Log in

View Full Version : Kako napraviti ovakav bass?

Apolo
03-11-2012, 06:54 PM
Kako mogu dobiti bass iz ove pesme kojii pocinje na pocetku tj. od 0:03!

http://www.youtube.com/watch?v=OC4kyH16k6Q

Hvala unapred!

Everbeatz
03-11-2012, 08:19 PM
Moog ce te verovatno dovesti do tog sounda uz mala podesavanja

Jesi pretrazivao YT malo? Tamo imas brdo tutoriala za trance bass

fix3r
03-11-2012, 09:47 PM
Kupis sebi jedan Access Virus, bilo koji.

AudioStorm
03-11-2012, 10:35 PM
A takodje imas i jako puno gotovih biblioteka kojima treba samo malo obrade ili nimalo :) Malo pitcha,malo ping-pong delay,malo FilterBank2 FX,SPL itd i mislim da mozes da dobijes zeljenu boju.

Jer ovakava linija je standard !U svakom slucaju imas dosta solucija,pa odaberi ...

UnderTheSun
04-11-2012, 12:39 PM
Au kako su ovde svi pro, ma da malo podesavanja na moogu i imash ga, il ako to ne ide kupi Virus...haos... :rotfl:

Ovo ti je rollin` bassline koji je tipichan za ovakav trance i Gareth to mozda radi i najbolje. Definitivno ga nije toliko lako dobiti poshto je fora u layerovanju, trazi na youtube rolling bassline trance tutorial, il sl....

Everbeatz
04-11-2012, 12:41 PM
Au kako su ovde svi pro, ma da malo podesavanja na moogu i imash ga, il ako to ne ide kupi Virus...haos... :rotfl:

Ovo ti je rollin` bassline koji je tipichan za ovakav trance i Gareth to mozda radi i najbolje. Definitivno ga nije toliko lako dobiti poshto je fora u layerovanju, trazi na youtube rolling bassline trance tutorial, il sl....

classy odgovor nema sta, a sta si ti direktno pridoneo ovom threadu osim sarkazma/cinizma i upucivanja na yt???

Apolo
04-11-2012, 06:16 PM
Gledao sam na youtube-u pre nego sto sam otvorio thread.A sto se tice kupovine Virus-a,mislim da bass nije toliko zajeban da zahteva Virus :wink: .Moze se valjda napraviti i u Massivu samo treba znanje koje ja ne poseduje :)

UnderTheSun
04-11-2012, 09:41 PM
Znash da koristish sylenth1?

Apolo
05-11-2012, 07:19 AM
Znash da koristish sylenth1?

Yes:)

UnderTheSun
05-11-2012, 01:20 PM
Oki onda ovako, imash ovde moj track Hidden Desire, gde sam napravio jako slichan rollin`

http://www.youtube.com/watch?v=gH-g4_T-e_c

A dobio sam ga ovako nekako, bass ima 4 kanala, ovde sam ti uploadovao presete za sylenth 1/2/3/4, sve od deepa do visokog sharpa

http://www.sendspace.com/file/9dcf13

Fora je u postavci nota, shto izgleda ovako nekako (prva dva su ista):

12332

12333

12335

Na visoke treba staviti malo delaya kako bi se dobio taj "kotrljajuci" feel, shto izgleda ovako nekako

12336

12337

Sub i visoki idu naizmenichno, s`tim da visokom mozesh dati chak i zeru reverba kao shto sam ja to radio da dodatno zamutish sve.

Duboki naravno malo oblikujesh i mozesh koristiti Rbass da mu nadjesh sweet spot u zavisnosti od zeljene dubine.

Ovo ti je 90% stvari, izvoli skidaj, ovaj Garethov je jako slichan s`tim da je jako naglashen dok sam ja moj zabio kako bi stalo josh brdo elemenata...

classy odgovor nema sta, a sta si ti direktno pridoneo ovom threadu osim sarkazma/cinizma i upucivanja na yt???

Shto se ljutish odma druze, samo pokushavam da ukazem da uspomoc trivijalnih postovao kao shto su vashi, klinci stvarno imaju utisak da treba da sklupljaju za Virus il da skidaju nove vsteve koji ce ih samo zbuniti il sl,
kad ustvari to mogu da dobiju sa stvarima koje imaju...
Kao shto vidish nije ni malo jednostavno dobiti taj bass, a definitivno ne uz malo podesavanja na moogu...ako zna isha na sylenthu sve je resheno.

Apolo
05-11-2012, 06:09 PM
@UnderTheSun
Najvece moguce HVALA na ovako opsirnom odgovoru tj tutorijalu.I Hidden Desire je odlican.Hvala jos jednom

Everbeatz
05-11-2012, 06:18 PM
Shto se ljutish odma druze, samo pokushavam da ukazem da uspomoc trivijalnih postovao kao shto su vashi, klinci stvarno imaju utisak da treba da sklupljaju za Virus il da skidaju nove vsteve koji ce ih samo zbuniti il sl,
kad ustvari to mogu da dobiju sa stvarima koje imaju...
Kao shto vidish nije ni malo jednostavno dobiti taj bass, a definitivno ne uz malo podesavanja na moogu...ako zna isha na sylenthu sve je resheno.

Ma sve ok, ne ljutim se nego ne vidim potrebu za sarkazmom te vrste...
Hvala na konkretnom konstruktivnom postu gore btw
Poz

DADDY Z
06-11-2012, 06:07 PM
bravo UnderTheSun !

awacs
06-11-2012, 06:44 PM
Niti slušam niti pravim ovu vrstu muzike, ali mi mnogo lepo kad se dogode ovakve stvari. Way to go, Under the Sun!

Pozdrav,

Vasa