Log in

View Full Version : Aphex 204

branoy
30-10-2012, 03:33 AM
e ljudi uzeo sam ovu spravu, de mi recite koju pametnu rec o njoj s vase strane, ja na ovo bezveze naletio, povezao u cubase5, i napravio neki test mali, vidim moze milion kombinacija, al ja sam ovu prvu sto sam export uploadovao ,, ima velike razlike, hardwer je hardwer a ne pisani plug , sam daje imat para za sve njih,

http://soundcloud.com/branoy/prvi-demo-bez-aphex-204

negde sam citao da je rentanje kroz njeg da provuku jednu minutu snimka bilo sto dolara.

awacs
30-10-2012, 11:55 AM
negde sam citao da je rentanje kroz njeg da provuku jednu minutu snimka bilo sto dolara.

To je bilo pre nego ?to se pojavio u prodaji (mnogo davno) i odnosi se na onu spravu koju ima? u Waves 9 paketu (Aphex Vintage Aural Exciter).

Odlična je sprava, ali je jako lako preterati a da uop?te nisi svestan da si preterao (pričam iz iskustva).

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
30-10-2012, 12:38 PM
Dobro ti zvuci taj demo branoy - fino istice visoke, sto mu je i namena...kako awacs kaze, lako je preterati, tako da pazi s doziranjem

Uro?_86
30-10-2012, 01:38 PM
Čoveče ne mogu da verujem da ovako zvuči i da pravi ovakvu razliku. -Još kad sam pogledao cenu i video da jedan "plug in" nije ništa jeftiniji,a razlika je "nepristojno" veća u korist "aphex-a" (hardvera).
- Branoy,nemoj da ti je žao ni jedan evro za ovo!

branoy
30-10-2012, 07:05 PM
znate koliko sam dao??!! 11eura!! trazio covek 15. nije imao pojma sta je to. to je jedina sprava koju sam tako nasao, reko ovaj je lud, jos mu dao i za kafu hahaha.. a ja kad sam procitao aphex odma to uzeo, znam da je to ime skupo, i ozbiljno, stvarno zvuci sprava.

sad de mi recite caku kako kad uradite ovako pesmu i provukli ste hardwere kroz DAw, kako sacuvate postavku na njima? jel pisete u neki notaped kako je sta bilo, ili slikate digitalnim i sliku u projekat ?!! msm ja naucio otvoris projekat sve tu podeseno, a ovamo malo samo promeni nesto pokvari podesavanje od proslog projekta. ?

spidermusic
30-10-2012, 07:54 PM
Olovcicu u ruke, pa zapises (moze i u notepad, ipak je 21. vek ;)). Digitalna era je u zaborav poslala sva pisanija posebno ona za snimljene trake na visekanalnom analognom magnetofonu.

PS: Ako naletis na jos neki Aphex 204 tako jeftin, platicu ti dvostruko. :))

branoy
30-10-2012, 09:03 PM
haha tako sam i mislio, valja navikavat na pisanje sad. spider vazi se! :D saljem PTT ako naletim.

Uro?_86
30-10-2012, 10:33 PM
hahaha
a ja ti još kažem da ne žališ pare :-)

-Mogu misliti šta bi on radio na vokale,pošto je meni "exciter" nezaobilazan i jedan od ključnih faktora za jako dobar vokal.

branoy
30-10-2012, 10:59 PM
ma nikako :D ee nisam jos pobao na vokalima, moracu nesto uvuci dobro si mi skreno, nisam cak ni obracao paznju na to da bi ovo moglo na vokal, ono u glavi mi bila mjuza haha