View Full Version : Restore tacke nestaju
vasko
12-09-2012, 11:59 PM
na svez win7, instalirani samo drajveri za grafiku, zvuk i modem, lek za genuine win, nestaju system restore tacke
napravim tacke, sve ok, restartujem, ok i dalje su tu, restartujem jos jednom i nema ni jedne restore tacke :S ???
da li je instalacioni disk "zarazavan", ili ovaj lek (pola planete ga je skinulo sa tog linka, ima i hash)
ne znam da li bi nekim repairom mogo to da popravim?
Nije ni do zaraze, a ni do'lekica'. Dosta muljava tema, desava se da ih W7 brise posle reboot-a.
Pocni odavde (http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/windows-7-deletes-all-system-restore-points-on/6eb3551b-58d0-46de-83ab-214a0022716b), pa da vidimo. Poz!
vasko
13-10-2012, 05:05 PM
Nece.
Uradio sam ovo sa linka, povecao alokaciju za restore tacke (koja jeste bila 0) na 5 GB, i stavio sam VSS service u autostart (i dize ga u start up), napravio tacku i kad sam restartovao opet nema ni jedne.
:banghead:
Razmisljam da instaliram neki program samo za restore, kao sto predlaze ovaj u zadnjem postu.
Da, to je dobra ideja... cesto 'third party' otklanja microsoft glavobolje. Ako nadjem neki 'fix', javljam.
vasko
24-10-2012, 05:00 PM
Evo jedna note to myself (koja moze i drugima da bude korisna).
Ako nestaju restore tacke posle restarta, ides na system protection, selektujes sistemsku particiju, iskljucis system restore pa apply, pa ukljucis restore, dodelis mesto na particiji i odmah napravis tacku. I to mi (za sada) radi.
Uvek kada vracas win na raniju tacku VSS service mora da bude startovan i najbolje je da bude na automatic start up.
Jos nesto oko zastite, system recovery disk je prakticno beskoristan alat, omogucava ti samo da mozes da bootas win i da popravis start up, dok za restorovanje koristi tacke sa sistemske particije (za koje je malo verovatno da ce biti ocuvane prilikom neke havarije).
Drugi alat je windowsov create system image, koji nisam koristio, voleo bih da neko napise iskustva sa njim (ili je bolje koristiti trece partije (acronis i slicni)).
I jos nesto, ako koristis program trece partije za system restore (kao regex npr.) obavezno iskljuci windowsov defragment alat, jer regex radi restore na nivou sektora diska, sto znaci kad se upali windowsov defragment (koji moze da bude automatski sheduled) dobijes preoranu particiju. Tako da se pazi na to i onda se koristi regex-ov alat za defragmentizaciju koji je u sklopu programa.
Vrlo koristan post! +10! Ovo ce sigurno nekome trebati pre ili kasnije.
Kao i kod svih slucajeva gde nije sigurno da li je bug/i-ili/ feature, ovo na nekim masinama radi bez muke, a na nekim, kao sto je Vasko ispricao zahteva ozbiljan research i hakerisanje.
Sto se ostalih alata za rad sa particijama tice, Uglavnom svi hvale Norton Ghost i kude Akronis.
Moje licno iskustvo je svaki put bilo obrnuto. Norton mi je uvek zagorcao zivot, a Akronis je radio savrseno, cak i neka vrlo slozena tumbanja particija sa promenama velicine i to na 'zivoj' particiji sa koje se radi. Besplatna verzija Akronisa je sasvim dovoljna za skoro sve normalne prohteve.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.