PDA

View Full Version : Kvazi muzicari/pevaci ...

ugljesa
08-07-2012, 07:31 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5-b6Br9709U

Molim vas poslusajte i pogledajte spot !!:shock::banghead:

Pesma je tako bljutava, nema neki originalan fazon vec kopira par pesama s tim da mislim da se melodija i pevanje ne slaze !:shock::shock:

A spot je ocaj zivi. Mislim da sve ove sitne ribe imaju neki komplex pa onda to pokusavaju da izlece u spotovima. To su najlonske jase, cvidze,iphonovi,ipad,beats by dr dre ( BELA BOJA) itd ...

A radnja spota ? Pa nema je,oni se voze kao nesto i kraj ...

Glupost mada nisam odgledao do kraja da se ogradim ..

Meni je stvarno sramota sto ovi nasi KVAZI MUZICARI rade tj prave,sve zivo ocaj. Tuga ziva :banghead::banghead::banghead::mad::mad:

Ovo nije muzika ovo je kick i synth !

Bockie
08-07-2012, 08:21 PM
A meni ide na ?ivce kad neko insistira da je ovako samo kod NAS!

Ne mislim sad na tebe isključivo čika Uglje?a, ali dru?e, u čemu je razlika između nekih belosvetskih vri?talina i ovoga?!

Smeće upakovano u ?lja?tavo pakovanje, sve je odrađeno "rutinski" i ?ta sad...?!

Kakvih imamo i kakve "di?u kintu" i na ?ta, Goca je Montserat Kabalje...:rolleyes:

ugljesa
08-07-2012, 08:33 PM
Daj navedi neki primer ko to jos ovako radi? Uglavnom slusam sve sto visi na mtv-ju pa pitam jer ovako nesto tamo nema ...
Ako mislis na rumune, oni su tate sto se tice ovog fazona a i spotovi daleko su bolji...

Sent from my iPhone using Tapatalk

AudioStorm
08-07-2012, 11:37 PM
Ovo je totalno dno!

I kod nas i "preko"!!Kakvi Rumuni,Boki misli i na Rijane i Bibere i Akone i Gete i ostale uzase !! :banghead::mad:

U cemu je razlika izmedju ovoga sto si ti okacio i ovoga http://www.youtube.com/watch?v=6SLy2W5eC7M&feature=related :confused:

Potpuno isto.

Elf
09-07-2012, 12:03 AM
@ AudioStorm ima dobrih riba u spotu! :p

?alu na stranu, ovde je odavno vrag odneo ?alu, to je već sve gotova priča, cele generacije su odrasle uz takvo dno od muzike i samo će se umno?avati... :(

DzoniPFC
09-07-2012, 12:37 AM
Bez obzira da li postoji nesto kvalitetnije u tom zanru, meni se , iskreno povraca od ovakve "muzike" koja bruji na svakoj radio stanici vec vise od 10 godina. Dosadni ritam punih 5+ minuta i nenormalna kolicina kompresije automatski izaziva mucninu u mom organizmu...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9xjRogCSo6A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ugljesa
09-07-2012, 01:29 AM
Koji crni sexy chick :)! Ja razumem da je to klubska muzika ali ovo je bas smece. Kao krenu sa onim na na na na itd cak se ne poklapa sa melodijom. Spot uzasan. Ljudi why ?! Ovo nije muzika ovo je kick sa sidechain-om i voziii ... Znao sam da je uzas na sceni ali ovo je bas dno dna :(. Kao i sa repovanjem na autotune-u. Jos lepo t pain kaze u aplikaciji da se ne repuje vec pevusi-peva sa auto tune efektom.

Bas mi je nekako isforsirano, na gurku,mesaj sve stilove,kradi odakle mozes itd ...

Verujte mi da sam tuzan :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ngino
09-07-2012, 02:25 AM
Mislim da je jedino trulije od ove zike Gocino pjevanje,njen los triler/vibrato. Pogotovo na kraju stiha, ono "kraiii-jaa"!
Strasno isfalsirano, a i harmonijski je matrica toliko trivijalna da je tesko i zamisliti kako na ovo g.... i otpjevati drugacije nego da odfalsiras.
A da Goca nema veze sa pjevanjem, nema brate.
Od ovog ko fol nabrajanja, "sone...goca...k-palac" i "shaila/dr igi repovanja" se tako najezim da me je sramota!

DzoniPFC
09-07-2012, 04:37 AM
Sad slucajno naleteo na ovo... SKK? :shock:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2S63hODzc4w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Filip_
09-07-2012, 10:16 AM
Auuuu...pa ovaj jos ovde, razvija se, nije deportovan u orbitu...video da ovde moze i sme da pevusi, pa ko sto veli "da ostanem ja". Sad poslusah ovo...jeza i strahota...

AudioStorm
10-07-2012, 11:19 PM
:(

DaBear
11-07-2012, 02:00 PM
Ovo je totalno dno!

I kod nas i "preko"!!Kakvi Rumuni,Boki misli i na Rijane i Bibere i Akone i Gete i ostale uzase !! :banghead::mad:

U cemu je razlika izmedju ovoga sto si ti okacio i ovoga http://www.youtube.com/watch?v=6SLy2W5eC7M&feature=related :confused:

Potpuno isto.

Alo??? Audiostorm??? Pa ja sam mislio da ti (ipak) malo kapiras nesto o muzici ??!! Kako mozes da uopste (pomislis) da ovo uporedjujes????

Neuporedivo - jedina slicnost je sto su i jedan i drugi video na youtube-u !!

Muzika - hahahah pa Sexy Chick JE SVETSKI HIT...vrlo inteligentno odradjeno, zaraza, hook do hooka !!!
Ovo nashe je...je..ne znam sat je..neki turbo -trash-rap..losa imitacija...losa produkcija...sve je lose..pevanje..rap///

A video - hahahtu tek nema slicnosti..(OK- ima) i jednii drugi sukoristili kameru !!!:D
Sexy chicke je super odradjen video...gledas, leo ti, sve je normalno, prirodno...bazen, ribe, DJ..itd...ovo nase...hhmmmmmm "gluma" aahhhm.. sve usijeno..nije sve u satovima, kolimai ribama.

Ako je tako - onda bi svi vec snimali filmove ala Lucas !!

Ovaj Queen - Beyonce post je isto bez veze...prepisujete nesto sto su neki maloumni novinari sklepali da "naprave senaciju" !!
Svi znamo da se danas pesme rade sa celim timovima ljudi..neko moze da odsvira samo temu i on je odmah deo kompozitora (napolju ljudi rade zajedno, a ne kao kod nas izolovani po sobama!!)
pesme mora da budu na radiju i zaposljava se veliki broj ljudi koji zna sta sve tu treba da bi to bilo hit na radiju. Svaciji doprinos se racuna kao "kompozitorski"
A za tekst - vec sam stavio na fejs..ima jos 10 puta vise teksta..

A trece - grupe su uvek imale uglavnom jednog ili dva kompozitora (gitarista ili pevac) i oni pisu muziku na sasvim drugi nachin..

To je kao da uporedjujete auto mehanicara iz Borche i onog mehanicara sto popravlja avone !!

Asvi samo cekaju nesto pa da pocnu da se "zahvaljuju" nekome kad postavi ovako "dobar" post !! eh boze....

PS3 - Dzoni PFC - nismo (odavno...uopste?) culi neku tvoju kreaciju..by the way..

Bockie
11-07-2012, 02:17 PM
Nicht bedanken unter den kommentaren!

Jawohl, Herr Da Bear...!

awacs
11-07-2012, 05:05 PM
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=11924&stc=1&d=1341958762
:(

Onaj koji je sklapao ovo poređenje zaboravio je da pomene "3 bandmates" :shock:

Ne znam da li si nekada svirao u nekoj grupi? Ako jesi onda verovatno zna? kolika je razlika između onoga ?to kompozitor donese na probu i onoga sa čim bend konačno uđe u studio. Taj koji je smislio "Beyounce vs. Queen" budala?tinu garantovano nije bio u bendu.

Inače su ovakva poređenja besmislena (bez obzira na to ?to me lično svečano zabole uvo za Beyonce i celu tu scenu). Ako je Bohemian Rhapsody pripovetka, Run the World (Girls) je novinski članak u Blicu (i.e. ?utoj ?tampi). I svaka od te dve forme ima svoj rok trajanja i neku publiku kojoj se obraća, jedino ?to im je zajedničko je kori?ćenje verbalnog izra?avanja. A ne vidim da se iko sekira ?to Blic ima veći tira? od Andrićevih zbirki pripovedaka. Niti bi trebalo da se sekira, naravno. Mislim da se Andrić prvi ne bi sekirao.

Pozdrav,

Vasa

Ngino
11-07-2012, 05:49 PM
Sto odma` napadati ljude zbog Beyonce i njenih autorskih odreda,majku mu?
Valjda je poruka jasna! Iskreno,nikada nisam Queen ni dozivljavao kao nesto meni blisko,Beyonce takodje, ali ko kod da je ovo smontirao potpuno je jasan,i u pravu sto je najzalosnije!

Siguran sam da Queen svojevremeno nije imala nista manju popularnost, a ni kvalitet, iako je imala pa i tog jednog autora i tog jednog producenta! Stavise, dugorocno posmatrano mislim da je Queen cak prepoznatljivija u istoriji moderne popularne muzike, dok je Beyonce samo jedna, istina sa odlicnim glasom, od mnostva odlicnih RnB pjevacica trenutno, koja je isforsirana i iz mnostva drugih razloga, koji su nam svima jasni.Slicno kao i Britney

Da je na slici npr. Erykah Badu,il Esperanza Spalding vs, Queen ne bih imao nista za reci. Ovako,Beyonce mi je primjer tipicnog artista marionete muz. industrije i naravno da se svi lijepe za nj. jer hoce svi da izvuku koji dolar!

Pretpostavljam da je ovaj Beyoncein text pisalo 20 "autora", svaki napisao po stih! Slicno ko "Sinovi Manjace"!
Imam jarana koji je u skoli na casu eng, jezika, na diktatu prepisujuci od jarana iz klupe koji je rasturao, prepisao ladno i njegovo ime i prezime. " My name is Darko..." a covjek se zove Nenad! :wink:
Tako izgleda i ovi specijalni odredi autora!

Jesu danas sve ovo nuklearni hitovi a kao prije ih nije bilo? Vjerovatno je Wonder budaletina obicna jer je sam tamo nesto nabadao po dirkama. Jbo to kad nema 15 izmodiranih palamudana da klimaju glavom po studiju!
I od te price sa timovima koji se jezim pravo!

VladaNS
11-07-2012, 06:47 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5-b6Br9709U

Molim vas poslusajte i pogledajte spot !!:shock::banghead:

Ja, koji sam 100% miroljubiv... Kad se pojavio onaj homo erektus i sa svojom nadobudnom facom urliknuo dj shoneeee.... doslo mi je da pepeljarom gadjam ekran. Blagi boze, to treba u pecinu staviti a ne pred kamere

DaBear
11-07-2012, 10:01 PM
Sto odma` napadati ljude zbog Beyonce i njenih autorskih odreda,majku mu?
Valjda je poruka jasna! Iskreno,nikada nisam Queen ni dozivljavao kao nesto meni blisko,Beyonce takodje, ali ko kod da je ovo smontirao potpuno je jasan,i u pravu sto je najzalosnije!

Siguran sam da Queen svojevremeno nije imala nista manju popularnost, a ni kvalitet, iako je imala pa i tog jednog autora i tog jednog producenta! Stavise, dugorocno posmatrano mislim da je Queen cak prepoznatljivija u istoriji moderne popularne muzike, dok je Beyonce samo jedna, istina sa odlicnim glasom, od mnostva odlicnih RnB pjevacica trenutno, koja je isforsirana i iz mnostva drugih razloga, koji su nam svima jasni.Slicno kao i Britney

Da je na slici npr. Erykah Badu,il Esperanza Spalding vs, Queen ne bih imao nista za reci. Ovako,Beyonce mi je primjer tipicnog artista marionete muz. industrije i naravno da se svi lijepe za nj. jer hoce svi da izvuku koji dolar!

Pretpostavljam da je ovaj Beyoncein text pisalo 20 "autora", svaki napisao po stih! Slicno ko "Sinovi Manjace"!
Imam jarana koji je u skoli na casu eng, jezika, na diktatu prepisujuci od jarana iz klupe koji je rasturao, prepisao ladno i njegovo ime i prezime. " My name is Darko..." a covjek se zove Nenad! :wink:
Tako izgleda i ovi specijalni odredi autora!

Jesu danas sve ovo nuklearni hitovi a kao prije ih nije bilo? Vjerovatno je Wonder budaletina obicna jer je sam tamo nesto nabadao po dirkama. Jbo to kad nema 15 izmodiranih palamudana da klimaju glavom po studiju!
I od te price sa timovima koji se jezim pravo!

Volim kad se ljudi napale pa pocnu da pricaju svasta..

-prvo -Queen nije bio jedan autor (procitajte malo sta pise na ostalim plocama)
- to sto ti volis Eriku Badu..ne znaci da joj je mesto na ovakvim listama niti ona mze da se poredjuje sa Queen..!!
- pevaci su uvek bili pevaci (pocev od Elvisa...)DRUGI LJUDI su im pisali pesme.."tim" je nesto kao bend za pevace..

Danilo S
11-07-2012, 11:53 PM
Autori i izvodjači ove pjesme s početka teme su zalutali u muziku i medije. Kako je pobogu moguće da ovo dodje u etar? Nije da niko nije čuo fal&scaron;ove u toku produciranja. To je ono najgore!

AudioStorm
12-07-2012, 12:30 AM
Alo??? Audiostorm??? Pa ja sam mislio da ti (ipak) malo kapiras nesto o muzici ??!! Kako mozes da uopste (pomislis) da ovo uporedjujes????

Hahaha,pa ovdje se zakuvalo pravo ...A ja vjeruj mi,nista vise ne kapiram cika Vrach !!

Znaci vise mi nije nista jasno :D Sad bi se ovdje raspisao o svemu po malo,ali stvarno to nicemu ne vodi,vec jos samo u jos jednu bolnu i bjesomucnu raspravu u kojoj je uvjek Arthur najveci pobjednik :)

Samo ti moram reci da ja apsolutno kapiram tvoj stav povodom citave ove tematike,i ovo sto sam okacio i uporedio je bilo u nekoj brzini i bez razmisljanja,na granici banalnosti,samo sto sam htio da iskazem jos jednom revolt uperen protiv zabrinjavajuce odsutnosti dobrog ukusa.
Ali bez obzira na sve,
OVO SU DRUGA VREMENA.I LJUDI.I MUZICARI I KOMPOZITORI I UMJETNICI.I PUBLIKA NARAVNO.

Samo je jedna stvar ostala ista ;)

Ngino
13-07-2012, 04:53 PM
Bravo, upravo ovo sto si rekaoAudiostorm! Jednostavno je!

@DaBear: Jasna je svima situacija u industriji, nema potrebe da se ikome soli pamet. I vise nego ocigledno je da su standardi potpuno drugaciji i da je kvalitet (pritom mislim na kvalitetna stiva i note sa porukom) dobar ukus mnogo rjedja roba na svjetskim tezgama.

opusteno,ne moras bas toliko bukvalno da shvatas! Osvrnuo sam se na samu montazu pa sam rekao: "jedan autor,jedan producer itd."Naravno da je nesto vise ljudi, to je jasno, nemam sedam godina!

Sustina je ipak u tome da cemo za 5 sec nabrojati 5 izvodjaca/kantautora/istinskih umjetnika i performera koji sami rade/aktivno ucestvuju u stvaranju svoje muzike "versus" 5 izvodjaca,koji su bukvalno samo izvodjaci "tudje" muzike, i koji naravno dobijaju mnogo vise prostora kao podobniji u svakom smislu!

Erykah-u sam pomenuo vise kao jedan od primjera da u danasnjoj industriji MOZE da se nadje i dobar ukus,ma koliko ti to subjektivno zvucalo ali jasno je da donosi mnogo manje para nego Beyonce!
I kod nas su odavno prisutne izjave estradnjaka kada zavrsavaju projekte. obavezno pominju kako je radilo sedamdeset i pet autora,stilista,PRak-palaca.
Pa Andric tolika djela napisa sam samcat!? Dakle, ne radi se o konstruisanju vremeplova, ipak je to samo jeftina muzika! Nije klasicna niti dzez muzika, koja je slozicemo se, mnogo zahtjevnija!
Mislim da je prije po srijedi sindrom pijavica koje se kace na takve izvodjace koji mogu da zarade lovu,pa svaki `oce da se uhljebi!

Autori koji nisu maksimalno ukljuceni u stvaranje svojih pjesama zbilja ne trebaju da dobijaju toliko paznje,subjektivno mislim!

Ako je danas popularno,moderno i "trendi" da klinci prave redaljke na vrsnjakinjama u skolskim klozetima, i pritom to snimaju najnovijim iPhone-om to ne znaci da treba da se prihvati kao industrijski standard, pobogu.

Stav i kvalitet, art valjda prije svega, treba da odolijeva i vremenu, zahtjevima i jbn trend chase-rima, koje god da je vrijeme inace odosmo ( a vec smo otisli) do djavola!

nokash974
17-07-2012, 02:20 AM
Crne hronike i harmonike-sitan rock and roll!Sto bi reko jedan pametan decak!Deja-vu....samo jos Bajone u Sava centru i to je to...:rotfl:.

Bockie
17-07-2012, 08:35 AM
Ehehe...Bajone...de ga nađe...:D

igyp
17-07-2012, 09:27 AM
Ne znam jeste li ovo culi, isto Shone.

http://www.youtube.com/watch?v=bnxBoyOcRfo

Ne kapiram kako je cenjena koleginica Selakov dozvolila da ostanu oni fals vokali. Ne znam gde im je bio sluh:shock:

Bockie
17-07-2012, 11:26 AM
Nije se ona tu pitala...

Neko je ?rafio "Melodyne"...

igyp
17-07-2012, 02:38 PM
Dzaba da ga srafi kad ne cuje. Devojka peva fantasticno, i bez velikog falsiranja. Ne znam kako su to uspeli. To kao da neko ferarija obidje sa golfom. :confused:

wladymeer
22-07-2012, 11:54 AM
DJ Shone = hibrid Dr. Igija i Sak Noela.

A za ove frajere koje jedva čekaju da pljuju po Beyonce, mogli su makar da nadju tu pesmu pa da se uvere da li je to zaista ceo tekst:

Girls, we run this motha (yeah!) [x4]
GIRLS!

Who run the world? Girls! [x4]
Who run this motha? Girls! [x4]

[Verse 1]
Some of them men think they freak this like we do
But no they don't
Make your cheques come at they neck,
Disrespect us no they won't

Boy don't even try to take us
Boy this beat is crazy
This is how they made me
Houston Texas baby
This goes out to all my girls
That's in the club rocking the latest
Who will buy it for themselves and get more money later

I think I need a barber
None of these hoes can fade me
I'm so good with this,
I remind you I'm so hood with this

Boy I'm just playing, come here baby
Hope you still like me, If you hate me
My persuasion can build a nation
In this our, our love we can devour
You'll do anything for me

[Chorus]

[ From: http://www.metrolyrics.com/who-rule-the-world-lyrics-beyonce-knowles.html ]

[Verse 2]
It's hot up in here
DJ don't be scared to run this, run this back
I'm repping for the girls who taking over the world
Have me raise a glass for the college grads

Anyone rolling I'll let you know what time it is
You can't hold me
I broke my 9 to 5 and copped my cheque
This goes out to all the women getting it in,
Get on your grind
To the other men that respect what I do
Please accept my shine

Boy you know you love it
How we're smart enough to make these millions
Strong enough to bare the children
Then get back to business
See, you better not play me
Don't come here baby
Hope you still like me
If you hate me!

[Bridge]
My persuasion can build a nation
In this hour
Our love we can devour
You'll do anything for me

[Chorus]

Ovako, to je ko da je neko prekopirao tekst za kraj I Want It All:

I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now,

Ili We Will Rock You refren - ista priča. I šta sad? Queen onda isto ne valja jel tako? Ili možda pročitate tekst za, lupam, Halo pa ispadne da Beyonce valja?

Ngino
22-07-2012, 02:42 PM
E sad i ti jarane?!
"Frajeri" ne pljuju vec realno Beyonce pominju kao sinonim danasnje svjetske pop scene, naravno nju kao kvalitetnog predstavnika iste ali svakako mnogo uobicajeniju i jednu od mnogih danas, pored njenog vrhunskog glasa i dalje daleko od jedne Tine Truner npr., misleci prije svega na hitove, lik i djelo koji ostaju iza nj.!
Mani me samog teksta, kont je malo sveobuhvatniji i iznad banalnog iscitavanja pjesme!

I sad kad je iscitah citavu ne zvuci mnogo produhovljenije! :)

wladymeer
23-07-2012, 03:37 AM
Naravno da ne zvuči produhovljenije, jer se i ne radi o pesmi koja je prvi singl sa tog albuma - ali makar vidiš da nije "grupa" ljudi pisala stih od 5 reči. I što je najtužnije, trebao je neko da ti napiše tekst ne bi li proverio o čemu se radi. I sutra treba neko argumentovano da ulazi u raspravu?

Ništa gore od sujetnih matoraca ili wannabe matoraca ili klinaca koji se ulizuju matorcima i kukaju kako je nekada bilo bolje i kako se "nekad pravila muzika a danas..." - ko da 80tih nije bilo svakojakog djubreta na sve strane.

DaBear
23-07-2012, 09:32 AM
Naravno da ne zvuči produhovljenije, jer se i ne radi o pesmi koja je prvi singl sa tog albuma - ali makar vidi? da nije "grupa" ljudi pisala stih od 5 reči. I ?to je najtu?nije, trebao je neko da ti napi?e tekst ne bi li proverio o čemu se radi. I sutra treba neko argumentovano da ulazi u raspravu?

Ni?ta gore od sujetnih matoraca ili wannabe matoraca ili klinaca koji se ulizuju matorcima i kukaju kako je nekada bilo bolje i kako se "nekad pravila muzika a danas..." - ko da 80tih nije bilo svakojakog djubreta na sve strane.

+1!! Opet poredjenja ..Tina Turner I Bijonsa... I jedna I druga ce se dugo pamtiti,, ne sumnjam!

awacs
23-07-2012, 12:19 PM
Naravno da ne zvuči produhovljenije, jer se i ne radi o pesmi koja je prvi singl sa tog albuma - ali makar vidiš da nije "grupa" ljudi pisala stih od 5 reči. I što je najtužnije, trebao je neko da ti napiše tekst ne bi li proverio o čemu se radi. I sutra treba neko argumentovano da ulazi u raspravu?

Ništa gore od sujetnih matoraca ili wannabe matoraca ili klinaca koji se ulizuju matorcima i kukaju kako je nekada bilo bolje i kako se "nekad pravila muzika a danas..." - ko da 80tih nije bilo svakojakog djubreta na sve strane.
+10

Mislim, zašto se neko ne seti da napravi poređenje između Queen i Stock/Aitken/Waterman produkcije? Pop muziku su uvek pravili autorsko-producentski timovi i uvaljivali je izvođačima, a "autorsku pop muziku" su izvodili sami autori uz pomoć producenata.

Ergo, u bilo kojoj vrsti pop muzike uvek postoji tim. Ko to nije u stanju da shvati, preostaje mu da sedi kući, čmara po Internetu u potrazi za novim VST instrumentima i opravdava svoj životni status "vremenom koje se promenilo".

Čisto da obavestim one koji još nisu primetili: vremena se stalno menjaju, i ne nužno onako kako bi pojedinci želeli.

Pozdrav,

Vasa

Ngino
23-07-2012, 11:06 PM
Steta ako se POPularna muzika dozivljava tako sturo!
Cijeneci misljenja nekih dokazanih faca i citajuci nekoliko intervjua sa istim, preformulisacu sta kazu. Misljenja su kako je granica pop muzike dosta labava i da kada se muzika pocne izrazavati tirazima (jos uvijek mjerilo iako se svijet mijenja) i punim stadionima, postaje se pop izvodjac, de facto, svidjalo vam se ili ne!
POPularni izvodjac, iako su mu pjesme u disko,rock,funk,hip hop ili bilo kojem drugom aranzmanu,ZANRU i atmosferi, ali to je valjda jasno!

Opet poredjenja ..Tina Turner I Bijonsa... I jedna I druga ce se dugo pamtiti,, ne sumnjam!

Pa poredjenje jer pricamo o pop izvodjacima i zasto da se ne poredi? Nisam uporedio Ronaldinja i Beyonce? I pricam o pjevacima/prozivodima, u komercijalnoj muzici, nebitno koliko saradnika imali, ali oni su na kraju ti koji aktivno ucestvuju u stvaranju i pravcu svoje karijere,ili bi barem trebali!

U istoriji muzike se pamte plodonosni periodi,najistaknutiji predstavnici i njihova djela itd.
Uci se o velikim majstorima i zna se vrlo dobro kojim ih redoslijedom i znacajem posmatrati a po cemu je onda pop muzika izuzetak?

U ovom slucaju, postoje mnogobrojni kvalitetni izvodjaci koji strijeme statusu velikih zvijezda, imas pop ikone koji su taj status vec zasluzili!
Ne zato sto ja to mislim vec zato sto su prodali veci broj albuma i dokazali se!

Eh, pamtice se...pamtice se i Karleusa pa koja je to onda kategorija?
"Pop ikona" u sjecanju? Pricamo o realnim brojevima!

Aaa, znaci samo prvi singlovi trebaju biti ok jer su prvi a ostali mogu biti smece? Ma daaaj! :banghead:
A, ne znam jesi li vidio da za ovu stvar postoji video? Bice da je i ovo singl!
Provjeri dvaput ubuduce prije nego odbrusis!

I dalje ne mislim da je Beyonce nesto sto bih trebao bezuslovno poznavati i pamtiti njene pjesme. Mnogo je kvalitetnijih autora pored MTV-ja i Pinka!
Izvini, ali eto, obecavam da cu se potruditi da malo vise vremena odvojim za Beyonce pa da mozemo onda nekad polemisati o muzici?!

Pretpostavljam da joj je i ovo HIT singl?
http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY

Zar je Beyonce stvarno najbolje sto se moze cuti danas?
Ako slucajno nisi bio u prilici da cujes,vjeruj mi, muzika u zadnjih 10ak,15 godina nije pretjerano progresivna ni originalna!

I na kraju, Mikelandjelo i nj. tim je oslikao Sikstinsku kapelu prije 500 godina i jos uvijek je standard koji ljudi izgibose da vide i dostignu, zato pustire tu pricu vremena se mijenjaju!
Mijenjaju se vremena, ali ne zato da bi se prodavalo svakojako njesra kako bi neki htjeli, pod etiketom modernizma!

Mogli
24-07-2012, 01:58 AM
Sva ova prica je uzaludno trosenje vremena. Ja se licno zgrazavam nad Azrom, a ljudi masovno pate za tim rastimovanim gitarama i polupijanim pevanjem. Odrastao sam uz Toto, Bend Company, Queen, i nisam mogao da razumem kako neko moze da pati za takvim uzasom. Onda kad su prosle godine, shvatio sam da su ukusi razliciti, da postojii daljinski sa vise kanala i da svako sebi bira muziku po svom ukusu. U zelji da dodje do sve vece originalnosti i veceg nivao, popularna muzika je dosla do svoje negacije, prvo sa new wave talasom, pa sa pankom i na taj nacin oterali masovno publiku u ethno vode.

Granata
24-07-2012, 01:59 AM
I na kraju, Mikelandjelo i nj. tim je oslikao Sikstinsku kapelu prije 500 godina i jos uvijek je standard koji ljudi izgibose da vide i dostignu, zato pustire tu pricu vremena se mijenjaju!
Mijenjaju se vremena, ali ne zato da bi se prodavalo svakojako njesra kako bi neki htjeli, pod etiketom modernizma!

Mikelandjelo nije odavno standard, njegova vrednost je sada vishe istorijska nego umetnichka, umetnost se menja sa vremenom, a vremena se ne menjaju s razlogom vec se razlozi menjaju sa vremenom.
Tina Turner ce pasti u zaborav kad izumru oni koji je se secaju a danashnje generacije ce pamtiti Beyonce, Tinu ce spominjati u knjigama, a Beyonce ce biti zabelezena na internetu koji ce postati glavni referentni medij umesto knjiga...
Teshko je skapirati da se tvoje gledishte i kriterijumi vishe ne poklapaju sa onima koji su danas aktuelni, jbg.

wladymeer
24-07-2012, 11:12 AM
U istoriji muzike se pamte plodonosni periodi,najistaknutiji predstavnici i njihova djela itd.

Onda mi je drago što živim u vreme kada velikani iz 80tih još mogu da zablistaju na nekoj povratničkoj turneji a u isto vreme "rastem zajedno" sa izvodjačima poput Adele, Alicie Keys, Cee Lo Greena, Lady Gage (da, baš nje), Muse i mnogih drugih.

I zašto muzika treba da bude stalno "progresivna"? Jel ti to više ne jedeš hleb pošto godinama tu nema ničeg ništa progresivno?

Probaj da se setiš ovoga: F-G-Am koristi i Iron Maiden i David Guetta i Jamiroquai (doduše u sedmicama :D ) i Adele pa i Karleuša.

Ništa grdje od usiljene "progresije".

Ngino
24-07-2012, 07:59 PM
Da se ne trosimo previse...
@Granata:
Vjeruj mi,Mikelandj. je umjetnicki standard kojem se strijemi u ranom pa i kasnijem akademizmu prije svega, pa onda i istorijska atrakcija!
Tina Turner je davno svoj tiraz upisala kao jedan od najvecih ikada a Beyonce je cini mi se jos daleko!
Pretpostavljam da bi i Majkl Dzekson trebalo da bude zaboravljen? Sumnjam!
Lako se zaboravljaju korijeni(muzicki naravno) i danas klince ne mozes ni po vodu poslati a da te ne opsuju i nikada prije kao danas materijalizam nije toliko bio bitan!
Eto to se promijenilo!

@wladymeer:
Bas volis da zakljucujes slobodnim stilom.
Pa, ne mora bolan nuzno ni da bude progresivna ali bar ne smije da bude ni gora od postojece!
Jedan dobronamjeran savjet! Pokusaj odvojiti vremena i poslusaj malo stariju popularnu muziku (rock,soul,funk,disco,rnb pa i jazz), npr.od 60ih pa na ovamo.
Iznenadices se koliko je ustvari ovovremena i svjeza cak i 30,40 god. poslije i koliko je ustvari bila temelj i inspiracija svega ovoga sto cujemo danas, u velikoj mjeri!
Valjda iz 80ih ne pamtis samo Eurpoe i Alice Coopera?

Jamiroquai je totalno po mojoj mjeri kao "noviji" bend, ako uzmes u obzir da su i oni skoro pa bend 80ih, s obzirom da rade vec 20 i kusur godina!:D
Funk je izuzetak,besmrtan je!
Mnogo je i danas fantasticnih izvodjaca i bendova koji su mi omiljeni ali ti ni jedan nisi nabrojao jer vidim da si obozavalac savremene MTV programske seme!

Kad pjevaci/izvodjaci svoju karijeru pjevaca grade i na paparacku fotografijama,na amaterskim ulogama u losim filmovima,na parfemima, onda je publika koja sve to pusi stvarno kriticna!
I sve to jer nekoliko izdavackih kuca kazu da je to najmodernije sto treba da se cuje?! I to ti nije usiljeno? :rotfl:

Kad zanemarimo licnu sklonost ka muzici kroz omiljene nam zanrove i bendove, ako posmatramo muziku samo kao umjetnicku formu koja sigurno treba da se stvara da traje duze od dvije sezone,sigurno da je jasno o cemu pricam!
Ne tako davno se tezilo kvalitetu koji traje. Izgleda da su Kinezi i muziku poceti stancati samo meni niko nije rekao!
Toliko ja,inemojte sta zamjeriti. ;)

Granata
24-07-2012, 08:55 PM
Kad zanemarimo licnu sklonost ka muzici kroz omiljene nam zanrove i bendove, ako posmatramo muziku samo kao umjetnicku formu koja sigurno treba da se stvara da traje duze od dvije sezone,sigurno da je jasno o cemu pricam!
Ne tako davno se tezilo kvalitetu koji traje. Izgleda da su Kinezi i muziku poceti stancati samo meni niko nije rekao!
;)

pa ako je tako, ti si u pravu, al to nije tako, umetnost ne mora da traje da bi bila umetnost, a i ne traje, traju fizichki tragovi i uticaji te umetnosti.
Kriterijumi se menjaju, okolnosti se menjaju, ljudi se menjaju...
I ja smatram da je vecina danashnje muzike smece, al po mojim kriterijumima, objektivna stvarnost je neshto drugo.

wladymeer
25-07-2012, 12:14 AM
Mnogo je i danas fantasticnih izvodjaca i bendova koji su mi omiljeni ali ti ni jedan nisi nabrojao jer vidim da si obozavalac savremene MTV programske seme!

Ne pričamo o mojim muzičkim ukusima (koji si usput totalno promašio), već o mainstream izvodjačima. Danas postoje pesme koje će postati vanvremenski klasici. A biće i onih koji se zaborave kroz godinu-dve. Baš kao i u svakoj muzičkoj deceniji. Samo što živiš danas pa si više izložen prosečnoj muzici nego dok gledaš "presek" 60/70/80tih. A uz sve to - i manje se sviralo.

A karijeru svako gradi onako kako društvo od njega to očekuje. Ako misliš da Tina Turner ili Tom Jones ne bi tweetovali živiš u velikoj zabludi ili imaš veliku potrebu da veličaš već velike ljude. Nije Tina bila ništa manje show biznis nego moderne "zvezde".

Ngino
25-07-2012, 12:38 AM
Ajde slozicu se samo malim dijelom jer cemo oboriti server ako nastavimo!
Prica je suplja koliko je i beskrajna a neko ce na kraju morati i biti u pravu! :wink:

Na 08:02 slijedi super recenica kao zakljucak, zvijezde hip hopa ali odlicno za ovu pricu, i potpuno isti princip je svuda! Prodati se pod bilo koju cijenu ili ne?

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/45722608" width="400" height="300" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

fix3r
26-07-2012, 05:48 PM
It's official...

"Pop muzika suvise glasna, sve zvuci istovetno". Rojters i naucnici, nije trol :)

http://www.reuters.com/article/2012/07/26/us-science-music-idUSBRE86P0R820120726

"We found evidence of a progressive homogenization of the musical discourse," Serra told Reuters. "In particular, we obtained numerical indicators that the diversity of transitions between note combinations - roughly speaking chords plus melodies - has consistently diminished in the last 50 years."

They also found the so-called timbre palette has become poorer. The same note played at the same volume on, say, a piano and a guitar is said to have a different timbre, so the researchers found modern pop has a more limited variety of sounds.