Log in

View Full Version : nasao sempler konacno za win da valja!!

branoy
11-09-2012, 10:57 PM
nasao sam sempler konacno za win da se meni svidja zvuk i sve na njemu..
pa emagic EXSP24 ..( zone ) staro biblija,, radi ko lud!! svirljivost sam takva, mono, legato, port, realisee, transpose, bilo sta,, konvertira sf2, itd..
ja kad sam na logicu uvek sam rekao broj jedan sempler,, al nisam znao da ima za win,, setio se da sam nekad ovo slucajno instalirao i video tu njegovu boju na cubesu,, i potrazim malo .. nadjem, probam i odusevim se!!

cak radi i micro tuner midi plug iz cubesa na njemu..

kome treba odlican zna sad sta mu je cinit. zone kralj!!

branoy
12-09-2012, 02:05 AM
et nemos ti nest nac a da nema tu problema ..
ja ga testirao ono solo i sve 5 bilo i dalje solo radi extra,, udjem u cubase,, sad hocu da krenem da nesto napravim sa njim pa da ih insertujem vise radi vise i instrumenata odvojeno na mixeru,,
ubacim jednog na prvi midi,, odsviram sve ok,, to je to,, ubacim drugi,, samo sto pocnem da ga sviram krene da krci, distorzija zvuk itd,, ?? mozel neko to isprobat kod sebe i znal iko zasto.?? ja pomislio stari plug preformance zakucava sto posto nije optimizovan,, kad ono preformance na 0 ladno.

to je plug iz 2001 god. zone odradio ga. a ovo sad win 7 64bit i cubas5 32.?
kakav baksuz., to jos nisam video ni sa jednim pluginom a nema kakve nisam bio instal da nece dva insertovana to jest da prave distorziju u zvuku .

otisao na google da vidim imal se kupiti ovaj plug za windows, kad ono discounted. e jebiga.

alavuk
12-09-2012, 07:03 AM
cudno , meni je onomad (cubase sx3 , 2004-a 2005-a) sve lepo radilo sa vise instanci !

branoy
12-09-2012, 07:17 AM
alavuk sta sad imas?? c5 mozda?? ako ti nije problem u toku dana noci da ga isntaliras 1mb je zone,, i da insertujes dva ih ,, na prvom midi odsviraj nesto 5 sekundi. udji na drugi midi i plugin,, nadji neku boju,, i kreni da snimas drugi kanal sa tim drugim pluginom, bas me interesuje dal ce kod tebe da krci i distorzira,, ako kod tebe bude sve ok, onda i nije do njeg!,, mada se bojim da je do C5, ono star plug 11god, pa mozda mu arhitektura njegova ne lezi,, to bi bilo zalosno, jer jedini logicov sempler koji radi na windowsu i meni omiljen.

ovo isto vazi za druge ako ko moze bilo bi lepo da znamo do cega je i sta je, da se kupi nema vise, samim tim nema ni update novijih, emagic vise ne postoji.
posao traje 5-10 minuta

alavuk
12-09-2012, 07:25 AM
jos koristim neke kraklijeve plagove od pre hrista (ez poly najvise) + cubase classic seriju (model e neon,i ostale) jos iz vst 3.7 verzije ...ali ajde nacicu ...

branoy
12-09-2012, 07:28 AM
hehe odlicno,, ja sad odoh spavat, ceo dan me nema, sve do sad sam "vario" !! tako ti to polako kad stignes,, i navece posle 00h bice dobro da znam sta se kod tebe desava.. pozz

pc,.. mene nekako vuku ti stari plagovi da ih opet install, bilo je dobrih skroz.. evo naprimer track onaj prvi zuti tako nest,, on je meni bolje radio od ovog novog 5X.. itd,, sreca imam negde CD-e sa tim mix programima ,, kad je sx2 bio i td.

branoy
12-09-2012, 08:32 AM
evo test, da cujete kako zvuci sempler iz 2001.. za mene vrh. to je to.. da okacim dok nisam ugasio komp.. svirao nesto iz glave..

http://soundcloud.com/branoy/strings-turk-vsti-exsp24

kravadinka
12-09-2012, 05:05 PM
Kako je ovo dobar sound, neprocenjivo!
Odmah na San Remo!

Mika Technika
12-09-2012, 06:18 PM
Tema je stara, al istu muku ima like ko ti, ali izgleda da nema resenja:

www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=436543&sid=0b4df81922f5b60f8f916ece93623e89

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 on ICS 4.0.4 soon JB 4.1

branoy
12-09-2012, 06:57 PM
dobro kravadinka ti si zaludjen kontaktom to znamo,, ja nisam i to znaju ostali,, neko voli korga ,neko audyu, neko yamahu a neko rolanda,, u svim tim grupama su pametni ljudi al imaju svoj izbor.
meni je ovaj logicov bolji od svih win semplera ,, moj izbor, moje usi kazu to je to. nema tu ljutnje..

mika technika evo gledam temu,, jest isti problem kao u mene cak on kaze ako sam dobro skontao ima orginal legalan program, auu,, ne znam zasto vise ne proizvode ih za windows tj kao VSTi. zasto su stali. bilo bi update, mada nebi ni trebalo da su noviji. radilo bi to.

Mika Technika
12-09-2012, 09:33 PM
Moraces naci drugi sampler! A tako jednostavan, tesko. Ja bas pokusavam da vidim sta ima za win u tom fazonu, al ne nalazim.

branoy
12-09-2012, 09:42 PM
jbg, ostaje nam jedina opcija jos a to je da se instertuje samo jedan ovaj Vsti.,, ima da se otvore 4 stereo outputa ( steta sto nema vise bar 8 ) jer sempler ima 16 midi kanala i moze se 16 instrumenata ucitat svaki na svoj midi, ,,
kad sumiramo utiske, fakticki imamo 4 kanala stereo na mixeru i 4 boje iz ovog ljubimcaa!!

branoy
12-09-2012, 09:44 PM
setio sam se jos nesto idem odmah isprobati,, ova verzija zadnja je 1.6zone,, ima na netu verzija i paradox 1.5. idem nju naci. mozda ona bi htela!! auu..

branoy
12-09-2012, 10:02 PM
ista situacija i sa paradox 1.5. u toj verziji nema 16 kanala za jos 15 instrumenata. ova je solo, samo jedan instrument.. ponadah se!! al nist,,

nemam drugi DAW neki da isprobam u njemu. mozda je do cubesa.

milos
12-09-2012, 11:11 PM
Ne kontam, sound koji izlazi iz exs24 je drugaciji ili sta?Ima li neku 12bit DAC emulaciju pa zvuci kao AKAI:D?
Ili ti samo godi onaj glavni panel na exs24:)?

fix3r
13-09-2012, 12:11 AM
Ne preostaje ti nista drugo nego da predjes na Meka i Logic Pro.

branoy
13-09-2012, 12:36 AM
imam mek i logic instaliran na poseban disk,. al mrsko mi se saginjati stalno dole i menjati kablove,, to jest iz ovih diskowa win iskljuciti sata kablove, i staviti jedan u ovaj,, onda moram u bios na profil 2 da bi radio mac os x, msm onaj bios od hakera da bi radilo na asus p5q. a prvo podesavnje opet moram uci izabrati ako zelim u windows pa vratit kablove u diskove , tamo sam ja njega i skontao ima mnogo vremena, i napraio boje,, legato ,, svirljivost, OSC da izvrtis boju sve fenomenalno,, a zvuk prirodan i u gornjim i u donjim frekvencijama a dinamika mu je vrhunska.. zaljubio se odma u njeg. i et odgovora i na to zasto njeg, meni ima razlike,, a jedini sempler koji je tako lagan za vrteti po njemu sve zivo i postic rezultate .

na kontaktu et opet njeg meni su ruzni i oni filteri sto dodajes ih, bezveze su mi,, a vidim u svakom novom kontaktu jos nadodaju filtera, sta ce im koji k. bolje da naprave jedan al da valja itd.

i ono najvaznije,, znas kad je covek naviko na cubase od ataria ?! e to je to ,, iako sam u logicu kao u drugoj kuci i vise me zadivljuje neg cubase, al nemos nekako naterat mozak da tamo ostane zauvek.

Mika Technika
13-09-2012, 12:54 AM
ne znam da li ce ti ovo biti od pomoci:

http://www.plogue.com/products/aria-engine/

branoy
13-09-2012, 01:48 AM
ne kontam tu ariu nikako,, ona je izlgeda samo player! msm sta koji fazon cita SFZ ako ne mozes nista sa njim, niti skratit releasee, niti i jednu kontrolu odradit,, ucitas neku njegovu boju odma ima sve i portamento, i legato i CC kontrole,, i sve zivo.. ucitas SFZ i pojavi se sve prazno. tako preskacemo ga.. ako gresim ispravte me, msm nisam nasao to podesavanje.

psionic
13-09-2012, 02:37 AM
Ne kontam, sound koji izlazi iz exs24 je drugaciji ili sta?Ima li neku 12bit DAC emulaciju pa zvuci kao AKAI:D?
Ili ti samo godi onaj glavni panel na exs24:)?

Ma ne razumes ti Branoy-a, covek je pre svega klavijaturista i hoce da mu se boje "lepe" za prste... Znaci legato da radi kako treba, dinamika da reaguje dobro... Jel tako Branoy ? :wink:

branoy
13-09-2012, 02:37 AM
zna Psionic SVE!! :D !!

Mika Technika
13-09-2012, 02:40 AM
Ja se izvinjavam, nisam probao plug, vec iz ovog sto pise, kontam sve moze, ako si probao, onda moja greska, a za banke pise uskoro ce moci I druge formate da cita.

branoy
13-09-2012, 02:45 AM
ma nist ne brini isprobao ja to bas ovih dana,, jos stigao neki i update , al nist. a to sto kazes moci ce jos formata.. onda ih ne kontam nikako, dovoljan je i taj jedan format, ima konvertera, al dzaba kad nista ne mozes sa formatom. bezveze.. da je klasican sempler verujem da im ne bi pisalo ono Player,,

Mika Technika
13-09-2012, 06:24 PM
E ok ako si probao, ja taman skinuo al sad obrisah :)

dlukace
13-09-2012, 08:31 PM
Probaj u devices-vst instruments-da stavi? exs-a u svaki drugi slot mo?da je do toga ili malo vidi mo?da se ubija s nekim određenim efektom,ne mora da bude insertiran nego neki npr od cubase-a ili kad uključi? njegov eq počne da puca...sretno!

kravadinka
13-09-2012, 10:29 PM
http://www.youtube.com/watch?v=N7_e79Ik3Vs

idvi
15-09-2012, 07:13 PM
evo test, da cujete kako zvuci sempler iz 2001.. za mene vrh. to je to.. da okacim dok nisam ugasio komp.. svirao nesto iz glave..

http://soundcloud.com/branoy/strings-turk-vsti-exsp24

...ne volim slušat sample sa eff u ovom primjeru reverb.. imam osjećaj da i maaalo i deleya. Daj okaći potpuno "suh" sample.

branoy
17-09-2012, 10:34 PM
hocu, sam da mi prodju svirke i ugrabim vremena u studio upalit sve to snimim odma.