View Full Version : bus..,
spartakus
17-08-2012, 11:12 PM
ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..
Bockie
18-08-2012, 12:44 AM
ako moze jedno amatersko pitanje na brzinu(nemam youtube pri ruci).u cubasu razvlacim projekat i napravio sam jos jedan bus (mono)ali nikako da dobijem zvuk koji prolazi kroz njega .probao sve moguce varijante i nece.idalje koristim raspali creative i kx pa da nije do toga ..
Opet kršim "zavet", pa nek' me 'apse...
Svaki BUS ima in/out postavke... Tzv, ruting! (Routing)
Jesi to rešio??
BUS može da "prima" grupe,kanale,efekte i da ih "pušta" na grupe, kanale, efekte.... ...kao i kanal, grupa... Evo, ovde to namestiš:
https://dl.dropbox.com/u/2806767/no%20panner.jpg
Mora se i voditi računa da li šalješ "stereo" kanal u "mono" grupu i ostalo...!!!!
Dakle "klik gore" pa izabereš "IN", pa "klik dole" pa izabereš "gde ide" taj IN...
Poz'
...a ako nije to, onda vidi u device conections, da li ti in i out idu tamo gde treba, treba da pise ime tvoje kartice...
spartakus
18-08-2012, 02:12 AM
probao sve, jedino to sto boki kaze da probam da ga posaljem na taj mono bus,sve sam postavio kako treba i in i out na tom busu i taj kx takodje.nego ja u medjuvremenu nadrko stvar bez toga ali taj mono bus idalje stoji tako da cu sutra da isprobam to sto boki kaze.nego ako nije problem da poslusate projecat sonic species -unleash the beat(taj alhemi records)ja nemogu da poverujem kakva produkcija basa i kika a o zvukovima da nepricam..eh..javljam sutra sta sam uradio sa tim mono busom..hvala...
spartakus
18-08-2012, 10:58 AM
isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...:banghead::confused::banghead:
alavuk
18-08-2012, 12:58 PM
resenje ti je kupi normalnu zvucnu kartu , zar jos neko koristi sb live tj kx project ?
spartakus
18-08-2012, 02:00 PM
ma iskreno kupio sam ja m-audio firewire 410 ,ali nemam monitore pa skupljam kes za njih.los je trip da povezujem m-audio sa krsh hi fi.(pravi krs a rekao sam sebi min 1000evra za 2 kutije)..bilo kako bilo jbg nista nadrkao sam kik i bass bez tog dugog mono busa bas razvaljuje..sutra cu pokusati da okacim to da cijete...
Sad mi tek dodje... PA TO NEMA SANSI DA RADI!
Kakve god drivere da koristis, SB ima jedan stereo izlaz, nemas na sta da posaljes jos jedan bus!:banghead:
Prikaci taj M audio da radis k'o covek, makar ga slusao preko "Kosmaja"!:wink:
Bockie
18-08-2012, 03:44 PM
isprobao sve ali nece to sto boki kaze(Routing)sam odmah uradio i nece,cubase-ov mikser pokazuje signal ali ga necujem.device conections takodje podesen propisno.posto imam 2 busa prvi je stereo znaci 2 kanala npr kx 001 stereo left i kx 002 stereo right,zatim sledeci bus mono kx 003 mono,to je za input takodje i za output sve podeseno,ali nema zvuka.ja sve mislim da ovaj creative (budjavi)nemoze da istrpi te procese..ja sam nocas prelisto cubasov pdf na tu temu (bus) i nisam uspeo da ista promenim(takodje i onaj ask video)ali nema resenja.hajde ako neko ima predstavu sta bi moglo da bude neka se javi unapred zahvalan...:banghead::confused::banghead:
Čekaj, sad malo pojasni... Jel koristiš više IZLAZA sa karte??
Pretpostavljam da NE, sve ti ide na ozvučenje/sluške sa jednog izlaza na kartici...(?)
U tom slučaju samo jedan (stereo) izlaz je "master" u Cubase, i svaki bus mora izaći na TAJ stereo izlaz, ili se neće čuti...!
Dakle, ako se on zove "stereo out" (ili Kx left+kx right, kako već) - svi bus-evi treba da imaju namešten OUT na TAJ master bus! Isto tako, kažem , nisam siguran kako to ide kad trpaš stereo trake u mono bus, trebalo bi da može, ali probaj samo sa stereo busevima ipak, možda ga to zeza nešto...driveri,ko zna šta...
spartakus
20-08-2012, 11:26 PM
odradio sam kik i bas i oni su na stereo busu ali sam napravio jednu mono grupu i poslao grupe od kika i bassa na nju,dobio sam zeljan rezultat.kada solujem kik i posmatram cubasov meter vidim da se meter kika ne ne ponasa kao pre sada je stvarno mono.cudno mi je to sto su grupe i kika i bassa isto mono ali jeb..sad znam kako da zaista postanu mono...:rotfl:
spartakus
13-10-2012, 09:44 AM
znaci fora je napraviti grupe,pa tek posle napraviti mono grupu i slati samo po jedan kanal na nju,za svaki kanal posebno mono grupa.vec dva meseca koristim ovo i mogu reci da mi se kik i bass sada nalaze u sredini mixa.ovo moze da posluzi kao savet nekom amateru kao sto sam ja...
Bockie
13-10-2012, 10:12 AM
Ne znam što si zapeo sa tim MONO grupama, pa imaš PAN (L/R panoramu), pa stavi brate gde hoćeš...
Ako je kick ili doboš ili gitara ili bilo šta na jednom kanalu, JEDNOM MONO kanalu snimljen, kakve onda mono grupe i bakrači...!?!?
@TVirus
Skopcao si da mozes to sto hoces izvesti odraditi i interno u sekvenceru a vezano za KX,imas na forumu od ranije dosta prica o setovanju KX drivera.Davno sam se igrao sa njim pa se ne secam detalja ali gotovo sam siguran da sve asio izlaze iz sekvencera u internom kx rutingu mozes proslediti na jedan isti fizicki izlaz.Ili vec gde i sta hoces.Prostudiraj KX detaljnije,sa tim drajverima mozes izvesti gotovo sta god pozelis.
spartakus
13-10-2012, 11:14 AM
izvini boki sto nisam bolje objasnio.svaki kanal ima svoju grupu..
Bockie
13-10-2012, 12:05 PM
svaki kanal ima svoju grupu..
Ok.
Sad mi reci zašto? Šta si dobio time?:confused:
awacs
13-10-2012, 12:40 PM
Prikaci taj M audio da radis k'o covek, makar ga slusao preko "Kosmaja"!:wink:
... al' mora da organizuje DIY kabl :rotfl: "Kosmaj" valjda imao DIN konektor (ako je uop?te imao ikakav ulaz) :wink:
?alu na stranu, TVirus, ?ta će ti svaki kanal na posebnoj grupi? :confused: Čitam ovu temu od početka, ni?ta nisam razumeo :confused:
Pozdrav,
Vasa
Čovek ima malo progresivniji pristup miksanju :) @Tvirus - Ne mora? obavezno praviti sub grupe za svaki kanal i time određivati hoće li biti stereo ili mono u miksu.Dovoljno je da napravi? audio kanal stereo ili mono i na njega prebaci? izvorni signal čime će? dobiti mogućnost i da frizuje? kompletan strip ?to sa grupom ne mo?e?,pa kreiraj audio kanale kako ti trebaju.I na taj način ima? mogućnost da dodaje? stereo fx-s na mono signale ili jednostavno da su svi stereo pa panuje? ?ta ti gde treba.Mono napravi? panovanjem obe strane u sredinu i nema to kud.Nema? potrebe slati na grupe samo panorama radi....
spartakus
13-10-2012, 04:21 PM
nekako mi tako lakse navikao sam sve da razdvajam.sav taj zvuk pazljivo posmatram iz raznih analizera i vodim beleske kako se koji zvuk ponasa kao mono i kao stereo(neko bih rekao nepotrebno).i na osnovu tih beleski slozim presete...
spartakus
13-10-2012, 04:30 PM
uskoro mi stize pcfirewire kartica pa cu taj m-audio da upalim,ispeglam vreme(letency nadam se makar na 0,6)..aj predlozite neki stereo tool..
awacs
13-10-2012, 04:57 PM
nekako mi tako lakse navikao sam sve da razdvajam.sav taj zvuk pazljivo posmatram iz raznih analizera i vodim beleske kako se koji zvuk ponasa kao mono i kao stereo(neko bih rekao nepotrebno).i na osnovu tih beleski slozim presete...
Čuj, napravi STEREO Audio Track u C5. Ako unese? MONO signal u njega on će ostati MONO, ako unese? STEREO fajl - biće STEREO. As simple as that.
Ako hoće? da analizira? kako se neki STEREO fajl pona?a kao MONO, na prvo mesto u Insert lancu stavi (recimo) Waves S1 Imager kao na slici, pa posle njega te anajajzere (sic) kojima analizira? to ?to već analizira?.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
13-10-2012, 05:29 PM
ja taj imager koristim vec par godina.precizan je bas zestoko ali ja njega koristim da istanjim zvuk i panujem efecte i brdo stvari ali kik i bass nikako sacu da probam.nisam koristio zato sto se tripujem njegov taj screan pokazuje spektar ali taj spektar je ogranicen a meni treba sloboda..tripujen upravu si ..bacam se na projekat..
awacs
13-10-2012, 05:54 PM
ja taj imager koristim vec par godina.precizan je bas zestoko ali ja njega koristim da istanjim zvuk i panujem efecte i brdo stvari ali kik i bass nikako sacu da probam.nisam koristio zato sto se tripujem njegov taj screan pokazuje spektar ali taj spektar je ogranicen a meni treba sloboda..tripujen upravu si ..bacam se na projekat..
Kakav te bre spektar spopao, kakvo stanjivanje zvuka??? :shock: To je aparat za manipulisanje stereo slikom. Ako postavi? parametre kao na onom screenshotu on prosto pretvori STEREO u MONO. A ti posle vrti panoramu na kanalu, "stanjuj", "podebljavaj", analiziraj, ?ta god...
Kapiram i amaterizam i nepoznavanje terminologije, ali ako hoće? da dobije? koliko-toliko suvisle odgovore bar se potrudi da objasni? ?ta hoće? da postigne?, makar opisno (hoću da mu kick bude u centru, hoću da uporedim A i B, ?ta god)... po?to ja i dalje nisam sasvim siguran da sam shvatio ?ta hoće?.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
14-10-2012, 07:01 AM
vec duze vreme sam bez interneta,pa sam prinudjen na mob,zato uvek ostanem nedoreciv.vaso i tebi i ostalima mogu reci samo hvala..taj wavs je stvarno dobar alat..ako bih dosao do kesa prvo bih ovo kupio..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.