View Full Version : 2 kompa 2 monitora?
Problem naoko jednostavan,a resenje tesko!Naime imam 2 kompa mac i pc,kada koristim Pc ukopcana su oba monitora,kada zelim da radim sa macom ,moram da iscupam kablove i da se zavucem ispod mixera i prebacim oba Vga kabla (monitori su Vga) u mac kao i tastaturu i mis i tako u nedogled:banghead: ima li neko sofisticiranije resenje?
awacs
11-08-2012, 09:32 AM
www.belkin.com/uk/switch2/
... ili ne?to slično.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
11-08-2012, 10:07 AM
Tražiš: "Dual Monitor KVM Switch"...!
D-Link je sjajna firma za to, ali da znam ko im održava sajt, razlepio bi ga da bljune jedno dve plombe za početak...! :oklagija:
Potraži...
awacs
11-08-2012, 03:35 PM
E da, poslah pogre?an link (zanemario sam da hoće? da deli? i tastaturu i mi?a). Ovo je pravi:
www.belkin.com/uk/IWCatSectionView.process?Section_Id=204010
Pozdrav,
Vasa
A ako su ti mrska hardverska re?enja, probaj http://synergy-foss.org/ .
Kod mene radi besprekorno (2xMac + 1 PC)...
diviner
11-08-2012, 11:43 PM
Da, ali nisam siguran da sinergy moze da radi ono sto Era zahtjeva (da ima 4 monitora, pa sa jednim misem ili tastaturom prelazi izmedju PCa, i Mac, to bi onda radilo posao) ?
Ako sam ja dobro razumio, on ima dualview na PCu, pa onda prebacuje monitore na Mac, kako bi i tamo takodje imao dual view...
fix3r
12-08-2012, 12:29 AM
Zanimljivo da ti monitor ima samo jedan VGA ulaz, to nisam video vec deceniju... Jesi siguran da nema jos nesto pored VGA ulaza, neki DVI ili slicno?
EDIT:
Sta ce ti uopste fizicki monitor za, recimo, PC? Vezi ta dva kompa u mrezu, ako vec nisu, i onda koristi neki softver za VNC ("remote desktop" ili slicno). Ja tako trenutno koristim PC sa Mac-a da ne bih morao da se zezam sa kablovima.
Pardon, olako sam preleteo preko prvog posta...
Ako je ideja dva monitora na dva računara - onda samo hardware re?enje.
Meni se "remote desktop" kombinacija (sa bilo kojim software-om) pokazala kao nepouzdana... na stranu ?to me "ka?njenje" nerviraaaa:banghead:
Bockie
12-08-2012, 08:50 AM
Da,da, mora hardver!
rekoh, uređaj se zove KVM switch, pa pošto ima dva monitora onda Dual monitor KVM switch, e sad proizvođača ima raznih...
Ja koristim KVM switch, iskreno, ne znam koje je marke, ali na jedan monitor, sa dva PC-a, ali znam da ima za dva monitora normalno...
D-link ima jako lepa rešenja, u smislu da sprava "prepoznaje" koji komp se pali pa prebacuje na njega odmah,diode koje pokazuju koji komp je aktivan (veruj da zaboraviš ponekad), ima usb port, kvalitetne kablove i veze, pošto jeftina rešenja (vga) znaju da degradiraju sliku žešće itd...
E sad, da li i gde toga kod nas ima... ...to je dobro pitanje...
diviner
12-08-2012, 11:13 PM
po?to jeftina re?enja (vga) znaju da degradiraju sliku ?e?će itd...
E sad, da li i gde toga kod nas ima... ...to je dobro pitanje...
Da, jeftina rjesenja znaju da pokvare malo kvalitet slike... A sto se tice tih kvalitetnijih stvari, mrka kapa kod nas (bilo sta raritetno, sto se malo trazi nece niko da uvozi).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.