View Full Version : Jeftini ruDAW XTM SE - 48GB rama
diviner
05-09-2012, 10:39 PM
Gigabyte GA-EX58-UD5
Intel i7 920 @ 3.6Ghz
Arctic Freezer Extreme
48 GB DDR3
60 GB SSD system drive
2 TB HDD
Gigabyte 8600GT DualDVI (dual view)
Dvd rezac SATA
CM Elite 334U (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6724) + Chieftec 650W modular
Kablovi i dodatni kuleri (2 x 12cm cooler)
Akustička obrada, Adaptacija Kućišta, Adaptacija napajanja
1100 eura.
http://rumski.com/images/48gb/48GBworksmall.png (http://rumski.com/images/48gb/48GBwork.png)
Kao sto moze da se vidi iz prilozene slike, novi jeftiniji ruDAW XTM SE ima potpunu podrsku za 48GB rama koji putem naseg ruWIN7 sistema (1.3 TB vec instaliranih instrumenata) u potpunosti iskoriscava. Ovim se otvara prostor koriscenja istog kao SampleStation, iliti radna stanica u kojoj se mogu otvoriti najkompleksniji instrumenti danasnjice, koji u spoju sa nekim drugim radnim racunarom (DAWom - Mac Pro, ruDAW, ili neki drugi PC racunar) otvara sasvim nove mogucnosti kako studijskog rada, tako i Live svirki sa najkvalitetnijim instrumentima.
Naravno, kao i svaki drugi ruDAW, i ovaj moze biti samostalna radna stanica, a tu je i OSX Snow Leopard kao opcija!
Ukoliko ima neko pitanja, neka ih slobodno postavi!
Tomislav
05-09-2012, 11:32 PM
Mislim da sam lagano pao u nesvijest.
branoy
06-09-2012, 12:12 AM
drugi koji je zamal pao :D !!
BlasterMaster
06-09-2012, 01:42 AM
poremeceno :)
dacko
06-09-2012, 07:30 AM
Da bi ovo uspelo potreban je 64bit daw sa 64bit pluginovima ili kao u ovim screenshotovima - jbridge, jel tako?
Da li je ovaj jbridge 1.5 stvarno stabilan, tj. stabilniji u odnosu na 1.3 (zadnja narodna verzija)... da li vredi uloziti novac u 1.5?
spartakus
06-09-2012, 08:00 AM
konfiguracija vam je vrh,pravi workstation..ostao bez teksta..
Rhino
06-09-2012, 09:27 AM
Zasto ste stavili samo 48 giga rama? :rolleyes::rotfl:
diviner
06-09-2012, 11:07 AM
Da bi ovo uspelo potreban je 64bit daw sa 64bit pluginovima ili kao u ovim screenshotovima - jbridge, jel tako?
Da li je ovaj jbridge 1.5 stvarno stabilan, tj. stabilniji u odnosu na 1.3 (zadnja narodna verzija)... da li vredi uloziti novac u 1.5?
Stabilniji je dosta, od 1.2. Narodna 1.3 je svakako bagovita, i ako vec moras da koristis narodnu, vrati se na 1.2, jer nema onih problema sa ispadanjem plugova poslije nekog vremena koriscenja u sesiji.
fix3r
06-09-2012, 11:36 AM
"Uloziti" 15 evra? Taj softver je bezobrazno jeftin, a i dalje se piratuje... mislim, stvarno...
Arthur
06-09-2012, 12:02 PM
eto predloga za mihajla, da dobiješ gratis legalni jBridge uz RuDaw
diviner
06-09-2012, 12:15 PM
Zasto ste stavili samo 48 giga rama? :rolleyes::rotfl:
Nazalost, nije moglo vise...
Mogu dva ovakva da se spoje, ima solitare da leti!:D
Uzgred, predlog: slika makine za oficijelnu majicu rumskog!
I da, oznaka bi trebalo da bude: RuDAW XXX!
Mika Technika
06-09-2012, 03:05 PM
Sad mi krivo sto sam prosle godine uzeo komp :( a puko 1200e
Uzeo bih sad I ovaj, bez razmisljanja, al nemam ni banke:((((( poslednju kintu dao za hdd externi WD 2TB, cak mi keva i cale uleteli 5000din, jel bih da sam svih 15000 dao skoro dekintirao :(((((
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Evangelion
06-09-2012, 10:13 PM
Dobio sam i ja padavicu od ovoga ... prosto odusevljenje ... jos samo da skupim tih sto miliona maraka i kupuje se ;) :D :D
dacko
07-09-2012, 10:15 AM
"Uloziti" 15 evra? Taj softver je bezobrazno jeftin, a i dalje se piratuje... mislim, stvarno...
Iskreno nisam ni gledao koliko ko?ta... u ovom slučaju, d?aba.
diviner
07-09-2012, 11:43 AM
Veci problem lezi u tome sto moze da se kupi iskljucivo preko Pay Pal-a, a to u Srbiji teze ide. Hrvatska vec ne bi trebalo da ima taj problem.
Odlicna,cak sta vise fenomenalna ponuda,jos akusticna izolacija,pih...
I ja sam se raspametio....:rotfl:
Nego koliko plug in-ova mozes uistinu da pokrenes na ovom cudu a da ne zasteka memorija? :confused:
I da li je i pored izolacije bucan komp ili?:shock:
Svako dobro....:wink:
Bockie
20-09-2012, 12:37 PM
Ja sam video nekoliko ruDaw-ova, i da nemaju diode na kućištu, ne bi znao da li radi... :wink:
Stvarno su bolesno tihi...!
Što se tiče plug-ina , ne znam šta treba da radiš da bi opteretio 50% procesora... ...jedino VST instrumenti žderu ram i na kraju ćeš ipak natovariti ram ako nakrljaš gomilu...
Ali ovo je zaista sjajna ponuda za ovakav "goveđi" workstation!
diviner
20-09-2012, 12:41 PM
Tesko da se moze popuniti 48GB rama sa nekim realnim sessionom... Evo ja sam napunio 48GB tek kada sam "rekao" Kontaktu da poveca svoj buffer na maksimalni maksimum, pa i onda sam imao problem da popunim ram, jer sam morao iskljucivo traziti takve instrumente (Mixosaurus i slicne) koji su zaista manijaci po pitanju velicine (a niko nece u realnoj sesiji raditi sa 7-8 mixosaurusa)...
Tako da je odgovor na pitanje, koliko moze pluginova da se pokrene da ne zasteka memorija: mnogo vise od nekih realnih potreba... sto u prevodu gotovo da znaci neograniceno...
Imam jedno noobovsko pitanje,hm naime kako je moguce da je 48gb RAM-a,kad na njihovom sajtu kazu da ova maticna podrzava najvise 24gb?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2958#sp
Nadam se da ce me neko prosvetliti na ovu temu.:rotfl:
diviner
05-12-2012, 07:44 PM
Uz noviji izmenjen BIOS se normalno vidi i koristi 48GB rama (jer ploca ima 6 slotova x 8GB stikova memorije). A cesto ono napisano specifikaciji ne odgovara onome u praksi (u ovom slucaju je ispalo da je proizvod bolji nego sto je u specifikacijama, iako nazalost bude obicno obratno).
alek019
05-12-2012, 11:32 PM
Uff, debelo razmišljam da pazarim ovu skalameriju za NG. Ako dobijem zeleno svetlo od kućnog saveta (zasedanje u toku) baš bih se obradovao. Meni unutra od programčića ne treba ništa osim samo legalnog win7 64, moja problematika je sasvim druga.
Je li ovde legalan OS uključen u cenu a i ako brunda malo meni ne smeta?
diviner
23-12-2012, 01:43 PM
Legalan OS nije ukljucen u cenu (a moze nesto da se skombinuje, po potrebi)! Poslao sam ti odgovor na tvoje pitanje putem PMa ;) Izvini na kasnjenju!
newbieOP
02-01-2013, 02:47 PM
Gdje ima website gdje mogu pogledati sve moguće konfiguracije?
I kako to ide za uvozom u HR?
Mandragora58
14-02-2013, 10:31 PM
Ne mogu da otvorim stranicu sa ponudama kompjutera, zasto?
Zelio bih se informisati o nekim stvarima. Trebam stranicu ili telefon ili FB...hvala.
Mario
dlukace
18-02-2013, 04:04 PM
Pozdrav Divineru!
Evo zanima me par stvari...
1.Da li imate u planu izraditi kakvu stranicu gdje bi opet mogli vidjeti sve rudaw konfiguracije?
2.Trenutno pi?em s rudaw one koji mi radi fantastično pa me zanima ako budem uzimao novu ma?inu,mo?e li se ista naručiti s orig windowsima i sa softwareom po ?elji jer stvarno bih pazio ?to bi se usnimavalo na komp-previ?e softwera mi samo smeta,a ionako to sve ne koristim...?
3.Da li postoji kakva suradnja s kojom trgovinom u hr pa da vi?e ne moram dolaziti po komp prema dogovoru...?
Hvala na odgovoru unaprijed!
?ivio Diviner 100 godina...
diviner
22-02-2013, 12:00 PM
Pozdrav Dario... Prije svega da se izvinim na kasnjenju!
1. Imamo u planu konacno dovesti u red i sajt i sam forum (update), i to cemo uraditi narednih dana (ali da ne obecavam opet, pa slazem). Sve trenutno aktuelne ruDAWe imamo ovdje postavljene (u Obavjestenje sekciji). Uvijek ako ima nekih nedoumica moze na PM pitanje, ili ovdje :) .
2. Moze i original OS, vise detalja cemo preko PM.
3. Na moju veliku zalost, svih ovih godina gotovo se niko nije javio a da bude ozbiljno zainteresovan da plasira ruDAW na HR ili mozda na SLO trziste. Ja cjenim da na tim trzistima postoji cak i vece interesovanje, prvenstveno zbog vece kupovne moci. Zasada se ljudi licno snalaze sa transportom, a neki i licno dodju po svoj naruceni ruDAW (juce je recimo otisao jedan za Sarajevo).
STUDIOTON
22-02-2013, 01:01 PM
(juce je recimo otisao jedan za Sarajevo).
i jedan za Kraljevo .. :wink:
diviner
22-02-2013, 01:31 PM
Eh, da... al ja sam navodio gradove u drugoj drzavi :( (tuzno zvuci, al sta ces, tako je)...
Ajd da te sluzi barem ko onaj stari ;) :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.