PDA

View Full Version : misljenje o konfiguraciji

radomirB
14-08-2012, 06:15 AM
Procesor CPU LGA1155 Intel? Core? i5-3570K, 6MB BOX 22nm
Takt procesora 3.40GHz
Memorija DDR3 8GB (2x4GB Kingston HiperX )
Kapacitet hard diska SATA3 1TB
Grafička kartica GeForce GTX560-Ti 1GB/DDR5/2xDVI/HDMI/256bit
Kući?te BitFenix Merc Alpha, black
Napajanje 600W

konfiguraciju bih koristio za audio produkciju i video obradu, interesuje me kako bi komp. radio gorepomenuti posao i trebaju mi sugestije za maticnu plocu i sta bi bih dobio odabirom "skupljih" varijanti u odnosu na "jeftinije". u planu mi je uzimanje jos rama i ssd disk.

Bockie
14-08-2012, 11:12 AM
Bilo šta iz ove liste (http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=2&p=2&v=24)što ti cenovno i po karakteristikama odgovara...!

Imaj na umu da sam ja fan ovog proizvođača ali sa razlogom, ugradio sam njihove ploče u gomilu računara, i svoje i kod prijatelja i kolega i rade izuzetno dobro i pouzdano!
Sad mi i stari PIII sa njihovom GA-6OXT, starom 12 godina radi kao network storage mašina koju ne gasim...

Dakle, najtoplija preporuka!

66musicman
14-08-2012, 11:40 AM
Koja mati?na ?
Ja bih odmah isao na 16.Gb RAM.
Koje napajanje ?
Graficka nije silent model.

diviner
14-08-2012, 02:27 PM
Najbitnije je zapravo koji audio interfejs ces da kacis i sa cime ces da radis ? Jer treba imatu u vidu da nove ploce nemaju vise native PCI slotove (neke starije Maudio karte, delte itd znaju da imaju probleme. ProTools karte ne rade uopste itd) , pa treba voditi racuna i o FW chipu (nema vise TI chipseta ni na Gigabyte plocama), a samim tim i o broju PCI slotova (jer nove ploce uglavnom imaju premalo istih (najcesce jedan ili 2).

Bilo je predloga za ASUS plocu koja odlicno radi kod par usera, oni ce ti ostaviti tacnu oznaku, pa probaj pronaci... Takodje, mozes uzeti za pretpostavljam slicne novce i neki od ruDAWa, koji imaju vec sve slozeno da radi out of box, a dobijes i preko 1TB instaliranog softvera i to tako da mozes iskoristiti svu memoriju, a imamo i specijalne edicije koje rade sa 470 GTX kartama koje imaju odlicnu Cuda podrsku (470e jer su odlicno podrzane i u OSX) ako zelis montirati video i pod winom i pod OSXom (final cut studio 3)...

I naravno u ruDAW XTM mozes staviti i 24GB rama (moguce cak i 48GB, jer ovih dana cemo raditi na probi i takve konfiguracije)...

Khan
14-08-2012, 03:35 PM
Evo u ime korisnika koje je diviner 'prozvao', radi se o Asus P8P67 pro REV.B3
maticnoj.
Mada, da nisam skoro sredjivao masinu i da nemam malo perverznih hardveraskih nagona, mislim da bih dobro pogledao rudaw ponudu, mislim da je po ceni ili tu, ili ispod, a ipak je lepo dobiti nesto sto radi iz kutije i testirano je!