ggulin
02-10-2012, 08:44 AM
Kolege glazbenici, molio bih vas za pomoć oko dizajna i konstrukcije studija.
Imam prostoriju koja je dimenzija 677 x 415 x visina koja je trenutno 265, (postoji mogućnost dizanja do 310-ak cm)
Nemam velike potrebe za snimanjem bubnja u?ivo, tako da bi recording room napravio kao vocal booth (snimanje vokala i gitara u većini slučajeva)
Čitajući po forumima i ostaloj literaturi, naletio sam na ROOM RATIO.
Uzmimo za primjer "standard" Louden 1:1.40:1.90, po kojem moja prostorija poprima sljedeće dimenzije 494 x 351 x 260 (control room) gdje bih istu morao skraćivati u ?irini sa svake strane po cca 25cm.
Zbunjuje me to ?ta sam negdje pročitao da je RATIO nebitan kod malih prostorija.
Tu vas molim za savjet.
U prilogu je nacrt u SketchUp-u.
Opcija 2:
Smanjiti kontrolnu re?iju i povećati recording room.
Ni sam ne znam koliko ima smisla......
Slike u prilogu.
Unaprijed svima veliko Hvala
Imam prostoriju koja je dimenzija 677 x 415 x visina koja je trenutno 265, (postoji mogućnost dizanja do 310-ak cm)
Nemam velike potrebe za snimanjem bubnja u?ivo, tako da bi recording room napravio kao vocal booth (snimanje vokala i gitara u većini slučajeva)
Čitajući po forumima i ostaloj literaturi, naletio sam na ROOM RATIO.
Uzmimo za primjer "standard" Louden 1:1.40:1.90, po kojem moja prostorija poprima sljedeće dimenzije 494 x 351 x 260 (control room) gdje bih istu morao skraćivati u ?irini sa svake strane po cca 25cm.
Zbunjuje me to ?ta sam negdje pročitao da je RATIO nebitan kod malih prostorija.
Tu vas molim za savjet.
U prilogu je nacrt u SketchUp-u.
Opcija 2:
Smanjiti kontrolnu re?iju i povećati recording room.
Ni sam ne znam koliko ima smisla......
Slike u prilogu.
Unaprijed svima veliko Hvala