PDA

View Full Version : Pro tools 9 i Mac osx Lion

blags
13-09-2012, 10:24 PM
Poslije neuspjeha da,iz vise pokusaja, na svoj racunar(asrock z68 Pro 3, i5 2500k, nVidia GForce 210) instaliram snow leopard (probao sam sa iatkos, iboot) instalirah liona iz prve. Sve radi, instalirah pro tools 9 kad ono ne lezi vraze. Nije kompatibilan sa lionom. Ima li rjesenja? U pitanju je narodna verzija.

MUzzY
14-09-2012, 08:39 AM
Na sveopstu zalost, nema leka.

blags
14-09-2012, 09:09 AM
Znao sam. Pa ovi iz Avida su djubrad nevidjena a uprkos tome pro tools se najvise koristi. Kuda ide ovaj svijet? Malo smo mazohisti a? Nista, pokusavati sa snow leopardom dok se boje ne istope. Valjda cu uspjeti nakraju.

fix3r
14-09-2012, 09:29 AM
Znao sam. Pa ovi iz Avida su djubrad nevidjena a uprkos tome pro tools se najvise koristi. Kuda ide ovaj svijet? Malo smo mazohisti a? Nista, pokusavati sa snow leopardom dok se boje ne istope. Valjda cu uspjeti nakraju.

Mozda da pozoves Avid ili Apple i pozalis se na problem kao legitimni kupac? Verovatno ce te pitati za serijski broj, koji sigurno imas pri ruci...

Bockie
14-09-2012, 09:51 AM

Pa ne znam šta si očekivao?! Pa naravno da se koristi, platiš i koristiš!

Isto je i sa drugim proizvođačima softvera! Svi DAW softveri su tu oko 500€...
To nisu igrice i nešto što je za zajebanciju , to su PROFESIONALNI ALATI!

Pa kad zoveš majstora da stavi pločice u kupatilo , nije puno 500€?! Pa i onaj iz Arilja mora prvo tezgu da zakupi pa da prodaje maline!

Kad hoćeš da bušiš zid, ne košta isto "Einhel" prdavac sa plastičnim ležajevima i profi "Makita" za majstora!

Pa to je jedan osrednji aranžman, tih 500€... To je snimanje jedne pesme... Tezga na seoskoj svadbi...
To je jedan bedan posao...!!!

Pa stvarno, "kuda ide ovaj svet???" :banghead:

DaBear
14-09-2012, 12:27 PM
Sa Avidom i Mac-om NAJBOLJE je proveriti "dobitnu kombinaciju" na njihovom web sajtu (Avid) koja TACNO verzija Pro Toolsa sa kojim "zakrpama" i koja OS verzija Mac-a ..namestiti sve da radi I OSTAVITI !!!
Znam stotine profesionalaca KOJI NERADE OS UPDATE SVAKIH 12 MESECI !!
To samo kreteni rade - odmah pola plugova prestane da radi, pocne sistem da pada itd itd..
Kad nesto radi - ostaviti ga nek radi !!

Nadji koje verzije su kompatibilne namesti i sviraj !

Neverovatno je koliko ljudi zbog nekog novog 64BIT pluga sjebe ceo sistem i posle kuka i gubi mnogo vremena pokusavajuci da popravi sve !!!

Khan
14-09-2012, 12:57 PM
Neverovatno je koliko ljudi zbog nekog novog 64BIT pluga sjebe ceo sistem i posle kuka i gubi mnogo vremena pokusavajuci da popravi sve !!!

Upravo tako, a vazi i za Win.

Novije, brze, bolje, lepse, lakse...gomila sranja! To ide dotle da moze da se desi da od renomiranog proizvodjaca, npr. ASUS, dobijes u novom driveru koji resava sve zivotne probleme i tebi i celom komsiluku, dobijes upakovan virus koji ti sjebe sistem do te mere da moras formatirati disk.

alen
14-09-2012, 01:16 PM
http://s10.postimage.org/xyzn8g5tz/tumblr_lmd52ib88_C1qkjxr5o1_1280.jpg

:p

MUzzY
14-09-2012, 01:26 PM
Ja se nesto sve nadam da je covek hteo da se malo nasali :D

kravadinka
14-09-2012, 07:46 PM

E šta sve videh i čuh u ovom kratkom životu... :shock:
Ja imam legalnu desetku koju sam legalno kupio ovako kako Big Bockie lepo kaže, i ako odbijem da ti poklonim svoj iLock hoćeš i mene da napljuješ kako sam đubre koje tebe sprečava u svom umetničkom izražavanju?! :banghead:

Tako pre neki dan jedan dolazi sa mnom do pošte i vidimo obojica da je pošta zatvorena zbog odmora, čovek je vodio malo dete, poče da psuje, kune kako su oni đubrad, idioti koji rade šta im je volja i tako redom, kako baš sad da ne rade kad je on došao...:banghead:

http://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8

blags
14-09-2012, 10:58 PM
Oprostite mi.:ups:

yaix
15-09-2012, 08:44 AM
Oprostite mi.:ups:

Ne sekiraj se.
Ovdje su svima puna usta pravednosti, a kompovi puni ilegalnih softwera.
Čak su izmislili i naziv "narodni".

Licemjerje je na ovom forumu uobičajena pojava zadnjih godina.

awacs
15-09-2012, 10:09 AM
Ne sekiraj se.
Ovdje su svima puna usta pravednosti, a kompovi puni ilegalnih softwera.
Čak su izmislili i naziv "narodni".

Licemjerje je na ovom forumu uobičajena pojava zadnjih godina.

Mislim da si potpuno promašio poentu. Ne radi se o tome da li neko ima ili nema pun računar crackovanih programa nego o tome da je bez veze da se iko ljuti što mu softver koji nije platio ne radi.

A pošto su se oni koji su platili takođe ljutili, AVID je izbacio (za sada Beta) update za PT9, koji bi trebalo da radi na Lionu:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=306020

Doduše, na AVID-ovom forumu se ne pominje kada će izbaciti narodnu verziju updatea, pa je u tom smislu najbolje da čovek uradi ono što mu je Fix3r preporučio:

Mozda da pozoves Avid ili Apple i pozalis se na problem kao legitimni kupac? Verovatno ce te pitati za serijski broj, koji sigurno imas pri ruci...

Pozdrav,

Vasa

kravadinka
15-09-2012, 11:35 AM
AVID i Pro Tools je u sve većoj meri pile of shit sa nagomilanim problemima koji nisu re?eni, ali ?ale se samo oni koji su platili za tu njihovu zajebanciju, sve ostalo je neumesno.

bole
15-09-2012, 02:44 PM
Kolega Blags, ja vam ne oprastam! Sramim se vaseg razmisljanja i ophodjenja prema ljudima i firmi ciji su proizvodi STANDARD.

To sto je prvi vas susret sa pro toolsima bio onakav kakav je , nije nasa stvar. To sto ste licni svjedok da studija koja kostaju 5 000 000 maraka ne rade pouzdano i kako bi trebalo i kako je proizvodjac rekao da hoce, opet nije nasa stvar.

Ono sto je evidentno i sto se moze tolerisati je, kolega , PLATITE, pa onda sa DOPUSTENJEM blatite. Ovi pokusaji na ovakav nacin su kranje bezobrazni.

DaBear
15-09-2012, 03:43 PM
sta ste napali coveka???
Ja mu zameram sto se nije informisao lepo na Avid webu i pogledao da mu u startu ta kombinacija nece raditi...narodna ili kupovna verzija....
Tu samo treba naci koja verzija radi sa kojim OS-om...prosto ko pasulj.
Ima ih toliko kojima sve radi kako treba..

fix3r
15-09-2012, 03:45 PM
AVID i Pro Tools je u sve većoj meri pile of shit sa nagomilanim problemima koji nisu re?eni, ali ?ale se samo oni koji su platili za tu njihovu zajebanciju, sve ostalo je neumesno.

Na zalost, Avid sa iLok-om vise zagorcava zivot postenim korisnicima:
http://www.reddit.com/r/WeAreTheMusicMakers/comments/zvw64/absolute_scumbag_ilok_avoid_avid_protools/

Na moju srecu MOTU nisu toliki kreteni (mada je i njima support polu-raspad).

awacs
15-09-2012, 05:30 PM
sta ste napali coveka???
Ja mu zameram sto se nije informisao lepo na Avid webu i pogledao da mu u startu ta kombinacija nece raditi...narodna ili kupovna verzija....
Tu samo treba naci koja verzija radi sa kojim OS-om...prosto ko pasulj.
Ima ih toliko kojima sve radi kako treba..

Po?to smem da govorim samo u svoje ime, ja nisam napao čoveka nego princip. A princip je takav da ljudi koji se suoče sa konkretnim problemom prvo okrive ceo "novi svetski poredak", umesto da se upitaju koje je njihovo mesto u tom poretku, da li MORAJU da budu njegov deo ili im je to prosto ćef?

Ako se Blags u bilo kom momentu osetio lično prozvanim sa moje strane ja mu se izvinjavam, po?to mi to nije bila namera. Namera mi je bila samo da uka?em na to da sve stvari na svetu imaju cenu. Ona cena koja se ne plati u novcu obično se plati u vlastitom vremenu i ?ivcima. A neke stvari su neprocenjive, pa ni nisu na prodaju. Pa sad, kako ko voli.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
15-09-2012, 06:18 PM
Po?to smem da govorim samo u svoje ime, ja nisam napao čoveka nego princip. A princip je takav da ljudi koji se suoče sa konkretnim problemom prvo okrive ceo "novi svetski poredak", umesto da se upitaju koje je njihovo mesto u tom poretku, da li MORAJU da budu njegov deo ili im je to prosto ćef?

Ako se Blags u bilo kom momentu osetio lično prozvanim sa moje strane ja mu se izvinjavam, po?to mi to nije bila namera. Namera mi je bila samo da uka?em na to da sve stvari na svetu imaju cenu. Ona cena koja se ne plati u novcu obično se plati u vlastitom vremenu i ?ivcima. A neke stvari su neprocenjive, pa ni nisu na prodaju. Pa sad, kako ko voli.

Pozdrav,

Vasa

Jes' vala !!

LACKY
17-09-2012, 07:34 PM
Onomad je neki baja (mislim da obitava i ovde) na Benchmark forumu izjavio da je resio problem instalisanja PTL 9 na Lavu. Ja mu poslah mesage na private, medjutim ne dobih odgovor.