Log in

View Full Version : Simulating The Loudspeaker Experience With Crossfeed Plug-ins

Anthony
12-11-2012, 01:56 PM
Dali ovo ima smisla? Postoje plugini koji to mogu simulirati kao npr.: http://www.ohl.to/about-audio/audio-softwares/crossfeed-and-eq

Na ovu temu sam slu?ajno naletio na SoS-u.

[Ispri?ajte me ako ovakva tema ve? postoji.]

boggy
12-11-2012, 02:14 PM
Dali ovo ima smisla?.........
Ne, emulacija je besmislena. Akustika glave, levog i desnog uha nije jedina akusticka pojava koju izaziva slusanje na zvucnike. Ono sto ova tehnologija NE moze da simulira, to je akustika tvoje sobe, koja je JAKO bitna prilikom slusanja zvucnika, mislim na to da je sredjena akustika i dalje cujna akustika prostorije, a ne gluva soba, odnosno "soba van jednacine".

Anthony
12-11-2012, 02:31 PM
Ne, emulacija je besmislena. Akustika glave, levog i desnog uha nije jedina akusticka pojava koju izaziva slusanje na zvucnike. Ono sto ova tehnologija NE moze da simulira, to je akustika tvoje sobe, koja je JAKO bitna prilikom slusanja zvucnika, mislim na to da je sredjena akustika i dalje cujna akustika prostorije, a ne gluva soba, odnosno "soba van jednacine".

zna?i da ljudi koji pljuju glomazne novce na: http://spl.info/produkte/kopfhoererverstaerker/phonitor/videos.html ipak nedobivaju ono ?ta su i platili?

boggy
12-11-2012, 02:53 PM
Originally Posted by boggy (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=337380)
Ne, emulacija je besmislena. Akustika glave, levog i desnog uha nije jedina akusticka pojava koju izaziva slusanje na zvucnike. Ono sto ova tehnologija NE moze da simulira, to je akustika tvoje sobe, koja je JAKO bitna prilikom slusanja zvucnika, mislim na to da je sredjena akustika i dalje cujna akustika prostorije, a ne gluva soba, odnosno "soba van jednacine".zna?i da ljudi koji pljuju glomazne novce na: http://spl.info/produkte/kopfhoererverstaerker/phonitor/videos.html ipak nedobivaju ono ?ta su i platili?
Dobijaju oni to sto su platili, samo mozda ne dobijaju ono sto su ocekivali, i sto im realno treba.

Sent from my ST18i

Anthony
12-11-2012, 04:12 PM
zna?i vi mislite da je bolje mixati (ako se ve? mixa na slu?alice) bez ovako ne?eg ili ?

awacs
12-11-2012, 06:44 PM
Na 1:51 čovek pošteno kaže:

"Now, the key reason for the... well, ONE of the key reasons for the differences in imaging between headphones and loudspeakers is something called crossfeed."

Dakle, taj aparat je napravljen da reši JEDAN od ključnih problema sa doživljajem stereo slike, a ne sve probleme. Nekome ni taj problem nije važan, nekima su važni svi... i MOGUĆE je raditi bez crossfeed simulacije. Sad, da li je "bolje" raditi bez nje... najbolje je da prvo probaš sa softverskim simulacijama pa da sam vidiš da li ti je tako lakše da miksaš.

Pozdrav,

Vasa

Znak
12-11-2012, 09:34 PM
Jedna vi?e referenca nije na odmet. Meni se sviđa Isone Pro, mo?da ne ba? da stoji stalno uključen, ali vredi ako radi? sa slu?alicama i po?eli? malo da se "odmakne?".

Anthony
12-11-2012, 11:13 PM
Jedna vi?e referenca nije na odmet. Meni se svi?a Isone Pro, mo?da ne ba? da stoji stalno uklju?en, ali vredi ako radi? sa slu?alicama i po?eli? malo da se "odmakne?".

skinuo sam ga,?ini se odli?an! ti koristi? neki preset ? i dal ga samo oka?i? na master kanal pri produkciji??

Anthony
12-11-2012, 11:52 PM
brine me,po?to stavim Isone Pro na master kanal,vidljivo je da mi se poremeti
peak meter. tj.kad je ukljucen i kad je iskljucen pokazuje drukcije (kad je ukljucen pokazuje mi da je traka ti?a-?to naravno-nije)

boggy
13-11-2012, 12:22 AM
brine me,pošto stavim Isone Pro na master kanal,vidljivo je da mi se poremeti
peak meter. tj.kad je ukljucen i kad je iskljucen pokazuje drukcije (kad je ukljucen pokazuje mi da je traka tiša-što naravno-nije)

Ljudi sa kojima saradjujem miksaju "na sluh", a ne "na pikmetar"... ali ja nisam strucnjak za to....

Anthony
13-11-2012, 06:38 PM
Ljudi sa kojima saradjujem miksaju "na sluh", a ne "na pikmetar"... ali ja nisam strucnjak za to....

i ja miksam na sluh ne na pikmetar,on mi sluzi samo kao pomoc da vidim kolko mi je sve skupa glasna stvar i tako...sve u svemu,rijesio sam ovaj problem