PDA

View Full Version : Kako napraviti bass iz uvoda Ma Ch?rie

seba04
20-08-2012, 07:44 PM
Nemam ideju kak dobit ovaj bas od 0,25 do 0,40 sec iz
http://www.youtube.com/watch?v=FGAyjfwK-wI
Jel to takav inst da povezuje tonove ili je to zapravo jedan ton pa na pitch ga di?e i spu?ta?
Ba? mi je zanimljiv i mislim tak nekaj ubacit u svoju stvar pa molim savjet.

fix3r
20-08-2012, 08:30 PM
Obican portamento/legato/glide (zavisi kako to tvoj softver/hardver zove) je dovoljan za taj efekat.

Stellar
20-08-2012, 09:11 PM
Imam isto pitanje tj. kako dobiti bass koji pocinje na 0:07

http://www.youtube.com/watch?v=5OtFRuU0XJw

Filip_
20-08-2012, 10:00 PM
Imam isto pitanje tj. kako dobiti bass koji pocinje na 0:07

http://www.youtube.com/watch?v=5OtFRuU0XJw

Au koji komerc :rolleyes:. Mislim da ce ti za taj bas biti dovoljan Massiv VST instrument, mada bas trenutno nesto cackam sa Sylenth1-tom (isto VST instrument) i mislim da ima bas takav neki preset bas-a pod "Virus sint" presetima za njega.

P.S. - U svakom slucaju ja bi to radio sa 2 basa. Jedan sa odsecenim ispod 200-300Hz i jedan (dupliran taj kanal) Sub. bass od nekih 50 Hz do 250Hz. S tim sto bih delimicno isekao deo frekv. opsega koji bi zauzimao kick da se ne bi mesali i "muljali" bass i kick. Probas testiraj ne drzi se samo ovih brojki, nisu odokativne, ali nisu sigurno ni striktne i hirurski tacne.

Pozz. :D

Stellar
20-08-2012, 10:58 PM
Pregledao sam sve presetove u sylenth-u malo ih i menjao ali nisam dobio nista slicno.Postavio sam temu i na ajunabeats forumu,pa videcu sta mogu da uradim.
Hvala na savetu!

DaBear
20-08-2012, 11:13 PM
Ovo sad vec prelazi svaku meru...

Ljudi sad traze da im se kaze tacno ime i broj zvuka i (naravno) koji je soft synth !

Alo? Producenti / programeri - PROGRAMIRAJTE MALO !!

Sintovi ne rade samo sa presetima, MOGU i da se programiraju...ako je i to komplikovano...uradite layering..ulozite neki trud !!

Sad je bar lako dobiti BILO KAKAV ZVUK !!!!

Sta je sledece? Da zovete nekoga da vam i odsvira.??:banghead::banghead::banghead:

Lag
20-08-2012, 11:14 PM
vala bash.. :)

Filip_
21-08-2012, 02:03 AM
Sintovi ne rade samo sa presetima, MOGU i da se programiraju...

Cika Zoki je u pravu. Na ovo sam i mislio :shock:. Nije malo pipnes, ponekad drndam po Vst-ju i po sat vremena dok ne uradim nesto sto je zadovoljavajuce, a nije preset. Vidi, ponekad i neki dublji Lead (znaci ne kod presetova basova) mozes da spustis za oktavu dve, cut-ujes High i Mid opseg, eventualno "prosiris" nekim Eq-om Low frekvencije zvuka pa da dobijes zanimljiv bass...Ima milion nacina...

Hvala na savetu!

Nema na cemu. Pozz :D.

Sta je sledece? Da zovete nekoga da vam i odsvira.??:banghead::banghead::banghead:

vala bash.. :)

seba04
21-08-2012, 11:50 PM
Ma meni je problem jer nemam pojma o vsti i semprerima i syntovima i sve mi je to novo. Do sad sam radil samo sa ?ivim instr pa sad kad mi treba ovak nekaj nemam pojma kojim putem krenuti. Hvala na uputama.

DaBear
22-08-2012, 12:41 AM
Ma meni je problem jer nemam pojma o vsti i semprerima i syntovima i sve mi je to novo. Do sad sam radil samo sa ?ivim instr pa sad kad mi treba ovak nekaj nemam pojma kojim putem krenuti. Hvala na uputama.

pa polako...ima puno da se savlada..i za sve treba malo vremena.
Sve zavisi sta hoces da radis i dali imas vremena da se mlatis sa svim tim..

wladymeer
22-08-2012, 07:19 PM
Ma meni je problem jer nemam pojma o vsti i semprerima i syntovima i sve mi je to novo. Do sad sam radil samo sa živim instr pa sad kad mi treba ovak nekaj nemam pojma kojim putem krenuti. Hvala na uputama.

Nema neke bitne razlike izmedju hardverske klavijature i VSTa.

A ako nikad nisi radio ni sa klavijaturama, onda ukucaj na youtube "techno house killer synths tutorial" i posveti jedno 3 sata dnevno tome i naučićeš ono što mi se čini da je dovoljno za tebe.

Usput nijedan ni drugi bass nisu ništa specijalno niti atipično.

Mika Technika
22-08-2012, 09:48 PM

To vec uveliko rade I to poznati producenti, cudi me da ti to ne znas.

Sent from my Desire HD using tapatalk v2 on ICS 4.0.4

DaBear
22-08-2012, 10:04 PM
To vec uveliko rade I to poznati producenti, cudi me da ti to ne znas.

Pa narvno da znam :D i meni su svojevremeno svirali - ali sad 90% budzim sam !! Dok nadjes nekoga ko je u fazonu, ko prati tu muziku...pa da im nadjes reference, da ih upoznas sa meterijom, onda moras da im pripremis farbe itd...smor!!

Nikako da napravim tim kakav mi treba...uvek neko fali ili nije dovoljno dobar..:(

alavuk
23-08-2012, 07:55 AM
izgleda da nudis malo kinte ;P

inace da odgovorim na temu : momce imas dovoljno packova za nexus/nexus 2 , tako da ces u njima sigurno naci te presete koje trazis ...

Mika Technika
24-08-2012, 04:20 AM
Pa narvno da znam :D i meni su svojevremeno svirali - ali sad 90% budzim sam !! Dok nadjes nekoga ko je u fazonu, ko prati tu muziku...pa da im nadjes reference, da ih upoznas sa meterijom, onda moras da im pripremis farbe itd...smor!!

Nikako da napravim tim kakav mi treba...uvek neko fali ili nije dovoljno dobar..:(

Ahhaahhahhhaa, a klincima drzis predavanja :))) :p

seba04
29-08-2012, 12:10 AM
Ipak se nemo?e bez osnova...:rotfl:
Nabavil sam video tutorial za massive kojeg imam pa cu sad to dobro proucit i onda dalje. Mozda ipak bude od mene nesto. Do sad nisam imal nikakvog dodira sa klavijaturama ni synthevima, al sad radim sa jednim dj-om neke remixeve pa mi treba. Hvala na uputama.