View Full Version : Cubase 5 ne "okida" motifov sekvencer
VladaNS
30-10-2012, 01:49 PM
Mrzim da smaram sa ovakvim pitanjima pa sam prethodno poku?ao sam da iznadjem odgovor, ali nisam uspeo. Radi se o sledećem:
Često koristim motifov sekvencer za pravljenje aran?mana. Nekad većinu kanala sredim u tom sekvenceru i onda ih samo eksportujem u cubase. Naravno, eksportovanje tih kanala mora biti sinhronizovano.
Dok sam radio sa SX3, to je i?lo ovako: i?ao sam midi out iz fireface-a a midi in u motif. Iz motifa audio nazad u fireface instrument input. Pritiskom na record ili play dugme u cubase-u, midi signal trigeruje sekvencer motifa, i onda spu?tam tako traku po traku sa preciznim "alignment-om".
Kako sam pre?ao na cubase 5, ne mogu da trigerujem motifov sekvencer. Sva pode?avanja sa ista kao na SX... Ali pritiskom na PLAY ili RECORD dugme sekvencer miruje. Da li neko zna u cemu je problem? :cry: Hvala!
fix3r
30-10-2012, 01:58 PM
Bilo je skoro slicno pitanje, u vezi apredjatora sa Yamahe i sekvencera. Cini mi se da je problem bio u kloku (interni vs. externi). Pogledaj kakav je setap kod tebe.
darkstar
30-10-2012, 03:37 PM
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=41598
to je taj thread...
VladaNS
31-10-2012, 08:50 AM
Hvala ali mislim da se ovaj članak ne odnosi na moj problem.
Da pojednostavim: Cubase ima svoj sekvencer i motif ima svoj sekvencer. Kad sam bio na SX, i kad bih povezao komp i motif putem midija, pokretanje sekvencera u cubase-u bi automatski pokrenulo sekvencer na motifu. Npr, ako u cubase pritisnem play na 5 taktu, aktivirao bi se i sekvencer motifa na 5 taktu. Sada se to ne de?ava.
Sve sam probao u motifu, menjao sam lokalnu kontrolu, ?altao izmedju internal-midi-mtc, menjao kanale na kojem prima midi signal itd...
Mo?da cubase 5 ima pode?avanje kanala preko kojeg ?alje signal eksternim sekvencerima i putem kojeg ih okida.
Jo? ne?to čudno a pomalo i sme?no: pritisak određenih tastera na kompjuterskoj tastaturi aktivira neke zvuke na motifu. Tako da mi je sada tastatura master za motifa :D
alavuk
31-10-2012, 11:10 AM
a jel motif u tom nekom slejv modu ?
milanCHE
31-10-2012, 08:09 PM
Hvala ali mislim da se ovaj članak ne odnosi na moj problem.
Da pojednostavim: Cubase ima svoj sekvencer i motif ima svoj sekvencer. Kad sam bio na SX, i kad bih povezao komp i motif putem midija, pokretanje sekvencera u cubase-u bi automatski pokrenulo sekvencer na motifu. Npr, ako u cubase pritisnem play na 5 taktu, aktivirao bi se i sekvencer motifa na 5 taktu. Sada se to ne dešava.
Sve sam probao u motifu, menjao sam lokalnu kontrolu, šaltao izmedju internal-midi-mtc, menjao kanale na kojem prima midi signal itd...
Možda cubase 5 ima podešavanje kanala preko kojeg šalje signal eksternim sekvencerima i putem kojeg ih okida.
Još nešto čudno a pomalo i smešno: pritisak određenih tastera na kompjuterskoj tastaturi aktivira neke zvuke na motifu. Tako da mi je sada tastatura master za motifa :D
nemoj da te cudi sto preko kompjuterske tastature u cubase 5 trigerujes tonove na motifu.cubase 5 i ima tu opciju midi unosa putem tastature kompa,znaci da stvarno bude neka vrste primitivne master klavijature sa fixnim velocity-em...nema veze,uglavnom ...za prvi deo tvog pitanja,moje pitanje: da li si pokusao u cubase 5 da mu u onom odeljku devices/device setup/remote devices sam prethodno podesis komunikaciju sa spoljasnjom klavijaturom? pogledaj na Yamahinom sajtu da li imaju neki preset za Motif-a...u tom slucaju ces moci da kontrolises motifa preko cubase-a i vice versa.ja nemam problema sa mojim M-Audio keystation pro 88 vec tri,cetiri godine,samo sam skinuo sa M-Audiovog sajta jedan preset bas za Cubase SX ,koji mi radi i na nuendu i na cubase 5...cak i da nema tog preseta mozes sam da napravis svoju kombinaciju,svoju shemu,dodeljivanje funkcija,i sl....
VladaNS
05-11-2012, 05:49 PM
Re?io problem, kakva glupost :banghead:
Transport > project synchronisation setup > aktivirati midi clock i midi timecode destination... i to je sve. Jbt, svud sam gledao sem tu, kad sam ćorav kod očiju!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.