View Full Version : Srpski MTV - Top lista
DaBear
04-11-2012, 10:02 PM
iz znatizelje preslusam Srpski MTV top list (Domacica) i prijatno se iznenadim vise puts..ima ljudi koji su poceli da malo prate sta se desava po svetu !!
Bice nesto ...
Jos da ima pravih producenata da ih malo "izdestiluju" ...
DzoniPFC
04-11-2012, 10:35 PM
Ajd' postavi nesto da vidim sta te je to prijatno iznenadilo...:)
loscolorados
05-11-2012, 01:59 PM
Ajd' postavi nesto da vidim sta te je to prijatno iznenadilo...:)
http://www.youtube.com/watch?v=GZCv9gKa6a8
DaBear
05-11-2012, 03:05 PM
http://www.youtube.com/watch?v=GZCv9gKa6a8
ha ha haa ovo mi definitivno nije privuklo paznju !!!:D
Everbeatz
05-11-2012, 03:17 PM
ali ce i dalje ostati enigma sta jeste a?:D
Arthur
05-11-2012, 04:40 PM
moja malenkost je ove nedelje prisutna samo sa 2 pesme :) E-play i Voneve (obe sam snimao i mixao, al ne i producirao)
awacs
05-11-2012, 04:56 PM
ali ce i dalje ostati enigma sta jeste a?:D
Misli?: da li "Kanda, Kod?a i Neboj?a" ili "D?a ili Bu"?
Pozdrav,
Vasa
loscolorados
05-11-2012, 09:23 PM
za?to taj podcjenjiva?ki osmjeh? ba? su face!
mo?da da se odmakne? od komercijale pa malo prosurfa?, mozda je ovo vise po tvom ukusu:)
http://www.youtube.com/watch?v=gJpzssHsrho
Rhino
05-11-2012, 10:03 PM
moja malenkost je ove nedelje prisutna samo sa 2 pesme :) E-play i Voneve (obe sam snimao i mixao, al ne i producirao)
Moja na jednu. Bas obrnuto (producirao sam, svirao, editovao, aranzirao - ali ne i snimao 'vokale' i mixao) :D
Arthur
05-11-2012, 11:32 PM
Moja na jednu. Bas obrnuto (producirao sam, svirao, editovao, aranzirao - ali ne i snimao 'vokale' i mixao) :D
a što se ne bi otkrio? :)
Rhino
05-11-2012, 11:40 PM
aha.. marie b misbehave.
Mislio sam da sam stavio iznad
Arthur
05-11-2012, 11:48 PM
naajs... a ko je mixo?
Rhino
05-11-2012, 11:56 PM
Neko u bgd, ne znam tacno.
alavuk
06-11-2012, 10:14 AM
mislim da mu se dopao kiril dzajkovski ...
DaBear
06-11-2012, 05:25 PM
za?to taj podcjenjiva?ki osmjeh? ba? su face!
mo?da da se odmakne? od komercijale pa malo prosurfa?, mozda je ovo vise po tvom ukusu:)
http://www.youtube.com/watch?v=gJpzssHsrho
?? definitivno ne.. !! Ijao ..:confused:
Elem, ko sto rekoh..ima ljudi koji su POCELI da razmisljaju u pravom smeru. ali niko nije uspeo da izgura sve do kraja..uvek nesto fali..ili los refren, ili losa muzika, ili los aranzman, pogresan ritam, pogresni zvuci...ali OK, nije lose..pomera se na bolje...
Ko mi je skrenuo paznju..
- Maja Nurkich - pop, dobar refren, ostalo moze bolje...potencijal
- Iskaz- Bomba Opijum - kad je (napokon posle 40 sekundi !!!) krenula muzika..super! Odlicno gruva, dobar riff, etc..i onda krene pevanje / rap i,
i...ne ispuni moja ocekivanja
- Maria B - odlican pocetak, ima super delova, prate sta se desava (sa malim zakasnjenjem)..pesma se malo vuce ..treba poraditi na pesmi, ali dobra direkcija..pogresni izbor instrumenata
- Trash Candy - vrlo blizu tom americkom college pop / rock-u.. malo tanak glas..i moglo bi jos komercijalnje ,
- Alice Blue - isto kao i ovaj iznad..tu su..blizu tom zvuku..
- Kiril Djaikovski - odlican spoj nasih truba i elektronike..rap super..na momente sve odlicno. ali aranzman los...pesma razbijena nema flow..moze da se uradi mega!
- Voneve - odlicno ! Ala Lana Del Ray !! trippy..cool..nije komerc ali ima super retro vajb..
Jedna stvar koju svi dele...i koja je generalno mana kod nas - nema jakih refrena..refrena koje mozes da zapamtis, refrena koji se urezuju u mozak..
Ali sto se tice muzike, polako se pomeramo...polako..ima vremena:D
Arthur
06-11-2012, 06:19 PM
meni je dobar taj himnični Feudov refren - miljion milja...
btw, fala za voneve ;)
DaBear
06-11-2012, 06:45 PM
meni je dobar taj himnični Feudov refren - miljion milja...
btw, fala za voneve ;)
sad sam tek skontao da si ti radio snim & mix.. nisam citao sve stare postove,.ako ako mashala !
mikron
07-11-2012, 12:18 PM
- Iskaz- Bomba Opijum - kad je (napokon posle 40 sekundi !!!) krenula muzika..super! Odlicno gruva, dobar riff, etc..i onda krene pevanje / rap i,
Pa kad gledas sa visine. Kao, close but no cigar.
Svakako po meni produkcijski i muzicki dosta bolje od
http://www.youtube.com/watch?v=XQEGCB7VHTM
Sto je radio neki baja ili UK
Pozz
DaBear
07-11-2012, 12:29 PM
Pa kad gledas sa visine. Kao, close but no cigar.
Svakako po meni produkcijski i muzicki dosta bolje od
http://www.youtube.com/watch?v=XQEGCB7VHTM
Sto je radio neki baja ili UK
Pozz
Pa sta ja tu mogu...kad je samo "close"..treba SVI elementi da se odrade dobro...kad pevanje i rap budu u klasi (zvuk / riff / energija) tog gitarskog rifa ma pocetku - sve ce da bude do jaja..
a za youtube link...:rotfl::D:rolleyes:
mikron
07-11-2012, 12:43 PM
Pa zar nije bolje ... eto dokaz da nasi mogu podosta bolje od UK , kad hoce
awacs
07-11-2012, 01:17 PM
Pa zar nije bolje ... eto dokaz da nasi mogu podosta bolje od UK , kad hoce
Hehe, pa malo su babe i ?abe. Fora je u tome ?to je taj lik iz UK ipak poprilično pobolj?ao pesmu :)
Pozdrav,
Vasa
loscolorados
13-11-2012, 06:46 PM
?? definitivno ne.. !! Ijao ..:confused:
Elem, ko sto rekoh..ima ljudi koji su POCELI da razmisljaju u pravom smeru. ali niko nije uspeo da izgura sve do kraja..uvek nesto fali..ili los refren, ili losa muzika, ili los aranzman, pogresan ritam, pogresni zvuci...ali OK, nije lose..pomera se na bolje...
Ko mi je skrenuo paznju..
- Maja Nurkich - pop, dobar refren, ostalo moze bolje...potencijal
- Maria B - odlican pocetak, ima super delova, prate sta se desava (sa malim zakasnjenjem)..pesma se malo vuce ..treba poraditi na pesmi, ali dobra direkcija..pogresni izbor instrumenata
- Trash Candy - vrlo blizu tom americkom college pop / rock-u.. malo tanak glas..i moglo bi jos komercijalnje ,
- Alice Blue - isto kao i ovaj iznad..tu su..blizu tom zvuku..
- Kiril Djaikovski - odlican spoj nasih truba i elektronike..rap super..na momente sve odlicno. ali aranzman los...pesma razbijena nema flow..moze da se uradi mega!
- Voneve - odlicno ! Ala Lana Del Ray !! trippy..cool..nije komerc ali ima super retro vajb..
Jedna stvar koju svi dele...i koja je generalno mana kod nas - nema jakih refrena..refrena koje mozes da zapamtis, refrena koji se urezuju u mozak..
Ali sto se tice muzike, polako se pomeramo...polako..ima vremena:D
neshva?am za?to pati? od toga da se prati strane stvari i da se kopira ostale, di je tu inovativnost, ako kopira? bitove od nekih engleza i amera i jo? to radi? prelo?e. po mom mi?ljenju ove pjesme su smije?ne, pogotovo te na engleskom. pa koji je to k...? ovaj isto repa preko nekog hard core riffa i cure ple?u u spotu, pa tragikomi?no jebote, brate pjevaj na na?em il nemoj bit na doma?ici, mislim zove se doma?ica. to je standardno razmi?ljanje ovdje, prekopiraj neko komercijalno sme?e i nemoj slu?ajno probat ne?ta svoje isfurat.
DaBear
13-11-2012, 07:05 PM
neshva?am za?to pati? od toga da se prati strane stvari i da se kopira ostale, di je tu inovativnost, ako kopira? bitove od nekih engleza i amera i jo? to radi? prelo?e. po mom mi?ljenju ove pjesme su smije?ne, pogotovo te na engleskom. pa koji je to k...? ovaj isto repa preko nekog hard core riffa i cure ple?u u spotu, pa tragikomi?no jebote, brate pjevaj na na?em il nemoj bit na doma?ici, mislim zove se doma?ica. to je standardno razmi?ljanje ovdje, prekopiraj neko komercijalno sme?e i nemoj slu?ajno probat ne?ta svoje isfurat.
Pa ja to ne gledam kao da "patim" sto pratim.???:confused::confused:
Ako je neko producent u komercijalnoj muzici, i koji radi sa record labels-ima, materijal koji se posle vrti na radiju i TV...onda taj producent MORA da prati sta drugi ljudi po svetu rade. Ako si mnogo na levo i razlicit...ta muzika ce jako tesko naci slusaoce..a labels treba slusaoce da bi slusali i kupovali muziku...i tu postoje neki zakoni..donekle..
A ako radis za sebe - nemoras nista da slusas!!
U tvom cudjenju i pitanju je i odgovor zasto nema nasih aktova/bendova po Evropi i svetu - jer su jos uvek nekoliko svetlosnih godina iza...(tj.."nisu se prodali" ko sto bi rekli kod nas...:D
A za "domacicu" nisam rekao da je KOMA, samo da se polako pocelo razmisljati u pravom smeru..
(koji je taj sto repa? na koga mislis?)
loscolorados
13-11-2012, 08:32 PM
Pa ja to ne gledam kao da "patim" sto pratim.???:confused::confused:
Ako je neko producent u komercijalnoj muzici, i koji radi sa record labels-ima, materijal koji se posle vrti na radiju i TV...onda taj producent MORA da prati sta drugi ljudi po svetu rade. Ako si mnogo na levo i razlicit...ta muzika ce jako tesko naci slusaoce..a labels treba slusaoce da bi slusali i kupovali muziku...i tu postoje neki zakoni..donekle..
A ako radis za sebe - nemoras nista da slusas!!
U tvom cudjenju i pitanju je i odgovor zasto nema nasih aktova/bendova po Evropi i svetu - jer su jos uvek nekoliko svetlosnih godina iza...(tj.."nisu se prodali" ko sto bi rekli kod nas...:D
A za "domacicu" nisam rekao da je KOMA, samo da se polako pocelo razmisljati u pravom smeru..
(koji je taj sto repa? na koga mislis?)
ma taj iskaz, mislim nemam ni?ta protiv de?ka, mjuza mi je ?ak do jaja, al nerepa dobro i mo? ga jebat a i smije?an mi je spot. e sad zamisli da su bitlsi tak razmi?ljali, ko zna kak bi danas glazba izgledala8-)
DaBear
13-11-2012, 10:44 PM
ma taj iskaz, mislim nemam ni?ta protiv de?ka, mjuza mi je ?ak do jaja, al nerepa dobro i mo? ga jebat a i smije?an mi je spot. e sad zamisli da su bitlsi tak razmi?ljali, ko zna kak bi danas glazba izgledala8-)
a to mislis..da..tu je jedino dobar deo koji ide od 0:40 - 1:00 (gitarski rif.to sve zvuci super - ostalo bzvze..)
DzoniPFC
13-11-2012, 11:44 PM
Pa taj riff i groove je direkt sempl ove pesme.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2zGzVKV6Pmw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alavuk
28-11-2012, 10:49 AM
http://youtu.be/p8n2jAIxLpQ
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.