Log in

View Full Version : Pomoc potrebna

masterhaze
10-08-2012, 12:00 PM
Pozdrav.

Potrebna mi je pomoc oko sledeceg, pravim studio za probe i snimanje proba u prostoru od 25 kvadrata. Posedujem karticu emu 1616m i planiram da je koristim umesto miksete. ideja mi je da izlaze iskoristim maksimalno, dakle glas i gitara idu na mikrofonske ulaze na kartici sa preampima, bas u line in, za bubanj ostaje tri linein kanala koje planiram da dopunim mic preampima pre ulaza. Da li je ovo ok?
Sto se izlaza tice, planiram da karticu povezem sa pojacalom/snagasem koji ce to dalje da gura na razglasne kutije. Imam na umu dve stvari, da li koristiti stereo par kao out ili izlaz za slusalice? Da jos jednom napomenem, taj out ide u pojacalo pa u zvucnike i taj deo me najvise brine.

Molim vas za sve moguce savete i sugestije oko ovoga, da li je ovakvo kombinovanje pametno i da li mogu da dobijem pristojan zvuk.

Hvala unapred

Moritz
10-08-2012, 01:18 PM
Ne komplikuj nego uzmi neki polovan mikser i zavrsi pricu.
Audio kartice nisu predvidjene za te namene za koje ti namerevas da koristis.

Ne zameri ali ove "i da stisnem i da prdnem" kombinacije pocinju da mi idu na zivce. :rolleyes:

masterhaze
10-08-2012, 01:36 PM
Moritz, razmisljam isto kao ti, ali ipak bolje da pitam ako je nesto izvodljivo sto da ne....

Sima Strahota
18-08-2012, 04:23 PM
Meni omiljena varijanta je mikser sa subgrupama, aux i direct out izlazima + audio interfejs po izboru (pozeljno 8 ili vise ulaza, plus 8 ili vise izlaza kako bi preko aux returna mogao da vratis to u slusalice/preamp za slusalice ili(ne daj boze) razglas).

Mada kad u 25 kvadrata grune gitara, bas i bubanj sve ce to da se cuje ko da je snimano jednim sobnim mikrofonom osim ukoliko je tretirana soba pravilno.