View Full Version : Potreban program za 'Chop sample'
Koristim Cubase 5. Potreban mi je program (VST instrument) kojim bi iseckao neki sample i da te 'slices' jednostavno razbacam po dirkama midi klavijature :)
DaBear
29-08-2012, 01:12 PM
Koristim Cubase 5. Potreban mi je program (VST instrument) kojim bi iseckao neki sample i da te 'slices' jednostavno razbacam po dirkama midi klavijature :)
? pa skoro svaki soft sampler to moze da uradi ... oni uglavnom seckaju na tranziente (ako je neki loop - odvoji ti sve drum samplove) a ako hoces nesto drugo (glas ili instrumente) onda moras sam...ti ih isekas gde zelis - a on ti ga "razbaca" po dirkama...
alavuk
29-08-2012, 01:38 PM
mislim da bi ti dobro radio i sound forge ukoliko ga malo procackas ;) ako ne onda i recycle :)
Mika Technika
29-08-2012, 01:48 PM
Kontakt
Sent from my Desire HD using tapatalk v2 on ICS 4.0.4
Drago mi je da ste lepo raspolozeni :)
Hvala!
DADDY Z
29-08-2012, 01:52 PM
geist
Everbeatz
29-08-2012, 05:50 PM
Ableton - slice to midi
Danilo S
29-08-2012, 06:02 PM
Koristim često ovu tehniku, a alate koje volim su: ReCycle u sprezi sa Reasonom, Ableton-ov "slice to midi". Ako ti se ne izlazi iz Cubase okruženja koristi "hitpoints" u sample editoru. Odabereš sensitivity pa onda "Slice & Close". Poslije isjeckane samplove lagano drag and drop opcijom prebacuješ u Groove Agent. Poslije ih lagano "sviraš" klavijaturom. Ima na youtubu tutorijala. Sad je to baš jednostavno i brzo za raditi. Pozdrav
alavuk
30-08-2012, 09:28 AM
ima i sample robot tako nesto
Evo ovako. Ideja je sledeca. Posedujem dosta muzike '60tih i '70tih i nalazim da u dosta pesama ima odlicnih sekvenci za semplovanje. E sad, nije to klasichno semplovanje da uzmem npr. 4bar drum loop i onda na njega dodajem stagod.
Hocu da isecem celu traku na kratke sekvence (slices) i da imam sve slajseve na midi klavijaturi i da pritiskom na random dirke pravim sekvencu od 5-10 sekundi koja kada se odsvira ima neki smisao.
Zbok toga mi je potreban instrument u koji bi loadovao celu traku, odradio slice cele trake (te slajseve bi usput editovao tj. produzavao ili skracivao).
Nemam ideju koja bi to traka bila nego bi trazio sta bi moglo interesantno da zvuchi pa mi upravo zbog toga treba instrument koji to brzo radi.
Nesto poput ovoga.
http://www.youtube.com/watch?v=T5uMctGxJwI
I kao rezultat se dobije ovo: http://www.youtube.com/watch?v=JqiGYpvxt7A
Fenomenalna ideja! :)
Tomislav
30-08-2012, 11:57 AM
Evo ovako. Ideja je sledeca. Posedujem dosta muzike '60tih i '70tih i nalazim da u dosta pesama ima odlicnih sekvenci za semplovanje. E sad, nije to klasichno semplovanje da uzmem npr. 4bar drum loop i onda na njega dodajem stagod.
Hocu da isecem celu traku na kratke sekvence (slices) i da imam sve slajseve na midi klavijaturi i da pritiskom na random dirke pravim sekvencu od 5-10 sekundi koja kada se odsvira ima neki smisao.
Zbok toga mi je potreban instrument u koji bi loadovao celu traku, odradio slice cele trake (te slajseve bi usput editovao tj. produzavao ili skracivao).
Nemam ideju koja bi to traka bila nego bi trazio sta bi moglo interesantno da zvuchi pa mi upravo zbog toga treba instrument koji to brzo radi.
Nesto poput ovoga.
http://www.youtube.com/watch?v=T5uMctGxJwI
Ali koliko sam shvatio iz tvog posta ti trazis nesto automatizirano? Mislim da tako nesto u ovom smislu neces naci.... Ono sto ti trazis je klasicno sempliranje i igranje sa semplovima pa nisam siguran po cemu je za ovo sto zelis napravit potrebno nesto "posebno" ili "drugacije", "brze"... Samo zato sto zelis potrositi manje vremena na experimentiranje i doci brzo do rezultata? To te pitam jer mi se cini da si dobio odgovor na pitanje... Samo sto ti nikakvi automatski sliceri neće pomoći, nego mora? sam rezuckati pjesmu i loadirati u sampler.
BlasterMaster
30-08-2012, 03:11 PM
ja sam najchesce slajsovao u recycle pa onda u reason-u, a u poslednje vreme u cubase-u dupli klik na traku pa insert/edit hitpoints...normalno prvo nadji tacan bpm lakse za secenje posle, i kad slajsujes onda ubacis u groove agent... samo sto mora da podeshavas grupe na "padovima" da bi ti rasporedio sample... eo ti tutorijal...
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Y1-vDTsmN9M" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>
nego ljudi mali off, mene ovde hebe jedna druga sitnica, imam padkontrol, i kad ubacim sample i sve to, na padkontrolu kad "cukam" ili jedan pad prekida drugi tokom pustanja, ili sluzi samo za toggle triggering, nikako ne mogu da postavim npr kao klasican MPC jednom udaris pad, on pusti sample koliko god traje, dok ti na ostalima mozes da cukas ritam da ne prekida prvi sample, ako me razumete pomagajte gde to moze se podesi...
DADDY Z
30-08-2012, 03:45 PM
za te stvari ti je najbolji Ableton Live zato što kada izmarkira tranzijente na numeri možeš u real time da puštaš svaki na koji klikneš dok ti npr ide neki loop ispod...i onda samo chop pa prevučeš taj slice u glavni prozor...evo nađoh video(gledaj od 6.41):
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/grcJOEXvmbI?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.