View Full Version : lift boy
grada27
12-07-2012, 12:42 PM
http://dl.dropbox.com/u/7216940/lift%20boy%201.mp3
Posle dosta muka, evo i prve od 13 pesama koje smo snimili, master nismo radil,cekaju se ostale. Sada je tako kako je, nemamo nameru nista da menjamo osim mastera. Sto vise komentara, losih i dobrih bi nam puno znacilo. Sa ovom pesmom smo se prijavili za nastup na beerfestu,pod imenom benda subjektivni sud, malo je glupo to glasanje preko FB, zato molim da glasaju samo oni kojima se stvarno dopada stvar.:wink:
Da napomenem da je Kejkz najveci krivac kako zvuci stvar, zato sve kritike njemu :wink:
pozz!
Grada
awacs
12-07-2012, 12:52 PM
Da izvine?, a ?ta vam znače ovda?nji komentari ako nemate nameru ni?ta da menjate :confused:?
Pozdrav,
Vasa
grada27
12-07-2012, 01:11 PM
Pa komentari,saveti, su nam uvek dobro dosli za dalji rad, to sam i napisao, ko hoce neka da, ko nece ne mora. Uvek se govori dajte nesto gotovo da cujemo,samo sam se time vodio, pa eto to je kao gotova pesma, sem mastera.
Jeste da nismo imali dobre instrumente,pojacala i naravno da moze uvek bolje,ali ne vidim zasto ne bih stavio pesmu da cujete, pa ovde sam uvek dobijao odlicne savete,hvala svima za to. Bilo bi jako dobro kada smo vec ovde okupljeni da vise saradjujemo,ali dobro....
pozz
Grada
awacs
12-07-2012, 02:19 PM
Dobro bre, nije mi bila namera da trujem, nego zaista ne kapiram... mislim, ako je gotovo - gotovo je, publika će reći svoje, pa ćete onda na osnovu njene reakcije da mislite ?ta dalje. Po meni je to neki normalan redosled događaja. Ali da ne bude da nisam kooperativan:
Dobra zamisao, ali... ceo groove je u?asno nategnut, ?to zbog hiperaktivnih paterna bubnja i gitara, ?to zbog basa koji ne mo?e da odluči koji groove uop?te svira. I onda umesto da bude "loose" (kao ?to ste hteli) sve na kraju ispadne neurotično i nepovezano. ?teta. A mo?da samo tripujem.
Ali jednu stvar ne tripujem: one pevačke egzibicije "do neba" i "kraljice" :shock::shock::shock: Oh... čemu to? I dikcija, naravno :cry: Kapiram da ste se malko ugledali na Haustor, ali je onda pevač mogao vi?e da se ugleda i na Rundekovu dikciju. A mo?da i to tripujem :)
Sve u svemu (kao ?to sam već napisao) - dobra zamisao. ?teta ?to realizacija ba? i nije toliko dobra.
Pozdrav,
Vasa
DaBear
12-07-2012, 02:27 PM
klasicna boljka nasih muzicara. Svako ima neki svoj groove i NIKO ne slusa sta ovi ostali sviraju. :shock::confused:
Bubnjar je totalno omasio sa izborom ritma (iliti groove-a)..kochi, i samo potencira ispadanje ostalih instrumenata...
Bockie
12-07-2012, 02:34 PM
Zvuk bubnja mi se ne dopada...
No, to je stvar možda i ukusa...
Ali generalno, nije homogeno, kao "raf-miks' ili neki bolji demo...
Ne znam, eto ako me iskreno pitaš...
Čekao sam celu pesmu da se nešto desi... ...i nije...
Ali, bitnije je kako "publika" reaguje nego šta ko ovde kaže...:thumbsup:
Poz'
grada27
12-07-2012, 02:47 PM
Hvala, to je to sto mi je trebalo, znao sam da nesto ne stima, ali to ispraviti bi znacilo snimati pesmu ponovo uuuuhhhh. Jos jednom hvala, trudicemo se na probama, uzivo, da zazvuci drugacije.
pozz
Grada
awacs
12-07-2012, 05:02 PM
znao sam da nesto ne stima, ali to ispraviti bi znacilo snimati pesmu ponovo uuuuhhhh.
Jes' vala, glupo je da mučite mikrofone, pretpojačala i konvertore. Bolje je da mučite publiku :wink:.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Zaboravih da pomenem - danas me je blam da čujem par pesama grupe U škripcu koje zbog moje gluposti i neiskustva (a delimično i zbog načina na koji je naš producent tada shvatao produkciju) pate od istog problema kao ova vaša pesma.
Everbeatz
12-07-2012, 06:32 PM
Jes' vala, glupo je da mučite mikrofone, pretpojačala i konvertore. Bolje je da mučite publiku :wink:.
Hahah Vaso, e jesi zajeban :D:D:D
awacs
12-07-2012, 08:41 PM
Hahah Vaso, e jesi zajeban :D:D:D
Delimično me opravdava to ?to se prema sebi ophodim jo? gore nego prema drugima :)
Pozdrav,
Vasa
DaBear
12-07-2012, 09:16 PM
P.S. Zaboravih da pomenem - danas me je blam da čujem par pesama grupe U ?kripcu koje zbog moje gluposti i neiskustva (a delimično i zbog načina na koji je na? producent tada shvatao produkciju) pate od istog problema kao ova va?a pesma.
ma vi mi smo pravili greske kad smo pocinjali..eejjj tada nije bilo nicega..nije bilo kompjutera ko danas (ok..bio Atari.)
I mene pojede blam kad cujem SVE stosam radio na pocetku "karijere"...ali iz nekog razloga, to se nekim ljudima i danas svidja (??)
(svaka rupa nadje zakrpu):D
grada27
12-07-2012, 09:55 PM
Ja se vodim idejom da treba biti originalan,mada uticaje je nemoguce izbeci. Svestan sam cinjenice da je taj put mnogo tezi i nezahvalniji, naravno da se prave greske i lutanja, ali nazalost drugog puta nema. Cemu praviti pesme,ako one lice sve jedna na drugu, osim ako nije veliki novac u igri i podilazenju publici, malo tu onda ostaje od iskrenosti. Mogu ja o ovom problemu jos, ali da ne davim vise, hvala jos jednom na dobronamernosti, uskoro cu zavrsiti sve pesme, pa se nadam kada se preslusaju, da ce se steci mozda drugaciji utisak.Bice tu gresaka sigurno, ali u ovom trenutku je to moj maksimum.
pozz
Grada
darkstar
17-07-2012, 02:00 PM
Meni je ovo skroz kul.
Tehnicka strana ... o njoj se uvek moze diskutovati.
Sto se benda tice, meni skroz zanimljivo. Totalno vidim sebe da odem na ovakvu svirku. Iako nije moj cup of tea.
Samo radite dalje.
alek019
17-07-2012, 03:20 PM
Opasna ekipa ovde na rumskom i neizmerno zanimljiva.
Pozdrav narode
grada27
25-07-2012, 01:16 AM
Evo gotov je master,dobio sam tri razlicita rada,postavio sam ovaj koji mi se najvise svideo,pa me zanima sta mislite.Ovo je bio kao probni balon da vidim kako rade,sada posto nemam nekog iskustva pitam da li je dobar mastering, ok znam da sam zeznuo stvar u sviranju,pevanju, bubnjevima, to stoji,ali zanima me sada konkretno sta mislite jesu li izvukli neki maksimum i moze li bolje od ovoga da se izvuce.Razlika je ocigledna,samo mi se cini da ima previse visokih za moj ukus,ili ja to umisljam,u one dve ostale verzije su jos vise naglasene visoke frek.,da li je to neka moda ili se to tako radi?
ne masterovano
http://dl.dropbox.com/u/7216940/sub%20sud-%20lift%20boy-ne%20masterovano.mp3
gotov mastering
http://dl.dropbox.com/u/7216940/sub%20sud%20-%20lift%20boy%20(3)%20gotov%20mastering.mp3
Mastering je radjen u Mayer NYmastering studiju
Gear List:
Adam MP1 Speakers
Lavry Converters
Great River MAQ2NV Mastering EQ
Summit DCL 200 Compressor
API 2500 Compressor
TC6000
Waves L2
Uad 2
Pinguin Pro calibrated metering system
dlukace
25-07-2012, 02:16 AM
o ukusima se ne raspravlja ali...
kad radite delay efekt na tvom vokalu malo je monoton i 3-4 puta ide i to koliko sam uspio da čujem jedno 4 puta ste ga dodali-tu malo varijacije ne bi ?kodilo.One sint efekte s lfo-om panirati vi?e krajnje lijevo i desno da se bolje čuje.Na kraju onaj ?um je lo? po meni,zamjenite s nečim drugim ili mjenjajte malo boju s filterom-high pass jo? vi?e...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.