View Full Version : early midi
tajsam
20-08-2012, 10:09 PM
Kao sto sam naslov kaze imam problem sa midijem.snima se 1/64 prije beat-a.po stranim forumima vidim da ljudi imaju iste probleme.koristim nuendo 4.ali nije samo u njemu problem,nego i u drugim daw-ovoma.cubase 5,sonar,samplitude-s tim da samplitude malo radi malo ne radi.:banghead:nenormalan problem.pc mi je intel i7-950,gigabyte x58 extreme,ati 5870,zvucna rme multiface 2 komada.prije 2 dana sam promijenio maticnu jer sam procitao na forumima da neke maticne asus imaju neki bug vezan sa tim(nema nekog smisla ali eto probao)(imao sam asus).probao sam sve operacijske sustave koji se mogu probati,sve daw tweakove,sve... i svasta
koristim rme midi input.
Ukratko, ako je hardware ispravan, svezi driveri, pristojan interface, uradjeno malo bazicne DAW optimizacije, (ovde (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41156)) aktiviraj sledece opcije:
'Use system timestamp'
"Plugin dellay compensation"
Trebalo bi da resi problem.
Zasto, nasiroko pogledaj http://www.soundonsound.com/sos/dec07/articles/cubasetech_1207.htm, vrlo lepo napisano i objasnjeno!
P.S. poslednji kompjuter na kome je MIDI clock radio savrseno zvao se Atari ST... od tad, to bas i ne ide uvek glatko...
P.S. No.2 Ako ti jos neko kaze da promenis M.B. zbog MIDIja, kazi mu da ... ma nema veze.:mad::confused:
awacs
21-08-2012, 10:57 AM
P.S. poslednji kompjuter na kome je MIDI clock radio savrseno zvao se Atari ST... od tad, to bas i ne ide uvek glatko...
Dobro je, ja već mislio da sam lud...
Pozdrav,
Vasa
alavuk
21-08-2012, 11:09 AM
izvinjavam se sto malo skrecem sa teme , sto se tice atarija st 520/1040(falcon), dal postoji neka sansa da se sinkuje sa pc-em ? i dan danas imam taj crno beli cubase (cubase 2.0) i ne bi me mrzlo da nadjem atari upravo zbog midija ...
Ma da, radjeno uspesno:grin:, samo podigni oba, ukrsti ih IN-OUT/OUT-IN bez ista izmedju, kazi da je jedan slave, drugi master i gotovo.
Mozes i jednostavno da ukljucis seq. na Atariju u play, i snimas na PC-u kao na trakasu, samo skini sve MIDI filtere. I to radi, samo posle mrdni projekat da sedne na grid manuelno.!
fix3r
21-08-2012, 12:14 PM
Sta bih ja dao da ove danasnje kante, pardon, kompjuteri, imaju nesto slicno MFP tajmeru koji je imao ST i koji si mogao da navijes na 200Hz, zavalis se i uzivas u tacnom midi kloku.
Dobro je, ja već mislio da sam lud...
Pozdrav,
Vasa
Vaso, iskreno i ja se svakim danom sve cesce i vise tako osecam, ali pocinjem da sumnjam da mi nije MIDI clock kriv za bas sve...
/?/:rotfl:
tajsam
21-08-2012, 01:29 PM
Ukratko, ako je hardware ispravan, svezi driveri, pristojan interface, uradjeno malo bazicne DAW optimizacije, (ovde (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41156)) aktiviraj sledece opcije:
'Use system timestamp'
"Plugin dellay compensation"
Trebalo bi da resi problem.
Zasto, nasiroko pogledaj http://www.soundonsound.com/sos/dec07/articles/cubasetech_1207.htm, vrlo lepo napisano i objasnjeno!
P.S. No.2 Ako ti jos neko kaze da promenis M.B. zbog MIDIja, kazi mu da ... ma nema veze.:mad::confused:
ma sve sto mi ti kazes vec sam probao 1000 puta.
izgleda da daw-ovi imaju taj bug na nekim masinama pogotovo novim i7.prije na pentiumu mi je sve bilo ok.na steinbergovom forumu ljudi non stop prijavljuju taj bug sa uranjenim midijem i nitko ih ne ......
Recimo probao sam ableton i u njemu sve stima.sada mi i ovaj novi samlitude radi uredu izgleda.(zasad)midi je tight i u tempu kako odsviram jel.u cubaseu odviram jedno a svira sasvim nesto drugo.onda moram sve kvantizirat a to nema smisla.u biosu sam iskljucio svo auto overclockanje i downclockanje procesora i sve ove .... sto i7 donosi po defaultu..izgleda da zato samplitude sad stima.(zasad).a steinberg nikako.
Steinberg forum sam prestao da posecujem, mislim, '98-me...vrlo ne produktivno mesto... Sto se dokazani bug-ova tice, novi hardware je daleko bolji nego sve sto smo koristili zadnjih par godina. I tacka! Kriviti asus ili bilo koga, je ne znanje, posto svi rade na isti nacin! Kada bug nije dovoljno dosledan da se moze vezati za odredjenu reviziju ili model uredjaja, ma sta to bilo, onda se obicno radi o spletu okolnosti, OS, software i ljudski faktor. Evo i sam kazes da ti se najgore ponasa Cubase.
Hocu da kazem, nisi sigurno napravio gresku kupovinom dobre ploce i i7 CPU-a, problem nije direktno tu. Probacu da nateram svoju masinu da izadje iz sinc.-a, pa javljam ako bude novosti sa reverse ing.-om.
tajsam
26-08-2012, 05:34 PM
Steinberg forum sam prestao da posecujem, mislim, '98-me...vrlo ne produktivno mesto... Sto se dokazani bug-ova tice, novi hardware je daleko bolji nego sve sto smo koristili zadnjih par godina. I tacka! Kriviti asus ili bilo koga, je ne znanje, posto svi rade na isti nacin! Kada bug nije dovoljno dosledan da se moze vezati za odredjenu reviziju ili model uredjaja, ma sta to bilo, onda se obicno radi o spletu okolnosti, OS, software i ljudski faktor. Evo i sam kazes da ti se najgore ponasa Cubase.
Hocu da kazem, nisi sigurno napravio gresku kupovinom dobre ploce i i7 CPU-a, problem nije direktno tu. Probacu da nateram svoju masinu da izadje iz sinc.-a, pa javljam ako bude novosti sa reverse ing.-om.
Problem rijesen zamjenom graficke kartice.:D
Nemoze hi-end graficka u daw izgleda.
Zanimljivo.Audio mi je radio savrseno.Mjerio sam i dcp latencije koje su bile i vise nogo dobre.Po svim testovima i pravilima trebalo je sve da radi,ali nije.
Super! Eto sta reci, PC&DAW su tema koja se moze opisati sa onim 'ispod Mire...'
Moguce je da je GPU bila poluispravna, tj. neki fabricki bug, posto bas i ne bi trebalo tako da se ponasa, nije bas da si ubo S3 Virge?!
Jedna muka manje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.