PDA

View Full Version : Staro a novo :)

Arthur
04-10-2012, 08:11 PM
<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/EPfl_eYW6xE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

snimao davne 2005te godine (osim vokala), kod rođe u studiju Free-Zone, a pevano i mixano u mom Undergroundu sad skoro. Iako imam ?to?ta i sam sebi da zamerim, evo malko i va? sud da čujem :)

grada27
04-10-2012, 09:54 PM
Odlicno je to, mozda ako hoces bas dlaku u jajetu da nadjemo ajde, ovaj hall na vokalu mi je onako.., mislim da se nisi potrudio :wink: znas ti to mnooogo bolje,gitare kidaju,ali isto taj reverb,hall mi bas nekako nije legao. Mozda i gresim sve je to stvar ukusa, ako si tako hteo onda je to to.

Arthur
05-10-2012, 02:24 PM
jaoj, taj hall je reminiscencija neke njene originalne priče na kojoj je insistirala, da to bude a la Lana del Ray, pa smo onda skidali layer po layer jer joj je previše gusto bilo, i na kraju je bila zadovoljna tek sa ovim..

grada27
05-10-2012, 07:47 PM
Previse za moj ukus, sada ako joj se dopada neka. To je uvek problem, ti savrseno balansiras. Ispostujes klijenta i njegovu zelju, a da to bude upakovano tako da i zvuci dobro. Odlicno :wink:

sasaristic
09-10-2012, 06:20 PM
Nije hall problem , to je taj neki hipster fazon , i da nema takvih detalja cela prica bi skroz izgubila atmosferu.Jesi li koristio studer za vokal?

Arthur
10-10-2012, 12:45 AM
nisam, koristio sam neki matori rackovani MCI, što je valjda elektroivo rackovao za Kobca i kona, tu mi se motao po studiju tih dana, ali je poluispravan.

MUzzY
10-10-2012, 08:17 AM
Meni se svidja (cak i hall) samo me cudi sto si kick ostavio tako "jak" oko 200hz?

Arthur
10-10-2012, 11:18 AM
visok štim noge, a nije mi se dalo triggerovati.. ovako mi je leglo u tu neku "retro" hipstersku priču :) Bar je bass ostao slobodan u subopsegu :)

awacs
10-10-2012, 03:05 PM
?to ka?e Sasaristic, da nema tog reverba cela priča bi izgubila atmosferu.

Meni je sve kul osim kicka. Ne smeta mi ni ?tim, ni 200Hz, smeta mi ?to mu je dinamika prilično haotična, pogotovo u drugom (instrumentalnom) delu. Da sam bio na tvom mestu probao bih da prvo automatizujem Input Gain, pa bih tek onda čačkao kompresor. Ovako kapiram da si se prilično namučio jureći neku srednju vrednost za threshold i ratio, a ipak zavr?io sa polovičnim rezultatom.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
10-10-2012, 08:01 PM
jok, realno, namestio sam podosta distorzioni kompresorski pristup, namunjio neke roomove takođe u spaljivanje, i pustio čoveka da svira to što je odsvirao, nisam nešto mnogo obraćao pažnju kolko je divljao a koliko mašio. Što bi reko Bambi (DDB), "iskren odnos prema publici". Mada realno, nekom je to ošljaravanje.

mikron
10-10-2012, 08:09 PM
+1

Arthur
10-10-2012, 08:20 PM
+1
šta od svega navedenog podržavaš?

mikron
10-10-2012, 08:30 PM
Nesto se slabo snalazim sa kvotovanjem. Stavim ali nece. Slazem se da je kick kao iz neke druge pesme. Ostalo mi je odlicno.

Arthur
10-10-2012, 08:45 PM
lako je, stisneš ovo dugmence quick reply pored poruke koju želiš da quotuješ, pa pišeš komentar dolje u quick reply polje, a ispod njega imaš opciju "quote message in reply".

btw, hvala :)

awacs
10-10-2012, 09:02 PM
nisam nešto mnogo obraćao pažnju kolko je divljao a koliko mašio.

Šteta, zato što to dinamičko divljanje poprilično naruši sugestivnost tog instrumentala. Mada, kao što kažeš:

Što bi reko Bambi (DDB), "iskren odnos prema publici". Mada realno, nekom je to ošljaravanje.

Ja bih to nazvao "tezgom". A opet, nisam navikao da baš ti kačiš "tezge" na ovaj deo Foruma.

Pozdrav,

Vasa