View Full Version : Maticna, Chipset za TC Twin Impact
Mogli
12-07-2012, 11:56 AM
Sta moje iskusnije kolege preporucuju kao najbolji izbor za ovu eksternu zvucnu karticu?:)
Bockie
12-07-2012, 12:24 PM
Što se matičnih ploča tiče, izuzetan sam ljubitelj i imalac nekoliko
(mislim ukupno u 5 računara) GIGABYTE ploča!
Zaista nemam nikakvo cimanje, sve je izuzetno stabilno i Op.sis. i aplikacije...!
Jednom prilikom sam menjao neku dosta finu MSI ploču. Restartovao se računar stalno i nismo mogli da provalimo što, te smo menjali kulere, te grafiku, prebadali ramove, napajanja, izjebali se ljudski lepo i na kraju ja popizdim i kupim novu (najjeftiniju GA-P41) i vratim sve što je i bilo na starom MSI, bez ikakve reinstalacije (samo driveri za ploču u safe mode-u), dakle isti proc (c2d), isti ram, grafika,sve!
Komp je prodisao, čoveče, definitivno je osetno brže radio i nije "kucao" i "kljucao" i restartovao se i radi i dan-danas k'o Doxa...:wink:
Što se tiče FW, ja uvek preporučim ljudima da uzmu nekoliko jeftinijih VIA i da probaju koja lepo radi i ostale vrate, ako imaju takvu mogućnost ili poznaju nekog "hardveraša"...:wink:
Velik pozdrav!
:thumbsup:
diviner
12-07-2012, 01:19 PM
Evo ovo sto je boki predlozio... vise FW kartica jer generalno TC i sam kaze da bi njihovi uredjaji trebali lijepo da rade sa VIA kartama sa 6306 i 6307 chipovima...
Poz
Po cenu da nerviram druga Divinera, ali moram da dodam na listu preporuka i
Asus P8P67 pro REV.B3
Idealno bi bilo naci uz nju zaseban PCIe FW.
Posle serije sokantno losih, a divlje reklamiranih asus mb-ova, nesto im se napokon slozilo, tek kod rev.b3. Radi izuzetno stabilno, bar meni. (MOTU FW)
diviner
13-07-2012, 01:08 PM
Moze i ta...zapravo najbolje je da uzme maticnu tamo gdje moze eventualno da je vrati i uzme drugu, ukoliko mu ista bude pravila probleme... Znaci ista prica kao i sa FW kartom...
psionic
13-07-2012, 02:41 PM
Asus P8P67 pro REV.B3
Posle serije sokantno losih, a divlje reklamiranih asus mb-ova, nesto im se napokon slozilo, tek kod rev.b3. Radi izuzetno stabilno, bar meni. (MOTU FW)
Ja imam upravo ovu kombinaciju - MOTU i P8P67 B3 :)
Mogli
14-07-2012, 09:28 AM
Asus P8P67 pro REV.B3
Zaboravih reci da imam AMD procesor jos od malih nogu :grin: Phenom II X4, tako da mi ova bas ne odgovara. I jos jedno pitanje...ako sam na hardu imao instaliran sistem na jakoj asusovoj ploci M4A89GTD PRO/USB3, da li sad kad uzmem novu plocu treba da instaliram ponovo sistem?? (sve ostalo sa procesorom je isto)
win 7 je vrlo flexibilan sistem i u principu, radice... ako samo bocnes hard na drugu plocu. Tebe naravno zanima i KAKO ce raditi. Elem, long story short, preporuka je svakako, cista instalacija, sa svakom promenom ploce ili procesora, da se izbegnu skupi dani, meseci mozganja o fantomskim problemima.
Ja imam upravo ovu kombinaciju - MOTU i P8P67 B3 :)
To, brate, treba bre sektu da osnujemo pa da se drogiramo ko ljudi!:shock:
Bockie
14-07-2012, 05:19 PM
Zaboravih reci da imam AMD procesor jos od malih nogu Phenom II X4, tako da mi ova bas ne odgovara. I jos jedno pitanje...ako sam na hardu imao instaliran sistem na jakoj asusovoj ploci M4A89GTD PRO/USB3, da li sad kad uzmem novu plocu treba da instaliram ponovo sistem?? (sve ostalo sa procesorom je isto)
Za ležište AM2+ imaš dobar izbor (http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=13&p=2&v=3).
Ne znam kako ide sad za W7... Jel postoji uopšte safe mode?! :D
Ima, sad sam čekirao, dakle isto je, nakon paljenja pritiskaš F8 ..!
Procedura je sledeća;
Ugasiš računar. Zameniš ploču, sve prebođeš na isto mesto. (vodi računa o redosledu SATA, PCI, PCIe itd)
Digneš ODMAH safe mode, (u F8 meniju) i u njemu instaliraš drivere za novu ploču (sa dvd-a koji dobješ sa njom ili prethodno skineš sa neta). Vodi računa na početku da ne krene redovno dizanje sistema, već samo "safe mode", dakle PAŽNJA...!
Kada instaliraš čipset i sve što treba, restartuješ računar i pustiš da se normalno podigne sistem.
Nastavljaš bez ikakve reinstalacije windowsa i bilo kakvih problema...
Ovo sam preko 20X uradio u XP i nisam imao nikakve probleme, ne verujem da će se 7-ica drugačije ponašati.
poz'
Mogli
22-07-2012, 09:43 AM
Au Bockie, kasno sam procitao ovo...znas vise od lika koji odrzava racunare po firmama...
Bockie
22-07-2012, 09:54 AM
Jes' pazario ne?to na kraju?!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.