View Full Version : Pitanje RFX Nexus Filteri
Nemania
26-08-2012, 07:44 PM
Da li filtere sa VSTi nexus mogu iskoristiti na audio traci u cubaseu i kako to da uradim ako moze?
Eomsy
27-08-2012, 04:17 PM
Da li filtere sa VSTi nexus mogu iskoristiti na audio traci u cubaseu i kako to da uradim ako moze?
Nisam siguran jel postoji soft koji može napraviti banku za nexus, jer jedino mi to pada na pamet. Exportiraš traku, pa napraviš banku od nje, te udri po filterima ... Ali na prvu mi pada par dobrih filtera na pamet koji će uraditi i više nego dobar posao (mislim, ne treba ti baš filteri od nexusA da bi dobio cool učinak), poput recimo fxPansion Etch, SOnalksis TBK - Creative Filter, Sound toys - Filter freak itd....
Samo da potvrdim Eomsyjev komentar. Ima puno dobrih filtera, ako je nesto specificno, kazi da predlozimo. Uzgred, neki od najludjih koje sam cuo su besplatni!
Nemania
27-08-2012, 05:16 PM
Pretpostavio sam da ne moze..ali pitao sam jer npr neki korgovi vsti imaju i mogucnost koriscena efekata na audio trakama, ali ocito nije slucaj i sa nexusom.Na nexusu konkretno su u pitanju cutoff filteri i to dva kao i res. Znam da su to osnovni filteri,medjutim probao sam Sound Toys ali nije kao nexusov, ili ga ja ne znam iskoristiti..Nexus je jednostavan, ali efektivan.. Treba mi konkretno za pocetak neke house stvari, gde glas treba biti filtriran i polako se vracati u normalu na kraju uvoda..znate vec o cemu govorim..
12092
Eomsy
27-08-2012, 05:29 PM
Pretpostavio sam da ne moze..ali pitao sam jer npr neki korgovi vsti imaju i mogucnost koriscena efekata na audio trakama, ali ocito nije slucaj i sa nexusom.Na nexusu konkretno su u pitanju cutoff filteri i to dva kao i res. Znam da su to osnovni filteri,medjutim probao sam Sound Toys ali nije kao nexusov, ili ga ja ne znam iskoristiti..Nexus je jednostavan, ali efektivan.. Treba mi konkretno za pocetak neke house stvari, gde glas treba biti filtriran i polako se vracati u normalu na kraju uvoda..znate vec o cemu govorim..
12092
Probaj sa Sonalksis Filterom ... jednostavnije od toga nejde ... :wink: :D
spartakus
27-08-2012, 07:27 PM
probaj still audio paket ili fabfilter(micro),nemoguce je koristiti nezavisno te filtere sa nexusa,kao sto korg ima onaj svoj revb koji sljaka (nezavisno od korg sintha)..probaj da stavis jos nekoliko efecata kao da kazem napravis lanac uredjaja preko nexusa.imaces vise mogucnosti...
Off-topic je, ali, ?ta ću, jače od mene...
...naime, mene mnooogo vi?e brine to ?to ne mogu koristiti nove Nexus-ove banke, jer u "prodavnicama zdrave hrane" jo? nema verzije 2.2.1. :cry:
Mada se te banke bez problema mogu pazariti u tim istim duČanima :(
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.