Yontrax
06-08-2012, 12:22 PM
Drugari su mi preporučili da se prijavim na ovom sajtu http://www.moj-posao.net/Zaposlenje/Zagreb/ ?to sam i uradio, ali po?to naravno jo? uvijek nisam dobio niakkav poziv ili ne?to slično. Zanima me da li to mo?da poslodavci gledaju na lo? neki način npr. u fazonu da sam lijen i da ?elim da mi posao sam dođe? Kakvo je va?e mi?ljenje?
Bockie
06-08-2012, 12:38 PM
U Srbiji je prilično beskorisno posećivanje ovih sajtova, barem iz mog ličnog iskustva.
Zakonska je obaveza da se posao "oglasi", pa je većina konkursa samo formalno tu. Ima čak i "redovnih", naime , poslodavaca koji "ne skidaju" oglas, jer iskorišćavaju ljude da "probno" rade mesec ili koliko ih "entuzijazam drži", pa ih odjebu bez bele banke...!
Isto tako treba biti jako pažljiv sa raznim "upitnicima" i "formularima" jer ih zloupotrebljavaju marketinške agencije, te me je nekoliko puta do sada kontaktiralo nekoliko nekakvih "top šop" ili "velnes" ili "herba-aloja-soja-praškovi za prehranu" idijota , kojima nikad nisam ostavio ni P od podatka... ...a oni baš znali stvari iz CV-a...
Npr, traže "devojačko prezime majke",itd... Ma šta mi reče?! 'Oćeš i uzorak stolice možda ili krv da dam...?!?!
Praktično od završetka fakulteta pre 4 godine sam svakodnevno na pojedinim sajtovima i za 4 godine sam imao 3-4 intervjua. Kada se uzme da ima oglasa koji imaju i preko 10.000 pregleda za dan-dva, onda je jasno kolike su šanse, čak i kada se pojavi "stvaran" oglašivač! Recimo da je prosek oko par hiljada pregleda po oglasu...
U jednoj firmi su mi čak priznali da su od Bog zna koliko prijava "izabrali" 700 ljudi (tražili su JEDNOG radnika) koje su morali da "preslišaju"...
Bilo je firmi koje u obećanju nude nekako dosta lepu platu, i onda sam jednom čak predložio, otvoreno, da ću evo, raditi za 80% te cefre, ali da mi je isplate između prvog i petog u mesecu! Tu se završio razgovor...
Zatim novost su i "krugovi". Dakle nema da odeš na razgovor i da ti se jave posle par dana sa odgovorom, već se "ide u drugi krug"... Negde sam dogurao i do trećeg kruga, ali na četvrti nisam odlazio iz principa... Neću , eto!
Dakle, bezmalo je veća šansa na lutriji, ili ko je vešt sa kladionicama...
Dok nemaš poznanstvo, vezu, tetku, teču, pare ili "člansku kartu", može se reći da gubiš vreme...:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.