Log in

View Full Version : Zasto toliko dugo ucitava

Braca
31-10-2012, 08:25 PM
Nemam iskustva, ali uzeh jedan I7 sa 16 gB rama, sve to dobro radi, jedino mi cudno kad ucitavam pesmu (Cubase 5) sa recimo 10 gB rama (2 kontakta, i tome slicno) i ponesto snimljenog audio materijala, dosta dugo ucitava recimo 5 minuta a mozda i duze,-ono sto je u ramu, song se otvori, ali ucitavanje u ram traje. Ako ga startujem dok on ucitava sve te semplove, oce da secne i to se cuje. Kad zavrsi ucitavanje sve nadalje je odlicno. . Test na win 7 sistema je odlican, znaci da nema nekih problema. O cemu se tu radi posto nemam iskustva.

Win 7 OS 64
Cubase 5 32 bitni
KOntakt poslednja verzija
Jbridge

66musicman
31-10-2012, 09:39 PM
Slicna situacija i kod mene, to jBridge "zeza" dok ucitava.

kVu
09-11-2012, 09:03 AM
mora hard disk da "istera" sve te semplove... ništa nenormalno, treba samo biti strpljiv.. moraš jednom da pustiš da istera stvar do kraja da "skapira" koji samples su used, posle sve radi savršeno

psionic
09-11-2012, 09:46 PM
Jeste da hardu treba malo da napuni tih 10gb, ali je tu i jbridge takođe faktor da se vreme učitavanja otegne u nedogled. Vreme učitavanja bude nerealno veliko. Lek - legalni jb 1.5

tomycrosound
16-11-2012, 07:15 AM
imao sam takav problem, instalirao nekakav intel driver i prebacivanje s harda na hard pa tako i učitavanje cubasea se dratično ubrzalo. Problem je ?to ne znam o kakvom i kojem je driveru riječ.