Log in

View Full Version : Koji laptop nosite na live...?

OFF
12-09-2012, 08:07 AM
Evo da nastavimo thread koji je pocet raspravom rack desktop vs laptop......

Zanima me konkretno, koje modele imate i kako ste zadovoljni...

Ono sto meni treba je prvenstveno koriscenje VSTa (omnisphere, B4, kontakt.....) kroz Forte (ako budem na Win-u) i eventualno da ukacim Lex pcm kao glavni reverb......

Glavna dilema - mac vs Pc........ za oko 300-400 moze da se nadje losiji mac book pro (c2d, 2 gb ram....) a moze i ozbiljna Pc zverka (i5 ili veoooma jak c2d sa 4 gb, velikim i brzim diskom......).......

MUzzY
12-09-2012, 09:49 AM
Ja sam imao odlicna iskustva sa macbook (beli, plastika) CoreDuo@2 ghz i 4gig rama. Preko MainStage-a. Sveukupna latencija sa MOTU 8pre oko 7ms (buffer na 128 sa ulaznom latencijom oko 3-4ms).
Stabilan kao stena.
MainStage trazi dosta rama. Ako imas recimo nekoliko preseta za pesme, on ih sve strpa u RAM radi brzeg odziva.
Sam program je jako intuitivan i ako jos imas neki bolji MIDI kontroler mozes da pravis svoj UI i mapiras i animiras sve sta ti padne na pamet.

OFF
12-09-2012, 02:44 PM
imam stari, dobri roland A70, a i motifov master mod je super... Meni je i forte bio ok... nemam dilemu da je mac book bolja ma?ina apsolutno gledano, ali me vi?e zanima za taj neki novac, da li lo?iji mac ili jači Pc...

MUzzY
12-09-2012, 04:40 PM
Pa, kazem ti ako ides na mac varijantu najbitnije ti je koliko imas RAM-a. Na onoj masini (znaci CoreDUO, 4 generacije iza aktuelnih chipova) nisam imao problema sa mixom od 8 kanala i 1 midi instrumenta koji je vukao boje sa Omnisphere-a.
Osim ako ne isistiras da uzimas samo novu masinu.