PDA

View Full Version : Aleksandar Stanojkovic - Kao da je zabava

HeatMan
02-10-2012, 12:52 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/q6flgShjmC4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

javite utiske. :)

mozda je dobosh preglasan, ne znam na ovim kantama vishe nishta.. :banghead:

Everbeatz
02-10-2012, 01:18 PM
meni je ovaj tvoj song odlican - super vibe, dinamicno. Svidja mi se pravac u koji si otisao iskreno
Poz

awacs
02-10-2012, 02:03 PM
Odlična pesma, odličan tekst, dobar manir svirke, sve 5! I isto kao Everbeatzu, dopada mi se put kojim si krenuo! Treba da nađe? svoj "glas", jo? uvek se čuje da ti pevanje nije prirodno stanje. I treba ti bend.

Samo da ponovim ono ?to mislim da sam ti već nekoliko puta rekao (i ne samo tebi) - zanemari forume i forumske komentare. Sav taj online marketing je qrac od ofce ako postane svrha umesto da ostane sredstvo. A svrha bi trebalo da ti budu nastupi. E, zato bend.

Bubanj je "digitalni"?

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
02-10-2012, 04:40 PM
hvala ljudi! :) drago mi je da vam se svidja..

@Vasa: ma trebalo bi ja da nauchim da pevam, to se tako kaze.. :) jbg, nisam probao da pevam do svoje 24te godine, i evo sad se trudim kao.. :)
shto se tiche benda, ne staj mi na muku.. imao sam, i bili smo spremni za svirke, ali je pukla cela pricha.. tako da sad tapkam u mestu, ali slazem se da bi bilo najbolje da se gura to u live prichi..

bubanj je kucan, da.. ez drummer, a preko toga su neki seckani loopovi shakera i daira..

awacs
02-10-2012, 05:55 PM
@Vasa: ma trebalo bi ja da nauchim da pevam, to se tako kaze.. :)

Namerno nisam upotrebio tu formulaciju, zato što je dvosmislena. Odnosno, ne treba da "naučiš da pevaš" nego da "naučiš da pevaš kao TI". Hope you catch my drift :wink:.

shto se tiche benda, ne staj mi na muku.. imao sam, i bili smo spremni za svirke, ali je pukla cela pricha.. tako da sad tapkam u mestu, ali slazem se da bi bilo najbolje da se gura to u live prichi..

Ne bi bilo "najbolje", nego jedino tako ima smisla. YouTube, Facebook, Soundcloud, a odskora i radio i TV nisu ništa drugo nego multimedijalni flajeri, a ne zarađuju se pare za račune od prodaje flajera, jel' da? Live, pa sa bendom ili bez benda, jebemiliga...

bubanj je kucan, da.. ez drummer, a preko toga su neki seckani loopovi shakera i daira..

Verovatno zato i imaš dilemu da li je doboš prejak ili ne. Nije prejak, samo je in-your-face.

Nešto što i sam znaš: da si snimio pravi doboš sa metlicama close mike + room postavio bi kompresor za 3 minuta i doneo bi odluku o jačini onako usput. Jebiga, kad uletiš u priču da "kucani" instument treba da folira dinamiku... tu nema kraja dilemi da li intervenisati u MIDI ili u audio sekciji, i da li peglati dinamiku putem MIDI velocityja, ili različitih ekspresija doboša ili audio kompresora. O nivou rooma da ne govorim... lavirint.

Možda sam promašio temu, ali te dileme čujem na tom kanalu, tojest ako su one uopšte bitne za ukupan utisak. Da ti sam nisi pomenuo verovatno ne bih ni ja, pomenuo bih samo opšti utisak o pesmi, kao u prvom postu.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
02-10-2012, 11:01 PM
gledam da ne spamujem na svojoj temi, ali neshto su ljudi zatajili.. :)

Namerno nisam upotrebio tu formulaciju, zato ?to je dvosmislena. Odnosno, ne treba da "nauči? da peva?" nego da "nauči? da peva? kao TI". Hope you catch my drift :wink:.

shvatio sam, ali veruj mi.. kad nauchim da pevam, nauchicu i da pevam kao JA..

Ne bi bilo "najbolje", nego jedino tako ima smisla. YouTube, Facebook, Soundcloud, a odskora i radio i TV nisu ni?ta drugo nego multimedijalni flajeri, a ne zarađuju se pare za račune od prodaje flajera, jel' da? Live, pa sa bendom ili bez benda, jebemiliga...

jedino sa akustarom za sada.. :/ jbg.. a nisam dovoljno dobar za tu akciju pa nema smisla ni to raditi za sad.. :) dodushe, shta sve chujem da se svira po klubovima/kaficima, pitanje je gde je standard..

Verovatno zato i ima? dilemu da li je dobo? prejak ili ne. Nije prejak, samo je in-your-face.

Ne?to ?to i sam zna?: da si snimio pravi dobo? sa metlicama close mike + room postavio bi kompresor za 3 minuta i doneo bi odluku o jačini onako usput. Jebiga, kad uleti? u priču da "kucani" instument treba da folira dinamiku... tu nema kraja dilemi da li intervenisati u MIDI ili u audio sekciji, i da li peglati dinamiku putem MIDI velocityja, ili različitih ekspresija dobo?a ili audio kompresora. O nivou rooma da ne govorim... lavirint.

Mo?da sam proma?io temu, ali te dileme čujem na tom kanalu, tojest ako su one uop?te bitne za ukupan utisak. Da ti sam nisi pomenuo verovatno ne bih ni ja, pomenuo bih samo op?ti utisak o pesmi, kao u prvom postu.

Pozdrav,

Vasa
upravo tako.. a bilo je intervencija i u midiju i u audiju, od eq-a do konstantnog tweekovanja kompresora, pa transient shaper, i na kraju prosto ne moze da se izbegne ovo a da bude iole zdrav miks.. bar ja ne znam za reshenje.

Eh, da sam snimio bubanj... :banghead: da imam bubnjara izbacio bih josh pesama jer je jedino shto ih kochi upravo taj bubanj..

MUzzY
03-10-2012, 12:59 AM
Dobro je. Stilski lepo izdefinisano.
Mislim da si mnogo tvrd sa vokalima. Gitarske linije su ti jako opustene i fraze su jako prijatne a vokali su u totalnom kontrastu. I mislim da ti je tempo prebrz za ovu pesmu. Kad bi usporio pesmu za 2-6 podeoka legla bi cini mi se, savrseno.

Ako budes okupljao bend, zovi.

Arthur
03-10-2012, 01:58 AM
doboš može tiše, neće se izgubiti gruv. Pevanje je potpuno zanimljivo, jer zapravo nemaš uopšte lošu boju ni intonaciju. Ja da sam ti producent, tražio bi ti da ovo otpevaš malko frajerskije, zavučenije, ovako mi često zvuči kao vežba impostacije. Što opet ima neku svoju foru, mada bi ja to malko zatvorenije voleo da čujem. Zapravo ova pesma mi moli za ženski vokal, al to već nije tema. Simpatična je pesma, sound clean gitare je prelep realno, dok mi solo drajv malko smrducka, nema neke magije oko njega. Neki modulisani delay bi mu čini mi se lepo legao, pošto već ima puno tih isprekidanih nota na sred fraze, što mu malo lomi flow. I umesto drugog blues sola gitarskog bi lepo legao neki fini mellow truba solo, fligelhorn il tako nešto, to žanrovski jako lepo paše. Mada se ne bi ni rhodes bacio. Ovako mi je taj drugi solo malko davljenje pažnje i suvišan mi je nekako.
eto my 2 cents, al još jedan glas ohrabrenja ovde, text je potpuno potpuno ok, i ovakve muzike i ceo trip je nešto čega definitivno fali kod nas.

Bockie
03-10-2012, 10:04 AM
U osnovi se slažem sa čika Arthurom. Vokal treba da je... Heh, jedan stari ton majstor od kog sam učio je znao da kaže "Ne verujem ti, u to što pevaš"...! Eto...toga se setih..:wink:

E sad da li to znači "frajerskije" ili kako god, ali treba da ima neki hook taj vokal... Ne samo na ovoj pesmi...

Ja da radim bih uneo neki dobar reverb, lep, skup room, malo "klub" da se čuje, malo neki atmo' u snimku... :wink: Ne kažem da treba puno, ali eto, meni fali tako nešto...
Ova suvotinja je prolazila na nekoj goveđoj analogiji, jbg, bez pretenzije da ulazim u polemiku, ali sam lično ubeđen da je tako, a ovde mi je sve malo posno...

Apsulutno sve pohvale za muziku, tekst, fazon, to je stvarno sjajno, osvežavajuće, lepo! Svaka čast! :thumbsup:

Poz'

awacs
03-10-2012, 11:31 AM
Ima jo? jedna stvar na koju domaći kantautori po pravilu obraćaju najmanje pa?nje - tonalitet. 95% njih uglavnom komponuje pevu?eći sebi u bradu (pogotovo oni pristojni, koji ne bi da uznemiravaju ukućane i kom?iluk). Jo? ako su gitaristi, pa se ve?u za onaj tonalitet u kom im je najlak?e da odsviraju neku figuru... to je potpuno naopako.

@Heatman: skoro si pominjao Dilana. Provali da je lik od početka karijere koristio kapodaster. A prvi singl sa novog albuma mu je in Eb :wink:

Pozdrav,

Vasa

awacs
03-10-2012, 05:22 PM
E, zaboravih da pomenem... meni je solo u sredini pesme both thumbs up! Od kad sam ga prvi put čuo ne mogu da zamislim nijedan drugi na njegovom mestu. Svaki put kad dođe to mesto vidim gitaristu kome je dobro, pa onako usput namiguje publici. E, voleo bih da vidim i pevača kome je toliko dobro.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY
03-10-2012, 06:40 PM
Jes' bas dobar solo!

HeatMan
04-10-2012, 05:33 PM
Dobro je. Stilski lepo izdefinisano.
Mislim da si mnogo tvrd sa vokalima. Gitarske linije su ti jako opustene i fraze su jako prijatne a vokali su u totalnom kontrastu. I mislim da ti je tempo prebrz za ovu pesmu. Kad bi usporio pesmu za 2-6 podeoka legla bi cini mi se, savrseno.

Ako budes okupljao bend, zovi.

ne vidim smisao u tome da okupljam bend da bi ljudi svirali moje pesme ne bi li mene promovisali (za dz, jer drugachije ne verujem da moze trenutno). tek AKO bi to doshlo na neki nivo da moze bar neki dinar da se zaradi, onda bih probao da okupim bend.. imacu te u vidu svakako, hvala. :)
shto se pevanja tiche, kao shto rekoh negde vec.. pevam tek godinu dana.. ranije nisam nikad ni pokushavao nego sam repovao i radio muziku.. :)

dobo? mo?e ti?e, neće se izgubiti gruv. Pevanje je potpuno zanimljivo, jer zapravo nema? uop?te lo?u boju ni intonaciju. Ja da sam ti producent, tra?io bi ti da ovo otpeva? malko frajerskije, zavučenije, ovako mi često zvuči kao ve?ba impostacije. ?to opet ima neku svoju foru, mada bi ja to malko zatvorenije voleo da čujem. Zapravo ova pesma mi moli za ?enski vokal, al to već nije tema. Simpatična je pesma, sound clean gitare je prelep realno, dok mi solo drajv malko smrducka, nema neke magije oko njega. Neki modulisani delay bi mu čini mi se lepo legao, po?to već ima puno tih isprekidanih nota na sred fraze, ?to mu malo lomi flow. I umesto drugog blues sola gitarskog bi lepo legao neki fini mellow truba solo, fligelhorn il tako ne?to, to ?anrovski jako lepo pa?e. Mada se ne bi ni rhodes bacio. Ovako mi je taj drugi solo malko davljenje pa?nje i suvi?an mi je nekako.
eto my 2 cents, al jo? jedan glas ohrabrenja ovde, text je potpuno potpuno ok, i ovakve muzike i ceo trip je ne?to čega definitivno fali kod nas.

pa pazi, nemam bend ki bane :) da mogu da izvoljevam ko ce gde shta da svira.. :) mada, sve sam pesme i smislio na gitari, a i nju najvishe sviram u poslednje vreme, pa bi valjda bilo logichno ja kao neki gitarista da odsviram sve.. :) kad bi bilo benda, bila bi potpuno druga pricha, i siguran sam da bih iskoristio svaki zvuk koji bend moze napraviti
neretko mi zafale tipa truba i sax (bash u tim pesmama gde mi fale i zivi bubnjevi) jer su soul-bluzerske skroz..

U osnovi se sla?em sa čika Arthurom. Vokal treba da je... Heh, jedan stari ton majstor od kog sam učio je znao da ka?e "Ne verujem ti, u to ?to peva?"...! Eto...toga se setih..:wink:

E sad da li to znači "frajerskije" ili kako god, ali treba da ima neki hook taj vokal... Ne samo na ovoj pesmi...

Ja da radim bih uneo neki dobar reverb, lep, skup room, malo "klub" da se čuje, malo neki atmo' u snimku... :wink: Ne ka?em da treba puno, ali eto, meni fali tako ne?to...
Ova suvotinja je prolazila na nekoj goveđoj analogiji, jbg, bez pretenzije da ulazim u polemiku, ali sam lično ubeđen da je tako, a ovde mi je sve malo posno...

Apsulutno sve pohvale za muziku, tekst, fazon, to je stvarno sjajno, osve?avajuće, lepo! Svaka čast! :thumbsup:

Poz'

hvala na pohvalama.. :)
pa ima dosta room reverba na svemu.. malo plate-a na drugom solou i an josh nekim stvarima, ali room je ispod skoro svega.. pa i ispod vokala.. mada neki vokali idu i na taj plate (dreamverb za room, sonnox za plate)

Ima jo? jedna stvar na koju domaći kantautori po pravilu obraćaju najmanje pa?nje - tonalitet. 95% njih uglavnom komponuje pevu?eći sebi u bradu (pogotovo oni pristojni, koji ne bi da uznemiravaju ukućane i kom?iluk). Jo? ako su gitaristi, pa se ve?u za onaj tonalitet u kom im je najlak?e da odsviraju neku figuru... to je potpuno naopako.

uh.. znash mi muku. :)

@Heatman: skoro si pominjao Dilana. Provali da je lik od početka karijere koristio kapodaster. A prvi singl sa novog albuma mu je in Eb :wink:

ne skontah bash otkud sad ovo? :) nisam slushao toliko taj poslednji album, preleteo sam samo po pesmama jer sam ochekivao neku perverznu produkciju ali se ni tu nisam odushevio.. :/

E, zaboravih da pomenem... meni je solo u sredini pesme both thumbs up! Od kad sam ga prvi put čuo ne mogu da zamislim nijedan drugi na njegovom mestu. Svaki put kad dođe to mesto vidim gitaristu kome je dobro, pa onako usput namiguje publici. E, voleo bih da vidim i pevača kome je toliko dobro.

Pozdrav,

Vasa

bice, nadam se.. prvom prilikom kad nauchim da pevam ki chovek :)

hvala svima na komentarima, kritikama i pohvalama! nisam ochekivao ovo.. :)

awacs
04-10-2012, 06:56 PM
ne skontah bash otkud sad ovo? :) nisam slushao toliko taj poslednji album, preleteo sam samo po pesmama jer sam ochekivao neku perverznu produkciju ali se ni tu nisam odushevio.. :/

Ma, to iz one druge teme:

Bob Dylan ima "unique vocal expression", a bend svira opasan groove. Eto, samo poradi na te dve stvari, i sve super :thumbsup: Jb? stereo sliku i fal?eve.

Hteo sam da ka?em da je Dylan jedan onih koji va?e za ljude koji ba? ne umeju da pevaju. Ali mu je očigledno jako va?no da to njegovo meketanje, mrmljanje, re?anje i krčanje bude ba? u onom tonalitetu u kom sve ono ?to on jeste najvi?e dolazi do izra?aja. A transpozicija od jednog polustepena ponekad napravi poveliku razliku u vokalnom izrazu.

Jebiga, često pričam u ?iframa i zavr?avam izjave na pola puta, ali računam da je tako zabavnije. Uostalom, nije mi namera ovde da bilo kome solim pamet ili da im pričam kako ne?to treba da se radi, vi?e da podsetim ljude na neke stvari koje bi valjalo da imaju u vidu. Po?to tokom re?avanja finesa neke jednostavne i osnovne stvari često bivaju zanemarene ba? zato ?to su jednostavne i osnovne (i sam često patim od toga, da se ne la?emo).

hvala svima na komentarima, kritikama i pohvalama! nisam ochekivao ovo.. :)

Nemoj da se čudi?. Ovo je najbolje od svega ?to si do sada prezentovao iz svoje "gitarske faze" :) Čisto, jasno, bez nepotrebnih produkcijskih, aran?erskih i izvođačkih preterivanja.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
05-10-2012, 12:37 AM
Ma, to iz one druge teme:

Hteo sam da ka?em da je Dylan jedan onih koji va?e za ljude koji ba? ne umeju da pevaju. Ali mu je očigledno jako va?no da to njegovo meketanje, mrmljanje, re?anje i krčanje bude ba? u onom tonalitetu u kom sve ono ?to on jeste najvi?e dolazi do izra?aja. A transpozicija od jednog polustepena ponekad napravi poveliku razliku u vokalnom izrazu.

Jebiga, često pričam u ?iframa i zavr?avam izjave na pola puta, ali računam da je tako zabavnije. Uostalom, nije mi namera ovde da bilo kome solim pamet ili da im pričam kako ne?to treba da se radi, vi?e da podsetim ljude na neke stvari koje bi valjalo da imaju u vidu. Po?to tokom re?avanja finesa neke jednostavne i osnovne stvari često bivaju zanemarene ba? zato ?to su jednostavne i osnovne (i sam često patim od toga, da se ne la?emo).

Apsolutno se slazem. postoji i "nauchno obrazlozenje" :)

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ByQv0X8Mg0c?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ByQv0X8Mg0c?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

predlazem svima koji su dokoni da odgledaju ceo klip, odushevicete se.

MUzzY
05-10-2012, 08:47 AM
Sto se pevanja tice, nije problem to sto si poceo skoro jer su ti fraze na gitari veoma tecne. Sad samo to prebaci na linije vokala i na konju si.

P.S. nekima je bitnije da se svira dobra muzika nego da cekaju isplatu ;)

Poz!

awacs
05-10-2012, 05:42 PM
Apsolutno se slazem. postoji i "nauchno obrazlozenje" :)
<object height="315" width="560">

</object>
predlazem svima koji su dokoni da odgledaju ceo klip, odushevicete se.

Dosadno ti je ovo, neki čiča filozofira umesto da uradi screenshot tutorijal :rotfl: Lik je odličan, ja predlažem i onima koji nisu dokoni da pogledaju ceo video.

Postoji bar jedan razlog zašto je ponekad dobro biti upućen u neku problematiku, ma koliko ona izgledala kao skup besmislenih i bespotrebnih podataka. Svi mi manje više radimo (pišemo pesme, tekstove, aranžmane, snimamo, miksamo) intuitivno. Dok sve ide kako treba - super. Jebiga, kad nešto krene po zlu nije loše znati šta je (i zašto) krenulo po zlu.

Razlika između onih koji su okrečili svoju spavaću sobu i komšijino predsobllje i majstora za moleraj je samo u tome što se majstor retko zbuni kad naiđe na problem, pošto u startu zna da je svaki zid drugačiji. A tokom šegrtovanja i samostalne prakse je upoznao principe po kojima se razne boje ponašaju na različitim vrstama zidova.

Pozdrav,

Vasa