PDA

View Full Version : Jel srpski hip hop zivi ?

ugljesa
18-10-2012, 01:10 PM
Setih se malopre kako je 90ih bio popularan hip hop. Gru,CYA, sha ila,Bad Copy, 187 itd ...

Danas mislim da niko ne radi nista ili barem ja da znam. Sta se desilo sa CYA-om,Gru? Sto su prestali da se bave muzikom?

Hocu reci da se uopste ne vrte po tv kanalima kao pre niti po chart-ovima. Jedino koga vidim jesu Elitni odredi,MVP i to je to ...

Dal je moguce da samo toliko Srbija moze da ponudi od hip hop-a ?

:(:(

HeatMan
18-10-2012, 02:27 PM
problem je shto je vecina tih ljudi toliko pokvarena do srzi da sami sebi zatvaraju vrata.. deshava se svashta samo je to na jako loshem nivou

Rhino
18-10-2012, 03:19 PM
Ooo, da!

awacs
18-10-2012, 04:08 PM
problem je shto je vecina tih ljudi toliko pokvarena do srzi da sami sebi zatvaraju vrata...

Valjda im je lakše da budu kreativni u "biznisu" nego u svemu ostalom. Ali to se ne odnosi samo na hip hop scenu, i ne odnosi se samo na Srbiju. Mislim da to prevashodno ima veze sa ljudskom prirodom.

@king: ako nečega nema na televiziji ili na chartovima ne znači da to ne postoji. A ako se neko pojavi na TV-u to ne znači da je popularan. Taj biznis je komplikovana stvar :wink:

Pozdrav,

Vasa

DADDY Z
18-10-2012, 06:33 PM
na prste ruke se može pobrojati ono što se uopšte može nazvati hiphop-om...tako da ne znam da li je odgovor potvrdan

Arthur
18-10-2012, 07:17 PM
gru-a viđam često, kolko vidim radi i dalje neki laganim tempom, ima spotove, i pesme koje ok prolaze kod njegove publike a i šire. I počesto mi se čini da nastupa, tako da uopšte nemam utisak da je prestao da se bavi muzikom. Iz te ekipe viđam i Niggora, koji se prebacio kolko znam u kafedžijske vode. O Cya i ostalima stvarno ne znam mnogo. Meni lično najviše nedostaju WITB :)

ugljesa
18-10-2012, 07:41 PM
Ma verujem da svi oni raduckaju nesto ali nista to nije wow i na sva zvona. Secam se pre kad Gru izbaci nesto ili kad je izbacio Stara Skola to se vrtelo po telefonima,zurkama itd. Morao si da znas tu stvar :-). Takodje VIP- kad riba drolja postane,187-sex itd...

Danas je hip hop nas bas underground i nema sanse da ga cujes. Cak ni po rnb zurkama.BS-bg disidenti,bad copy- idemo odmah i to je to sto se tice nase scene,kasnije sve strano.

Nekad je rnb,hip hop bio mainstream a danas smejurija. Skoro i da ga nema. Ne govorim da niko nista ne radi vec ne izbacuju stvari koje bi se vrtele po radio stanicama, klubovima itd ...

187 je bio pun pogodak mada necu o njima,vec jednom sam raspravljao sa Perunom o tome ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arthur
18-10-2012, 08:37 PM
kod nas se na radio stanicama ionako vrti samo stara muzika, i ponešto strane (ako si ubo stanicu). Nema više mainstreama kao takvog, skoro pa uopšte. Koprcaju se tu neki pokušaji, pucnji u solidnom pravcu, ali slabo pogađaju.

Jan
19-10-2012, 11:58 AM
Sto se tih zadnjih 187 albuma tice, to su po meni vise Perun i Nebojsa albumi, nego 187 albumi...Produkcija je tu odradila 100 % stvari

alavuk
19-10-2012, 01:50 PM
jan ckapi cuti o ovome ! :))))))

covek oduv'o :) (http://www.youtube.com/watch?v=YGhnD6VD5yU)

a o "staritetima" mislim da robin hood sprema nesto novo ..

Jan
19-10-2012, 02:22 PM
Heh, hvala :)

Bila je neka prica vezana za Robin Hood, ali ne znam da li su uspeli da to sprovedu u delo, posto su se oglasili pre 2-3 godine a jos nicega nema... I plus Kiza ne bi bio sa njima

ugljesa
19-10-2012, 05:09 PM
Pa oni su i samo 2 albuma izdali ( mislim na 187) ...

alavuk
19-10-2012, 05:40 PM
Heh, hvala :)

Bila je neka prica vezana za Robin Hood, ali ne znam da li su uspeli da to sprovedu u delo, posto su se oglasili pre 2-3 godine a jos nicega nema... I plus Kiza ne bi bio sa njima

mislio sam na bvanu :) ti si vecito tj standardno dobar sto se tice tehnickog dela ...

quake2
20-10-2012, 03:48 AM
Beogradski Sindikat...kraljevi.