View Full Version : Muzicka industrija i snalazenje u istoj
Everbeatz
01-09-2012, 08:11 PM
Sam naziv thread-a je i pitanje.
Ne malo puta na forumu se raspravljalo o tome, mene zanima, bar kad je tvoje iskustvo u pitanju kakve savete imas tj. od ET-a do danas, puno se stvari promenilo. Evoluciju je pokrenuo net, digitalne tehnologije i sve ono sto je bilo oldschool cini se kao davna proslost - od stvaralastva, preko plasiranja muzike do samog finansijskog momenta.
Zanimaju me neke tvoje misli u vezi svega toga
Pozdrav!
liveinthemix
06-09-2012, 02:55 AM
U prethodnim postovima sam dotaknuo ne?to od toga...danas je najbitnija socijalna mre?a i to sam nedavno na jednom od predavanja sa The Shapeshiftersima obja?njavao. Pametno znati iskoristiti sve prednosti interneta, povezati se na sve načine i stvar je brzinom munje ispromovirana. Ako ima? vrhunsku stvar ima? i vrhunske mogućnosti doprijeti do ljudi. Publishing je danas the power...Prije je to bilo te?ko ali i nije bilo toliko hiperprodukcije!!!!
Everbeatz
06-09-2012, 07:54 PM
Hvala na odgovoru Darko!
Danas naleteh na clanak koji bi mogao da prosiri ovu temu. Otvorio sam i novi thread, ali stavicu ga i u ovaj
http://www.prostudioreviews.com/home-studios-are-killing-music.html
liveinthemix
07-09-2012, 02:06 AM
Interesantan članak...digresija na temu...problem dana?nje produkcije je hiperprodukcija, to ?to diskografske kuće forsiraju trash produkciju koja se brzo radi i u velikim količinima, bez neke kvalitete. Glazba pada u drugi plan...tako R&B postaje dance, HipHop ...trash POP itd. No...tajna je u tome da kreatori, producenti i oni koji mogu utjecati na diskografske kuće i medije moraju mjenjati stvari i usmjeravati. Nije poanta ubiti glazbu frekvencijama, već podizati ljestvice...uzeti novo ali ne zaboraviti i ono izvorno. Avicii na fruityloops-ima slo?i Levels i uzme sample voc. Stvar je dobra i sve je ok, ali on se nemo?e nazvati producentom...to je DJ koji eksperimentira i ubode stvar. To nikako nije za podcijenjivanje, nikako...ali to se nemo?e ni pribli?no uspoređivati sa onim ?to je radio Mr.Quincy Delight Jones...i to nikad neće imati tu vrijednost.
colosseum
08-09-2012, 08:34 PM
Avicii barem sam za sebe kaže da nije nešto ekstremno tehnički potkovan. Što je, u krajnju ruku, pošteno.
ali da ne bježimo od teme (otvorit ću novu), zanimalo bi me ovo:
za nas mlade... je li bolje spremati stvari (producirati) i onda kad osjetimo da je to to, napasti neki jači label... ili je bolje rješenje krenuti s nekim malo manje poznatim i polako ići?
remix contests na beatportu... vrijedno truda ili ne?
lp,
Dalibor Hrelja
liveinthemix
09-09-2012, 05:36 AM
Dalibor nema pravila, ali definitivno je bolje atakirati manje labelove i plasirati stvar. Otvara? si tako mogućnost da te prije primjete veliki igrači. Ima masu primjera stvari koje su iskočile na chartove iz underground labelova, i poslije u?le u mainstream. Recimo Gramophonedzie je dobar primjer i jo? sa Balkanskih prostora. Na koncu konca manji undergroung label će ti prije uzeti stvar i plasirati je...naravno promocija će biti siroma?na, ali ako je stvar bomba...izletit će!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.