View Full Version : moj novi mix
Arthur
05-09-2012, 05:55 PM
blago meni opet ja - ovog puta samo u ulozi mix in?enjera :
http://mtv.rs/tv/mtv-premijera/mtv-web-premijera-i-download-marko-mandic-svaki-dan
slobodno pljunite / pohvalite / pitajte ?tagod :)
Bockie
05-09-2012, 07:29 PM
Nakon klika, "splash" sa MTV sajta je na mene ostavio grozniji utisak nego kad slučajno kliknem na nešto sa društvenih mreža...
Nakon sasvim običnog uvoda i relativno neuverljivog vokala, kreće odlična i ozbiljna pesma! Čak je i vokal postao sasvim prikladan i "kul" za ovakvu stvar! Duplex je 1000k €..!!! Bubanj...uh...suva ovčetina u kupusu, puter-bass, za moj ukus duwači bi mogli biti "mesnatiji", ali ovo je ta produkcija, radi sve...! Solo na trubi 3-...
Ja kažem BRAVO klincu koji ovo peva i komozitoru. Odličan spoj struje i drveta, sviđa mi se, ali jaaaako što je čika Artur jedan od retkih koji zaista posveti pažnju ritam sekciji, što se zaista đebelo oseti!
Sad već mogu da kažem da sam Arthurov fan! :D
Svaka čast! Odlična pesma i besprekoran zvuk!!!
:thumbsup:
grada27
05-09-2012, 08:34 PM
Odlicno si to odradio nema sta, sto se tice same pesme to necu da komentarisem jer nisi imao ucesca u tome,jos jednom izvukao si maksimum iz pesme i pevaca bravoo! :wink:
branoy
05-09-2012, 08:43 PM
nemam sta pitat, sedi 10 :D sve vrh i spot i muzika, odmah sam okacio na fejs.
quake2
05-09-2012, 08:58 PM
Sve uredno....mozda bih dodao jos koju hvale da me ne banujes svako malo,al ajd:)....zato drzim rekord:).Ja bih tu mozda jos malo obratio paznju kako kick i bass izlaze na genius-ima,ali to je vec stvar afiniteta.I za ovoliko strpljenja,svaka cast.
dvuckovic
05-09-2012, 08:59 PM
Ja bih tu mozda jos malo obratio paznju kako kick i bass izlaze na genius-ima,ali to je vec stvar afiniteta.I za ovoliko strpljenja,svaka cast.
Pliva tu nesto oko 40 cijelo vrijeme...
quake2
05-09-2012, 09:10 PM
Pliva tu nesto oko 40 cijelo vrijeme...
Jel to geniusov deda sa dva saba do zemlje u pitanju:)...mozda je moglo jos malcice da zapliva na 100-120,...Neko voli time da se bavi,neko ne....sve regularno.
quake2
05-09-2012, 09:35 PM
Evo npm kako ovde bass i kick izlaze i na mono lap topu http://www.youtube.com/watch?v=hqyc37aOqT0 sta ga znam....kontam da danas mono i mali zvucnici nisu popularni,ali ovi tamo to nekako uvek spakuju da radi na svemu i ja to tako volim...opet kazem,nije namera da se cepidlaci vec bi mozda zanimljivo bilo jos malo popricati na temu MONO i AURATON.....da...da me neko pogresno ne shvati....upitah Deju u proslom postu na kom geniusu je slusao...posalica:).
branoy
05-09-2012, 09:57 PM
koji k. lupate, kakav kick i snare i geniusi hahaha.. svako ima svoj stil, i svoje uho kako voli da cuje. danas niko ziv vise to ne jebe osim nas muzicara moglo je vako moglo je nako,, kad imas ovako gotov poizvod, muzika HI , spot HI, to je to, sve ostalo je na reklami i podeli na fejsu . nesto stvarno kad ne valja kad je tanko pa ajde de, onda jbg mozes komentara mnogo, al opet razumi i to il nije imao materijala da to napravi bolje i nije imao s cim il nije znao, a volio je pravit muziku a niko mu nije hteo reci tajnu masnog kicka i td.. i td.
awacs
05-09-2012, 10:10 PM
Dok sam slušao, prvo (i skoro pa jedino) što sam pomislio je bilo: "gotovo je sa kloniranjem Vlada Georgijeva, sad počinje kloniranje MVP". A jebiga, oni što su klonirali Georgijeva bar su imali uzor u nekome ko je muzikalan. Klonovi MVP nažalost nemaju tu privilegiju.
Summa summarum, super si ti to uradio imajući u vidu čime si se bavio.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Izvinjavam se na žuči koju sam prosuo, ali mi je više dodijalo slušanje muzike koja nije ni muzikalna ni duhovita. A valjalo bi da muzika sadrži bar jedan od ta dva atributa.
quake2
05-09-2012, 10:47 PM
koji k. lupate, kakav kick i snare i geniusi hahaha..
Ne uzbudjuj se:peace:....htedoh odavno da pitam jel odiseja slusanja na Auraton-ima prosla...ono,ako svi misle da jeste da se ni ja dalje ne zamlacujem,zalomilo se na ovoj temi i sto koju o tome da ne progovorimo,verujem da tu ima jos po neka da se kaze.Pozzz
dvuckovic
06-09-2012, 12:50 AM
Jel to geniusov deda sa dva saba do zemlje u pitanju:)...mozda je moglo jos malcice da zapliva na 100-120,...Neko voli time da se bavi,neko ne....sve regularno.
Ma, nije, nisam bio jasan...
Nisam mislio da se cuje na malim zvucnicima, nego ja kod mene cujem neki visak energije oko 40 Hz...nesto sto nije iskontrolisano. Kao da je Marko htjeo da miks bude vise ka "hip hop 808" nego ka live svirci, a promaklo mu je nesto u samom subu...
dvuckovic
06-09-2012, 12:55 AM
koji k. lupate, kakav kick i snare i geniusi hahaha.. svako ima svoj stil, i svoje uho kako voli da cuje. danas niko ziv vise to ne jebe osim nas muzicara moglo je vako moglo je nako,, kad imas ovako gotov poizvod, muzika HI , spot HI, to je to, sve ostalo je na reklami i podeli na fejsu . nesto stvarno kad ne valja kad je tanko pa ajde de, onda jbg mozes komentara mnogo, al opet razumi i to il nije imao materijala da to napravi bolje i nije imao s cim il nije znao, a volio je pravit muziku a niko mu nije hteo reci tajnu masnog kicka i td.. i td.
Obzirom da znam Marka, koji je miksao pjesmu, mislim da je nebi ni okacio da nije htjeo da cuje sto mislimo, jer uradi vise nego dovoljno mikseva mjesecno, a nije ih sve kacio...
Da, mozemo da relativizujemo sve po prinicipu "sve je to dobro, to niko ne cuje", ali kad je covjek vec trazio nekakvo i necije misljenje, zasto bi smo se svi odma diskvalifikovali, ako se vec bavimo poslom miksanja muzike?
quake2
06-09-2012, 01:11 AM
Ma, nije, nisam bio jasan...
Nisam mislio da se cuje na malim zvucnicima, nego ja kod mene cujem neki visak energije oko 40 Hz...nesto sto nije iskontrolisano. Kao da je Marko htjeo da miks bude vise ka "hip hop 808" nego ka live svirci, a promaklo mu je nesto u samom subu...
Aha,ja rekoh shala:).Nisam slusao na zalost na vecim monitorima,probacu kasnije ako stignem.Pozzz
dvuckovic
06-09-2012, 01:18 AM
Da, nisam bio precizan, jbg.
Arthur
06-09-2012, 02:06 AM
to na 40hz dejo itekako zna da ja u mojim uslovima jednostavno ne čujem :da: A ovaj mix je urađen za nekoliko sati, jer je upravo u starom dobrom MVP maniru prvo zakazana premijera spota pa tek onda pristupljeno editingu. No, da ne trujem, ima to svoju draž, i ko što Dejo reče, da nisam zadovoljan kako je ispalo, ne bih ga kačio (ko što ne kačim upravo baš sve što odradim "za leba"). To u subu što mulja je 99% taj stylus loop koji je ispod cele pesme, i kod mene jest upravo davao taj neki hiphop prizvuk, i sasvim je moguće s'obzirom na uslove da se oteo kontroli, a ko što rekoh, nisam nosio ovo na kućno slušanje, slušalice i ostalo, bilo je hit&run a ispalo je meni korektnije od nekih mnogo prežvakanijih mixeva.
I odlično je to opažanje Quakeovo (ej, ćao, de si šta ima ? :D ) za genius izlaženje bassa, jer već na drugi dan slušanja (pošto je već otišlo u montažu i na TV), upravo mi je malo falilo bukvalno po volumeu bass gitare, linija je korektna i mogla je komotno više mesta da uzme, ovako ritmika više nosi buke nego što bih želeo. A sad slušam upravo na laptopu, i šta ti ja znam, vozi i taj kik, mada realno izlazi mi više loopa nego što sam očekivao.
@Awacs
nema tu zamerke sa moje strane na tvoju žuč, samo imaj na umu koliko sam ja u glupoj poziciji profesionalno gledano, da ne mogu realno i otvoreno odgovarati na tu vrstu komenara 8) I opet jako dobra opservacija, dečko je maltene član benda MVP (imaju nekoliko zajedničkih pesama, stalno se pojavljuje na nastupima) a i u textu na samom linku pomenuti producent N.Filipović je upravo jedan od kreativnih nosilaca MVP benda.
Arthur
06-09-2012, 02:10 AM
Evo npm kako ovde bass i kick izlaze i na mono lap topu http://www.youtube.com/watch?v=hqyc37aOqT0 sta ga znam....kontam da danas mono i mali zvucnici nisu popularni,ali ovi tamo to nekako uvek spakuju da radi na svemu i ja to tako volim...opet kazem,nije namera da se cepidlaci vec bi mozda zanimljivo bilo jos malo popricati na temu MONO i AURATON.....da...da me neko pogresno ne shvati....upitah Deju u proslom postu na kom geniusu je slusao...posalica:).
đe me nađe ba? sa P.G :rotfl: meni je ovo među najzabavnijim produkcijama ikad, a njega do idiotskih razmera idolopoklonstva po?tujem :)
quake2
06-09-2012, 02:57 PM
P.G. Kralj:).
MUzzY
07-09-2012, 03:07 PM
Odlican ko i obicno Arture :) Zaista zvuci "veliko". Da li ima nesto sto si mozda ovde drugacije radio nego inace? Znam da obicno skrenes paznju na neke sitnice koje skontas u radu.
Za moj ukus bubanj je preagresivan i stilski mi odskace od pesme, al'mozda je to i bila ideja?
Za moj ukus bubanj je preagresivan i stilski mi odskace od pesme, al'mozda je to i bila ideja?
Ja se ne bih ljutio ni da je agresivniji. :) Sve je taman kako bi trebalo. Sem, mo?da, bas gitare koja je negde daleko iza svega ostalog - a ja bih se radovao da je to drugačije. Bar to tako (ne)izlazi kod mene. Čestitke :thumbsup:
Arthur
08-09-2012, 01:31 AM
eto i vuk reče za tu bass gitaru koju sam i sam dan kasnije poželeo glasnijom. hm, bubanj preagresivan.. mislim da možda i ima istine u tome u smislu da sam ja jurio neki njihov demo mix na kome je maltene još agresivniji, i potpuno prekomprimovan addictive neki (koji je i ovde na kraju dodat kao ispomoć), tako da sam bio ubeđen da klijent želi upravo jaako punchy bubanj.. zašto, ne znam, nisam ja producirao :)
Nema nekih posebnih fora ni tehnika ovde, posle dužeg perioda sam se vratio na 1176 od uada, jer sam valjda sad stariji pa bolje kontam gde mi pomaže a gde mi odmaže, i dosta sam se jako igrao sa nekoliko različitih roomova i reverba za bubanj, uključujući čak i distorziranu paralelu pa u chorus, jer mi je trebalo te mase i širine. To mi je u poslednje vreme česta fora kad mi se ne trigeruje, jer mi religija to brani :) Inače, sve ostalo ide na kredit veoma dobrog usnimka kod kolega iz novoformiranog Attic studija, vokal je na u47fet, gitare na sm7 a sve to preko neve 1073dpa preampa u FF800. Bubanj je snimao i svirao Feđa iz HillRivera, verovatno preko Neve mixera, i jedino sam nezadovoljan izborom sobe u kojoj je snimao, jer je radio to u manjoj i gluvljoj, ali mislim da mi je i to producent snimka objasnio da je on to tako hteo. Opet, nisam siguran zašto 8-)
Bockie
08-09-2012, 01:39 AM
, jer mi religija to brani :)
word!
:thumbsup:
MUzzY
08-09-2012, 11:44 AM
Ziveli trigeri bre! :D Samo ne treba preterivati.
Jes, Mare je snimio odlicno deonice. Fet47 boli glava kako lezi muskim vokalima.
E vidis, i ja sam se ponovo zaljubio u 1176 (doduse Waves, nemam UAD-a). Kao limiter na grupi bubnja je zaista magican.
Ovo za korus na paraleli prvi put cujem, probacu!
Arthur
08-09-2012, 11:52 PM
chorus je tu u smislu wideninga, jer mi je idiotski da mi paralela distorzije bubnja ostane u centru, gde se već svašta nešto dešava. Doduše, nije idiotski ukoliko voliš detaljno separisane mixeve, kao što nam je Dejo već skretao pažnju na LCR pristup panoramama. Ali ja sam još uvek mlad i napaljen, pa pokušavam da pravim te neke kašaste zidove zvuka, kojie se ako je aranžman dobro postavi, jako lepo i lako čuju, i ostaju definisani a opet jako zanimljivi.
Umesto chorusa probaj i neki jednostavni room plugin, ja obožavam za te namene da stavljama RS i CS od uad osnovnog paketa, ne znam koji bi im bio ekvivalent u native svetu.
dlukace
09-09-2012, 12:25 AM
ovo sve sasvim ok zvuči...
psionic
20-09-2012, 04:03 AM
Ok zvuci, samo mi sama pesma u pojedinim trenucima bode usi. Ne svidja mi se kad pevac ode u alt u gornjim tonovima, ruzno mi zvuci. Ali to je trebao da sredi pevac, a ne ti. Isto tako, trebao je da saceka da mu mutira glas do kraja :rotfl:
Ono sto me cudi tehnicki, jeste da je na oko 0:50 pa do kraja te strofe, svaki drugi takt, glas - rasiren. Otpeva prvi stih kao sto je i dotle zvucao, a onda se u drugom stihu cuje siri glas, kao da je tu samo pevao duplo. Ako je trebalo to tako da zvuci, onda je ok, ali bih ja onda pojacao te duplekse da efekat bude malo ostriji, izrazeniji...
To su naravno dlake u jajetu, sve je inace ok...
alavuk
20-09-2012, 10:24 AM
hvala na kick-u i bass-u gde se konacno cuje kako treba u nekoj domacoj pesmi
Reinhardt
20-09-2012, 10:33 AM
eto i vuk reče za tu bass gitaru koju sam i sam dan kasnije po?eleo glasnijom. hm, bubanj preagresivan.. mislim da mo?da i ima istine u tome u smislu da sam ja jurio neki njihov demo mix na kome je maltene jo? agresivniji, i potpuno prekomprimovan addictive neki (koji je i ovde na kraju dodat kao ispomoć), tako da sam bio ubeđen da klijent ?eli upravo jaako punchy bubanj.. za?to, ne znam, nisam ja producirao :)
Nema nekih posebnih fora ni tehnika ovde, posle du?eg perioda sam se vratio na 1176 od uada, jer sam valjda sad stariji pa bolje kontam gde mi poma?e a gde mi odma?e, i dosta sam se jako igrao sa nekoliko različitih roomova i reverba za bubanj, uključujući čak i distorziranu paralelu pa u chorus, jer mi je trebalo te mase i ?irine. To mi je u poslednje vreme česta fora kad mi se ne trigeruje, jer mi religija to brani :) Inače, sve ostalo ide na kredit veoma dobrog usnimka kod kolega iz novoformiranog Attic studija, vokal je na u47fet, gitare na sm7 a sve to preko neve 1073dpa preampa u FF800. Bubanj je snimao i svirao Feđa iz HillRivera, verovatno preko Neve mixera, i jedino sam nezadovoljan izborom sobe u kojoj je snimao, jer je radio to u manjoj i gluvljoj, ali mislim da mi je i to producent snimka objasnio da je on to tako hteo. Opet, nisam siguran za?to 8-)
Prema samim levelima unutar aran?mana, prostoru i boji muzičke podloge
nebi imao ni?ta protiv,čak ?tovi?e, odlično urađeno, IMHO.
Ali nekako me muči sami ulaz u song..prvih 10-ak sekunda.
Ne poznajem izvođača pa me otuda mo?da "trebalo dobiti" na početku
kvalitetnijom izvedbom (čvr?ćom, sigurnijom).. ili to rije?iti editingom,
obratiti vi?e na pitch/level/colour/time faktor vokala.
S obzirom da je i vrijeme koje si imao (u stvari koje NISI imao) diktiralo
daljnji rad, super.
Ovo su moje, stvarno minorne "zamjerke",
jer mix je vrhunski. Bravo!
Arthur
20-09-2012, 11:59 AM
@psionic
jes malko čudan glas, i to nije jedino što bi mu ja zamerio, da sam u ulozi producenta. A što se tog "širenja" tiče, to su neki back vocal duplexi, koje su oni raspisali i osmislili, a moja je želja bila da ih ne pojačavam više da ne bi skretali pažnju, i da ne bi lead vocal posle njih ponovo zazvučao sitnije i manje. Tako da ako ih ti percpiraš kao širenje, onda znači da sam ih dobro postavio :)
@reinhardt
i ne samo s'obzirom na vreme, nego prvenstveno na moju ulogu u ovom konkretnom slučaju, a to je puki mix injženjer. A istina je da sam se najviše bavio upravo time da pesma, koja i nije aranžmanski prebogata, zazvuči široko i veliko
pehliwan
21-09-2012, 06:56 AM
http://www.mtv.com.hr/tv/mtv-premijera/mtv-web-premijera-i-besplatni-download-marko-mandic-svaki-dan
svaka cast majstore....
pjesma 10
arr 10
mix 10
Filip_
23-09-2012, 06:32 PM
E, skroz dopadljiva svar. + spot. Zanimljivu boju glasa ima ovaj Mandic.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.