View Full Version : Mijnjao bi korg pax1 pro ?ta uzeti?
djovan
22-10-2012, 04:50 PM
Mjenjao bi korga pax1 pro ,
ne zato ?to nije dobar čak ?tovi?e odličan je
i ima ono ?to meni treba: Ima hard, čita midi fileove
ima Mp3 reproducira matrice, uredjivanje harmonika itd...
Problem mi je te?ina ulazim u godine
kada nemogu tegliti...
Trebao bi istu takvu klavijaturu samo da je lak?a.
Hvala svima na pomoći:wink:
akordeonista
23-10-2012, 06:34 PM
I ja bih to hteo, aranzer sa 6,5 oktava, semplerom, hard diskom, mp3 plejerom, odlicnim zvukom (ovde ne mislim na Korgove aranzere) da ima odlicne dirke i ostala cuda koje nude top modeli a da sve to bude smesteno u kuciste koje ne bi bilo teze od 5 - 6kg, jedino sto postoji jedan problem u vezi toga..... tako nesto ne postoji jos uvek!:(
Ne salim se, i ja razmisljam stalno o tome kako imati sve ove opcije a da se ne mrcvarim nosajuci spravu okolo i za sada nemam neko previse pametno resenje! Postoji mogucnost kupovine nekog modula ali je problem sto je trenutno jedini (bar da ja znam) koji je u ponudi a da ima sve gore pominjane opcije Ketron Audya ali on kosta previse, plus moras da kupis i neku klavijaturu na koju bi svirao.
Postoji varijanta sofverskih semplera (One Man Band, Live Styler) ali da bi se to koristilo kako treba, potrebno je mnogo znanja oko podesavanja kompjutera, programa, VST instrumenata, efekata i sl.
wladymeer
01-11-2012, 08:54 AM
Trenutno jedino blizu vašim željama jeste Roland BK-5. Znam da nema hard i 6.5 oktava ali ako je za utehu čita i midi i mp3 i transponuje ih realtime.
akordeonista
03-11-2012, 02:06 PM
Veci problem od hard diska je sto nema sempler! Ako vec dolazi u obzir Bk5 onda je bolje uzeti Bk7m (modul) i master klavijaturu po izboru, a toga bar ima. Moze se naci master sa 6,5 oktava a da nije tezak, mada meni se licno najvise svidja Novation SL61 MkII (iako nema 6,5 oktava, ostale mogucnosti su mu odlicne).
wladymeer
08-11-2012, 08:30 AM
BK7m je skuplji od BK5.
A ako bi već išao na ideju da nosi dve sprave 100x mu je za taj novac da uzme BK5 i polovan Triton Le nego BK7m i Novation.
Jedino što bi tu "pilo vodu" jeste BK7m i polovan Roland A-37 da nadje negde.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.