Log in

View Full Version : D-70 Factory Preset Card

AleksandarK
24-07-2012, 05:22 PM
Ima li neko ovu karticu ?
D-70 mi je u nokdaunu, i ne mogu potpuno da ga oporavim.
Load preko MIDI-ja radi ali delimicno, ne ucitaju se korektno
svi parametri bez obzira na brzinu komunikacije sa kompom.
Mislim da bi sa kartice islo bolje.

Synclavier
26-07-2012, 11:37 AM
Da li si probao da ga "probudis" samo "puneci" ga MIDI fajlom (.mid) iz nekog SEQ programa, ili si pokusao sa SysEx fajlom (.syx) iz programa kao sto je npr. "MIDI OX"? Tu ne bi trebalo da imas problem sa brzinom komunikacije. Mozda je jos bolje da potrazis ( vidjao sam), neki soft editor koji podrzava D70,110/U220,110 seriju.

AleksandarK
26-07-2012, 04:00 PM
Da, resetovao sam memoriju i napunio je koristeci seqencer sa kompa i .mid fajl. (Slanje sysex iz SendSX122 ne fercera uopste. )
Load ne javi nikakvu gresku, sistem se lepo dize, nemam kuke na ekranu sto je najcesca pojava uz ove probleme, i synth moze da se svira tj daje zvuk. Naizgled sve ok.

Lepota je u tome sto Patchevi A11-B18 rade ok, a nedostaju uvek isti B21-B88. Kao da je load prekinut uvek na istom mestu.

Naravno, posumnjao sam na los .mid fajl, ali isto je sa svim mid fajlovima koje sam mogao da iskopm na netu (2-3 razicite duzine). Ovaj 'uspesan' proces sam ponovio n puta, na razlicitim brzinama.

Factory kartica bi bila najlakse resenje posto upis u memoriju ne ide preko midi-ja, a rekao bih da je tu problem. Plan B je upgrade verzije OS u epromu sto je zanatno komplikovaniji zahvat, ali mi se cini sve neizbeznijim.

aske
08-09-2012, 11:50 PM
Aj probacu ja da ti pomognem

Prvo bi trbao da ga resetujes(factory reset),mada predpostavljam da vec jesi al ako nisi procedura je sledeca:Drzis bank 8 taster i ukljucis klavijaturu,zatim stisnes enter,pa write dva puta i trebao bi da si je resetovao odnosno vratio na fabricko stanje.
E sad predpostavljam da od zvuka posle reseta nece biti ni Z.
Pa da probas da povecas delay time u editoru koji koristis,negde na 256,i onda da probas da ubacis sysex patcheve.Neznam dali se to tako zove u editoru koji koristis za D70 ili drugacije ali ja sam isti problem imao prilikom ubacivanja sysex fajlova u D50,znaci ubaci do pola farbi a pola neubaci isto ko i kod tebe prilikom prebacivanja patcheva u midi formatu.Znaci jebe ga neko povecavanje brzine.
Nomedjutim posto si rekao da si vec budio brzine u editoru onad ti ja mogu pokusati pomoci jos na taj zadnji nacin a to je kartica.
E sad neke kartice ako net nelaze su identicne za D70 i D50,a to su npr m256e i m256d kartice,tako kaze ovaj link npr.(http://www.voicecrystal.com/blankram.htm).
E ja imam m256e pa ako bas neinsistiras da to budu oridjidji boje dacu ti ja karticu pa probaj da ubacis patcheve sa m256 kartice.

AleksandarK
09-09-2012, 03:19 PM
Hvala.

Cela prica je dobila neocekivan obrt.
Prvo, u nekom od 1000 prebacivanja memorije sa kompa na D70,
ekran se zbrljao, pun je nerazumljivih karaktera ali radi i reaguje na
promene. Potpuno je necitljiv, i ne mogu vise da ga vratim u normalu
sta god da probam :(
Drugo, naterao sam se konacno da procitam (!) Users manual.
Tamo sam saznao da fabricki set patcheva ima prazne lokacije B21-B88 !!
:banghead:

Tvoja kartica je RAM kartica. Ne znam sta imas na njoj i kako bih je napunio, ali D-70 Factory Preset Card je specijanla kartica na koju je Roland osim
boja smestio i podatake koje operativni sistem koristi za interni rad sinta, kao sto je na primer tabela karaktera koji se koriste za ispis na ekranu.
Ucitavanje sysex sa kompa mi radi, ali ekran je i dalje zbrljan.
Prakticno, nisu mi potrebne boje vec ti dodatni podaci za inicijalizaciju sinta.