View Full Version : Besplatni protools 10 hd za sve
loscolorados
23-09-2012, 10:38 AM
?u?ka se da se dijeli protools 10 hd, nekakva "narodna verzija" koja radi odli?no. Neznam ?ta to to?no zna?i, mo?da neko mo?e provjeriti:D:D:D
PC only
Ak nekog zanima vi?e informacija, neka me PM-uje
Sretan Bo?i
DaBear
23-09-2012, 10:49 AM
Ko? Sta? Gde?
Bockie
23-09-2012, 10:54 AM
Evo, ima...
Nije te?ko...
Videćemo da li i kako radi...
babilon33
23-09-2012, 10:56 AM
Ko? Sta? Gde?
provjeri PM
Jel' pricamo o ching liu? Ako je nesto provereno, pm please.
Evangelion
23-09-2012, 11:05 AM
Evo i ja sam za da se proba, ako nista drugo onda malo da promenim program, dosta sam caprkao po Cubase-u i Abletonu ;)
Dakle, ako moze, dajte i meni te informacije na pm :D
Bockie
23-09-2012, 11:05 AM
Da, taj...
Samo ne znam koliko je ovo ok da se muva po forumu, ali evo neka diviner presudi... ...ili ja tripujem.../?/
Nema potrebe za PM-ovima... Dobri stari švedski sajt...
loscolorados
23-09-2012, 11:10 AM
Da, taj...
Samo ne znam koliko je ovo ok da se muva po forumu, ali evo neka diviner presudi... ...ili ja tripujem.../?/
Nema potrebe za PM-ovima... Dobri stari ?vedski sajt...
Mogu ja editirati temu, ako se to treba prilagoditi, ?isto sam htio informirati zajednicu:D
P.S. Imaju i na toj stranici Novu verziju Soundtoysa + Devil Loc, mene to puno vi?e zanima, a i zanima me kako su to:)
Arthur
23-09-2012, 11:18 AM
da li RADI?
Evangelion
23-09-2012, 11:21 AM
Hahahaha ....hvala za smernice :D :wink:
Bockie
23-09-2012, 11:24 AM
Pazi, svi su nagrnuli, down speed je 15-20 kb (kilobajta), tako da će potrajati čak i više od dan...
Arthur
23-09-2012, 11:34 AM
ništ, sačekaću pa javite.
Ko prvi skine, rumsko okupljanje u parkicu....:D
Evangelion
23-09-2012, 11:45 AM
Meni solidno skida, oko 200-250 kB/s, vec sam otarasio 10% :D
Everbeatz
23-09-2012, 12:01 PM
System Requirements (Windows):
- Computer: Avid-qualified Windows-based computer or laptop
- Processor: Intel Core 2 Duo 2.33 GHz processor or faster
- RAM: 4 GB of RAM (8 GB recommended)
- Minimum 15 GB free hard disk space for installation __________
Jel ovaj PT radi i kucne poslove?:)
Interesuje me objasnjenje za ovakve tehnicke zahteve iskreno...
loscolorados
23-09-2012, 12:26 PM
da li RADI?
ka?u svi koji su probali da radi bez problema, jedino neki imaju problem sa wavesima
DADDY Z
23-09-2012, 12:27 PM
čitam po netu da ne radi kako treba..nisam probao
After 10-20 minutes of work timebomb appears .
Saving project works ,bounce works .
I can load last saved project after timebomb crash.
also Avid TLspace plugin asks for authorisation on start.
Anyway it works better then i expected .
We'll see if they can dig in deeper to track timebombs....
I get this error "Pro Tools has encountered an unrecognized component and must now exit"
Well, it doesn't seem to be fully cr**d. The nfo speaks of a couple of defects. Nothing major, but that possible timebomb could wreak havoc and in the near future people with cracked AAX plugins will be cursing too.
after a few tests I have to conclude that this release is very buggy, and that it often crashes. i am waiting for a proper version.
Serdjo
23-09-2012, 12:28 PM
Video jos u petak da ima,
Juce instalirao
Radi
Vuce ram ko lud za razliku od drugih
ne pise za dzabe min 4 ili 8gb
ako neko zeli nesto gde je... sta je... kako je... i td...
s-bre@hotmail.com
loscolorados
23-09-2012, 01:05 PM
?itam po netu da ne radi kako treba..nisam probao
Protools 10 is working fine over here....all the waves plugins work fine and i havent ran into a problem running this app yet
Setup notes:
1. Always install to default directory
2. Don't stop PACE License Services
3. If freezes when scanning plugins from Native Instruments (Kontakt 5, Guitar Rig etc) then move these plugins to a different directory and turn back on one at the next start. This is not a problem of medicine - this is a bug Native Instruments
4. not expose the maximum cache size for disk playback - reduce to 1 or 2 GB of maximum proposed
Known medicine defects:
1. some Fortress timebomb "MF: application has been compromised" - now just click OK and further work without freeze or exit
2. not loaded AAX plug-ins with corrupted digital signature (ie cracked)
3. not support Video Satellite Link
4. not bounce to MP3
branoy
23-09-2012, 01:24 PM
radi, evo slika dole.. cak namerno i wav9 ubacio u insert da se vidi da wav9 radi , rade svi i od avid efekti. tek instal uradio , udjem ucitao sve efekte instr, i open ih.
http://www.freeimagehosting.net/y3mzu
radi evo i demo song.
http://www.freeimagehosting.net/v9cv5
loscolorados
23-09-2012, 01:47 PM
radi, evo slika dole.. cak namerno i wav9 ubacio u insert da se vidi da wav9 radi , rade svi i od avid efekti. tek instal uradio , udjem ucitao sve efekte instr, i open ih.
http://www.freeimagehosting.net/y3mzu
radi evo i demo song.
http://www.freeimagehosting.net/v9cv5
a native instruments stvari? jel mogu ja da uop?e nepovu?em nikakve plaginove, sem defultnih protoolsovih?
DADDY Z
23-09-2012, 01:57 PM
radi i posle 20min sve?
:da: Meni je lično ovo super vest ne sa stanovi?ta nekakvog ličnog
ubeđenja da će sa Pro Tools-om isplivati sva moja genijalnost koja
tobo?e nije dolazila do izra?aja sve ove godine jer nisam imao dobar alat,
nego u smislu da sam zaista ?eleo da vidim kako Pt radi, koliko je
intuitivan, koliko interesantan, a koliko te?ak... ...ali jednostavno nije se
moglo zbog hardverskih, tj. ekonomskih ograničenja. :banghead:
branoy
23-09-2012, 03:12 PM
vec sam oko 30-35min,, prvo ucutao prazan full projekat,, izglupirao se po njemu sve isao redom plug otvarao sta mi je bilo new, izasao, ucitao poet demo pesmu, jedno 10 put sam je pustio, sarao po kanalima, gasio, ovo ono, i nist.
evo i onaj NLS sto kazu pada kad njeg ucitaju, ne znam sad sta je kod mene kad sve radi, ni jednom nije pao ni u kom smislu.
http://www.freeimagehosting.net/98w56
ostao bih i duze al moram ici svirati, svadba,, vi nastavte. poz
Stellar
23-09-2012, 03:31 PM
A izasao je i Sonar X2 :) :) :) :) :) :)
MUzzY
23-09-2012, 05:04 PM
Bem'im... kad ce mac verzija :(
Do tad bar da vezbam ovaj jako prehajpovan DAW...
Everbeatz
23-09-2012, 06:24 PM
Ali naziv threada je epski!!!:D
Evo, ...tulzi, ..., protulzi, 'aj''mo zene! :lol4:
MUzzY
23-09-2012, 07:27 PM
Probah sad malocas, radi :)
Nego, zasto nece da mi ucita audio fajlove kada importujem OMF projekat? Brobah par opcija pri importu i uvek corak...
`oce neko da kupi "devetku",ali nenarodnu,sa ajlokom?:wink:
Ngino
23-09-2012, 07:38 PM
Samo da ne dobijemo trisu!
Stavljajte gumice macori! :wink:
MUzzY
23-09-2012, 08:18 PM
Iiii... prerano se pondah :(
Zabio i zamrzao sistem (m3: application has been compromised" (tacno u momentu kad sam startovao chrome pored njega a bio je istekan net kabl). Sad se stalno zabije pri startapu dok skenira DAE...
loscolorados
23-09-2012, 08:19 PM
Everyone who have problems with Waves plugins change the default OS language
to English (US). That's it!
Iiii... prerano se pondah :(
Zabio i zamrzao sistem (m3: application has been compromised" (tacno u momentu kad sam startovao chrome pored njega a bio je istekan net kabl). Sad se stalno zabije pri startapu dok skenira DAE...
Isti problem sam imao... Isto i kad upalim Kramer Master Tape, cuje se preglasan buzzzzz svaki put kad podignem plaign, izbija zvucnik... A taj isti KMT mi radi svuda i svim DAW-ovima bez problema...Cubase, Reaper...
MUzzY
23-09-2012, 08:45 PM
Pa kako si resio problem sa podizanjem? :)
Pa kako si resio problem sa podizanjem? :)
Nikako, do daljnjeg necu da radim u Pro Tools-u prosta stvar... Ja sam sa 7-ice M-Powered pobegao samo zbog nedostatka ADC-a, jer me je mrzelo da shiftujem trake, inace bio sam zaljubljen u McDSP AC1 i AC2 i u Sansamp
djzolika
23-09-2012, 09:50 PM
Ja sam iskljucio internet pre startovanja PT, pa mi je tako proradio posle poruke: MF : application has been compromised.
Ja ni nemam Internet na kompu, a opet mi se kao posledica određenih
(ne mogu da defini?em kojih) klikova javlja zakuc tipa MF: application has
been compromised.
Meni se nesto nesvidja onaj zahtev za SP1. Da li to stvarno mora? Da li je mozda nedostatak istog uzrok nestabilnosti o kojoj pricate?
SP1 je totalna propast za DAW, dokazano!
Arthur
24-09-2012, 01:28 AM
dakle, ako nemate net na tom kompu radi ok?
branoy
24-09-2012, 02:01 AM
ja imam net pa radi ok
Meni se nesto nesvidja onaj zahtev za SP1. Da li to stvarno mora? Da li je mozda nedostatak istog uzrok nestabilnosti o kojoj pricate?
SP1 je totalna propast za DAW, dokazano!
Uuuu. moguce je da je to, ja nemam SP1 (a imam legal Win 7) bas zbog te bojazni da ce mi nesto poci na lose...
Brano, jel si ti na Windows 7 SP1 ili nesto drugo ?
psionic
24-09-2012, 05:51 AM
These are just some steps u canTry!.I have tried alot of solutions on getting rid of dae errors one by one im using windows 8 but this may help some who are having problems running correctly
1.Do not install anything yet get Pro Tools 10.3 Installer (Win) from here
http://secure.digidesign.com/services/avid/kb/downloads.cfm?digiArticleId=43572
2.Make sure to have latest ilok drivers here:
www.ilok.com/download-ilok-software.html .You may have to restart after installing.
3.Make sure graphics drivers are up to date.You may have to restart after installing.
4.Make sure sound card drivers are up to date or use aiso4all from here:
http://www.asio4all.com/ i used beta version.
5.Make sure all your hard drives names are short less than 11 characters.
6.Now install all of the above except Pro Tools 10.3 Installer (Win)
7.Open up Cmd go to start choose run type in cmd or right click on start (win choose cmd as admin in the Command prompt , type
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff and press Enter.You should see operation successful
To
Enable DEP this is what dev suggests
In the strong>Command prompt , type
bcdedit.exe /set {current} nx Optln and press Enter.You should see operation successful.
Note: I choose always off.If off dosent work choose bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOn and press Enter.
Restart cpu after doing either of these
8.Now unzip Pro Tools 10.3 Installer (Win) choose extract here using winrar.Once extracted you should have a protools folder with setup in it.Instead of using this
go to view at the top (win choose options.To the right of that select view tab. Under advanced settings choose show hidden files and folders and drives.Click apply then ok.
9.Now u will have a folder that says Pro Tools Installer double click open the folder there are 2 files here.(Setup.exe and Avid protools.exe) right click setup first.Choose properties >compatibility >Check the box run this program for windows 7.Then check run as admin at the bottom.Click apply then ok.Now do the same for Avid protools.exe execpt it says run this for previous version of windows.There is no admin option here as its greyed out.
10.Now install using Avid protools.exe,Once done u should have protools HD10 on your desktop right click choose properties>compatibility tab,make sure it says run as admin at the
bottom.
11.Now apply team vr patch. Make sure u run the patch as admin as well.
Troubleshooting steps if none of the above work:
Read the manual!
Protools fails to launch Dae error 13001 once started.Run as admin this is no longer a problem
Hold N key while launching protools for cache prompt raise or lower there..Dae error 9514
Hold shift key down launching protools brings up waves prompt if having problems with waves disable,enable etc.
MF : application has been compromised.Using these steps above this is no longer a problem
If freezes when scanning plugins from Native Instruments (Kontakt 5, Guitar Rig etc)
Using these steps above this is no longer a problem.
All waves plugins work all soundtoys and and ni kontakt battery etc plugs work withought a hitch.
EDIT:Wrapped plugins using vst wrapper make it crash.
Namanji problem probati. :wink:
spartakus
24-09-2012, 09:34 AM
samo da se dokopam tog pro toolsa
Everbeatz
24-09-2012, 09:41 AM
pazi kad me uopste ne zanima taj PT:):D:da:
Meni nikako da proradi...
Sve probao... uvijek DAE Scanning i onda pukne na nekom od brojeva...
A 'ebat ga...
MUzzY
24-09-2012, 10:11 AM
Meni je sa drzanjem N pri pokretanju prosao DAE scan i nedugo zatim je opet pao u toku sesije sa (application has been compromised) tako da odustajem.
Everbeatz
24-09-2012, 10:25 AM
koliko vidim to je beta release, ne?
Braca
24-09-2012, 10:44 AM
Nisam bas zadovoljan, kod mene je sve proslo kako treba-instalacija, podizanje, ali u radu je definnitivno bagovit i to bez ikakvog razloga, sta god uradis on oce da pukne
branoy
26-09-2012, 11:58 PM
Jan jesam, ja bez SP1 ni u WC hahaha. ono navika, na XP nisam mogao bez SP2 dok SP3 nisam mogao smislit.
ne znam sta vas zajebaje stvarno, ja ga pipao danas sat vremena, nabacao plugina, sarafao nist. pao mi jednom bio, to moram napomenuti, msm nije hteo sutradan da otvori seesion ni jedan, ja skontam mozda protols ponistio CR, i odem opet instaliram ga za cas,, i evo radi opet sve normal. nemam jedino NI instalirane da vidim jos i tu boljku vecine sto pricaju.
driver je mozda najbitniji,, onaj ASIO 4 ALL beta, njeg sam odma posle instalacije, jer nije hteo da radi sa ovim drajverima. i to je sve.
ja u to ne ulazim dok ne pregledam tutoriale !! 4 DVD sam skonto za PT10. sad to treba pregledat i nest zapamtit hah.
Sceka222
27-09-2012, 03:01 PM
Odakle vi to skidate, taj PT? Hvala! :)
Pozdrav!
Bockie
27-09-2012, 03:43 PM
Odakle vi to skidate, taj PT? Hvala! :)
Pozdrav!
Sa net-a!
Dexxy
27-09-2012, 03:45 PM
Sa net-a!
Cuo sam za njega :D
Bockie
27-09-2012, 03:46 PM
Cuo sam za njega
I ti?!
Ima neki strava novi program za pretragu, neki Gugl, ne znam kako se piše, pa ukucaš šta tražiš, klikneš na 4-5 rezultata i nađeš...:D...wow!!! Awsome!
Sceka222
27-09-2012, 03:50 PM
Blagodarim dobri ljudi. A i zahvaljujem sto ste me necem novom naucili. Retko je danas naci postene i dobre ljude koji su u stanju da nesebicno pomognu nepoznatom coveku u nevolji. :)
Pozdrav!
Bockie
27-09-2012, 03:53 PM
Blagodarim dobri ljudi. A i zahvaljujem sto ste me necem novom naucili. Retko je danas naci postene i dobre ljude koji su u stanju da nesebicno pomognu nepoznatom coveku u nevolji. :)
Pozdrav!
:thumbsup:
http://www.comparestoreprices.co.uk/images/fa/faw-always-ultra-long-plus-x-12.jpg
ja imam net pa radi ok
Zdravo svima!Nisaam ukapirao odakle mogu da skinem Proo Tools hd 10.Bio bih veoma zahvaln ako bi neko postavio sajt sa koga mogu da ga skinem.Neznam da li ima verzija za MAC OS
Bockie
27-09-2012, 07:05 PM
Zdravo svima!Nisaam ukapirao odakle mogu da skinem Proo Tools hd 10.Bio bih veoma zahvaln ako bi neko postavio sajt sa koga mogu da ga skinem.Neznam da li ima verzija za MAC OS
Moram da zamolim članove da NE KAČE nikakve adrese i da će iste biti momentalno sklonjene!
Sa druge strane zapanjuje me koliko ljudi ne znaju da koriste google...:shock::confused:
branoy
27-09-2012, 08:03 PM
pazi nije to neverovatno jeste 21 vek, al on je verovatno stariji covek, deca danas nadju za par sekundi nesto, i vec je u utovaru,, isti slucaj u mene tata, za par funkcija na kompu moram mu napisati po lista A4 format,, jednostavno boje se da nece sta sjebat, i tako nikad nisu naucili na kompijuter kao mi.
tako jedino mogu da opisem clan PECA ( a za ne poverovat je da je skupio 5 postova u 4 godine, ovaj ga bas izgleda interesuje haha)
i naravno verovatno ne zna da je zabranjeno kacit linkove ovde od piraterije.
pz
Evo samo da ja javim da mi je PT proradio. Fora je u tome da na sistemu bez audiio interfacea, dakle pod onim nekim DirectX ASIO driverima neće podignuti PT ako je latencija duža od 512. Dakle, treba pri podizanju držati pritisnuto slovo N i onda se otvori prozor s postavkama ASIO drivera. Tu onda smanjite latenciju na 512 i onda radi.
Prasnuo mi je jednom taj "application has been compromised" ili tako nekako, ali to mi se samo jednom dogodilo. Ja nemam namjeru ozbiljno raditi u PT-u pa mi ne smeta, al eto...
Hope it helps somebody...
:)
miodragz
27-09-2012, 10:34 PM
Kako do tog besplatnog PT10
Daj meni 100$ i imas besplatan PT
Braca
27-09-2012, 11:20 PM
E ako si mu napisao!
awacs
27-09-2012, 11:56 PM
Izgleda da je renesansa balkanske muzičke produkcije na pomolu :)
Pozdrav ,
Vasa
branoy
28-09-2012, 12:16 AM
De sad vi ozbiljni , pametni strucnjaci meni recite sta sa njim (PT10HD) mi dobijamo to jest mozemo??!! u odnosu na sve druge DAW sto imamo,, to mi je sad pitanje meseca, godine, veka hehe!!
Bockie
28-09-2012, 01:33 AM
De sad vi ozbiljni , pametni strucnjaci meni recite sta sa njim (PT10HD) mi dobijamo to jest mozemo??!! u odnosu na sve druge DAW sto imamo,, to mi je sad pitanje meseca, godine, veka hehe!!
Obrisaću svaku naznaku VS rasprave! Ako ne zna? ?ta će ti, učini uslugu čovečanstvu i nemoj koristiti...!
Kako do tog besplatnog PT10
Pa?ljivim čitanjem celog posta... (drevni običaj na forumima)
...I kori?ćenjem jednog novog, malo poznatog i zajebanog net-servisa poznatijeg kao Google...!
:wink:
Dexxy
28-09-2012, 08:52 AM
Bockie ti bre kao da si promoter google-a :)
Sent from my GT-I9300
MUzzY
28-09-2012, 11:09 AM
Pajret BEJ ... Paaaajret - bej! Pt10 se deli na pajert bej-u.
Ko sad ne zna da ga nadje,... zao mi je.
MUzzY
28-09-2012, 11:10 AM
Sad mozes opusteno da miksas na 24bit-a. Zvuci isto ako ne i bolje od onogo 16bit-a.
alavuk
28-09-2012, 11:17 AM
prob'o neko na win xp sp1 cini mi se :)
Arthur
28-09-2012, 12:16 PM
Obrisaću svaku naznaku VS rasprave! Ako ne zna? ?ta će ti, učini uslugu čovečanstvu i nemoj koristiti...!
...I kori?ćenjem jednog novog, malo poznatog i zajebanog net-servisa poznatijeg kao Google...!
Znači od reči do reči po hiljadu dolara ! :)
Smart tool, na primer. Ne znam za druge programe, ali u CuBase-u 5,
koliko ja znam, toga nema. Kada se vidi koliko skraćuje vreme rada,
jasno je da bi imati ne?to tako bilo vi?e nego korisno.
Međutim, nakon prolaska par tutorijala i upoznavanja sa osnovama
(čitaj mogućnostima) Pro Toolsa, odlučio sam da nastavim rad u
CuBase-u. Naravno nestrpljivo čekajući Trajka Biforbajka da donese
taj auspu'. :D
miodragz
28-09-2012, 02:45 PM
Izvinjavam za moju glupost:grin:
samo da se nadovezem na cika BB:
...osim toga, poklonjenom konju se ne gleda u zubi...:D!
Dexxy
30-09-2012, 09:04 PM
Prodaje covek na kupujem prodajem original pt hd 10.. ja mu poslao poruku za cenu... kaze on da ima original ali to ostavlja za sebe a iskopira disk sa kljucem pa tako prodaje za 50€.
Kakav lik kralj :eek:
Mozda i proda nekom hahaa
Sent from my GT-I9300
Prodaje covek na kupujem prodajem original pt hd 10.. ja mu poslao poruku za cenu... kaze on da ima original ali to ostavlja za sebe a iskopira disk sa kljucem pa tako prodaje za 50?.
Kakav lik kralj :eek:
Mozda i proda nekom hahaa
Sent from my GT-I9300
To treba tuci...
Najgori bedak je sto ce sigurno naci musteriju...
don corleone
01-10-2012, 02:37 PM
Smart tool, na primer. Ne znam za druge programe, ali u CuBase-u 5,
koliko ja znam, toga nema. Kada se vidi koliko skraćuje vreme rada,
jasno je da bi imati ne?to tako bilo vi?e nego korisno.
Zapravo bas i ne skracuje, zato sto imas gomilu drugih (debilnih/retardiranih/budjavih) gluposti koje kompenzuju "skraceno" vreme.
U sustini isto k'o i sve drugo.
Nije bitan alat koji koristis, nego krajnji proizvod
awacs
01-10-2012, 03:31 PM
Zapravo bas i ne skracuje, zato sto imas gomilu drugih (debilnih/retardiranih/budjavih) gluposti koje kompenzuju "skraceno" vreme.
Ćuti more, super je ovo kako je bilo (bar sudeći po "what's new" listi). Sad Fade In, Fade Out i Event Gain rade u real time-u :thumbsup::wink:.
Pozdrav,
Vasa
Nisam mogao a da ne probam :) tesko da se moze raditi nesto ozbiljnije sa ovom flekom,zapucava se povremeno,probao na dve makine, ali za igranje i try before buy sluzi svrsi.Najvise me zanimalo kako ce PT10 da radi sa EMU1820M asio driverom i mogu da potrvrdim da radi bez problema,ako koga zanima,win7 32 bita.Emu1820m,na njega nakacen M-audio 2626 preko ADAT-a,svi ulazi se uredno vide u PT.
To je to sto se mene tice,iako 15 godina riljam u Cubandu,nastavljam sa stekanjem za prilku doci do legalne full verzije PT-a.
Channel strip mi je odlican,kompresor na njemu narocito.
Nisam mogao a da ne probam :) tesko da se moze raditi nesto ozbiljnije sa ovom flekom,zapucava se povremeno,probao na dve makine, ali za igranje i try before buy sluzi svrsi.
+1 Takav je i moj utisak, nedovoljno stabilno za bilo sta osim preview-a, a PT sam po sebi vredi svaku paru! (Kaze zagrizeni Cubase user, since pro24)
branoy
02-10-2012, 10:14 AM
ja ubacio neki deset kanala wav, nabaco po kanalima sam njegovih efekata, mixao, duza varijanta, exportovao i nema padanja opet. ne znam zasto kod mene radi OK
ja ubacio neki deset kanala wav, nabaco po kanalima sam njegovih efekata, mixao, duza varijanta, exportovao i nema padanja opet. ne znam zasto kod mene radi OK
Ne pipaj nista i vozi!:grin:
Ne sumnjam,i meni evo zna da radi po par sati opterecen ali vrlo lako i da padne,cesto samo reset pomaze a dize se poprilicno dugo.Ali moze laganini da se cacka u njemu,nije da nije.
Sa moje tacke gledista cena totalnog prelaska na PT bi mi imala smisla samo u paketu sa punom stabilnosti sistema,za sve ostale igrarije nemam vise zivaca.A to jos uvek u ovom slucaju kosta 500ojera.... :rolleyes:
branoy
02-10-2012, 04:31 PM
ma ne treba nist ako vec imate te boljke, sam snimajte malo cesce session haha , i sve se da. nisam radio sat, jedno 45min, bas sam gledao. uglavnom zadovoljan sam postignutim a i od strane rv. oni su prvi koji su nam da ga test na Win ,, i ovo mi je bolje samo da se ne spustam i ne menjam kablove na disku pa u biosu za mac profil.
sad se pitam zasto je jedino logic poseban, jedini Daw sam za mac.. da hoce i tu se politika promeniti pa da ga naprave za win, uzeo bih ga odma.
elmirh
02-10-2012, 04:52 PM
I ja čekam da se taj Logic pro 10 pojavi ali u verziji za win 7,a ne samo za MAC.To bi stvarno bila revolucija.Ako su neke prija?nje verzije ovog programa radile na win,ne znam zbog čega ponovo ne bi probali.Ali sumnjam....:wink:
dvuckovic
02-10-2012, 09:01 PM
I ja čekam da se taj Logic pro 10 pojavi ali u verziji za win 7,a ne samo za MAC.To bi stvarno bila revolucija.Ako su neke prija?nje verzije ovog programa radile na win,ne znam zbog čega ponovo ne bi probali.Ali sumnjam....:wink:
Mozda zato sto je Apple vlasnik Logica?
branoy
03-10-2012, 01:11 AM
i apple je na intelu, sto nije bilo moguce pre. .
mada... ne verujem da ce ga dat na win, to im je jos vredno ostalo za muziku, stim bi i OS X izgubio korisnike. msm bolji je sistem od Win mnogo al vamo ima vise materijala.
BozaMaxi
03-10-2012, 08:49 PM
Moze li neki link na Pvt, posto se ubih da nadjem, a bilo bi lepo probati ovo... :)
Edit : Nasaoooooooooo... Ako neko jos ne moze da nadje, Pro Tools su odvojili u nazivu, probajte tako... :D
Ngino
03-10-2012, 10:18 PM
Meni na XP-u SP2 kaze da ne moze da ga instalira na ovaj sistem! :cry:
awacs
03-10-2012, 10:26 PM
Meni na XP-u SP2 kaze da ne moze da ga instalira na ovaj sistem! :cry:
Kažu zlikovci da su ga spremili za W7 SP1. Ne znam, nisam probao, ali tako piše...
Pozdrav,
Vasa
MUzzY
05-10-2012, 02:29 PM
I opet mi puce PT ...
shift+del for real.
Ad Fines
10-10-2012, 03:26 PM
Puca i meni........ MF:...........................
Kako to riješiti?
Mika Technika
10-10-2012, 06:15 PM
Puca i meni........ MF:...........................
Kako to rije?iti?
Uninstall
Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.1) on Desire HD
awacs
10-10-2012, 06:37 PM
Ali iskreno da vas pitam: Koji će vam moj taj PT uop?te, braćo slatka :confused: Ako vam stvarno treba (ako posao to tra?i) odre?ite kesu pa platite. A ako vam je do toga da ne?to snimite ili da smiskate ne?to ?to ste snimili, valjda već imate par gigabajta sličnih programa :confused:
Ako mislite da će vam u budućnosti zatrebati za posao, pa biste da probate - probajte ga kad vam stvarno bude nu?an, pa vam neko ponudi neke novce. U tom slučaju će vam se isplatiti i da se zadu?ite da biste ga legalno kupili, po?to ćete znati da mo?ete da vratite dug. I sigurno ćete imati par dana lufta da se upoznate sa programom, po?to nije neki bauk, kao ?to nije ni anđeo spasitelj.
Pozdrav,
Vasa
MUzzY
10-10-2012, 06:54 PM
Ali, tranzijenti... interno sabiranje...
awacs
10-10-2012, 07:08 PM
Ali, tranzijenti... interno sabiranje...
... i harmonici:harmonikas:
Pozdrav,
Vasa
Arthur
10-10-2012, 07:59 PM
meni evo treba realno. Nemam para da kupim legalni, a koristim ga za posao od kojeg hranim porodicu. ali ne zarađujem dovoljno da bi dalje ulagao u studio. Takvo vreme došlo. Mali poklon od piratskog proleterijata, naravno da pobuđuje pažnju, i baš bi voleo da proradi zaista. I on, i Cubase6 i sve što koristimo, da bi u uslovima ovakvog tržišta makar neki sound i cash napravili.
branoy
10-10-2012, 08:33 PM
dodjte kod mene pa mixajtee hehe, koji sam ja onda sreckovic kad radi jos jbt . sad do cega je ko ce ga znati, i ja ba usao par puta smixao nesto, vidim fino rade njegovi plag, da ne treba nist sa strane. al et, fino se k. na desktopu sa pt10 ikonom hehehe, i slazem se s Arthurom . isto.
awacs
10-10-2012, 08:50 PM
meni evo treba realno. Nemam para da kupim legalni, a koristim ga za posao od kojeg hranim porodicu. ali ne zarađujem dovoljno da bi dalje ulagao u studio. Takvo vreme do?lo.
Pa sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "realnom potrebom" :confused:
Da ne bih nagađao, bilo bi kvalitetno da objasni? i meni i drugima za?to ti je PT realno potreban, makar da bismo saznali za?to se isplati juriti za njim.
Pozdrav,
Vasa
mikron
10-10-2012, 08:52 PM
Pa sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "realnom potrebom" :confused:
Da ne bih naga?ao, bilo bi kvalitetno da objasni? i meni i drugima za?to ti je PT realno potreban, makar da bismo saznali za?to se isplati juriti za njim.
Pozdrav,
Vasa
Ko radi sa zivim bubnjevima, taj ili muku muci ili je na PT.
awacs
10-10-2012, 09:17 PM
Ko radi sa zivim bubnjevima, taj ili muku muci ili je na PT.
Ja bih istovremeno malo i suzio i pro?irio tu tezu na "ko se bavi muzikom taj muku muči".
Pozdrav,
Vasa
Meni je ova verzija PT-a za sada dovoljna, da ne moram da idem u 32-bitni sistem i M-Powered PT, da bi konsolidovao kanale iz PT session-a koje dobijam na miksing i prebacim u Reaper :D
Mada, nije mi stabilan, izbacuje tu MF gresku, mada ja nemam SP1 na mom WIN 7 jer se plasim da mi ne zezne nesto na sistemu koji vec vise od godinu dana radi veoma stabilno, a drajveri za profire 2626 su malo pain in the ass na nekim sistemima i kod mene su bili u pocetku...
Tako da sa tom MF greskom, jos uvek ne mogu da miksam u samom PT-u ali za konsolidovanje je odlican :D Ja sam inace, jedno vreme miksao u M-Powered PT-u ali sam migrirao nazad na Cubase jer me je smaralo siftovanje kanala kad stavim neki plagin sa latencijom, jer tada nije bilo ADC-a...
mikron
10-10-2012, 09:18 PM
Hehe, ima istine, ali probaj u Logic/Cubendu da editujes bubnjara koji slampavo svira.
Hehe, ima istine, ali probaj u Logic/Cubendu da editujes bubnjara koji slampavo svira.
Radio sam, pain in the ass je i to :) Cuo sam samo pohvale o Elastic Audiju kada je editing bubnja u PT-u u pitanju, ali nisam imao prilike da probam :(
U Reaperu jos uvek nisam imao prilike da radim editing zivog bubnja, ali video sam da ljudi rade u glavnom na dva nacina, klasican slip editing, i rade nesto automatizovanije ali pogledacu sta...
kravadinka
10-10-2012, 11:02 PM
Bar je sada PT8 sa nekim hardware-om jeftina stvar, razlika je u nekih par detalja sa PT10, ako se gleda poenta rada u PT, te razlike nisu toliko bitne.
ADC skoro da nije bitan, ja sam naučio i bez toga, sad ga imam pa ga i dalje ne koristim, a software je u svojoj osnovi isti, pa nema potrebe patiti se sa razim krekovima...
Ako ne?to donosi hranu na trpezu, treba ga platiti, ?to zbog logike, ?to zbog dobre karme...
Dexxy
10-10-2012, 11:17 PM
Bar je sada PT8 sa nekim hardware-om jeftina stvar, razlika je u nekih par detalja sa PT10, ako se gleda poenta rada u PT, te razlike nisu toliko bitne.
ADC skoro da nije bitan, ja sam naučio i bez toga, sad ga imam pa ga i dalje ne koristim, a software je u svojoj osnovi isti, pa nema potrebe patiti se sa razim krekovima...
Ako ne?to donosi hranu na trpezu, treba ga platiti, ?to zbog logike, ?to zbog dobre karme...
+1
Slazem se u potpunosti. Jedino zbog ADC nekad UAD bas zna da napravi cudo u projektu...bar meni...
Bockie
10-10-2012, 11:44 PM
Samo da ka?em da je meni ta "gre?ka" sa ADC otvorila novu dimenziju u miksu...
Jo? UAD 1 je imao neki free plug za to (jer se zna da plugovi kasne u PT) i vi?e sam ga koristio na mestima gde nemam UAD plug nego tamo gde ima...
Ta "ka?njenja" na nivou faznih poravnanja "?ivot znače" u mix-u...:wink:
kravadinka
11-10-2012, 12:08 AM
Ja nikad nisam imao UAD pa iz tog ugla posmatram, inače sa njim jeste malo patnja bez ADC. Mellowmuse je radio taj plugin za ADC na PT8, ali to je komplikacija samo po sebi.
Mislim pre svega na neka pomeranja do 64 sempla, ili čak i do 128, ali ne u višekanalnom snimanju istog izvora, već da se ceo vokal pomeri nazad za 64 sempla zbog RVox-a ili recimo ceo bubanj za 1 sample zbog SSL na svakom kanalu i tako redom, to ne pravi nikakvu razliku, čak može malo da raštimuje pre-kvantizovan aranžman..
Naravno, na ceo bubanj idu uvek isti pluginovi, onda paralelna kompresija isto, kad se malo uđe u fazon nikad se ne zaboravlja, a uvek se dole na kanalima prate latencije i uvek se ima uvid u to.
Sreća je što retko koji RTAS ima latenciju, pa se ne sećam da sam o tome mislio toliko, a nešto se mislim, kad može Kenny Gioia to da radi iako ima ADC, što bi se ja bunio...
Arthur
11-10-2012, 07:59 AM
Ne znam, mi sa Steinber planete nemamo neku naviku da razmišljamo o latenciji pluginova, osim prilikom usnimavanja, kad obaramo buffer ako neko svira kroz amplitube i sl.
Slažem se ja da je lepo i korektno kupiti alat koji te lebom rani, i evo, čim budem kupovao nešto osim hleba, doći će nadam se na red. Naročito što zbog prethodne besplatne verzije koju koristim, držim pri sebi inačene nepotrebne 2-3 maudio karte, pa kad bi ih prodao, već bi manje para morao dati za PT10.
@Awacs
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate. Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.
awacs
11-10-2012, 01:13 PM
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate.
Pretpostavljam da si ukapirao da je moje pitanje bilo retoričko pošto sam, znajući šta radiš, naslućivao šta je tvoj razlog za korišćenje PT-a. Nego pitah čisto onako, da i drugi saznaju :wink: Zato je dobro da ste i ti i Jan napisali čemu vam služi taj program.
Nešto me vuče da odem u off-topic i kažem kako sve to što si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) može i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:
Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.
Znam. Been there, done that. Ali to je duga i druga priča, i nema direktne veze sa Pro Tools, nego sa time stretch-om kao takvim.
@Igor: Pa vidi, za razliku od Kravadinke ja ne pričam o karmi (mada ni ta priča nije bez veze) nego o jednoj prozaičnoj stvari: stabilnosti. Za razliku od Steinberga i ostalih popularnih DAW programa, narodne verzije Pro Toolsa se nisu baš proslavile stabilnošću. Doduše, iz ličnog iskustva imam pravo da pominjem samo PT9, gde je svaka nova generacija cr*cka donosila druge probleme (bar na mašini na kojoj sam ga koristio).
E sad, ako je nekome zaista nužan PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande. Kome pak stabilnost nije toliko važna, znači da mu ni taj posao baš i nije toliko važan. Moja dva dinara.
ako je nekome zaista nu?an PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande.
Upravo sam zbog tih anomalija ovaj, ovde gorući narodni PT 10 samo tri
dana nakon instaliranja odstranio iz kompa.
I vratio se na (vi?e nego stabilan) "pilićarski" CuBase 5! :D
MUzzY
11-10-2012, 02:26 PM
Ne?to me vuče da odem u off-topic i ka?em kako sve to ?to si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) mo?e i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:
Ali ja hocu :D
Bas sam hteo da napisem da Logic-ov Flex Time ne zaostaje ni malo za PT-ovim AS-om. Probao bukvalno u istom projektu, cimao kolegu (Artur ga zna pa moze da ga pita) da mi on odradi edit u PT-u i dobili smo identicne rezultate (sa svim istim greskama).
Ako ne mozes da priustis PT, Logic i hackintosh je next good thing.
quake2
11-10-2012, 03:00 PM
Ja editujem bubanj u Logicu vec godinama.....editovao i u PT-u, i ne vidim nikakvu razliku....ni u kvalitetu ni u brzini.
psionic
13-10-2012, 02:54 PM
Molim vas da se suzdrzite od besciljnih rasprava koji se nimalo ne ticu teme. Topic otkljucan za one koji zele da napisu nesto u vezi teme. Sve ostalo se brise, kao i linkovi prema spoljnim warez sajtovima.
Offtopic prebacen u Pricaonicu i zakljucan, jer nema svrhe dalje se prepucavati...
Ad Fines
07-11-2012, 03:29 PM
U stanu na kompu koji služi za sve i svašta, stari dual core, 3 gb rama grafička jedva gura win7.... Protools hd za sve, radi bez greške. Donio projekat iz studija i vrtim ga već satima sa motu 828mk3. U studiju isti taj motu 828mk3, a komp tristo puta noviji, bolji, brži, optimiziran daw sve sređeno kako treba..... izbacuje onal šugavi MF..........
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!
dadson
07-11-2012, 04:32 PM
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!
Prenesi kućni PC u studio :D
?alu na stranu, da li si modifikovao dll? Naime na određenim forumima se kunu u modifikovani dll, tipa sve radi bez problema. Ima i uputstvo za mijenjanje tog famoznog jednog bita u dll-u a mo?e da se nađe i patch ako nisi vičan hexeditu.
branoy
07-11-2012, 09:12 PM
i u mene jos sve radi s onim prvim patch, vidim izasao novi al nisam ga instal jel stari radi ok, onaj bio 13 mb ovaj sad 124 mb , beta 9 Pro Tools 10.3.2 Patch (beta 9) Mukundas ..probajte pa javte, jel vam progledo PT. pzz
Probao sam sinoc sa tom naknadnom modifikacijom dll-a na kompu kuci i asio4all drajverom,tacnije patchovao taj dll i evo celu noc nisam imao problema.Nisam testirao sve redom nego redovno radio u jednom projektu(stari mcdsp plugovi ferceraju) i nisam imao zapucavanja.Za ovaj patch kazu da radi stabilno samo sa 10.3.0,dva naknadna update-a brljave.Ovo je onaj drugi patch,samo modifikacija dll-a ima i taj veliki od sto i nesto MB ali valjda taj ne radi kako treba,nisam probao.
Ad Fines
08-11-2012, 02:03 PM
Je, ovaj novi je skroz ok. Radi bez problema.... Jedino mi se ne sviđe background softwarea.... Može li se to promijeniti?
Dexxy
25-01-2013, 11:56 PM
Ja probao malo pre i nece nikako ...dodje do kraja i pojavi se ovo..?
A DIGI 003 mi ne vidi uopste.
dadson
26-01-2013, 12:11 AM
Mislim da ti ta verzija nije ba? najbolja. Napisaću ti u PM.
Dexxy
26-01-2013, 02:02 AM
Hvala :D
Bockie
26-01-2013, 09:44 AM
Dexxy, proče?ljaj thread...Bilo je nekih caka za install, mo?da i ne?to od ovoga, ne znam...
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=334296&postcount=19
Dexxy
26-01-2013, 11:48 AM
Hvala...dadson mi je sinoc poslao upustvo za upotrebu :) samo sto nisam stigao da probam...cim probam javljam...ali svakako sam planirao da ga kupim posto imam digi 003 sa pt8...pa ispadne update oko 320?. A oni daju mesec dana probe samo jos da kupim ilok.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Dexxy
26-01-2013, 03:47 PM
Evo instalirao po upustvu...taj 10.3.0 i ucitao projekat kranuo bounce i odsvirao do kraja ali se u startu zakocio screen...not responding...
milance
26-01-2013, 05:10 PM
Ma batali to,jednostavno ne radi!
dadson
26-01-2013, 11:56 PM
jbg. žao mi je. kod mene radi bez da se zakašlje.
edit: i to na na dva računara...prvi je amd neki triple core ne znam tačno oznaku, 6gb rama, integrisana graka, emu 0404 ali takodje radi i sa asio4all driverima na integrusi, drugi je intel i7 950 sa 16gb rama i boljom konfiguracijom.
Dexxy
27-01-2013, 12:09 AM
Izgleda ima problem sa digi 003. Instalirao sam asio4all i na integrisanu je odradio bounce normalno...sutra cu jos malo cackati...
@dadson znaci verzija je 10.3.0 ..ne treba novija ?
dadson
27-01-2013, 12:13 AM
ne treba novija, definitivno.
Dexxy
27-01-2013, 12:20 AM
Onda sam uradio sve kako pise...jedino nisam instalirao onaj driver za ilok...
edit : Proradio....
Ad Fines
28-01-2013, 01:18 PM
10.3.2 + mukundas beta 9 i već neko vrijeme nemam nikakvih problema. Radi kao urica.
spartakus
05-03-2013, 07:07 AM
E cao i pozdrav svima,zanima me da li je neko od vas uspeo da istestira taj pt,jel ste uspeli da odradite 7min projekat a da nepuca,i kako saradjuje sa vst instrumentima..
kravadinka
05-03-2013, 08:57 AM
Sa instrumentima ne radi stabilno ni kad ga kupiš, a ne ovaj krekovani... :wink:
branoy
05-03-2013, 09:21 AM
hahahah, ma kakvi instrumenti mada ima lepe instr. ali ipak samo ga koristit za audio, tu radi .
spartakus
05-03-2013, 12:50 PM
To definitivno nije za mene..
kravadinka
05-03-2013, 02:27 PM
Kad budu sredili tu optimizaciju sa virtualnim instrumentima to će biti najlep?i poklon, ali AVID očigledno ne?to čeka.
awacs
05-03-2013, 03:03 PM
Kad budu sredili tu optimizaciju sa virtualnim instrumentima to će biti najlep?i poklon, ali AVID očigledno ne?to čeka.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8jXsT9un_u0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Pozdrav,
Vasa
kravadinka
05-03-2013, 04:13 PM
Pa, tako nekako... :wink:
Rhino
08-04-2013, 01:14 PM
I... Suma, sumarum... Kako ovo radi sad posle nekog vremena kad su vam se slegli utisci?
Ja bih rado malo promijenio steinberg okruzenje cisto radi razbijanja monotonije i jos par sitnica ;)
milance
08-04-2013, 02:02 PM
Nikako...ipak mora da se tipla... ;)
10.3.0 kod mene radi kao sat.Vec mesecima ni jedan lom.
kravadinka
08-04-2013, 03:51 PM
Ti si to fino platio pa sad pali? raju ovde... :wink:
jos nisam,koristim ga na veresiju.Svakako ce mi uzeti pare za ver. 11 :)
Rhino
08-04-2013, 05:57 PM
Pro tools mi se svidja generalno i ako sam navikao pa navikao na steinberg..
A i malo sam u krizi da sjedim u 4 zida kako je pocelo ovo toplo vrijeme, pa rekoh da se animiram avid-om da me zadrzi unutra.
Ako me 'kupi' omogucice kakav obrt novca pa bih vjerovatno kupio i ja njega. 699$ nije strasna cifra.
Da probam znaci?
To je sveta masonsko-muzicka mantra.Nema para bez pro tools-a.Ne znam kako im to uspeva al eto.Subliminarne neke poruke valjda,bem li ga... :da:
a ova ver sto pise 10.3.2 beta 10?
Bez zezanja,realno verzija 10 mi je haos,totalno isnpirativan,da prosto nazovem, 'alat' za rad.Gledajuci danas najavu verzije 11,za moje neke kriterijume apsolutno se moze smatrati savrsenim softwerom za recording & mix za danasnje kriterijume,sto je recimo meni insteresantno.Voleo bih da imam viska kinte i da ga kupim sebi iz ljubavi ali kao ozbiljno sredstvo za rad apsolutno je mudro platiti ga kao sto se plati bilo kakav ozbiljan instrument/hardwer ili sta slicno.Naravno,ili bilo koji drugi DAW,ko sta voli.Ja licno,eto imam neku zelju da PT verziju 11, platim koliko god da treba,kako znam i dumem. :)
kravadinka
08-04-2013, 06:43 PM
To je sveta masonsko-muzicka mantra.Nema para bez pro tools-a.Ne znam kako im to uspeva al eto.Subliminarne neke poruke valjda,bem li ga... :da:
Nije baš uvek tako, oni su ti nešto kao Ferrari, nije im svaki auto genijalan, ali kad ga ubodu onda je to prilično ozbiljno. To će, verujem, biti slučaj sa PT11.
Realno, jedanaestica će rešiti sve one probleme koje su imali sa starim kodom, godinama borbe da ostanu kompatibilni sami sa sobom a da opet unose inovacije, sada neće imati razloga da zaostaju u bilo kom segmentu.
Pro Tools je veoma rafinisan software, vizuelno od verzije 8, takođe odličan audio i midi editing, kada jedanaestica bude rešila VI performance, biće to jedan ozbiljan i kompletan DAW.
Ako se na to doda i Input i Output Buffer Size, snimanje i slušanje kroz pluginove će ući na jedan sasvim novi teren za native sisteme.
Kada se pogleda samo spisak inovacija jasno je ko im je glavna ciljna grupa, što se tačno oseti i po drugim proizvođačima, koji u velikoj meri jure gadget-e i napredne opcije kako bi udovoljili svima, dok je Pro Tools i dalje na koloseku LIVE audio i filmske produkcije, što se jasno vidi po real time automation recording i ostalim unapređenjima koja dolaze sa PT11.
Videćemo...
a ova ver sto pise 10.3.2 beta 10?
Ja nisam puno eksperimentisao,po mnogim komentarima na netu najstabilnije je radila 10.3.0 verzija sa jednim od patcheva,na mom kompu kuci na kom se zezam i na kom mi je i PT posle tog patch-a nisam imao nikakvih problema.Koristim ga sa asio4all driverima na integrisanoj kartici,win7 32 bita i radi apsolutno bez greske.
Rhino
08-04-2013, 08:39 PM
A zasto ga koristis na integrisanoj? Ne podrzava kartu koju koristis ili ti je to bash komp za zezanje? :D
Nisam na vrijeme ispratio sve ovo oko PT, pa me zivo interesuje :)
Da,na bzvz kompu kuci koji koristim uglavnom za net .Nemam u njemu nikakvu karticu,samo integrisanu.Probao sam na masini u studiju da vidim kako radi sa karticama koje su tamo,jos onu prvu,lose patchovanu verziju koja se zapucavala ali mi je bilo vazno da vidim da li ok radi sa interfejsima koje imam tamo i bio prijatno iznenadjen da sve uredno funkcionise sto se tice I/O pa sam se posle toga bacio na kovanje planova kako da uzmem regularnu verziju 10 za arcenje.Na kompu kuci sam ubijao dosadu i cackao te patch-eve kako su izlazili i dosao do varijante da radi ekstra.Nisam se usudio raditi u studiju,na prvom mestu snimati i kockati se kako ce funkcionisati taj patch.Jos uvek ga poprilicno proucavam i navikavam se,za igranje kuci je super.A ako bude srece i pomalo pameti u narednom periodu i slikati se za FB profilnu sa coverom od verzije 11 :)
branoy
19-05-2013, 09:45 PM
sme li se instalirati onih 2.5GB instrumenata sa njihovog sajta download, za ovu verziju, jer nemam ih u njoj ?
konacno bi se igrao sa midi?
branoy
20-05-2013, 12:40 AM
dok dobijem odg na rizik sam instalirao!! haha, rade svi, sam nije xpand2, morao sam skinuti neki registri za novu putanju, 1 klik i radi sad svaki instrument, svidja mi se midi editor, izgleda pravo dobro
evo regystri kome ne radi xpand2 kad instalira virtual inst.
spartakus
20-05-2013, 08:39 AM
Meni rekoshe da slabo saradjuje pt sa instrumentima,a zbog cega..prvenstvenoo pitam zbog toga shto posedujem 2 uredjaja od m audia..
branoy
20-05-2013, 09:40 AM
ja sam nagruvvao i kontakata par, i njegovih inst, i loopova, i audia, zavrsio arr i nist , nisam video lepsi midi editor, kad sam ja sa cubesa u njemu se osetio kao kod kuce, morao samo naci na tutorialu par sitnica kako se u njemu radi, i za sad nista mi ne teba vise specijalno. nisam instalirao ni waves, samo njegove ocu da koristim plagove, dosta
Mogli
20-05-2013, 10:05 AM
Ova je kao Njegoseva :)
psionic
16-06-2013, 08:19 PM
Evo upravo sam naleteo na verziju gde pise 100% working. U pitanju je novi patch za 10.3.4, od grupe VR, ciji su patchevi radili lose u proslosti. Upravo ga skidam. Ostaje da se vidi sta kaze ovaj novi i da li su postigli 100% working status...
Khm... Nisam pomenuo nigde krekovan softwer, sto pitate ? :wink:
EDIT: So far, so good, samo je zakucao kad sam pokusao da insertujem neki 3rd party plagin - verovatno je sam plagin zeznut... Ranije sam mnogo brze nailazio na nerazumljive poruke o greskama i memoriji. Branoy ce to vec podrobnije testirat' vidim da je zagriz'o dobro ovaj PT :D
branoy
16-06-2013, 09:21 PM
ja vec instalirao, ne pojavi mi ni jednu gresku a pre ih je bilo, odradio oba patcha, po redu, drugi nasao na google posto nije tamo prilozen, ja ne mrdam vise iz njeg, imam neki osecaj da drugacije zvuci, da ne guzva, da radi nekako kao da je proslo kroz nesto analogno, mekano, plus editor, sve ostalo, skontao sam kao da sam u kuci , a 15 god sam na cubesu i nikad se ni na jedan drugi nisam mogao prilagodit brzo a kamo li da predjem na neki drugi,
i sad i ja verujem da nije dzaba on u svetu broj 1. ne znam na prijasnje verzije, al od 10 to je to, i audio i midi instrumenti,
nekad kad budem imao 1000eu uzecu ga orginal.
a u proslosti nisam radio sa patchevima V.R. nego sam Mukundas, 10.3.2 i radio je 80 posto stabilno, uglavnom snimao sam cesto projekat , pa kad zastopa ucitam zadnji, najvise od MIDI i instruments kad sam poceo da testiram
sve ostalo, skontao sam kao da sam u kuci , a 15 god sam na cubesu i nikad se ni na jedan drugi nisam mogao prilagodit brzo a kamo li da predjem na neki drugi
takodje
branoy
16-06-2013, 09:59 PM
ni jedne greske ja vam ne dobi, ni error, svaka im cast!! :D javicu opet posle par dana, al ovo do sad, ne lici ni na jednu proslu verziju, ko da sam na orginalu, cak ima i nekih viska efekata sto nije bilo pre
Ne znam,ali upravo citam da se opet gomila njih zali da ne radi bas kako treba,da se zakucava...Ne deinstalira mi se 10.3.0 i patch onog anonimus lika,od instalacije i patchovanja do sada nisam imao ali ni jedan jedini peh,meseci cackanja svega bez i najmanjeg belaja.
Enivej,zivo me zanima,sta konkretno si primetio u 10.3.4 cega nema u proslim verzijama?
branoy
16-06-2013, 10:40 PM
ma pusti to, nema svako kompijuter isti, i ko zna kakav im je sistem i sve, u mene na moju konfig radi ko sat, unistalirao 10,3,2, i instrumente, osim ilok drivera, restartovao, pobrisao foldere po disku avid , instalirao, restartovao, odradio patch, instalirao instrumente, usao, ev i sad sam na njemu , radi ko sat sto rekoh, FX nekih sam primetio da nisam ih pre vidjao, il ja to nisam ni primetio a bili su, ipak kazem nisam njih video, volim ja proci kroz svaki da vidim sta kako izgleda,
i nema ni onog boom neki midi sta vec, drugacije ucita , nema anonimusa gore , kao da je orginal, i video sam na patchu dok je instalirao kao da je svaki fajl iz foldera pretumban, a ne samo da su pro tools . exe
MUzzY
16-06-2013, 10:51 PM
Evo upravo sam naleteo na verziju gde pise 100% working.
Za Mac nema?
psionic
17-06-2013, 12:52 AM
Za Mac nema?
Nema za mac.
Ovo stvarno deluje kao real deal... Ne puca i nema cudne (ponekad i vulgarne) natpise. Proslu instalaciju (koju sam po ovdasnjoj preporuci instalirao) jedva sam naterao da proradi. Morao sam da ulazim u audio setap na pocetku, da neke dozvole editujem (windows 8) posto je stalno neki DAE error izbacivao... :banghead:
Ovo je sada islo kao podmazano. Pri tome, samo sam skinuo sa sajta 10.3.4, uninstall sve predhodne verzije i primenio patch - radi...
branoy
17-06-2013, 01:46 AM
kazem ja haha, al ima ih ne veruju, citali od drugih da nece, nisu se sami uverili!!
opusteno drugari,tatatatira... ;)
lepo je cuti da nekima i radi.Branoy ako se dobro secam,tebi su i prosle verzije patcheva radile na prvu bez ijednog problema,bar si tako ovde javljao....
Uostalom jednostavna procedura je za probati pa koga zanima nek sam testira....
Pozdrav
branoy
17-06-2013, 12:37 PM
tako je, ispocetka sam samo uvozio nesto za mix pod audio to je radilo ok, al kad sam posao sa instrumentima radit taman onih 20 posto nekih errora, pa zna zastopati na necemu sam od sebe, samo navikao sam i na to, cesto snimao projekat, cak nisam ni mislio da ce vise da ga popravljaju, rekoh 11 izasla skoro, mozda sta na njoj prorade. al ovo je superrrr
diviner
17-06-2013, 01:02 PM
Morao sam da ulazim u audio setap na pocetku, da neke dozvole editujem (windows 8) posto je stalno neki DAE error izbacivao... :banghead:
Taj DAE error si rjesio sa pritiskanjem tastera N, prilikom podizanja (Playback Engine dialog for Pro Tools.) ?
psionic
17-06-2013, 01:33 PM
Taj DAE error si rjesio sa pritiskanjem tastera N, prilikom podizanja (Playback Engine dialog for Pro Tools.) ?
Pa pravo da ti kazem ne secam se vise. Nisam bas fan tog PTa, koristim Cabezu, ali mislim da sam jedan error resio sa tim "N" na startu, a izbacivao mi je i neku gresku o nekakvom manjku prostora na hard disku za nekakav bafer (da li je to bilo vezano za DAE gresku ili ono prvo, nemam pojma) To drugo sam resio pokretanjem PTa kao admin...
Evo probah i ne uspeh ga poterati.Gomilu kojekakvih errora mi izbacuje pri podizanju.Pobrisao i sve stare foldere sa diska,registry,probao i sa modifikacijom registry baze po nekim uputima i nisam uspeo.Ne sumnjam da kod nekih radi ali kod mene nece.Mozda treba jos cackati ali nemam zivaca.Vracam se na proverenu 10.3.0 verziju i doticni after VR patch za koji je sirom neta potvrdjeno da radi bez greske,sto je i kod mene do sada bio slucaj.
Pozdrav
branoy
17-06-2013, 02:35 PM
ustao skoro, evo sat vremena pravim nesto sa instrumentima, efekata nabacao, i nestalo mi ideja vise , ugasim PT. ni jedne greske, am so happyy haha
branoy
18-06-2013, 09:21 PM
jbt ovolik ostabilan nije ni cubase,, evo slika 2 sata radio laganice, ni jedna j. greska u bilo cemu, sam otvaram, zatvaram plugine, crtam autom, bilo sta, snimim projekad kad hocu, nemam vise sta reci, nisam koristio od VR pre.
ova je kao sto pise 100 posto bez errora, potvrdjujem. samo kome uspe instal u celosti bez gresaka, znaci sve je OK
http://www76.zippyshare.com/v/5251898/file.html
djzolika
18-06-2013, 10:59 PM
I ja sam prvo imao sijaset errora, iako sam instalirao 10.3.4 za verziju je pisalo 10.3.0.
Ispostavilo se, da patch (afterteam) sa svedskog sajta ne valja. Pa sam onda skinuo sve sa tamo dole u komentaru navedenog linka "To Audioz" verziju i od tada je sve ok.
branoy
18-06-2013, 11:08 PM
vidis, i ja kazem, ako u mene radi i sve 5, znaci nije do programa, il neko nije znao rukovati sa pravim patch i sta i kako po redu, ili jednostavno komp i win7 su u OUT pa nesto zeza,
a najvece greske su u toj instalaciji i proceduri,
par znacajki
1. kaze fino treba win 7 sa SP1
2.asio4all
3.ilok driver zadnji
4.unistal odraditi na staroj verziji i programa i instrumenata, i po mogucnosti pobrisati AVID foldere
5.restartovat racunar, instalirati lepo 10.3.4 , pa instrumenta pa onda patch onaj prvi beta7, pa zadnji od M.J
6.ako je pre bio vec instaliran neces morati ici na N na startu pa izabrati asio,
7.kom se ne svidja asio4all, ima zadnji od nuenda 6 orginal napravljen da se registruje i integrise u windows, pa da se moze izabrati,
msm to je to sve pisem sta po mom bi trebalo, ja oko tog znam vecinom sve, ne moze nesto da ne proradi da ga j.,
et uzdravlje
djzolika
18-06-2013, 11:12 PM
Ja ladno koristim Fireface UC Asio umesto Asio4All i radi. Cak su mi i oni waves plugini proradili, koji nisu radili sa 10.3.2 verzijom.
branoy
18-06-2013, 11:24 PM
vidis waves je u mene radio od pocetka i slike sam na pocetku stavljao ovde cim je izasao u narodu, to ne znam zasto nije
djzolika
18-06-2013, 11:28 PM
meni ovi noviji nisu radili na 10.3.2., na primer: bass rider, apex exciter...
psionic
19-06-2013, 01:35 AM
I ja sam prvo imao sijaset errora, iako sam instalirao 10.3.4 za verziju je pisalo 10.3.0.
Ispostavilo se, da patch (afterteam) sa svedskog sajta ne valja. Pa sam onda skinuo sve sa tamo dole u komentaru navedenog linka "To Audioz" verziju i od tada je sve ok.
Ovo podvuceno je kljucna stvar. Proverite da li imate upravo ovaj patch.
branoy
19-06-2013, 01:36 AM
pa to je taj patch od M.J. samo naznaceno za koji sajt licno haha
psionic
19-06-2013, 01:46 AM
pa to je taj patch od M.J. samo naznaceno za koji sajt licno haha
Ma ok, nego on pominje neki sa "svedskog sajta"... Mislio sam "upravo ovaj, M.Jones 100% corrected"
Ovako - Branoy je neke korake vec odradio od ranije, prilikom prve instalacije. Ovo sam pronasao "negde"
Patch Avid Pro Tools 10.3.4
Patch 100% without errors corrected.
1) Install Pro tools 10.3.4
Download From CENSORED - Zvanicna DL adresa AVIDovog sajta
Use first option for HD and non avid hardware. Make sure you use custom install and disable video support!
2) Install the patch Pro Tools HD 10.3 patch (beta 7)
3) Install patch named Avid Pro Tools 10.3.4 (By M.Jones).exe
If it crashes during launch try to go to
Extract Directory>Pro Tools\Pro Tools Installer\ISSetupPrerequisites
and install...
[Avid HD Driver x64]
[DigiDriver x64]
[All MSVC++ 2005 SP1 x64 Redistributable executable files]
[All MSVC++ 2008 SP1 x64 Redistributable executable files]
NOTES:
Please note, if you use Windows 32 bit change the location of the installation directory to:
C:\Program Files\Avid\Pro Tools
Takodje za DAE error, pokrenite ga kao administrator, ako "N" ne pomogne. Na nekim karticama, mora da ide preko ASIO4ALL... Ja nemam takvih problema - MOTU UL3.
branoy
19-06-2013, 02:00 AM
tako je, pazi jedino ovo zadnje, mozda je u vecine 32 bitni a ne promene to sto pise u instalaciji msm tu putanju, u mene je 64x i tako je nastimano vec i u instalaciji,, uglavnom da se zna da je verzija 99 posto full, izuzmemo li neke detalje sto nisu odradjeni kao mp3 export itd
NOTES:
Please note, if you use Windows 32 bit change the location of the installation directory to:
C:\Program Files\Avid\Pro Tools
a sto se tice onog pre tog, trebao bi sam program sve da instalira i extractuje gde treba sta da stoji , al eto detalja i za rucno ako ne uspe.
msm da nesto napomenem onako sto vidim cesto, ne samo oko ovog programa, nego i kod drugih, vecinom ljudi se zale na sve i svasta, nece ovo nece ono, dok kod jednih sve radi na bilo cemu sto su se oni zalili, sad jel to do masine? ne verujem masina sluzi da tera kolko moze nesto, jel do sistema? najveca mogucnost, jer on treba da ima puno neceg instaliranog da bi svi delovi radili (kao java, redistributable, diectx, codeci, itd itd), na ovom slucaju necemo uzimati hardware muzicku, rade sve vecinom, i jos nesto vazno vecina ne prati NFO i instal text, pa zapnu na glupostima,
meni kad cujem od nekog da nesto radi sto posto provereno, shvatim to tako, znaci ako radi kod njeg samo moze biti nesto do mene, i trazim odmah da vidim gde ba zapelo!! uglavnom kod mene od svih instrumenata , FX, daw-owa sve je ok za sad. al opet znanje mi je u glavi gde sta kako pa ja to lako skontam.
u mene ide preko asio4all, jbg nece prosonus 64 asio direkt,
djzolika
19-06-2013, 09:53 AM
Pa kada sam rekao svedski sajt, mislio sam na opstepoznati "zaliv" :) E pa taj "Patch Only M. JOnes (afterteam.patchv5) koji je stavio onaj "darkmatt" nije radio. Pa sam onda skinuo ono ispod sa "truckovog" komentara, To Audioz (by M JOnes) i to je resilo probleme. Prvi je oko 200 kb, a onaj patch koji radi je oko 70 mb.
I nije trebalo ni "n" da pritiskam, niti da pokrecem kao administrator. Od tada je sve kao podmazano.
branoy
19-06-2013, 01:57 PM
a ko je spomenuo da treba taj patch afterteam.patchv5 za 10.3.4? to je odma u startu error, plus si preko njega stavio onaj koji treba, a ne na cistu clean instalaciju?
djzolika
19-06-2013, 02:17 PM
pa kada skines taj ceo paket Patch VR, koji je stavio taj "darkmatter" (matter mu... :D) imas dva patcha, prvi ruski (10.3 beta 7), koji svakako trebas i ovaj afterteamvr5, pa sam pretpostavio da je to taj u uputsvu, treceg nije bilo. Mozda su i drugi tako prosli, pa im zato nije radilo.
Nakon sto mi nije PT proradio, zamalo da batalim sve, ali sam ipak skinuo i onaj iz komentara. I kad sam ga video, svanulo mi je. :D
Udario sam uninstall na sav moguci Avid. I ponovo instalirao 10.3.4, pa onda ruski patch, i na kraju pomenuti To Audio 10.3.4 patch od 70mb.
I od tada mi radi ok.
djzolika
21-06-2013, 08:53 PM
Eto, verzija 10.3.4 se jos nije ni ohladila, a evo vec 10.3.5 patch na pijaci :) jos nisam stigao da isprobam, ali javljam cim stignem. :)
* Prvi utisci su pozitivni. Sve radi ok. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.