PDA

View Full Version : vengeance biblioteke

spartakus
03-10-2012, 10:23 PM
zasto ljudi govore da je totalno lose koristiti ove banke.nebih se slozio oko ovoga sa gregorijem ,kako covek moze da izvali da li sam ja koristio ovaj vengeance paket ili ne.ja sam poceo da koristim ove banke bas kasno mozda 2009 i do tada sam pravio zvukove sam.cesto mi sa dogodi da odradim zvuk poput nekog zvuka iz neznam koje biblioteke mozda ueberschall ili sta vec.a ujedno bih hteo da iskoristim priliku(da pozdravim rodbinu iz leskovac i prijatelje i batocine i progara)

psionic
03-10-2012, 11:54 PM
zasto ljudi govore da je totalno lose koristiti ove banke.nebih se slozio oko ovoga sa gregorijem ,kako covek moze da izvali da li sam ja koristio ovaj vengeance paket ili ne.ja sam poceo da koristim ove banke bas kasno mozda 2009 i do tada sam pravio zvukove sam.cesto mi sa dogodi da odradim zvuk poput nekog zvuka iz neznam koje biblioteke mozda ueberschall ili sta vec.a ujedno bih hteo da iskoristim priliku(da pozdravim rodbinu iz leskovac i prijatelje i batocine i progara)

Bog te... Ovaj forum se stvarno promenio od moje predhodne posete :banghead::rotfl:

Jel ovo neki post - totalno iscupan iz neke teme i stavljen ovde, ili tek tako iznebuha napisan ? Ako je ovo drugo... ja cu samo polako da se udaljim, hodajuci unazad i ne praveci nagle pokrete... :shock:

spartakus
04-10-2012, 09:12 AM
malo sam se nasalio sa ovim pozdravima.ako postoji slicna tema ,ja nikako ne uspevam da je pronadjem aj okacite link..

spartakus
04-10-2012, 09:18 PM
psionic ja se bre zajebavam sa tim pozdravima...aj ako postoji tema da nedavim aj okacite link..

psionic
05-10-2012, 01:07 AM
Ma ne, nisi me razumeo - pozdravi su ok, sala mala, to je valjda jasno.
Ono sto mi je malo cudno - kad sam citao post, ocekivao sam da pre njega ima jos koji. Zvuci kao neka recenica koju si imao u glavi, pa si glasno izgovorio samo segment.

zasto ljudi govore da je totalno lose koristiti ove banke.nebih se slozio oko ovoga sa gregorijem ,kako covek moze da izvali da li sam ja koristio ovaj vengeance paket ili ne

:shock: Ko je sad taj Gregori, koji ljudi govore? Koje banke ? Kako znaju da li ti koristis vengeance paket ? Sta je vengeance paket (za koji instrument, semplovi, preseti) ??

Izvini ako sam lose protumacio tvoj post, ali mi izgleda nekako s neba pa u rebra, nicim izazvan... Tako bar meni zvuci, kad ga onako - u sebi citam...

Ono sto kapiram je da ti ustvari pitas da li je moralno ispravno da koristis zvukove raznih banaka, semplova ili cega vec, u svojoj muzici ? Rekao bih da je bar jedno 80% bar te elektro - moderne produkcije proisteklo iz raznih loop-ova i gotovih banki semplova. Ponekad cak prepoznam neki zvuk iz neke banke, ali ja preslusavam gomile tih banaka kad trazim nesto, prosecan slusalac nema sanse da provali. E sad, da li si ih kupio ili pozajmio, pa se plasis da te ne "navataju", to je vec neka druga tema...

spartakus
05-10-2012, 03:58 PM
odgledao sam tutorijal sa gregorom(sa saej)pa je on spomenuo to da je lose koristiti,kao primer koristi jednu pesmu koja je odradjena sa tim zvukovima pa kao kada je trebala da se izbaci bio je kao problem svi ti zvukovi su vec studiski obradjeni.ja se slazem sa tobom da je sneba pa u rebra ova tema ali morao sam da presecem svoju(prethodnu) temu iz nekog razloga.hocu da kazem nemoguce je izvaliti npr ja kik da bih dobio koristim 4kika iz venge-biblioteke,nema teorije da neko izvali odakle su ti kikovi hocu reci iz koje banke.uvek ostanem nedoreciv..jbg

Mika Technika
05-10-2012, 04:28 PM
Evo jedan jos bolji primer zasto neke banke ne treba koristiti(ovo je za pocetnike):
Thomas Penton banke, znaci kompresovano(prilicno), limiter(prilicno), eq(prilicno), sto u prevodu znaci: necete moci da smixate takve semplove jer vam ne ostavljaju prostor(headroom) za dalju obradu u vasem mixu tj. treku. Kvalitetne banke, ali ubijene!

Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.1) on Desire HD

psionic
05-10-2012, 07:46 PM
Evo jedan jos bolji primer zasto neke banke ne treba koristiti(ovo je za pocetnike):
Thomas Penton banke, znaci kompresovano(prilicno), limiter(prilicno), eq(prilicno), sto u prevodu znaci: necete moci da smixate takve semplove jer vam ne ostavljaju prostor(headroom) za dalju obradu u vasem mixu tj. treku. Kvalitetne banke, ali ubijene!

Zavisi sta koristis. Ja imam neke vengeance presete za massive (nisu banke semplova), stvarno rade dobro. Ne znam na koje je banke covek mislio... Te Thomasove banke su verovatno kompletni ritmovi...

Pa sad, ako koristis loop sa kompletnim ritmom, naravno da je tesko da odvojis HH ili snare, kad je vec sve spakovano i isproducirano da dobro zvuci u okviru tog loopa.

spartakus
05-10-2012, 07:52 PM
e da susreo sam se pre par godina sa slicnom bankom secam se radio sam tada u fl 4,svi zvukovi te banke su toliko bili glasni iz kog razloga neznam kada pokusas da ih smanjis shvatis da je uz svaki zvuk ide malo suma,odstranim ja taj sum ali nije to to.krsa uvek ima ali uvek..

Everbeatz
05-10-2012, 08:18 PM
Vengeance semplovi su semplovani sa vec 'gotovih traka', i ima dosta mp3 semplovanja, odatle i losiji kvalitet

spartakus
05-10-2012, 09:16 PM
pa da upravo tako(taj mp3 ripovan ko zna sa cega)najbolje je kada imash vremena pa radis zvuk za zvuk,po meni je gladiator vst odlican za pravljenje zvukova,to je citav svet mogucnosti..zaista je tako jedan zivot od sta znam 60,70 god je malooo..

spartakus
05-10-2012, 09:42 PM
sto se tice banki ja mislim da je jako puno bitno upoznati svaku banku dobro i tek onda moze da se radi.ja nemam mnogo mozda oko 6000 zvukova koje koristim.ona fora sednes da radis muziku i ugasis zvucnike radis i radis bez zvuka zato sto jebeno znash sta radis..ja sam tako navatao jednu ribu sa mirjeva a dosla da peva...skrenuo sa teme ali ovo je pricaonica.....jel koristite banku screamer hardstyle essential.3.6 vokali su ok..

awacs
05-10-2012, 10:37 PM
sednes da radis muziku i ugasis zvucnike radis i radis bez zvuka zato sto jebeno znash sta radis..ja sam tako navatao jednu ribu sa mirjeva a dosla da peva...

Pa naravno, lak?e je da navata? ribu ako ti zvuk ne odvlači pa?nju. A ni njoj. A i čuo sam da ima pevačica kojima muzika smeta dok pevaju.

Pozdrav,

Vasa

Khan
05-10-2012, 10:53 PM
A i čuo sam da ima pevačica kojima muzika smeta dok pevaju.

Pozdrav,

Vasa
:rotfl2: I cuo i video, a izgleda i da je trendy i kod muzicara!!!:rotfl2:

awacs
06-10-2012, 03:00 PM
:rotfl2: I cuo i video, a izgleda i da je trendy i kod muzicara!!!:rotfl2:

Ja sam srećom samo čuo, tj. nisam imao prilike da prisustvujem... ali kunu mi se ljudi da jednoj na?oj poznatoj pevačici ritam i harmonska podloga toliko smetaju da ona sve lepo otpeva a capella, koliko se seća tempa i intonacije, pa onda ekipa sedi i secka, pasuje, strečuje, melodajnuje...

Pozdrav,

Vasa

Mika Technika
06-10-2012, 03:02 PM
Zavisi sta koristis. Ja imam neke vengeance presete za massive (nisu banke semplova), stvarno rade dobro. Ne znam na koje je banke covek mislio... Te Thomasove banke su verovatno kompletni ritmovi...

Pa sad, ako koristis loop sa kompletnim ritmom, naravno da je tesko da odvojis HH ili snare, kad je vec sve spakovano i isproducirano da dobro zvuci u okviru tog loopa.

Pricam o sample shotovima, znaci kick snare perc itd. Skini probaj. Ne znam odakle ti ode na massive?

psionic
06-10-2012, 04:10 PM
Pricam o sample shotovima, znaci kick snare perc itd. Skini probaj. Ne znam odakle ti ode na massive?

Covek nije naveo koji tip banaka podrazumeva:
http://refx.com/products/vengeance/soundsets/
Vengeance pravi presete i banke za sve i svasta.

A single shotovi - ja ne vidim problem sa obradjenim kickom ili snerom... Ako mi odgovara zvuk kao takav, ja cu ga iskoristiti, a ako ne, trazicu dalje. Koristio sam gomilu semplova iz gotovih banki, sad ne znam tacno da li BAS vengeance semplove. JBG, od 1000 nadjes par, ali rade...

Mika Technika
06-10-2012, 10:12 PM
Covek nije naveo koji tip banaka podrazumeva:
http://refx.com/products/vengeance/soundsets/
Vengeance pravi presete i banke za sve i svasta.

A single shotovi - ja ne vidim problem sa obradjenim kickom ili snerom... Ako mi odgovara zvuk kao takav, ja cu ga iskoristiti, a ako ne, trazicu dalje. Koristio sam gomilu semplova iz gotovih banki, sad ne znam tacno da li BAS vengeance semplove. JBG, od 1000 nadjes par, ali rade...

Na single shotove je mislio sigurno... e to ti pricam, ako legne legne, ali tesko da takva banka(Thomas Penton), moze da legne kasnije u mixu, jer je pregruvana, ako radim schranz onda leze nema brige :D
Sto se vengeance-a tice, solidne banke, i nije pregruvano, u glavnom mogu da se koriste, bez vecih problema.