Log in

View Full Version : Wireless oprema za live

Ad Fines
15-11-2012, 11:47 AM
Pozdrav.
U bandu ?elimo kupiti wireless opremu za sljede?e: bas gitaru, dvije akusti?ne, dvije elektri?ne, dva ru?na mikrofona i ?etiri pilot mikrofona. Jedan ru?ni bi bio po?eljan da mo?e biti pilot i ru?ni. Sve mora raditi u isto vrijeme bez smetnji. Nadam se da je otprilike jasno ?to nam treba. ?to bi znalci preporu?ili ? Ovo mi je totalna nepoznanica.

Khan
17-11-2012, 04:24 PM
U zavisnosti od budzeta, pogledajte AKG ponudu, mislim da je to ubedljivo najeftinije, a da radi, a ako mozete da izdvojite vise, onda svakako Sennheiser.
Proverite da li je jeftinije i prakticnije ici na centralizovan sistem,(znaju biti ozbiljno skupi) ili na zasebne stanice.

Bockie
19-11-2012, 01:13 AM
Pogledaj i Line 6 i dbTehnologies (firma koja prizvodi za BeyerDynamic), imaju sjajnih povoljnih re?enja....

Ad Fines
19-11-2012, 11:47 AM
Nebi i?li na ne?to ?to ima ograni?enja kad su u pitanju radne frekvencije i ograni?enje u broju ure?aja. AKG se ?ini prihvatljiv, ali opet, ni sam ne znam ?ta iz njihove palete proizvoda odabrati...

Khan
19-11-2012, 01:23 PM
Najjeftiniji AKG reciever je SR 40. Ako se uzme dual-chanel, stedi se i na ceni i na prostoru, mogu znaci u 1U prostor da stanu 2 stanice sa 4 kanala.
Uz svaku moze da se izabere da li se uzima PT40 (bodypack) ili HT40 (hendheld) transmiter, u konfiguraciji koja treba.
10-11 freq. koliko vama treba nije big deal za podesiti da radi bez problema.
Imam dugo radno iskustvo sa njima i rade stvarno pouzdano.
Da bi se izbegli problemi sa mobilnim telefonima, preporuka je da se ide na frekvencije preko 810 MHz.
Jedini cudan bug koji sam primetio je da novi modeli imaju nizi izlaz od starih. (!?)
WMS 450, 470 i 4500 su naravno bolji, ali i skuplji.

O ovome pisem naravno, zbog licnog radnog iskustva, proveri svakako i Bockievu preporuku, cuo sam vrlo pozitivno i sa te strane, ali nisam koristio.

Pri izboru freq. mozda ne bi bilo lose proveriti ovo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42052), stvari ce se i ovde uskoro zakomplikovati sa zakonom o raspodeli frekvencija...

Bockie
19-11-2012, 01:52 PM
Line 6 ima fantastične gitarske WL-e. Ima onaj ?to je na 2.ne?to ghz, digitalno prenosi i nema ?u?njave i to...

darkstar
21-11-2012, 11:29 PM
Ad Fines : Ako zelis nesto sto zaista radi kako valja, a spreman si platiti skuplje, ne trazi dalje sem Sennheiser-a ...

psionic
22-11-2012, 06:15 AM
Ad Fines : Ako zelis nesto sto zaista radi kako valja, a spreman si platiti skuplje, ne trazi dalje sem Sennheiser-a ...

Amin :)

magnum
06-03-2013, 11:16 PM
Ja mislim da Samson ima najbolja re?enja, nema petljancije sa kablovima, za gitare samo se ubaci banana i to je to, a ?to se tiče pilota sve ja u mikrofonu samo se stavi na glavu, za mene je to najbolje re?enje, nisu uop?te skupi, pilot je oko 240-250e.

Tiki the Boyler
05-05-2013, 12:04 AM
Samson je stroga low budget varijanta. A low budget kad je wireless u pitanju nije nikako dobra varijanta!!!

Ad Fines
15-05-2013, 08:46 PM
Za sad smo stopirali taj tip ulaganja jer smo uzeli dbx driverack pa+ i pet dbx 160A C/L.
Kad wirekwss dođe na red, najvjerovatnije će biti nešto iz AKG palete.

Of topic pitanje
@Tihi the Boyler
Da li je ok varijanta beyerdynamic opus 67 na tomovima, odnosno, do koje veličine toma su ok? Također live

Tiki the Boyler
16-05-2013, 09:45 PM
Nisam ih prečesto imao priliku koristiti, ali koliko se sjećam nisu me ne?to impresionirali. No budući da se u non-jazz varijanti tomovi uglavnom poprilično kasape EQ-om dosta toga mo?e proći.
?to se tiče veličine toma... koristio sam ih na djembetu... ?to znači da su bez problema i?li dovoljno nisko za bilo koji tom.