View Full Version : Padcontrol Triggering - reseno!
BlasterMaster
30-08-2012, 03:11 PM
nego ljudi mali off, mene ovde hebe jedna druga sitnica, imam padkontrol, i kad ubacim sample i sve to, na padkontrolu kad "cukam" ili jedan pad prekida drugi tokom pustanja, ili sluzi samo za toggle triggering, nikako ne mogu da postavim npr kao klasican MPC jednom udaris pad, on pusti sample koliko god traje, dok ti na ostalima mozes da cukas ritam da ne prekida prvi sample, ako me razumete pomagajte gde to moze se podesi...
[quote=BlasterMaster;nego ljudi mali off, mene ovde hebe jedna druga sitnica, imam padkontrol, i kad ubacim sample i sve to, na padkontrolu kad "cukam" ili jedan pad prekida drugi tokom pustanja, ili sluzi samo za toggle triggering, nikako ne mogu da postavim npr kao klasican MPC jednom udaris pad, on pusti sample koliko god traje, dok ti na ostalima mozes da cukas ritam da ne prekida prvi sample, ako me razumete pomagajte gde to moze se podesi...[/quote]
Da li ovo pomaze:
SW Type- Here is where you can set a pad to either momentary (appears as “ooo” in the display)
or toggle (appears as “TGL”). Momentary is useful for triggering a note, while toggle is useful for
switching things on and off. For instance, you could assign a pad to turn reverb on and off, by
sending a MIDI CC message with the pad set to toggle mode.
Danilo S
30-08-2012, 04:33 PM
Za problem načina sviranja samplova možeš npr. da pojačaš release na sampleru do kraja, pa nece biti problem sa prekidanjem. Inače za slicovanje cijele pjesme mislim da je najbolji ReCycle. Automatsko stavljanje slice pointa je ok, poslije preletiš pjesmu i sam staviš gdje želiš, na dijelove koji ti se svidjaju. Skroz automatsko i brzo rješenje ne postoji. Tu valja biti strpljiv i uporan, pa će rezultati doći. Strastven, da budem malo poetičan.
Edit: Naravno ovo sa modovima sviranja i u kontroleru i u samom soft-sampleru je osnovno i trajno rješenje. Moraju se oba alata prokontati do sitnica.
DADDY Z
30-08-2012, 04:41 PM
nego ljudi mali off, mene ovde hebe jedna druga sitnica, imam padkontrol, i kad ubacim sample i sve to, na padkontrolu kad "cukam" ili jedan pad prekida drugi tokom pustanja, ili sluzi samo za toggle triggering, nikako ne mogu da postavim npr kao klasican MPC jednom udaris pad, on pusti sample koliko god traje, dok ti na ostalima mozes da cukas ritam da ne prekida prvi sample, ako me razumete pomagajte gde to moze se podesi...
verovatno su svi semplovi na istoj "choke" grupi...potraži to i isključi ili treba uključiti one shot opciju...zavisi koji soft koristiš
BlasterMaster
30-08-2012, 04:46 PM
Da li ovo pomaze:
SW Type- Here is where you can set a pad to either momentary (appears as ?ooo? in the display)
or toggle (appears as ?TGL?). Momentary is useful for triggering a note, while toggle is useful for
switching things on and off. For instance, you could assign a pad to turn reverb on and off, by
sending a MIDI CC message with the pad set to toggle mode.
pa to i jeste stos, i kad je "ooo" (sto valjda znaci infinite) ukljuceno u sw type i tada prekida sample, znaci npr na prvom padu (recimo c1) mi je sample u trajanju od 5-6 sec a na drugom (cis) mi je recimo kick na trecem snare itd... kad pritisnem prvi, pa drugi, prvi se cancel-uje cim drugi udarim...
a na tgl (toggle) modu, pritisnem prvi, on pusta ceo sample i osvetli pad kao da je trigerovan, sample se ne repeat-uje, i kad ponovo pritisnem isti pad, onda se gasi backlight svetlo, i kao da sam ga unselectovao, znaci klasican trigering za pustanje dugih sekvenci, ali ja necu da mi npr cela ritam sekcija u trajanju od 4 minuta bude na jednom padu, pa stringovi na drugom itd itd...taj mod ponekad koristim dobro je za igranje sa aranzmanom
znam da je ableton za trigerovanje i mpc-style beat making mnogo bolji ali ne mogu ableton da gledam, naucio na cubendo i pt i reason i nemam vremena da se upustam u novi daw, pardon svim ableton korisnicima ali ja ne mogu pa to ti je...
BlasterMaster
30-08-2012, 04:54 PM
verovatno su svi semplovi na istoj "choke" grupi...potra?i to i isključi ili treba uključiti one shot opciju...zavisi koji soft koristi?
pa to sam i ja kapiro da jedna cc poruka gasi drugu, one shot je to sto meni treba ali ne znam kako da to podesim ili na padu ili u cubaseu... :)
DADDY Z
30-08-2012, 05:06 PM
pa to sam i ja kapiro da jedna cc poruka gasi drugu, one shot je to sto meni treba ali ne znam kako da to podesim ili na padu ili u cubaseu... :)
odakle plejaš semplove,groove agent vst ili kako?
BlasterMaster
30-08-2012, 05:25 PM
ma ne vst, ucitam audito traku neki sempl, ili neki soul ritam, ili skinem s ploce, usnimim preko gramofona, zatim je slajsujem ko sto sam opisao, i rasporedim u groove agent... to je sto se tice cubasea
u reasonu vec nemam ovaj problem kad radim preko kong-a tamo sve radi kako treba, ali u cb ne znam kako da podesim... moracu veceras malo da procackam ovo sto ti kazes oko cc poruka da probam da napravim... ili pak release time u max... btw, ni sustain pedala ne pomaze...
DADDY Z
30-08-2012, 05:56 PM
u groove agent pod PAD EDIT(levo ispod "displeja") ideš na VOICE,klikneš na pad koji hoćeš da edituješ i na obrtnim potenciometrima (isto ispod "displeja") podesiš MUTE GR. na off ,a TR. MODE na one shot i to je to...
BlasterMaster
30-08-2012, 06:02 PM
hvala buraz e svaka ti dala po tri puta, veceras probam pa javljam... imas :beer: od mene!
DADDY Z
30-08-2012, 06:57 PM
hvala buraz e svaka ti dala po tri puta, veceras probam pa javljam... imas :beer: od mene!
no problemo...samo da radi...
BlasterMaster
01-09-2012, 01:55 AM
u groove agent pod PAD EDIT(levo ispod "displeja") ide? na VOICE,klikne? na pad koji ho?e? da edituje? i na obrtnim potenciometrima (isto ispod "displeja") podesi? MUTE GR. na off ,a TR. MODE na one shot i to je to...
probao sam malopre, ali nece ni ovo... ali sam uspeo na drugi nacin :) sto kaze radovan 3ci eeevooo reeesheenja:
one shot je vec bio ukljucen, a ovo mute group za svaki pad treba da bude na posebnom broju, od 1 do 8, ako se desi dva ili vise padova na jednoj grupi jedan drugog iskljucuju... ali eto u tom grmu lezi zec... u svakom slucaju hvala na hint-u :thumbsup:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.