Log in

View Full Version : Stereo output kao mono input - problem

Mitjovan
14-07-2012, 12:05 AM
Iz cista mira moj Cubase je poceo da snima stereo output kao mono input... :banghead: Karta je RME AIO, sve sam detaljno pregledao, VST connections, reinstalirao Cubase, RME drivere i nista...:banghead: Verujem da je neka totalna glupost ali ja se trenutno ne mogu setiti nicega... Znaci rezime price, kada usnimavam gitare u snimljenom audio wav-u cujem matricu na koju snimam...

Ako neko moze da mi pomogne bio bih jako zahvalan! 8-)

nikolaivanic
14-07-2012, 12:19 AM
pogledaj da ti se sa nekog mastera ne vraca u mix ... pusti matricu i snimaj bez ukljucenih novih gitara, videces kako je snima i odakle - ukljucuj, iskljucuj kanale.... Verovatno preko neke grupe vraca...

Mitjovan
14-07-2012, 12:24 AM
Projekat je novootvoren, znaci bukvalno ide samo noga i dobos i preko toga snimam... Sad sam pogledao i nista nisam video neuobicajeno... Stvarno dugo radim u Cubase/Nuendu i ovo mi se prvi put dogadja... :banghead:

EDIT: A sto se tice RMEovog Total mix-a, tu ide playback i out, ne vidi se "aktivnost" u mono in-u..

EDIT 2: I probao sam i druge projekte, ista prica...

Arthur
14-07-2012, 01:07 AM
pogledaj da ti nije zasenčeno crvenkastom bojom u Totalmixu, to je loopback outputa na input. To se aktivira i gasi kad držiš ctrl i stisneš dugmence ispod reglera.

Mitjovan
14-07-2012, 07:03 AM
Da, to je to, hvala puno! :)