Log in

View Full Version : Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

Nemania
04-09-2012, 06:40 PM
Hteo bih da iskoristim loopove neke najlon gitare koju sam ucitao u kontakt 5. Interesuje me kako da promenim tempo. Original je 100, meni je potreban 88bpm???

branoy
04-09-2012, 06:52 PM
imas gore u u kontaktu brojeve ,,videces, namesteno je na standalone 120bpm, ti tu upises 88 i et. ako si u daw-u nemas potrebe u njemu vise sinkroniziran je s njim :D

salu na stranu. nisi rekao ni kakav je loop jel pravi (pod to smatram rex2 silcovan , ili samo wav i na njemu pise brzina,, ili si koristio aiff apple loops, oni su odradjeni isto. i od svih samo obican osecen oznacen loop kao loop se ne moze usporit ako nije silcovan a verovatno ima u kontaktu da ga brzo sredis tamo audio loop funkcije i da radi kao i rex2 i aiff

ja u kontakt nema sanse da bih ubacio loop pored vrhunskih vsti za to.

Nemania
04-09-2012, 08:14 PM
Nije rex i nije slicovan, zbog toga sam i pitao, bio sam ubedjen da moze i obican aiff da se uspori..ali posle cackanja po kontaktu skontah da ne moze..
U pitanju je bio neki spanish pack koji sam ucitao u kontakt kao gig, znaci po dirkama mi je izbacio lupove (mol-dur), pa sam mislio to da usporim. Usnimio sam ga u originalnom tempu, exportovao ga, pa sam u sound forge preko onog tools-a time skretch usporio, ispalo je korektno..
Na koji konkretno mislis dobar vsti sa lupovima spaske gitare?

branoy
04-09-2012, 08:27 PM
a ne nisi me razumeo, ja pricam da bilo koji loop rex2, wav, aiff, ne ubacujem nu u slucaju u kontakt, ne svidja mi se.
sav materijal sto nadjes, kupis itd u ovim oblicima uvozi u npr Uvi Workstation, Geistt, itd ima ih, al evo ova dva, to su mi naj. i tu mogu sve. imas opciju wav auto silce u geistu, i eto resenja. ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.

Nemania
04-09-2012, 09:01 PM
ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.

Mislis na rex - slice ili bilo koji obican wav ili aiff? Razumeo sam te da Cubase ima
mogucnost da ucitas bilo koji wav i da mu dodelis tempo, pri samom ucitavanju (iako nije slajsovan)??

branoy
04-09-2012, 09:11 PM
pazi. otvoris audio traku stereo u cubase, ides import audio, i ako uvozis cist wav neki loop kraj koga pise npr gitara gm 140, moras u startu za njega dole upisati 140 u cubesu tempo, jer nema mogucnost tako cist da odmah ide u bilo kojem tempu dok ga ne silcujes, ako uvozis rex2 ili aiff loop, nebitna je brzina ice u bilo kojoj koju postavis u cubesu.

a postoji mogucnost u cubesu da udjes u audio track loop koji nije silcovan to jest taj WAV i silcujes ga u cubesu ima on tu mogucnost u audio njegovom editoru.

Nemania
04-09-2012, 09:21 PM
Naravno podrazumeva se da rex ima promenljiv fempo, nego sam te razumeo da se i tempo wava moze menjati prilikom importa u cubase a da se pritom ne slicuje(i ne koristi ona alatka-sat).Ok jasno sve! Zbunicemo nekoga ko je nov u ovome, ako ovo procita!:D:lol4:

branoy
04-09-2012, 09:26 PM
necemo ba, sad mu morqa biti sve jasno , zna sta moze a sta ne moze i kako sve moze :D

DaBear
04-09-2012, 09:45 PM
Alo narode..??? Ima toliko plugova koji k'o od sale menjaju tempo.
Ukucas originalni, pa onda u koji hoces tempo i on to odradi.. naravno , ako ides sa 100BPM na 130BPM cuce se razlika..onda seci ...ali ako je mala razlika u tempu..to moze..ja tako menjam i stim melodija / sintija i svega sto je prebaceno u audio..a da se ne smaram da ponovo snimam...

Nemania
04-09-2012, 10:55 PM
Alo narode..??? Ima toliko plugova koji k'o od sale menjaju tempo.
Ukucas originalni, pa onda u koji hoces tempo i on to odradi.. naravno , ako ides sa 100BPM na 130BPM cuce se razlika..onda seci ...ali ako je mala razlika u tempu..to moze..ja tako menjam i stim melodija / sintija i svega sto je prebaceno u audio..a da se ne smaram da ponovo snimam...

Bas to sam i odradio, samo preko sound forge. Da bear ajd napisi neki dobar vst plug koji menka tempo audio fajla.

milanCHE
04-09-2012, 11:20 PM
Nije ti ni potreban neki poseban plug in.Uglavnom svi sekvenceri imaju neki svoj time stretch tool (ili elastic ili kako ga koji već zove).Najjednostavnije ti je u široko rasprostranjenom Cubase(Nuendu).....ha,pazi ironije,dok ti ovo kucam, na drugom kompu upravo strechujem neku kompoziciju za sestrića za muzičku školu sa 4minuta i 10 sekundi na 3 i po minuta pošto mu treba malo brža verzija:D...
Importuješ željeni .wav fajl u cubase/nuendo,selektuješ tu traku (levi klik miša na nju),gore u zaglavlju ekrana ideš na Audio/Process/Time stretch i u polje Original Length kucaš originalni tempo a u polje Resulting staviš željeni tempo, u polju za algoritam "Realtime",u polju preset odaberi "Mix" i vozi Miško.... šibni "process" dugmence i uživaj...
E,da, kao što ti DaBear reče, sa smanjenjem tempa,tj.vremenskim produžavanjem original fajla OPREZ..do određene granice, cca. 20% sporije možeš da se izvučeš bez nekih većih zvučnih artefakata,sve više od toga imaćeš sve veća izobličenja zvuka....sa ubrzanjem tempa (iliti skraćenjem originalnog fajla) nema frke....Poz

Khan
05-09-2012, 12:00 AM
Nije ti ni potreban neki poseban plug in

Najkvalitetniji time stretch algoritam na trzistu je u Wavelab-u. Ne znam da li je isti implementiran u cubase 6, ali stainberg je po tome poznat. Deformacije kod drasticnog stretch-ovanja su daleko manje nego u spomenutom S.Forge-u.

Nemania
05-09-2012, 11:33 AM
Nije ti ni potreban neki poseban plug in.Uglavnom svi sekvenceri imaju neki svoj time stretch tool (ili elastic ili kako ga koji već zove).Najjednostavnije ti je u ?iroko rasprostranjenom Cubase(Nuendu).....ha,pazi ironije,dok ti ovo kucam, na drugom kompu upravo strechujem neku kompoziciju za sestrića za muzičku ?kolu sa 4minuta i 10 sekundi na 3 i po minuta po?to mu treba malo br?a verzija:D...
Importuje? ?eljeni .wav fajl u cubase/nuendo,selektuje? tu traku (levi klik mi?a na nju),gore u zaglavlju ekrana ide? na Audio/Process/Time stretch i u polje Original Length kuca? originalni tempo a u polje Resulting stavi? ?eljeni tempo, u polju za algoritam "Realtime",u polju preset odaberi "Mix" i vozi Mi?ko.... ?ibni "process" dugmence i u?ivaj...
E,da, kao ?to ti DaBear reče, sa smanjenjem tempa,tj.vremenskim produ?avanjem original fajla OPREZ..do određene granice, cca. 20% sporije mo?e? da se izvuče? bez nekih većih zvučnih artefakata,sve vi?e od toga imaće? sve veća izobličenja zvuka....sa ubrzanjem tempa (iliti skraćenjem originalnog fajla) nema frke....Poz

Ljudi znam za time stretch cubase i drugim softverima, ali pitao sam da beara za neki poseban vsr plug jer ti koji su integrisani u softveru rade ok, ali ako je neka veca razlika u tempu primer sa 98-89 pogotovu na melodijskom lupu gubi se mnogo na kvalitetu..

DADDY Z
05-09-2012, 11:39 AM
teško da će neki plugin,u tom bpm rangu, bolje raditi od gore navedenih...

milanCHE
05-09-2012, 02:13 PM
Pa evo ako slučajno radi? na Pro Toolsu, onda probaj Digidesignov X-Form, ako nisi na PT, probaj Waves-ov sound shifter...ALI ne očekuj ba? čuda kad mnooogo "razredi?" originalni wav....za neke normalne granice, meni steinbergove alatkice iz cubase/nuenda lepo odrade posao......