View Full Version : Pomoć! Spasite me molim vas!
Kao za inat, samo 4 projekta za jedan posao koji treba da odradim neće da se otvore. Ili Cubase 5 samo pukne kad dođe do loading mixer dela ili izvisi error report, ka?e da je problem sa ntdll.dll fajlom. XP je u pitanju. Svi drugi projekti rade. Uop?te nisam pametan ?ta da radim. :(:confused:
shashko
15-11-2012, 03:17 PM
mozda ovo pomogne ako vec nisi gledao
http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/a/ntdlldll.htm
http://www.ntdlldll.org/
http://www.computerhope.com/issues/ch000960.htm
mielim da se meni to desilo jednom i da sam skinuo taj ntdll.dll fajl negde sa neta i ubacio tamo gde je falilo... ali mi se cini da je to neki virus trojanac sta vec
Po?to je problem samo kod ta četiri projekta seti se da li si u njima mo?da upotrebio neki plugin koji inače ne koristi? često ili koji si nedavno instalirao.
@Znak Nisam, znam za tu problematiku, uglavnom koristim iste kombinacije plug-ova.
A i da hoću npr. da disable-ujem sve plug-ove u plug manageru(da bi video da li je uopšte do njih), u 5ici je užasan i moram ako hoću sve da ih pogasim jedan po jedan, ne može nijedna ctrl+a ili shift opcija da ih selektuje sve. :-(
@ shashko
Probao sve varijante sem ovog tool-a. Probam, pa javljam.
Bockie
15-11-2012, 04:37 PM
Jbmlg, probaj sa instalira? nuendo da njime otvori? nekako, pa samo da sejvuje?...
@ Big Bockie i to je opcija...idem sad da isprobam sve pa javim. Hvala ljudi puno na idejama!
diviner
15-11-2012, 04:47 PM
U plugins information iskljuci sve putanje do plugina (izbrisi ali ih i upamti kako bi mogao kasnije opet da ih dodas) pa onda probaj! Ili mozda jos lakse, preimenuj Vstplugins folder koji koristis u neki drugi (pa da ga C5 ne moze naci) pa probaj...
@shashko onaj tool je samo običan registry editor, sličan imam, i naravno ni?ta ne poma?e.
@diviner probao, odma puca, nekad i ne dođe do loading mixer-a, a nekad i dođe...
ovo je totalno zbunjujuće.
@ Big Bockiea zar mogu da otvorim projekat iz 5ice u nuendu 4? ne znam jel mogu da nađem nuendo5...
E da,imam i back up tih projekata,ni oni neće da rade,u?as!:banghead:
Bockie
15-11-2012, 05:28 PM
pa probaj i sa 4-kom jbg...
A čekaj, jesi uopšte probao prvo taj C5 da reinstaliraš..????
Uf, nisam...ček, jel moram i plug-ove ponovo onda? Mislim, oni su mi u Steinberg-u, nisu u Cubase 5 folderu.
DADDY Z
15-11-2012, 05:42 PM
jesi probao onu foru sa selidbom xml fajlova?
ideš na c/documents and settings/user/application data/steinberg/cubase5 i sve xml fajlove iz foldera preseli u neki temp folder odakle ih možeš vratiti kasnije.Kad su svi fajlovi prebačeni,pokreneš cubase i čekaš da on ponovo generiše te fajlove a usput bi trebalo i da proradi.
@DADDY Z idem probam! :wink:
DADDY Z
15-11-2012, 05:46 PM
nemoj se zbuniti što će sve postavke biti vraćene na dafault...to ćeš vratiti kad preseljene xml fajlove vratiš...ako ovo ne upali onda još jedino ona stara fora sa selidbom vst foldera u neki tmp folder
Nije uspelo...saću i to da probam. Samo cut-ujem ceo vst folder negde drugde i onda probam?
Bockie
15-11-2012, 05:54 PM
Ajde vi?e, ja sam mislio da si to već odradio...:D...sve se ja sad najedih...:D
DADDY Z
15-11-2012, 05:56 PM
pa to je najbrži način...a ako hoćeš da utvrdiš koji ti plugin pravi sranja ideš jedan po jedan (:
mada obično možeš videti pošto se pri učitavanju ispisuju imena i ako pratiš možeš videti ime plugina pre nego što Cubase pukne
@ Big Bockie
Hahaha, smorio sam sve ?iiiiivo i mrrrrtvo, al moram, mnogo mi je bitno ovo...
A jel mi ostaju onda Vst folderi ako preinstaliram kobaz? Mislim, ne moram sve ponovo da ih posle instaliram?
I jo? jednom hvala vam svima ?to poma?ete, du?an sam vam!
pa to je najbr?i način...a ako hoće? da utvrdi? koji ti plugin pravi sranja ide? jedan po jedan (:
mada obično mo?e? videti po?to se pri učitavanju ispisuju imena i ako prati? mo?e? videti ime plugina pre nego ?to Cubase pukne
kad se pojavi onaj prvi splash screen, izređa brzo sve plugove, nigde ne ?tucne. e a kad krene loading mixer,tu pukne, ne stigne da prika?e ni jedno ime plug-a. :banghead:
DADDY Z
15-11-2012, 06:01 PM
ali ti ispiše ime kanala koji učitava, pa ako se eventualno setiš šta si koristio od plugova na tom kanalu,njih preseli...
Bockie
15-11-2012, 06:02 PM
?ta dr?i? na masteru?
Skloni te sa mastera iz VST foldera pa probaj...
diviner
15-11-2012, 06:03 PM
Resintalacijom naravno ne bi smjelo da moras ponovo instalirati plugine (svi bi trebali ostati netaknuti). Eventualno samo trebas dodati putanje, ako to nisu default vstplugins folderi...
koliko se sećam,ni?ta nije na masteru. nije uspelo ni preme?tanje vst foldera. a kad sam ga premestio, krenuo je ludački brzo da ispisuje imena kanala tog projekta ukletog i da ih kao loaduje, ali toliko brzo da ne stignem da vidim nijedno ime i onda je puko.opet. a reinstall? jel ću morati na kraju sve od lugova ponov da instaliram? :confused::(:banghead:
Hvala Mihajlo! default mi je folder. Idem sad na jedan reinstall. :sw:
DADDY Z
15-11-2012, 06:07 PM
jel ću morati na kraju sve od lugova ponov da instaliram? :confused::(:banghead:
ne...samo ih vrati nazad
Bockie
15-11-2012, 06:08 PM
Pa u krajnjem, jebo pluginove, to ćeš pohvatati kad digneš projekat uopšte... Reinstaliraj C5...
Učini nešto...!!!!
Aaaaaaa.....:D
BlasterMaster
15-11-2012, 06:37 PM
ja isti problem imam samo sa hipersonikom, otvaram stare projekte i uvek kad dodje do hipersonika kresuje cubase5 (win7 64) i standalone hipersonik mi ne otvara...probacu sve ove savete, a ako je neko imao bas sa hipersonikom problem nek javi...
Reinstalirao i dalje ni?ta. Ovo je jbno te?ak lerma. :banghead:
Idem da probam da pojedinačno deaktiviram jedan po jedan plug... :(
Marfi me jebe pa rastura...sad na početku učitava određen broj plugova onako jedan po jedan...svaki put kad dignem Cubase. I svaki put kad kliknem update plugin information, i to jebe 10 minuta. Vidim ja da je ova makina zrela za ono što sam najmanje priželjkivao - gaženje windowsa. E sad da pročeprkam ostale teme da vidim jel da prelazim na 7 ili još ne...težak smor. :(
spartakus
15-11-2012, 09:04 PM
e cao ovo ti je savet od mene(imao slicnih problema bas kod tog mixera kad stigne sa ucitavanjem,izgura sve plug-inove i onda zakuca)instaliraj sx 3 ili nuendo 3(uspeces da podignesh barem 65% stvari koje si napravio)meni ovo uspeva vec dize vreme.jbl meni je steinberg dobar bas zbog te kompatibilnosti.stvar iz 2007 podignem na programu potpuno netaknuta(fali mozda neki plug drknes instal i gotovo)sve isto.dok budjavi fl krsh ne moze da podigne pola stvari..necu se nerviram..soundblaster imam slican problem sa hipersonicom,resavam ga tako sto moram da pocnem stvar iz nuenda da radim(jedino nuendo 3 moze da mi omoguci da on normalno radi..jbg mogli su ga vec ubaciti u cubase 7,barem prvu verziju..
Danilo S
15-11-2012, 09:08 PM
I ja sam imao sličan problem. Pogledaj temu gdje smo diskutovali:
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=40874
Probaj onaj savjet ?to sam sa gearslutz-a preuzeo.
Pozdrav i srećno.
spartakus
15-11-2012, 09:10 PM
nikad nebrise cubase taj nas vst folder,ja instaliram vst instrumente i efecte jednom u 2god,samo menjam platforme.meni se dogodi da nece nekad npr cubase 5 nece da sljaka,bez nerviranja palim ableton i nastavljam,svega mi posle par nedellja taj isti instal cubasa radi normalno.jedan haker mi rece da su programi nekad kao zene imaju svoje dane..
Ok, hvala vam, probaću jo? tu verziju Danilo, da mi bude mirna du?a, ali sam već odlučio da se iscimam i zamenim taj pc jer je već dosta star i dotrajao...nedovoljno snage za sve vst-ove,itd...
Nazdravlje,i hvala vam svima! :wink:
@TVirus Ima i toga...
Ali, već imam drugu makinu, hakinto?a, i pre?ao sam skoro skroz na Logic, tako da ću verovatno sva govna da rasprodam, i sav "potreban" hardware, uzmem neki Mac (videću koji), po?to već za mobilna re?enja imam Macbook i onda ću biti komatibilan 100% i to je to. Ne merem vi?e ovako da skakućem sa platforme na platformu ko pčelica Maja.
spartakus
15-11-2012, 10:33 PM
pogresno sam napisao coveku ime(soundblaster umesto masterblaster..sory.)to je kao kad bi mene neko nazvao trojanac ili jefo..he
BlasterMaster
15-11-2012, 11:36 PM
pogresno sam napisao coveku ime(soundblaster umesto masterblaster..sory.)to je kao kad bi mene neko nazvao trojanac ili jefo..he
Nou hard filings 8-)
...soundblaster imam slican problem sa hipersonicom,resavam ga tako sto moram da pocnem stvar iz nuenda da radim(jedino nuendo 3 moze da mi omoguci da on normalno radi..jbg mogli su ga vec ubaciti u cubase 7,barem prvu verziju..
ma otvarao sam stare projekte da finisiram neke instrumentale, i jedno 10-15 sa hipersonikom nece da otvara... a radilo je do skoro sve, ne izbacuje nikakav error report, samo pobeli ceo ekran i onda se samo iskljuci, nije do kompa, rama, cim krene hipersonik da ucitava - trt! od tog prvog krasa nije hteo hipersonik ni standalone, pa sam reinstalirao ne znam koliko verzija i opet nece... verovatno je u nekom registru ostao neki dll, pa cim krene odma kresuje... ja mogu da ga zaobidjem i samo midi da ostane, ali dzabe kad ne znam ni koji instrument tu treba da dodje, negde imam samo melodiju verovatno u trenutku inspiracije cisto da zabelezim i sad recimo mi ostane samo ritam i neka midi traka za koju ne znam sta predstavlja... greota da bacam... listam forume pa videcemo... pozdrav
Mika Technika
16-11-2012, 03:34 AM
Moj savet: kada vam pukne neki vst, a skontali ste koji je u pitanju, nemojte da brisete taj vst, vec instalirajte opet preko njega(istu verziju naravno), ja sam imao frku sa nekim vst-om, kome je izgleda prso dll, pa mi je zaglupeo i fl studio, i cubase, a cubase je cak toliko prso, da je sve plugine ispocetka ucitavao, znaci smorio sam se dok nije ucitao... i uradim ovo sto sam rekao i Bogu hvala sve se vratilo u normalu.
Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD
spartakus
16-11-2012, 10:33 AM
e jeste upravu si miko ali ne uspeva to uvek...
Mika Technika
16-11-2012, 02:17 PM
e jeste upravu si miko ali ne uspeva to uvek...
Meni odradilo posao cak i bolje radi vst od tada :) ne znam zasto ne bi uspelo uvek kada lepo overvrajtuje sve od registry do dll i ispravi gresku novim.
Probaću jo? tu varijantu sa instaliranjem istog plug-a...tuga... :-/
BlasterMaster
16-11-2012, 03:13 PM
Moj savet: kada vam pukne neki vst, a skontali ste koji je u pitanju, nemojte da brisete taj vst, vec instalirajte opet preko njega(istu verziju naravno), ja sam imao frku sa nekim vst-om, kome je izgleda prso dll, pa mi je zaglupeo i fl studio, i cubase, a cubase je cak toliko prso, da je sve plugine ispocetka ucitavao, znaci smorio sam se dok nije ucitao... i uradim ovo sto sam rekao i Bogu hvala sve se vratilo u normalu.
to sam prvo i probao jer mi je polazilo nekoliko puta za rukom, samo ponovna instalacija i sredi, ali ovog puta nece sa hipersonikom... ali uglavnom to resava...
Kao i uvek,ispadnem majmun i ne pogledam na najociglednije mesto. Mrtvi windows mi lepo kaze kad pukne kobaz - idi u programfiles-steinberg-cubase5-cubase5.log i pogledaj taj tekst fajl. I magarac na kraju odem,i vidim na kraju loga stoji kao pomenuta greska brainworx boom plugin. Obrisem govno i sve radi!!! :rotfl::mad::banghead::(:shock:
Hvala ljudi, da me niste sa ovim silnim idejama naterali da razmisljam, ne bi stigao dovde! Ljubav!
Mika Technika
16-11-2012, 10:17 PM
Kao i uvek,ispadnem majmun i ne pogledam na najociglednije mesto. Mrtvi windows mi lepo kaze kad pukne kobaz - idi u programfiles-steinberg-cubase5-cubase5.log i pogledaj taj tekst fajl. I magarac na kraju odem,i vidim na kraju loga stoji kao pomenuta greska brainworx boom plugin. Obrisem govno i sve radi!!! :rotfl::mad::banghead::(:shock:
Hvala ljudi, da me niste sa ovim silnim idejama naterali da razmisljam, ne bi stigao dovde! Ljubav!
To bre!!!! Radosna vest!!!
Mika Technika
16-11-2012, 10:19 PM
to sam prvo i probao jer mi je polazilo nekoliko puta za rukom, samo ponovna instalacija i sredi, ali ovog puta nece sa hipersonikom... ali uglavnom to resava...
Jel hipersonic instalacija ili ona sto ide uz cubase?
BlasterMaster
16-11-2012, 11:06 PM
instalacija, i to nekoliko proverenih verzija sa pijace za x64, mada probao i ovu sto imam u cubase paketu... nego te projekte sam radio na x32 win 7, i desilo se kad sam ih skoro otvorio na novom sistemu 64bit, pa kapiram da je zbog toga verovatno... obicno skinem neki plug za 64 ako ne otvara stari projekat i sve okej, ali da mi pojebe hipersonik da sad nista ne mogu u njemu da otvorim to se nisam nadao...
Mika Technika
17-11-2012, 02:21 AM
instalacija, i to nekoliko proverenih verzija sa pijace za x64, mada probao i ovu sto imam u cubase paketu... nego te projekte sam radio na x32 win 7, i desilo se kad sam ih skoro otvorio na novom sistemu 64bit, pa kapiram da je zbog toga verovatno... obicno skinem neki plug za 64 ako ne otvara stari projekat i sve okej, ali da mi pojebe hipersonik da sad nista ne mogu u njemu da otvorim to se nisam nadao...
Bas zaje*ano ! Znam da je standardno, al da pitam: u registry je sve cisto?
Mada kad bolje razmislim, nije to do registryja, to je do win-a, imao takvu frku sa massivom, svima radi a meni nije hteo, sta god uradio, na kraju win xp(tada) kod mene iz nekih razloga nije voleo massive.
Ako ti nije mrsko, probaj novi win7 iz septembra(ako se ne varam).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.