View Full Version : Spliter cable za DJ-ing
ugljesa
14-07-2012, 11:31 PM
Malo pitanje vezano za kabl. koristim Djay app za ios i na toj app je omogucena ta opcija za spliter tj na jednoj sluski cujete glavni izlaz tj sto publika/drustvo cuje a na drugoj sluski cujete pesmu dok joj trazite CUE tj onu koju hocete sledecu da umixujete.
Moj problem/pitanje je kad ja krenem da trazim tj CUE na drugoj pesmi DOK JE SLIDER DO KRAJA NA PESMI KOJA SE TRENUTNO VRTI (SIDE A) na master izlazu cujem u pozadini drugu pesmu (SIDE B). Takodje na slukama ne cujem odvojeno kao sto pricaju vec samo glavni master izlaz.
U cemu je problem i sto ne radi kao sto treba da radi spliter??
hofmann
13-08-2012, 12:22 PM
Imao sam isti problem samo sa iphonom.
Probao neki spliter koji sam kupio na rumundu, i nista.
Onda sam shvatio da spliter koji meni treba nije standardan.
Onaj koji tebi treba mozes naci u apple radnji u beogradu pravi ga griffin i kosta oko 1600,1700 dinara. Ja sam otisao iz ciste radoznalosti da vidim kakv je to magicni kabl misleci da cu videti trrs(malu bananicu sa dva ringa). Mozes misliti mog iznenadjenja kada sam video obican trs. Nista mi nije bilo jasno. Opet iz ciste radoznalosti kupim ja kabl i dam oko 1700 din za racvu duzine 10 cm :)
Dodjem kuci i mislim mislim i nista mi nije jasno. On nekako dva stereo signala provuce kroz jedan stereo kabl i na racvi ih razdvoji na dva. Sam kabl nije magican iako se to sto izvodi kosi sa svime sto sam naucio u skoli. Fora je u softveru gde treba da ukljucis split output. Sta on tu dalje radi ja nemam pojma jedino sto mi pada na pamet je uz pomoc kontra faze.
Nadam se da ce ti ovo pomoci i da ces uspeti da napravis kabl sam.
Srecno
hofmann
21-08-2012, 08:35 PM
Testirao sam onaj kabl. Ubo ga u komp i ubo dva para slusalica.
Kada pomerim panoramu skroz u levo cuje se samo na jednim slusalicama u desno samo na drugim. Ali u oba slucaja je stereo signal. Kada je panorama u sredini na oba para slusalica se cuje isti signal.
To je to. Sad mozes sam da napravis svoj spliter ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.