Log in

View Full Version : Ovo je brzina

alek019
01-08-2012, 09:07 PM
E ovo je brzina a nije ni skupo, bar tako ka?u a ne traje ni dugo.

http://www.yuniversity.com/

Khan
01-08-2012, 09:39 PM
Brzina je sporo za ovo, rec je -turbo!:banghead:
Snimi adresu, YUniversity, nekako mi deluje da je iza ove price neki "nas" ex-patriot, koji ovde nije imao vise sta da valja!!!
Pazi kad krene za par dana uz nick-ove na forumu da pise "M.Phil, Phd..."

vakatt
01-08-2012, 10:18 PM
(WARNING: If you're looking for a FAKE DEGREE, FAKE Diploma or FAKE Transcripts from a DIPLOMA MILL ... please LEAVE This Site Immediately!)

Ovim me je skroz kupio. :rotfl::rotfl::rotfl:

alek019
02-08-2012, 11:38 AM
Da li je stvarno tako kako piše na ovom sajtu ne znam, mada verijem da postoje kod njih opcije "nagradjivanja radnog iskustva". Ovo samo po sebi i nije loša ideja, veoma je sklona zloupotrebi ali nije loša. Kod nas ovoga nema, mislim u ovako legalnom obliku. Koliko se sećam ranije su postojale neke takozvane interne diplome u firmama, kada se neko zapošljava na radno mesto za koje nema kvalifikaciju ali ima znanja pa u skladu sa tim ima i veću platu.

U raznim oblastima koje su mršave sa kvalifikovanom radnom snagom ovakav pristup ima opravdanja.
Da li će se neko od vas sožiti sa sledećim ili ne nebitno, ali ako imate nekoga ko u studiju radi deceniju, ima dobre rezultate svoga rada,tu nema nikakvih razloga da čovek ne dobije diplomu audio inženjera na bazi svog samoukog rada koji je uz to još i kvalitetan. Nisu sve delatnosti pogodne za ovakav pristup ali neke podobne i postoje.

Khan
02-08-2012, 12:01 PM
Alek, ja se sa tobom potpuno slazem, kod nas je narocito vidljiva podela na ljude u nekim profesijama koji imaju fantasticno iskustvo i visok stepen profesionalnosti koji rade za DZ. i na klince/klinke sa vrlo sarenim diplomama koji ne samo da nemaju pojma, nego pocinju da veruju u ono sta pise na sarenom papiru koji su im kupili roditelji...
Ali ne vidim ovo kao resenje, eventualno kao produbljivanje problema.
Ovakve stvari bi se mogle civilizovano resiti od iskljucivo od strane institucija sa reputacijom, bilo da je FDU, FMU, SAE... kroz neki vid STRUCNOG prepoznavanja kvaliteta rada i iskustva, koji bi onda bio, shodno istome i formalno nagradjen papirom koji malo poboljsava mizernu platu.
Secam se da sam o ovome pricao sa Mertzom pre ... mnogo godina.
Sta se desilo? Stigla katedra, stigao SAE, i jedino sto je u ponudi je djacka klupa kao i za nekog ko ima 18 i cijena sitnica, u visini od plate sledecih 4 reinkarnacije eventualnog rada u nekom studiju. ?

Bedak je sto bi sve ovo bilo vrlo lako organizovati, (donesi mix, snimak....), ali kod nas neko mora da skupi kajmak, pa to ti je, i to bez mere!
Puno ljudi ovde bilo bi spremno da plati razumnu sumu za profesionalno prepoznavanje, ali za nesto iz inboxa sto je moguce poslao bubuljicavi tajvanski tinejdzer, hm....

awacs
02-08-2012, 08:03 PM
Koliko se sećam ranije su postojale neke takozvane interne diplome u firmama, kada se neko zapošljava na radno mesto za koje nema kvalifikaciju ali ima znanja pa u skladu sa tim ima i veću platu.

U raznim oblastima koje su mršave sa kvalifikovanom radnom snagom ovakav pristup ima opravdanja.

To postoji i dan-danas, i kod nas i u svetu, ali... NIKO ti neće dati posao ako mu direktno ne daš vlastiti portfolio na uvid. Drugim rečima - možeš da dobiješ nekakvo "uverenje" od ovog lika, ili likova sličnih njemu, ali ćeš ipak morati lično da podneseš sve moguće dokaze da si onaj za koga se izdaješ, i da si zaista radio sve to na osnovu čega si dobio dotično uverenje. Što će reći - daš liku pare, on ih potroši u zdravlju i veselju, a tebi život nije nimalo lakši...

U krajnjoj liniji, da li bi recimo ti lično kao vlasnik softverske firme zaposlio nekoga i dao mu platu shodnu npr. MD statusu na osnovu nekog sličnog papira?

Pozdrav,

Vasa

alek019
02-08-2012, 10:21 PM
U krajnjoj liniji, da li bi recimo ti lično kao vlasnik softverske firme zaposlio nekoga i dao mu platu shodnu npr. MD statusu na osnovu nekog sličnog papira?

Pozdrav,

Vasa

Ne, ali ne zato ?to mi je neki papir lep?i od nekog drugog. Ipak su ti papiri samo ulaznice za neki posao a ne garancije.

boggy
02-08-2012, 10:38 PM
To postoji i dan-danas, i kod nas i u svetu, ali........
Ovo postoji zato sto to mnogi ljudi traze, bez obzira da li je to smisleno, moguce ili realno... uostalom kao i vecina bezvrednih i uzaludnih pojava/proizvoda danas... brutalna i nekriticka primena zakona ponude i potraznje...