PDA

View Full Version : Kupnja u dogovoru preko Rumskog

Anthony
23-07-2012, 12:27 PM
po?tovanje,

htio sam pitati iskusne ljude s foruma kako izvode kupnje i prodaje sa drugim ?lanovima foruma ako su npr.jako udaljeni i nemogu se na? da razmjene novac i opremu? U prijevodu zainteresiran sam za monitore od jednog ?lana foruma iz Srbije. Problem je ?to sam ja iz daleke Pule,pa me zanima ako je imao itko sli?nih iskustva,po?to mi nismo. Neznam dali se to temelji na povjerenju da npr.oprema radi,da ce pare sti? po?tom. i tako...

diviner
23-07-2012, 12:57 PM
Rumski je samo medij koji spaja ucesnike koje interesuje konkretno tematika kojom se rumski bavi, tako da rumski ne moze biti odgovoran za nedolicno ponasanje nekih od svojih clanova. Svu odgovornost za eventualne posledice lose sklopljenih kupoprodajnih dogovora/ugovora snose sami clanovi, to bi valjda trebalo da bude jasno...

Ovo sam napisao cisto kao "ogradu" od bilo kakvih propusta koje clanovi naprave u medjusobnoj "razmeni dobara", a sto se tice tvog konkretnog pitanja, sta i kako, evo ovdje u temi mogu da se javi one koji imaju pozitivna iskustva povodom tvog pitanja (sama tema je premjestana u pricaonicu). Do sada nije bilo negativnih iskustava da je neko nekog prevario kada su ovakve stvari u pitanju (barem se ja ne sjecam).

Anthony
23-07-2012, 01:30 PM
Rumski je samo medij koji spaja ucesnike koje interesuje konkretno tematika kojom se rumski bavi, tako da rumski ne moze biti odgovoran za nedolicno ponasanje nekih od svojih clanova. Svu odgovornost za eventualne posledice lose sklopljenih kupoprodajnih dogovora/ugovora snose sami clanovi, to bi valjda trebalo da bude jasno...

Ovo sam napisao cisto kao "ogradu" od bilo kakvih propusta koje clanovi naprave u medjusobnoj "razmeni dobara", a sto se tice tvog konkretnog pitanja, sta i kako, evo ovdje u temi mogu da se javi one koji imaju pozitivna iskustva povodom tvog pitanja (sama tema je premjestana u pricaonicu). Do sada nije bilo negativnih iskustava da je neko nekog prevario kada su ovakve stvari u pitanju (barem se ja ne sjecam).

razumijem sve ?ta si reko,znam ?ta je Rumski i razumijem da nemoze bit odgovoran nitko za prevaru ili tako ne?to...Ono sta hocu pitati,ponavljam,je iskustvo i najbolji nacin razmjene dobara novac-oprema. jer nemamo iskustva u tome...

diviner
23-07-2012, 02:42 PM
Da, kao sto rekoh, red je da se pomenu neka pravila, a naravno javice se ljudi sa pozitivnim iskustvima, sigurno ih ima...

Ngino
23-07-2012, 03:20 PM
Mislim da covjek zeli da mu neko isprica svoja iskustva i kako se najbolje obezbjediti te obaviti bezbolno i uspjesno razmjenu!
Bilo je i ovde na forumu davno price o tome i naravno da forum nema nista s tim apsolutno!

Jedno sto mozda ne bi bilo lose, ujedno je i prijedlog, da se doda nekakav feedback rejting, mozda nekakav simbol (zvjezdice npr.) koji ce znaciti da je neko pouzdan prodavac/kupac! Dakle, kao na ebay-u i slicnim sajtovima tog tipa.
Naravno da ni to ne bi bilo 100% provjereno ali kao informacija sigurno da je donekle korisno!

Dakle,ljudi koji su imali prilike da prodaju mogu da dobiju podrsku/komentar/zvjezdicu od kupaca te vice versa!
Naravno. racunajuci da su i jedni i drugi toliko fer pa da na kraju daju i ocjenu o kupovini/prodaji!

Evo, fino iscitaj ovaj thread obavezno do posljednjeg posta pa ces nesto i zakljuciti sam. Uvijek mozes ocekivati nekakvu ciganiju!

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33447

Ja bih recimo, pazario samo od likova koji su u blizini, kojima neko prolazi blizu mene pa ce ponijeti robu sa sobom ili ako neko moj pouzdan zivi blizu prodavca pa moze da provjeri o cemu se radi i sl.

Na povjerenje ne bih nikada isao jer uvijek projektujem u glavi sliku da raspakujuci pristigli paket, koji je pritom i dobro placen, otkrivam da je unutra nesto drugo,losije,izdrndano ili je jednostavno natrpan kojecim da ima slicnu tezinu!
Tako ja cijenim svoju lovu!
Za nesto sitnije, do 50 evra ili koliko sam procijenis nemas potrebe bas za ovolikom paranojom! :wink:

Anthony
23-07-2012, 06:30 PM
evo pro?ito sam...

a sta mislite da se ?alje po?tom,i da se otvori paket kad do?e u po?tu i tek onda plati iznos?? dali je tako ne?to moguce?

Bockie
23-07-2012, 06:42 PM
Ne znam kako to ide zbog carine...

Čuj, ustaljena je praksa da se šalje autobusom... E sad, ko , kako , gde....:confused:

Ja sam u HR slao tako što je čovek znao lika iz NS, pa je ovaj slao, a novac sam dobio preko MoneyGram-a...

Everbeatz
23-07-2012, 08:01 PM
po?tovanje,

htio sam pitati iskusne ljude s foruma kako izvode kupnje i prodaje sa drugim ?lanovima foruma ako su npr.jako udaljeni i nemogu se na? da razmjene novac i opremu? U prijevodu zainteresiran sam za monitore od jednog ?lana foruma iz Srbije. Problem je ?to sam ja iz daleke Pule,pa me zanima ako je imao itko sli?nih iskustva,po?to mi nismo. Neznam dali se to temelji na povjerenju da npr.oprema radi,da ce pare sti? po?tom. i tako...

Naci ce se uvek neko ko putuje vamo tamo i najbolje je tako da ugovoris. Nadji nekog poznatog ko putuje u ove krajeve i nek ti on odradi trgovinu

Anthony
24-07-2012, 07:09 PM
ljude koji idu gore neznam,po?tarina i carina bi do?lo kolko i ti monitori koje bi uzimo...zna?i ni?ta od toga ugrubo...'benmu

Shot
25-07-2012, 03:08 AM
Prvo sam odluči jel vjeruješ prodavaču. Ako mu vjeruješ onda se sve može dogovoriti.
Lovu lako riješiš da preko neta pošalješ. Srbija nema PayPal ali MoneyGram, MoneyBookers i slični servisi mogu odraditi posao.
Neka ti stavi na bus za Zagreb, a ti lijepo sjedi u auto i dođi do Zagreba to preuzet na busu. To ti je od Rijeke do Zagreba vožnjica manja od 2 sata! Isplati se!
Jedino ti može biti problem s monitorima kada se stavljaju na bus što su golemi pa ih vozač možda ne želi uzeti zbog problema na granici.
Izvagni koliko ti je napeto kupiti nešto. Ako si zagrijan, sve se može izvesti jer imaš volje za to. Znam za slučaj kad je jedan kolega za kupovinu mikrofona potegnuo autom u Mađarsku da bi se s poljakom našao na pola puta! Sve se može kad se hoće!