View Full Version : Cubase glupost sa 'event'ima
Pre nije bilo tako....kada u project prozoru nesto editujem, i prevucem na istom kanalu jedan dogadjaj preko drugog, poslednji koji sam dodirnuo ostaje na vrhu i cuje se....
a sad, ako vucem sa leva na desno, sve je ok, ali ako vucem sa desna na levo (ili bese obrnuto:grin:) dogadjaj koji zelim da mi se cuje upada ispod onog nezeljenog... i naravno cuje se taj koga sam zeleo da sakrijem.....mislim da mi u ranijim verzijama nije bilo ovako...... moze li to da se promeni?
Bas sinoc ispizdeh oko toga...:confused: i nisam nasao resenje...
dobro je.....nije do mene :banghead::)
Arthur
14-11-2012, 12:43 PM
otvori lane-ove, i sve će ti biti jasnije, gde ide koji event, i kako da ga nateraš da se čuju. divan je taj sistem
ok je to, ali mi je nekad jako sporo, pogotovo kad mrdam 10 kanala odjednom
Arthur
14-11-2012, 07:59 PM
ako misliš na bubanj, to se elegantno rešava time što ionako svaki tejk bubnja držiš u grupi, (ctrl-g), pa se onda sam pomera okolo sve zajedno. Ja sam se već navikao da kad god snimam nešto što troši više od jednog kanala, podsvesno lupam ctrl-g odma posle stiskanja stop dugmeta. Jes posle veliko smaranje da naknadno grupišeš, jer ima brda fajlova, zato je najlakše odma po zaustavljanju, jer su tad svi novosnimljeni fajlovi automatski ostali selektovani.
Hvala, probacu i to...mada sam radio ranije i iz nekog razloga odustao (kako bese, on grupise kanale a ne evente, pa onda kad treba mrdnuti samo npr 10 eventa sa 10 kanala mora da se razgrupise, pa opet isto).....
Cudi me da je ranije u N3, SX3 radilo po princiu poslednji maknut ide na vrh, ovo mi je bash bez veze.......a nigde ne vidim opciju za promenu
Arthur
15-11-2012, 01:33 AM
ma jok, nema veze to što pričaš. Sistem je prilično lepo osmišljen. Ti sa CTRL-G u edit prozoru grupišeš audio partove i oni ostaju grupisani. A u mixer prozoru nemaš više taj isti shortcut jer je pravio bugove, sad moraš ručno da klikneš link chanels desnim dugmetom miša preko selektovanih kanala i on ih grupiše. Doduše, ja sam odma uveo novi ctrl-L shortcut koji mi to radi (obožavam cubase i beskonačnu customizaciju načina rada, za razliku od PT). Mixer kanali kada se grupišu kače samo mute,solo i fader level. A audio partovi kače samo editing. Tako da na miru edituješ i nemaš nijedan problem. Ja snimam po 10 tejkova jedan preko drugog, i onda otvorim lane-ove i seckam šta mi odakle odgovara. Kad tako radim bubanj, otvorim lane samo na nozi i dobošu, to mi je dovoljno, i pregledno. Meni je to jedna od glavnih prednosti cubaseovog editinga, ne mogu da smislim playliste u starijim PT, a sa novijim nisam imao prilike mnogo da se družim, nemam Mac-a, a i kad sam probao LE8, opet mi je taj njihov "lane" sistem, bio blago konfuzniji od Cubaseovog.
ma jok, nema veze to ?to priča?. Sistem je prilično lepo osmi?ljen. Ti sa CTRL-G u edit prozoru grupi?e? audio partove i oni ostaju grupisani. A u mixer prozoru nema? vi?e taj isti shortcut jer je pravio bugove, sad mora? ručno da klikne? link chanels desnim dugmetom mi?a preko selektovanih kanala i on ih grupi?e. Dodu?e, ja sam odma uveo novi ctrl-L shortcut koji mi to radi (obo?avam cubase i beskonačnu customizaciju načina rada, za razliku od PT). Mixer kanali kada se grupi?u kače samo mute,solo i fader level. A audio partovi kače samo editing. Tako da na miru edituje? i nema? nijedan problem. Ja snimam po 10 tejkova jedan preko drugog, i onda otvorim lane-ove i seckam ?ta mi odakle odgovara. Kad tako radim bubanj, otvorim lane samo na nozi i dobo?u, to mi je dovoljno, i pregledno. Meni je to jedna od glavnih prednosti cubaseovog editinga, ne mogu da smislim playliste u starijim PT, a sa novijim nisam imao prilike mnogo da se dru?im, nemam Mac-a, a i kad sam probao LE8, opet mi je taj njihov "lane" sistem, bio blago konfuzniji od Cubaseovog.
Vrlo korisna navika, indeed, kupljeno!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.