora od negde da se naplate reklamni materijali, flajeri, popup blogovi itd itd mada je to za neku drugu temu...
awacs
17-11-2012, 06:04 PM
dodao bih da cak i neki (novcano) nesto iznad ga73 nisu nista bolji, u nekim slucajevima cena zavisi i od imena, nekad shipmenta, zbog smanjenja troskova proizvodjaci nabavljaju delove iz kineskih fabrika koje daju olaksice na veliku kolicinu, a ime naplacuju posto mora od negde da se naplate reklamni materijali, flajeri, popup blogovi itd itd mada je to za neku drugu temu...
Ne?to slično je Arthur već natuknuo :wink:
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.